Scudo Sports

Ankara Bolu (Çadır Kamplı) Turu

@HakanAydn kısa değilde uzun etaplar biraz daha beslenme farklı olabilir, ama ayran kesinlikle bana göre olmaması gerekenler arasında işin aslı süt ve süt ürünlerinin laktik asit üretme konusunda üstlerine yoktur. Şahsen kendim defalarca günü birlik toplamda 2-3 saatlik molalar ile yeri geldi 19 - 20 saatlik sürüşler yaptım, ve günlük hayatıma kıyassen farklı olarak kuruyemiş, hurma, muz, soda + 100 kmde çorba birde +200.cü kmlerde ana yemek olarak protein niyetine köfteyi az ekmekle yanında kola ile tamamladım.. Enerji içeceği jeli ve barlarından,süt ve yan ürünlerinden , ana yemek haricinde koladan ve mideyi yakabileceğini tahmin ettiğim herşey den uzak durdum,(jel konusunda daha evvel bir kaç kez almış bulundum ama sonradan yarış filan içinde olmadığımdan hem maddi hemde gereksiz bir yüklenme olduğunu düşündüğümden uzak durdum, onun yerine çiğ kuruyemiş ve hurma tüketmeyi daha sağlıklı buluyorum (tabi bu benim kişisel düşüncem) tur bitincede toparlanmaya yardımcı olması açısından proteinli laktozsuz süt tüketiyorum (içeriği ne kadar doğrudur iddia edemem ama en azından toparlanma konusunda yardımcı oluyor) aklıma gelen bunlar, kısaca toparlarsak bana göre hem enerji olsun hem sağlıklı olsun hem tok tutsun derseniz çiğ kuruyemiş yani ceviz, badem, fındık, kuru üzüm, hurma+muz, sıvı olarak ise su, soda ek olarak gerekli izotenik ihtiyacınız için ise hazır olsun derseniz powerade altrenatif olarak ise 750 ml su içine bir tutam tuz bir tutam şeker ve limon karıştırarak ayrı bir matara ile kendiniz yapabilirsiniz...

Scudo
çiğ kuruyemiş yani ceviz, badem, fındık, kuru üzüm, hurma+muz, sıvı olarak ise su, soda ek olarak gerekli izotenik ihtiyacınız için ise hazır olsun derseniz powerade altrenatif olarak ise 750 ml su içine bir tutam tuz bir tutam şeker ve limon karıştırarak ayrı bir matara
Nokta atışı oldu hocam, sağolun..Ayran hataydı, bile bile sırf asitli, şekerli sıvı içmeyim diye tercih ediyordum, almayalım artık...

@HakanAydn rica ederim,yanlız insan metabolizması farklıdır, şöyleki yazdıklarım içinde mesela kola yada çikolata kan şekeri düştüğü an, olaki bir km bile gidemeyecek bir noktada, özellikle kola çabuk kana karıştığı için bir kurtarıcı olabiliyor, fakat bu kurtarıcıyı enerji verip seni uçuracak diye sık tüketirsen işte o zaman problem olur, çikolata bitter özellikle uzun etaplarda yanında olmasının bir sakıncası yok, ayran ise hem yorgunluk yapar hemde laktik asit konusunda negatif yanı olabiliyor,

Bugün kızılcahamamda konaklamaya karar verdim. Zorlamayacağım, bacaklarımı dinliyorum gerek yok diyorlar :D
Kızılcahamam’a kadar olan kısımda Kurtboğazı ve Kargasekmez yokuşları var. İkisi de zorlamadı. Kargasekmez’in ilk yüksek eğimli yokuş kısmına emniyet şeridi dahil asfalt atmışlar ama son 4-5 km sanırım çok kötü bir yol vardı. Toprak bir emniyet şeridi(!) vardı, tekerin patlamaması şans diyebilirim. Haricen bir sorun yaşamadım. Soğuksu Milli Parkı’ndayım. Buraya kamp kurmayı düşünüyorum. Güzel bir yer buldum. Sabah yine 8 civarı yola çıkıp Ayazağa’da kamplamayı planlıyorum.:harika:237316 dosyayı görüntüle5CC03574-0BEE-4ADE-995F-E64DD9D1D4F3.jpeg
Bu da gülen evimiz. Eskiden ağzı burnu kaşları falan vardı net olarak. Baya yaşlandı gülen ev, anılaaaarrr...
5E8985F9-4E80-4CD2-BC2F-F0AB6426E612.jpeg3F5EAA74-9E3C-4482-BBD5-00C1BD5785F5.jpeg
Ufukta Kargasekmez’i gören bisikletim bir anda gözden kayboldu. Baktım ağacın arkasına saklanmış:D
9CD921CF-9841-4F3B-9911-74A48C87ABFC.jpeg237321 dosyayı görüntüle
Bunlar da kargasekmezdeki kötü yol.
237322 dosyayı görüntüle
Holywood yokken Kızılcahamam vardı:D:harika:
4722E09D-C4FD-4BF8-943E-BCAE3E28A422.jpeg2B3613B9-4E4E-4023-93DE-7029A15DDF38.jpeg237325 dosyayı görüntüle
Kamp yapmayı düşündüğüm alan bura. Küçük bir su da var. Girişe çok yakın, arada çokta göz önünde olmayan bir yer. Sağlıklı bir kamp yapılabilir diye düşündüm. Şu ana kadar sincap ve çeşitli kuşlar dışında bir hayvan da görmedim. Yola da yakın yaban hayvanı gelmez gece diye düşünüyorum.

