Scudo Sports

Almanyada bisiklet almak?

d.yetis

Üye
Tepki
1
İyi günler!
Almanyada Stuttgart'ta yaşıyorum ve gitmeye gelmeye değil de, böyle uzun yollar yapacak bisiklet arıyorum. Bisikletle günde 80-90 kilometre yapmışlığım var ama teknolojisinden ve muhabbetinden uzağım. Neyse, bisiklet amacına gelirsek, böyle cuma günü çıkıp hostellerde konaklayarak çevre illeri gezmek. Otoyola çıkmam yasak olduğu için sıkça tarlaların arasındaki toprak yollardan geçmem gerekecek. Bütçem 500 Euro, ama eğer "şu bisikleti al, bundan iyisini asla bulamazsın bu bir cennet" şeklinde bir öneri gelise 550, 600 euro'ya kadar zorlayacağım.

Öncelikle sorum; Almanyada hangi markalar var? Nelere bakmalıyım?
Centurion ve Trek'den iki model var. Centurion 13.2 kilo, ama güzel bir bisiklete benziyor fiyatı 600 Euro, linki : (link)
Trek'te ise frenler V, hidrolik mi V mi almalı bilmiyorum. Bunun fiyatı 500 Euro. linki : (link)
Bir de bu var, Specialized Sirrus Sport.
(link)
Amerika fiyatı 600 USD galiba. Burda ne kadar bilmiyorum ama yakındır muhtemelen.
Başka bu bütçe ve amaçla ne bisiklet markaları ve bisikletler var bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim!

İyi günler!

Scudo
Ben kesinlikle Speciallized Sirrus Sport'u seçerdim. Bagaj ve çamurluk bağlantı yerleri hazır. Yükünüzü koyup planladığınız turlara rahatlıkla çıkabilirsiniz. Verdiğiniz linkte Acera 27 vites diyor. Uzun yıllar değiştirme ihtiyacı duymadan kullanabilirsiniz. Kalitesi zaten Trek'den geri kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: d.yetis
(link)
(link)
Merhaba,
Birinci linkteki bisikleti alırmısın bilemem ama ikinci adresteki bisikleti al.ve ömrün boyunca bisikley olayını kapa.Frenler bile hidrolik V magura.
Bu arada para denkleştirip birinci adresteki bisikleti alabilirsen iyi olur.

• Beğen
@ Tolga Günsezer : Peki, sirrus'un ön tekerinin daha ince olması(toprak yollardan gideceğim dediğim için), ön amörtisörünün olmaması ve V fren olması centurion'a karşı bir dezavantaj değil mi? Yoksa "onlar zaten çok farketmez, hem 50 euron cebinde kalır hem çok iyi bisiklet" mi?

@ Sabri Atalay : UUh, 3 para 5 para değil ki, benim verebileceğimin tam 3 katı o bisiklet :) 600 euro için çok sıkmam gerekirken, 700 artık mümkünsüzün içerisinde malesef benim için :( Teşekkürler yine de ilgilendiğiniz için!

Amortisörsüz olması sorun değil hatta bence avantaj. Aynı şey frenler içinde düşünülebilir. V fren daha basit. Ayrıca Sabri Atalay'ın önerdikleri çok iyi bisikletler dikkate alınmalı.
Benim sıralamam şöyle olurdu:
1- (link)
2- (link)
3- (link)

Şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Bisikletçiye gittim. Specialized bulunamadı malesef. Hatta Stuttgart bayisinin o modeli daha önce duyduğunu sanmıyorum. Centurion hakkında çok kötü konuştular :D Almaktan vazgeçtim. ancak başka bir bisiklet önerdiler, bergamont, onu Stutgart yakındalarında buldum. İçime de sindi aslında. Bir yorumarsanız sevinirim.
@tolga günsezer, yorumlarınız sayesinde aradığım bisiklet %100 farklılaştı. Çok teşekkürler :)

(link)

600 Euro, ancak çok şansım da yok gibi. Fitness bisikletleri çok zor bulunuyor.

Bütçenizi aşmasa size rose bikes önerebilirdim : (link) :)

Ama ,bütçe olarak sizi aştığı için, eğer sttutgart'da bulma imkanınız varsa corratec-cannondale gibi markalara daa bakin diyorum :)

• Beğen
@mutlu onur ozdemir, 500€ dan sonra butcemi zorluyor olacagim her sekilde. Ama yinede 600 e kadar tolere edebilirim. Ama 1000€ paraya burda 2000 model volkswagen lupo aliniyor. Hem de iyi durumda. :/

Ancak radon tls 6.0 a dikkat ettim fiyati 550€ gozukuyor. Aklimi da celdi. Bergamont mu radon mu onun kararini verme asamasindayim su an.

