Karbon jat seti takmanın görece "Mantıklı" sayılabileceği bir elin parmağını geçmeyecek kadroya karşın,bir kırkayağın ayağı kadar don lastiği kıvamında kadrolar varken,haklı olarak "Kel başa şimşir tarak" benzetmesi yaptım.Ben bu seçimin handikaplarını örnek vererek yazdım.
Gerçekten de merak ediyorum.Yüksek performans sürüşleri yapan,yarışlara katılan ya da yol bisikletine ortalamanın üzerinde binen kaç arkadaşımız karbon kadrosuyla kaliteli bir aluminyum jant seti kullanıyor,kaç arkadaşımız da aluminyum bisikletine (Marka ve model yazmadım çünkü soru buydu :Aluminyum kadroya karbon jant) karbon jant takıyor?
Soruyu "Mümkün" kılan her bir örneğe karşın "Saçma" kılacak yüz örnek var ve "Buna mümkün diyebilmemiz için hangi aluminyum kadrodan söz ettiğinizi bilmemiz lazım? kadar masum bir soru bile sormadan,kardeşimizin aklındaki karbon jant fikrini pekiştirici yanıtlar vermeyi sağlıklı bulmadım.
Bilmiyorum,arkadaşımız fotoğraftaki Raleigh USA'ya karbon jant takar mı.Soruyu forum'a sorduğu için spesifik olarak bir kez daha tekrar ediyorum ki "Mantıklı bir seçim değildir.