Yeme içme konusunda da hurma, kola, tuzlu fıstık, soda ve yolda gördüğüm armutlardan aldım. Akşam yemek için 2 gözleme aldım, saydığım yemekler de duruyor yarısı. Ha bir de olmazsa olmaz paça çorbası içtim ilk iş Kızılcahamam a geldiğimde.
Yanımda yeteri kadar yemek var, sabaha bir soda alıp devam :harika: Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim:)
Bugün kızılcahamamda konaklamaya karar verdim. Zorlamayacağım, bacaklarımı dinliyorum gerek yok diyorlar :D
Kızılcahamam’a kadar olan kısımda Kurtboğazı ve Kargasekmez yokuşları var. İkisi de zorlamadı. Kargasekmez’in ilk yüksek eğimli yokuş kısmına emniyet şeridi dahil asfalt atmışlar ama son 4-5 km sanırım çok kötü bir yol vardı. Toprak bir emniyet şeridi(!) vardı, tekerin patlamaması şans diyebilirim. Haricen bir sorun yaşamadım. Soğuksu Milli Parkı’ndayım. Buraya kamp kurmayı düşünüyorum. Güzel bir yer buldum. Sabah yine 8 civarı yola çıkıp Ayazağa’da kamplamayı planlıyorum.:harika:237316 dosyayı görüntüle237317 dosyayı görüntüle
Bu da gülen evimiz. Eskiden ağzı burnu kaşları falan vardı net olarak. Baya yaşlandı gülen ev, anılaaaarrr...
237318 dosyayı görüntüle237319 dosyayı görüntüle
Ufukta Kargasekmez’i gören bisikletim bir anda gözden kayboldu. Baktım ağacın arkasına saklanmış:D
237320 dosyayı görüntüle237321 dosyayı görüntüle
Bunlar da kargasekmezdeki kötü yol.
237322 dosyayı görüntüle
Holywood yokken Kızılcahamam vardı:D:harika:
237323 dosyayı görüntüle237324 dosyayı görüntüle237325 dosyayı görüntüle
Kamp yapmayı düşündüğüm alan bura. Küçük bir su da var. Girişe çok yakın, arada çokta göz önünde olmayan bir yer. Sağlıklı bir kamp yapılabilir diye düşündüm. Şu ana kadar sincap ve çeşitli kuşlar dışında bir hayvan da görmedim. Yola da yakın yaban hayvanı gelmez gece diye düşünüyorum.
Tura çıkmadan evvel arkadaşlarımdan Soğuksu’da kamp yaptıklarını işitince ben de orada kamp yaparım diye düşünmüştüm ancak kamp yapmak yasakmış:(:snzdglsn: Güvenlik falan da sürekli geziyor bakıyor, gerçi yasaksa yapmazdım zaten gelmese de. Kızılcahamam öğretmenevinde kalacağım. 40 tl bir fiyatı var.

Ne demiş atalarımız: evdeki hesap çarşıya uymaz. İlk günün günahı olmaz diyeyim ben de bari. Bundan sonra çadır kuracağım yerlere bakmıştım zaten, hepsi uygun. Bakalım çarşıda daha ne gibi şeylerle karşılaşacağız.o_O:)

Son düzenleme:
@cember3454
Soğuksu milli parkında sincap vs dışında en fazla çöpten beslenmeye alışmış yarı evcil diyebileceğimiz yaban domuzu görürsün, o da sana yaklaşamaz, ilişmez zaten. Kaldı ki milli park girişine kamp kurmuşsunuz. Daha içerilerde pek güzel yerler var ama bisikletle gerek yok 😀
Öte yandan küçük bir önerim olsun. Sabah kahvaltı yapmadan çıkın yola, Bolu yolunda Çerkeş kavşağı var Kızılcahamam ı hemen çıkınca. Oradan 7-8 km kadar sonra yolun karşı şeridinde (Ankara yönünde) huzur lokantası var(ki sarının yeri deriz biz😀). Orada bi kemik suyu çorbası için. Sonra akyarma geçidi falan vız gelir. Şaka bir yana başta çorbaları tüm yemekleri harikadır. Çayı da güzel ve bedavadır.

@HakanAydn Hakan hocam bir önceki mesajda yazmıştım ama mesajlar birleşince gözden kaçtı sanırım, “
Tura çıkmadan evvel arkadaşlarımdan Soğuksu’da kamp yaptıklarını işitince ben de orada kamp yaparım diye düşünmüştüm ancak kamp yapmak yasakmış:(:snzdglsn: Güvenlik falan da sürekli geziyor bakıyor, gerçi yasaksa yapmazdım zaten gelmese de. Kızılcahamam öğretmenevinde kalacağım. 40 tl bir fiyatı var.

