Scudo Sports

Ankara ulus konya sokakta bisikletim çalındı.

Hocam bu tipler her an fırsat kolluyor sanki bugün oy kullanmaya gittim bisikleti de demire kilitledim. Döndükten sonra saçlı sakallı bir tip bisikletin yanında gördüm , beni görünce köşeye gidip sigara yaktı. Sonra kilidi açarken oynandığını fark ettim. Kilit zorlanmış belli. Allah belalarını versin. İnşallah bulursunuz. Ben de bir Cannondale ın üstünde alakasız bir tip görürsem haber etmeye çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: kemken ve E.E
Scudo
Ön vitesi değiştirin,QR'ları gevşetin,V frense bacakları ayırın,pedalın tekini yanınıza alın,seleye tükürün,disk frense balata pimini yanınıza alın(arka öncelikli,önü sıksın ki takla atsın kaçarken),lastiklerin havasını tamamen indirin(pompa yanınıza alınacak),mobse önüne park edin...Yine de gider o bisiklet.

inşallah yakın zamanda bulunur.
Çocuğumuz gibi sevdiğimiz değer verdiğimiz bisikletlerin bu şekilde çalınması çok üzüyor beni.

@elbruz evet hocam bisiklet bu. bisikleti aldığım kerem bey duysa hem üzülür hem kızar. kerem beyin ilanındaki resimler daha güzel. ilk mesajıma linki koyayım bari

Ankarada olan arkadaşlar eğer cannondale şehir bisikleti görürse yaklaşıp - güzelmiş kaça aldın kaç vites felan diye sorar ve arka aktarıcıya bakarsa sevinirim. orjinalde Alivio olan aktarıcı bende daha düşük olan altus ile değişti. bu şekilde ikinci bir cannondale yoktur.

@kemken hocam çok geçmiş olsun, hele rüyanızda bile bisikleti aradığınızı duyunca çok üzüldüm :(
Allah belasını versin bu hırsızların, şeref yoksunu mahluklar, o çaldıkları malın sahibini ne kadar üzeceğini umursamadan harama göz diken ahlaksızlar.

İnşallah bulunur bisikletiniz.

Abi geçmiş olsun daha sana takılıp turlayacaktık. Eğer bu bisikletten görürsem durdurur sorarım bakarım sele altına falan.

@akndgl hocam sağolun ben de çok öfke doluyum
@@rif sele altına bakmanıza gerek yok hocam bunlar serseri insanlar size zararı dokunur felan önceki mesajımda yazdığım gibi güzelmiş kaç vites diye yaklaşıp arka aktarıcının markasına bakabilirsiniz. aktarıcı altus marka ise %99 benimdir. arkadaşça yaklaşıp hangi semtte oturduğunu sorabilir vaktiniz var öylesine turluyorsanız nerede oturduğunu takip edebilirsiniz.. tabii sizin veya durumumdan haberdar olan birinin bisikleti görmesi dikkat etmesi çok çok zayıf ihtimal.

Aslında 50 -100 tl lik bisiklet kullanacaz, nasıl sinir oldum, nasıl cinnet geçirdim anlatamam..

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp ve kemken
@kemken Bu olaya çok üzüldüm tekrar geçmiş olsun. En kısa zamanda bulunur inşAllah.
@vebag Ben 90 liraya ikinci bir bisiklet aldım evden metrobüse kadar gitmelik. Bu sabah metrobüs istasyonundaki bisiklet parkına zincirledim asma kilitle. 8mm zincir ve asma kilit kullandım. Yarın akşam 23:00`a kadar kalacak bakalım duracak mı?

• Beğen
Tepkiler: vebag
@kemken, çok geçmiş olsun. Yeni gördüm ve çok üzüldüm. :( Bazen hepimiz bisikleti kilitlemeden bırakıyoruz kısa işler için. Olacak ya, sebepler sıralanıyor işte...
İnşallah bisikletiniz bulunur.

@Yusufclp @Tahir Keskin teşekkür ederim. bisikleti apartman boşluğuna kitleseydim ve gece çalınsaydı moralim bu kadar bozulmazdı. herşey yarım dakikada neredeyse gözümün önünde oldu. canım gerçekten çok sıkkın elden gelen bişey yok. mesele inanın maddiyat meselesi değil yolda hep bisikletlilere bakıyorum acaba benimkini görebilirmiyim diye bugün 20 dk otobüs bekledim bisikletim olsaydı gideceğim yolun neredeyse yarısını giderdim dedim.bugün bisikletimin çalındığı işhanına gittim yoğunluktan fırsat bulunca o saatlerin kamera görüntülerini çeker veririz dediler yarın birgün cd yi alıp inceleyeceğim ama boşuna çaba gibi geliyor. en kısa zamanda bir bisiklet almak istiyorum ama hem iyi bişey olsun istiyorum (bindiğim mesafe günde 45-50 km) hemde aynı şeyle tekrar karşılaşırmıyım endişesi var.

