Scudo Sports

Ankara - Temelli Gölü Turu (1)

harika bir sunum elinize sağlık mutlaka katılacağım

• Beğen
Tepkiler: hkn
Scudo
Şimdi tur gün saat olarak kesinleşti değil mi?

daha önce kalabalık bir grupla (erdem abide vardı) aynı yolu katetmiştik gerçekten çok düzgün bir yol rüzgar sorunu deryaller ile halledilebiliyor..
Eğer rüzgar karşıdan eserse ben kendimi siper etmeye hazırım :)
Daha önceki turumuzda da önde yer almıştım yine yaparım :)

Ama gelin görün ki 30 mart benim için malesef uygun değil... Aslında bugün gitmeyi düşünüyordum o güzargahtan ama tek başıma gitmek işime gelmedi :eek: ondan koşmakla yetindim bugün..

Bugün (23.Mart) bu yol güzergahında antreman amaçlı bir gezi planladık. Karpuztepe bölgesine iki defa üstüste tırmanış yaptık, ikinci tırmanışı tek başıma yapmak zorunda kaldım. Rüzgara karşı oldukça yıpratıyor. Sabah saat 11:00 kadar rüzgar Ankara'dan - Temelli yönüne eserken, ögleden itibaren batı yönünden Ankara istikametine esmeye başladı.

Polatlı Güzergahı bugün oldukça hareketliydi, bu bölgede Başkent yol bisikleti takımından bazı arkadaşlar da antreman yapıyorlardı.

http://img230.imageshack.us/img230/8195/hakanakaytemelligeonc0.jpg

Karpuztepe bölgesinde ikinci tırmanışım sırasında, dönüş yolunda ODTÜ Dağ bisikleti takımından Erdem ve İbrahim arkadaşla karşılaştık. Onlar sabah erken saatlerde Temelli Gölüne tur düzenlemişter. Rüzgarıda arkalarına alarak Odtü'den-Temelli Gölü'ne 40 km/saat gibi bir ortalama yapmışlar, standartların üstünde oldukça yüksek bir istatistik. Dönüşde onlarla birlikte Ankara (ODTÜ) bölümüne kadar birlikte yol aldık. Bu güzel tempo için kendilerini kutluyorum.

Özellikle sabah gidiş istikametinde bir çok arkadaşı bisikletle spor/antreman yaparken gördük.

@gtugal
Teşekkür ederim, herkese yerimiz var, bekleriz...

@yighitjan
Sevgili Yigit, tarih kesinleşmedi, altdaki linki incelersen 30.Mart tarihi hava şartları çok olumsuz görünüyor. Galiba tur/gezi Nisan ayı ilk haftası daha uygun gibi. Eger kismet olursa tarihi zaman içinde hep birlikte belirleriz. Amaçımız hava şartlarına uygun hep beraber keyif alacağımız bir tur olması.

Hava raporları :

@d.berkay

Sevgili berkay, madem bugün tur yapmak gibi bir düşüncen vardı, bu başlık altında yazsaydın, mutlaka sana katılacak arkadaş olurdu ? Mesela benim haberim olsaydı, bizimle antreman yapabilirdin.

Sevgili arkadaşlar bu başlıgı sizinle bilgi paylaşalım diye açtık, lütfen fikirlerinizi tur önerilerinizi yazın, birileri mutlaka size eşlik edecektir.

Madem başladık, yoklama yapalım : Güzel arkadaşım Serdar (Teberus) hiç sesin çıkmıyor neredesin? Yigit, Deniz, Bulunmaz, Mc Pherson, Al_adam, gtugal ve d.berkay sizleri tura hazır olarak not ettim.

Herkese sevgi ve saygılarımla
hakaN

Benim icin 13 nisan pazar uygun. Eger 2 farkli tarihte odaklanirsak 2 tur da yapabiliriz... ne dersiniz?

@hakan baba

Merhaba Hakan bey.. Bu başlığı inanın çok geç gördüm yoska yazacaktım.. Bugün hava çok güzeldi tahmin etmiştim o güzergahın kalabalık olacağını ama işte yine de kendi başıma gitme fikri pek çekici gelmedi.. Bundan sonra gitmek istediğimde mutlaka yazarım buraya :)

Hakan Bey ben emekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ederi;bu gerçekten de çok istediğim bir tur ama dediğim gibi 1-15Nisan arası sınav dönemim ve sınav zamanı nefes bile almaya vaktim olmuyo desem yeridir. Bir de şu an bisikletim toplu değil kadro almak üzereyim para durumunu ayarlıyorum. Bu iki nedenden ötürü üzülerek 30Mart tarihine uyamayacağım.

• Beğen
Tepkiler: hkn
Sevgili Hakan abi. Geleceğim de bir sıkıntım var. Bugün sabah Eymir'de turladım, kısa bir antreman oldu. 35 km. civarında yol yaptım. Eymir biraz rüzgarlıydı sabah saatlerinde. Ortalama 20 km/s sürat tutturmuşum. Tempom yetersiz geldi Temelli turu için. Hava durumu da ayrı bir sıkıntı ama, gidiyoruz dendiği anda geliyorum. Bu arada da antremanlara devam ediyorum. Nisan da benim için daha uygun olur gibi ama, sorun değil, pazarları genelde müsaitim.

Merhaba Serdar, sadece Hakan demen yeterli, zaten akran sayılırız :)

Antreman yapman çok iyi, kısa zamanda form tutarsın. Ayrıca ortalama 20 km/s uzun turlar için yeterlidir. Fakat burada önemli olan ortalama/sabit temponuzu uzun zaman sürdürmektir.

hakaN
(tur düzenlemek için, umutsuzca güneşi bekleyen...)

• Beğen
Tepkiler: Serdar TEBER
@Teberus

Hakan abi bencede ortalama hızın gayet iyi,gelecek pazar uygunsan antreman olarak yaylabağ yapabiliriz.[(Seri pedal,deryal çalısmaları,tur için gerekli olan değişme çalsımaları(Sağdan değiş soldan değiş olayı)]

Gelmek isteyen gelebilir,antreman tadında bi gezi olur.

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
Merhaba Arkadaşlar.Haftaya pazar banada uygun gibi.Yaylabağa gelebilirim Cuma günü tekrar konuşalım.Hoşçakalın...

• Beğen
Tepkiler: yighitjan
Yiğitcim, haberleşelim ben müsait olurum büyük ihtimal. Yapalım antreman turunu beraber :)

• Beğen
Tepkiler: yighitjan
30 Mart Pazar antreman tadında bir tur yapalım diyorum.

Saat:9.00(Saatler 1 saat ileri alıncak unutmayın)

Yer:portakalcı bacı

Toplam yol:48 mile(Km olarak hesaplayamadım,sanırım 65-70 km civarı)

Güzargah:portakalcı,Ahlatlıbel kavsagı,Tulumtaş,Balıkpınar,Haymana yolu üzerinden,Gölbaşı,yaylabağa tersten tımanıs,Yaylabağ,Eymir giriş(Soguma safası),büfede mola,trt çıkısı,herkese hoşçakal..

İsterseniz güzargahı beynam olarak değiştirebiliriz ya da yukarda belirttiğim güzargahı kısaltabiliriz.(İncek tarafını kesip direk yaylabağ,eymir turu veya incek iptal olmadan yaylabağı iptal edip eymire giriş yapabiliriz.)Önerilerinizi bekliyorum.

Gelmek isteyenler burdan yazabilirler.

iyi pedallar.

Geri