bilalfidanboy
İstanbul
- Tepki
- 2.319
- İsim
- Bilal Fidanboy
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@HakanAydn kısa değilde uzun etaplar biraz daha beslenme farklı olabilir, ama ayran kesinlikle bana göre olmaması gerekenler arasında işin aslı süt ve süt ürünlerinin laktik asit üretme konusunda üstlerine yoktur. Şahsen kendim defalarca günü birlik toplamda 2-3 saatlik molalar ile yeri geldi 19 - 20 saatlik sürüşler yaptım, ve günlük hayatıma kıyassen farklı olarak kuruyemiş, hurma, muz, soda + 100 kmde çorba birde +200.cü kmlerde ana yemek olarak protein niyetine köfteyi az ekmekle yanında kola ile tamamladım.. Enerji içeceği jeli ve barlarından,süt ve yan ürünlerinden , ana yemek haricinde koladan ve mideyi yakabileceğini tahmin ettiğim herşey den uzak durdum,(jel konusunda daha evvel bir kaç kez almış bulundum ama sonradan yarış filan içinde olmadığımdan hem maddi hemde gereksiz bir yüklenme olduğunu düşündüğümden uzak durdum, onun yerine çiğ kuruyemiş ve hurma tüketmeyi daha sağlıklı buluyorum (tabi bu benim kişisel düşüncem) tur bitincede toparlanmaya yardımcı olması açısından proteinli laktozsuz süt tüketiyorum (içeriği ne kadar doğrudur iddia edemem ama en azından toparlanma konusunda yardımcı oluyor) aklıma gelen bunlar, kısaca toparlarsak bana göre hem enerji olsun hem sağlıklı olsun hem tok tutsun derseniz çiğ kuruyemiş yani ceviz, badem, fındık, kuru üzüm, hurma+muz, sıvı olarak ise su, soda ek olarak gerekli izotenik ihtiyacınız için ise hazır olsun derseniz powerade altrenatif olarak ise 750 ml su içine bir tutam tuz bir tutam şeker ve limon karıştırarak ayrı bir matara ile kendiniz yapabilirsiniz...