Evim güzel evim...
Ankara Bolu turumun sonuna geldim. 7.5 günde toplam 560 km civarı yol yaptım.
Öncelikle yanımda taşıdığım ekipmandan bahsedeyim; Sudokrem (pişik vs için şart), Güneş kremi (hiç kullanmadım), 1 mikrofiber bez (duş alırken işime yaradı. kullanışlı az yer kaplıyor), diş fırçası/macunu, 2 yedek çorap (şart

), 1 yedek tayt (almasam da olurmuş), uzun kapri (gece yatarken-namaz kılarken işe yaradı),alt/üst içlik (şart), yağmurluk (iyi ki hiç kullanmadım)
kulaklık, şarj aleti, powerbank (20000), 2 buzdolabı poşeti (elektronik eşya/kart/para koymak için yağmur falan görmemesi adına), alyan anahtarı, 1 iç lastik (Allahtan işim düşmedi ama 2 tane olsa daha iyi olurdu), yama seti, uyku tulumu/mat/çadır
Bu kadar eşya aldım. Eksik olarak turculuk için maddi anlamda zorlamasın derseniz kesinlikle pişirme ocağı vs alın, kendi yemeğinizi kendiniz yapın. Yemeğe çok para harcanıyor diğer türlü. Ama bikeapcking olayında yanımda bu kadar eşya taşımaya yer vardı zaten benim. Fazlalık olarak gördüğüm neredeyse hiç bir şey almamışım yanıma onu fark ettim. Eksik olarakta bir şey yoktu. Az ve öz eşya ile turumu tamamlayabildim.
Tur boyu en çok sorulan sorular sırasıyla; 'Nerden geliyon/nereye gidiyon? Neden? Tek başına mı? En azından bi kişi daha olsa iyi olmaz mıydı? Bu tekerler hızlı gider ama de mi, ince ya'

Bunun dışında iyi ceseret valla takdir ettim diyen de oldu deli diyen de.
Sağ olsunlar her gittiğim yerde yardımcı olan pek çok insan ile karşılaştım. Ama edindiğim tecrübeye göre şunu söyleyebilirim; böyle bir tura yanında kafa dengi bir arkadaşla çıkmak daha eğlenceli olurdu. Bazı günler öğleden sonra yorulup bıraktığım, dinlenmeye geçtiğim oldu. Bir süre sonra bu günlerde sıkıldım. Bir de yol boyu kendi kendime konuştuğumu fark ettim

Öncelikli amacım böyle bir tur tecrübesi kazanmak ve sağlıcakla turu tamamlayabilmekti. Bunun yanı sıra kamplı bir tur için biçilmiş kaftan olan Bolu ilimizi de görmek istedim. Tabii her daim evdeki hesap çarşıya uymadı fakat beni gerçekten tatmin eden tadında bir tur yaptım. Bu sene çok az bisiklete bindiğimden dolayı kondisyonum iyi değildi. Günlük ortalama 70-75km sürüş yapabildim. Daha iyi bir kondisyon ile, daha kısa sürede daha çok yer gezerek güzel bir tur yapılabilir. Ben gücümün yettiğince yapabileceğim en zevkli ve sağlıklı turu yaptığımı düşünüyorum. 22 yaşında forumun genç üyelerinden biriyim. Bisiklet tecrübem çok değil, 2 sene öncesine dayanıyor sadece. Bunu daha sonra başlığa bakıp 'Ben yapabilir miyim acaba? Bir denesem mi?' diyecek olan herkes için yazıyorum. İstedikten ve kendini bildikten sonra her şey yapılır. Bir bilene sormakta her zaman önemli, bunu da es geçmemek lazım.
Sağ olsun forumdan şu an tek tek yazamayacağım ama başlıkta ve özel mesaj yoluyla bana yardımcı olmuş, yol göstermiş, güzel tecrübelerini aktarmış, öneriler sunmuş tüm herkese bir teşekkürü borç bilirim👏👏😇 Umarım daha nice uzun yollarda birbirimize destek oluruz, birlikte pedallarız. Herkese tekrar çok çok teşekkürler.