Konuyu okuyan, destek mesajı yazan, ankarada olupta bisikleti görürsem haber veririm diyen, benim adıma üzülen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
bisikletimin çalındığı işhanına ait görüntüleri aldım maalesef hanın yan kapısından çocuk bisikleti alıp giderken görülüyor ancak yüzü belli değil. gittiği yön belli olunca o istikametteki dükkanlara bakarak devam ettim güvenlik kamerası olanlardan görüntülere bakabilirmiyim diye rica ettim çok esnaf yardımcı oldu sağolsunlar ancak onlardada yüzün belli olduğu net bir görüntü alamadım.
çocuğun bu görüntülerini başka dükkandan alınca işhanının görüntülerine tekrar baktım ancak montundan bilebildiğim bu ahlaksız benden 2 dk önce işhanına giriyor yolda yürümesi bile sarhoş yürümesi gibi yaylanarak yalpalayarakyürüyor bu şekilde yürüyen bir kişiyi birdaha görsem yüzünü bile görmediğim halde tanırım o olduğunu. yürüme tipini sağa sola bakışını benim gibi siluet halinde bile görseniz sizde bu çocuk hırsızlık yapmak için aranıyor dersiniz o şekil yani...
çocuk benden 2 dk önce hana giriyor ben hana girdikten 1 dk sonra bisikleti çalıp kaçıyor ondan 1 dk sonrada görüntülerde benim ümitsiz çaresiz koşturuşum görünüyor..
çocuğun gittiği istikamette yapı kredinin ve döviz bürosunun (istanbul altın borsası) kameraları var bunların görüntüleri sanırım çok daha nettir. ama bunlar görüntülerin istanbulda toplandığını isteselerde gösteremeyeceklerini (doğrumu bilmem) ancak mahkeme kararıyla görüntüyü alabileceğimi felan söyledi. aslında bu işler polisin gücü dahilinde olan şeyler tabii. ama polis bir bisiklet için ! bu işle uğraşırmı?
bu süreç içinde 10 dan fazla dükkanla konuştum bazılarının görüntülerine baktım. iki haftadır itfaiye ve cebecideki bitpazarına gidiyorum ama sonuç sıfır. ümidimi kaybetmiş durumdayım. forumdan felan bir arkadaşımız şans eseri bisikletimi biyerde görür haber verirse ancak o zaman bisiklete ulaşabilirim... belki.
biraz abartılı olacak ama diyelimki arabayla giderken bisikletimeçocuk önüme çıksa hiç acımadan çocuğa çarparım o derece öfke doluyum (bu arada arabam yok zaten) 10 gündür dükkan dükkan sorarak pazar pazar gezerek her bisiklete dikkat kesilerek çektiğim sıkıntıyı ben biliyorum polis bu ahlaksızı yakalasa ne olur 3ay içerimi atar hiç sanmıyorum. belki oda belki iki tokat atar yollar.
ilk bisikletimin kaliteli olmasının şu kötülüğü oldu bundan sonra her bisikleti beğenemiyorum. bazı bisikleti elimle tartıyorum Aman Allahım neredeyse kadıramıyorum. cannnondalemi bir elime alıyor diğer elimde torbalarda apartmanımda evime çıkabiliyordum.
bundan sonra bisiklet alabilirmiyim ???
İlGİNÇ: kaç tane dükkana girdiysem görüntüleri incelediysem hiçbirinin saati birbirine uymuyordu. birinde 43 geçehırszı görüyorum diğerinde 45 geçe gibi. hatta bir dükkanda 15 dk görüntüye baktığım halde ve kamera alanında olduğu halde hırsızı göremedim bir hafta sonra adam kamera saati 20 dk felan hatalıymış ve hala kış saatindeymiş (1 saat 20 dklık veya 40 dk lık hata) dedi