Ne demiş atalarımız: evdeki hesap çarşıya uymaz. İlk günün günahı olmaz diyeyim ben de bari. Bundan sonra çadır kuracağım yerlere bakmıştım zaten, hepsi uygun. Bakalım çarşıda daha ne gibi şeylerle karşılaşacağız.o_O:)

şu an öğretmenevindeyim maalesef. Yarın umarım güzel bir kamp fotoğrafı atacağım :harika:

@cember3454 O mesajın üstünü okuyup altını es geçmişim..Benim Sinop turuna denk gelip okuduysanız, rotada kalmadık öğretmenevi bırakmamıştım..😁.Duş var kahvaltı var, e yatak zaten var..Hesaplayınca bedava çadırdan ucuza geliyor..😊..Tabi yinede çadırın özgürlüğü bir başka..İyi istirahatler..

Merak ediyoruz...😊

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Kızılcahamam’dan yola 8.30 gibi çıktım ilk günki gibi. Kahvaltı yapmadım @everhard hocamın bahsettiği huzur lokantasında et suyu çorbası içtim. Birkaç bardakta çay içmeyi ihmal etmedim :D :harika: 56EF7D49-65C8-4DFC-90A6-69857890E902.jpeg
Akyarmadan önceki çeşmede suyumu doldurup tırmanışa geçtim. Akyarma acayip bir şey:D237419 dosyayı görüntüle
Tırmanışta bir şey gördüm ondan durdum yoksa çok rahattı (yazarken bile inanmadım valla:D:D:D)
Yanımdaki hurma fıstık vs yolda azar azar bitme noktasına geldi237420 dosyayı görüntüle
Bir yokuş bitiyor öteki başlıyor, akyarma geçidi rakım tabelasını görmek için gözümü dört açtım ama nafile. Söylendiği kadar varmış. İyiki sizlerin önerilerini dinleyip ilk gün Kızılcahamamda durmuşum yoksa imkanı yok tek günde bu yokuşları çıkamazdım, Allah razı olsun:D:harika:998B2C6A-FE6A-4CC7-9DF4-EBF8614DE021.jpeg
Mutlu son!!
A58A66FF-0C41-4327-A5F0-8B102599AC45.jpeg
10km civarı %7 eğim daha önce de belirttiğiniz gibi.
F17F3FD2-4C48-4C7E-BB3A-1C894CAA4F36.jpeg
Şu an Gerede’deyim. Biraz daha dinleneceğim. Akşama doğru Yeniçağa’ya yola çıkacağım. 20km civarı nispeten kolay olduğunu düşündüğün bir yolum kaldı.

@cember3454 akşama fazla kalma nacizane bir tavsiyem, önünde uzun bir iniş olacak onun dışında kısım kısım iniş çıkış (daha çok iniş) 650 700 gibi bir rakıma ineceksin.... Boluya girmeden karga sekmez yanında kıyassen tatlı bir rampa karşılayacak seni... Kolay gelsin...

@bilalfidanboy saat 5 gibi yola çıkayım diyorum hocam, çok mu geç olur sizce?

@cember3454 kalacak filan yeri gündüz gözü ile tespit etmeniz açısından dedim, rüzgar olumsuz fazla etki etmezse 17:00 gibi çıksan bile Bolu içine geç saate kalmazsın,şu ana kadarki ortalama hızınızı baz alarak en kötü ihtimalle yolun geri kalanınıda biraz daha hızlı geceçeğini düşünerek 2 buçuk ile 3 saat kadar sürer diye tahmin ediyorum, molalar ile buna 3 buçuk saat diyebiliriz.. 50 55 km mesafeniz var.... Takdir sizin

Kamp kurarsanız, oradan da çeşitli fotoğraflar görmek isteriz. Sizden sonra gitmek isteyenler açısından da fikir olur.

8FD64C8A-381A-463F-B317-E8CF6BF7744E.jpeg
17.15 gibi Gerede’den çıktım. Yarım saat gibi bir sürede Çağa’ya geldim. Son 2/3 km harici pedal çevirmedim desem yalan olmaz :harika:
Burada çadır kuracağım. Çevreyi de çekip fotoğraf atayım birazdan @mrbdnc :harika:
237431 dosyayı görüntüle0CC321E6-87E6-4D24-9A76-656DACB7D621.jpeg
Yolun diğer tarafında büfe var. Büfenin arkasında tuvalet,mescit vs var. Yola yakın ağaçlardan birinin dibine kuracağım çadırı
D17F688E-02F5-4DDE-B4F7-5D66B1AD1B53.jpegAC60428B-2693-442A-B837-DE5521951519.jpeg
Flaşlı/Flaşsız
Bura gerede kadar soğuk değil sanırım. Gerede de saat 3 te bile serindi.
Bisikleti çadıra alınca bana pek yer kalmıyor. Uyunabilecek kadar yer kalıyor ama büfe ile konuştum bisikleti büfeye bırakacağım. Sabah 8.30/9 gibi geliyorlarmış en geç. Acelem yok her şeyimi toplayıp bisiklete yerleştirmeyi bekleyeceğim sabah.

Son düzenleme:
Geri