• Beğen
Tepkiler: Cengizhan BAKIR
Bugün Ankaradan bisiklet dostu bir öğretmenimizden telefon geldi cumartesi 17.30 civarında Ankara Eskişehir yolu üzerinde Ato hizasında bisikletimi görmüş genç bir çocuğun duruşu -bisikletin üzerinde eğretiliği bisikleti zorlukla sürmesi vs dikkatini çekmiş. tabi o zaman konudan haberi yok. buna rağmen markasından dolayı içinden durdurup nereden aldın felan diye sormak geçmiş. bisikletle kentpark yönünde ilerliyormuş o civarda bildiğim Mustafa Kemal mahallesi var sonrasında etimesgut-sincan... sincanda emre bisikleti aradım beni tanımadığı halde, abi sağolsun çok canayakın davrandı konuyu forumdan dolayı biliyormuş zaten bişekilde bisikleti görürse gerekeni yapacak inşaallah. bunun dışında bu semtlerde oturan dolaşan arkadaşların dikkatini bekliyorum. Aslında bu kadar ipucu olduktan sonra mobese felan takibi yapılabilir ama bunu polisiye bir vaka olarak görülmüyor sanki.

Forumda Mustafa Kemal mahallesinde oturan varmı oradan bir bisikletçi tanıdığı varsa iletişime geçirebilirmi?

ATO dan sonra gidilebilecek balgat felan da var galiba... çemberin genişlemesi iyi değil.

@erphan
Kesinlikle katılıyorum. Konya Sokak tarafında çalındığına göre Ulus civarlarında olması muhtemel.

oralarda çalışan biri olarak , bakarak olayım . ama bulmanız zor sn kemkem. iki tane de benden gitti. tavsiye edebileceğim tek şey fiyatı yüksek bisiklet almamak.
benim doğan slx bile çalındığına göre boş tavsiyeler aslında. sadece lastik ve jantlar için çalmışlardı.

Konuyu okuyan, destek mesajı yazan, ankarada olupta bisikleti görürsem haber veririm diyen, benim adıma üzülen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

bisikletimin çalındığı işhanına ait görüntüleri aldım maalesef hanın yan kapısından çocuk bisikleti alıp giderken görülüyor ancak yüzü belli değil. gittiği yön belli olunca o istikametteki dükkanlara bakarak devam ettim güvenlik kamerası olanlardan görüntülere bakabilirmiyim diye rica ettim çok esnaf yardımcı oldu sağolsunlar ancak onlardada yüzün belli olduğu net bir görüntü alamadım.20150612_182536.jpg 20150612_191045.jpg

çocuğun bu görüntülerini başka dükkandan alınca işhanının görüntülerine tekrar baktım ancak montundan bilebildiğim bu ahlaksız benden 2 dk önce işhanına giriyor yolda yürümesi bile sarhoş yürümesi gibi yaylanarak yalpalayarakyürüyor bu şekilde yürüyen bir kişiyi birdaha görsem yüzünü bile görmediğim halde tanırım o olduğunu. yürüme tipini sağa sola bakışını benim gibi siluet halinde bile görseniz sizde bu çocuk hırsızlık yapmak için aranıyor dersiniz o şekil yani...

çocuk benden 2 dk önce hana giriyor ben hana girdikten 1 dk sonra bisikleti çalıp kaçıyor ondan 1 dk sonrada görüntülerde benim ümitsiz çaresiz koşturuşum görünüyor..

çocuğun gittiği istikamette yapı kredinin ve döviz bürosunun (istanbul altın borsası) kameraları var bunların görüntüleri sanırım çok daha nettir. ama bunlar görüntülerin istanbulda toplandığını isteselerde gösteremeyeceklerini (doğrumu bilmem) ancak mahkeme kararıyla görüntüyü alabileceğimi felan söyledi. aslında bu işler polisin gücü dahilinde olan şeyler tabii. ama polis bir bisiklet için ! bu işle uğraşırmı?

bu süreç içinde 10 dan fazla dükkanla konuştum bazılarının görüntülerine baktım. iki haftadır itfaiye ve cebecideki bitpazarına gidiyorum ama sonuç sıfır. ümidimi kaybetmiş durumdayım. forumdan felan bir arkadaşımız şans eseri bisikletimi biyerde görür haber verirse ancak o zaman bisiklete ulaşabilirim... belki.

biraz abartılı olacak ama diyelimki arabayla giderken bisikletimeçocuk önüme çıksa hiç acımadan çocuğa çarparım o derece öfke doluyum (bu arada arabam yok zaten) 10 gündür dükkan dükkan sorarak pazar pazar gezerek her bisiklete dikkat kesilerek çektiğim sıkıntıyı ben biliyorum polis bu ahlaksızı yakalasa ne olur 3ay içerimi atar hiç sanmıyorum. belki oda belki iki tokat atar yollar.

ilk bisikletimin kaliteli olmasının şu kötülüğü oldu bundan sonra her bisikleti beğenemiyorum. bazı bisikleti elimle tartıyorum Aman Allahım neredeyse kadıramıyorum. cannnondalemi bir elime alıyor diğer elimde torbalarda apartmanımda evime çıkabiliyordum.

bundan sonra bisiklet alabilirmiyim ???

İlGİNÇ: kaç tane dükkana girdiysem görüntüleri incelediysem hiçbirinin saati birbirine uymuyordu. birinde 43 geçehırszı görüyorum diğerinde 45 geçe gibi. hatta bir dükkanda 15 dk görüntüye baktığım halde ve kamera alanında olduğu halde hırsızı göremedim bir hafta sonra adam kamera saati 20 dk felan hatalıymış ve hala kış saatindeymiş (1 saat 20 dklık veya 40 dk lık hata) dedi

Çocuğun sağ elinde bir şey var, sanki arabaların camlarını silen çocukların kullandığı aparata benziyor. Ben de bakar olacağım inşallah bulunur.

Geri