@d.yetis

Ben de bergamont ismini ilk defa duyuyorum,aslında resmi sitesindeki yazılarda,almanca olarak (genelde) düşük donanımlı,fakat sağlam kadrolu olduğundan bahsediliyor.Ben de birçok insan gibi ''çamurdan olsun alman olsun'' diyenlerdenim ; ama Bergamont pek fazla tanınmış bir marka gibi değil,bu yüzden ikinci kez tanınmış-yüksek kalitede bisikletlere (specialized olmasa da giant,corratec,santa-cruz,cannondale,marin gibileri)'ne bakın derim bulabilirseniz trek'Lerin tur bisikletleri de çook konforlu,sağlam,atik ve uzun ömürlü bisikletler...Her neyse umarım sizi çok uzun süre üzerinde güvenli,keyifli ve sağlam bir şekilde taşıyabilecek bir bisiklet bulursunuz,şimdiden hayırlı uğurlu olsun :)

Bir de özelden mesaj atmışsınız,yanıtladım yanıtladım,size ulaşmadı ilk defa oluyor,şuradaki yazıyı 15 kez yazmış oldum :) :(

@ Mutlu Onur Özdemir, cevap verdiğiniz için teşekkürler :) çok gelmesi sorun değil.

@ Sabri Atalay, Sizin önerdiğiniz ikinci bisikleti buldum ve alacağım. Çok teşekkürler!

Selamlar. Tam 1 ay geçmiş son mesajın üstünden. Bu sürede parayı ayarladım, uğraştım didindim, siparişten sonra 2 hafta da gelmesini bekledim ve sonunda dün DHL'den beni aradılar! Bu sabah 1 saat önce de kamyon geldi, paketimi teslim aldım; (link)
30 euro farkla monteli şekilde yollattım(aslında tam öyle değil karışık biraz) ama 589 euro'ya, monteli şekilde kapıma kadar geldi. Gidonu ve pedalları takılı değildi sadece, onları da hallettikten sonra her şey hazır şu an : (link)
Şimdi benim son bir sorum olacak. Almanyada olduğum için buralarda bisiklet hırsızlığı çok yaygın. Kilit konusunda en iyisini aldım o sorun değil ama, bir de bizim üniversitede şöyle bir olay var ki, bisikleti uğraşıp çalamazlarsa puştluk olsun diye seleyi götürüyorlar. O nedenle benim sele boyunu ayarlayan pim'i sökmem lazım. Bunu nasıl başarabilirim?
Pimin resmini çektim, resim 1.6 MB (link)

Bugüne kadar buraya fikir belirtip bu bisikleti almama vesile olan herkese sonsuz kez teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: phardon
Almanyada bile bisiklet hırsızlığı yaygınsa vay halimize. Bu arada bisikletiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel görünüyor.

• Beğen
Çok teşekkürler :)
Şehirler bisiklete el verişli olduğu için bisiklet çok yaygın. Hırsızlık da çok yaygın bu nedenle. İkinci el pazarında 300-400 euro'luk çalıntı bisikletler 50 euro'ya satılıyor. Çalamadıklarının da selesini götürüyorlar. Bu nedenle o pimi çıkarmam ya da tornavidayla ayarlanan yeni bir kelepçe almam(ki bu mantıklı geldi) lazım.

Size böyle bir şey lazım sele kelepçesi olarak

http://img714.imageshack.us/img714/3793/1005068001.jpg

• Beğen
@d.yetis epey zaman olmuş. Memnun kaldınız mı bisikletinizden?

Geri