Scudo Sports

Almanya gerçekten de bitmiş mi? Yerinde inceliyoruz

İleride bir ışık görülüyor ama bu üzerimize gelen damperli kamyon olmasın ..
Konu konuyu, laf lafı açıyordu... :kötü:

Scudo
Murat Cömez bu konuda kendini yeterince iyi ifade etti sanıyorum.

Ben de çifte vatandaşım (Almanya değil) ve bu konuda ikilem içindeyim. Vatandaşlık ilkelerinden biri eşitlik ise oy hakkı da olmak zorunda.

Ama birçok ülke o ülkede yaşamayan ve vergi ödemeyen vatandaşlarının ücretsiz sosyal hizmet hakkını ve oy kullanma hakkını askıya alıyor. Şöyle bir wiki sayfası var, buradan bakabilirsiniz: (link)

Yurt dışında yaşayan ve vergi vermeyenin bazı anayasal haklarının askıya alınması prensibi de bana mantıklı geliyor. Vatandaşlık görevini yerine getirmiyorsan, hazıra da bekleme.

Anayasal eşitlik mi daha önemli, yoksa vatandaşın ülkesine karşı olan görevlerini yerine getirmesi mi?

Bu laf bize atıldı sanırım... delibalta kendi açısından haklı olabilir, %100 katılmıyorum. Bu konuda cevap da yazmadım zaten.
Askıya alınması mantıklı. Hatta dediğim gibi ehliyet bile olabilir. En azından basıtte olsa bi prosedürü olması iyi olur bence.

Size atılmadı hatta yüzdelemek gerekirse %80 murat Cömez e %20 size diyebilirim :D savunma yapan (eğitim konusunu kasdetmıstım) almanyayı bu konuda savunduğu ve tr yi örnek gösterdiği içindi.
Almanya iyi güzel de, bizim gibi 50 sene bir terör belası ile uğraşsalar, orduya her sene bir dünya kaynak akıtsalar, bir sürü darbe yaşasalar, sayısız gazeteci ve düşünürü bombalı saldırıyla şehit düşse, aydınları diri diri yakılsa, devlet ağlak ve sümüklü bir tarikat lideri tarafından domine edilse acaba şimdi ne durumda olurlardı?
Evet yenik çıktıkları ikinci dünya savaşına rağmen kendilerini toparlayıp yükseldiler çünkü sanata ve bilime önem veriyorlardı.
Bizde de 100 yıl kadar önce bunların önemini bilen ve savunan bir lider vardı, şimdi onu önemsizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya calişıyorlar, ama başaramayacaklar, çünkü biz buradayız ve bu toprakları üç kuruş menfaat uğruna terk etmeyeceğiz.
Kimse umutsuzluğa kapılmasın, Türkiye güçlü bir ülkedir ve bu günler geçecektir.
Bizimle onların farkı bize tepeden indi halk kendi iradesiyle devrim yapmadı. O yüzden maalesef oturmadı bizde :/ aslında avrupanında başına musallat olan örgütler vardı. Almanyanin durumunu bilmiyorum oldumu böyle birşeyı. Terörle mücadele bile bizde farklı kullanılıyor bazen. Yani almanyada olsa muhtemelen kısa sürede bitirirler. Hatta en basit şekliyle iki örgüt kurulsa biri trde diğeri almanyada faaliyet gösteren. Ordaki hemen biter bizdeki işi bitince biter :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İkincisi de bu ne gerginliktir böyle?
Bunu mesajını beğendiğiniz arkadaşa söylemeniz gerekiyor çünkü kavgada söylenmeyecek lafı daha ilk mesajında kullanan kendisi, belli ki güzellikle konuşmak niyetinde değil. O laftan sonra sohbet biter çünkü. Biraz öz eleştiri yapın lütfen, kavgacı insanlara destek veriyorsanız, hiç olmazsa o arkadaş gibi suçu başkasına atmayın.
Burada yoksa kimse kendisine, almanlara birşey söylemedi, söylemiyor. Tartışma fitili ateşlemeye çalışıyor kendisi, o hoş bir şey değil. Herkes içini döksün, kimse kırıcı konuşmasın.

Konu kavgaya giderken, tekrar rayına sokmaya çalışayım... 😇😬
@Road_Runner bey, yeme içme işini nasıl yapıyorsunuz?
Pazar, market alış verişi pahalı mı?
Türk yemekleri mi Alman yemekleri mi daha çok yiyip içtikleriniz?

Alman yemeklerini denemedim, disarda pek yemiyoruz. Muhtemelen denemem de, çok agir yag kokan kizartmalardan ve etlerden olusuyor genelde yemekleri gordugum kadariyla. Yeme icmeyi marketten aldigimiz erzakla hallediyoruz, kendimiz hazirliyoruz yemegimizi evde. Yemek yapmak icin neredeyse her malzeme bulunabiliyor. Tek istisna salça. Adamlard salçaya denk bir şey yok market raflarind. Domates ezmesi, domates püresi var ama salça başka birşey biliyorsunuz. Salçamızı Türk marketinden aliyoruz ve pahali. 2.99 € veriyoruz 700 gramlik bir salcaya. Markette bulunamayan bir diger şey turk kahvesi, o da Türk marketinden aliniyor ve sanirim su an 4 euro bir paketi. Tarhanayi memleketten siparis ediyoruz. Domates biraz pahali, kilosu 3-5 € arasi kalitesine gore. Salatalik adetle satiliyor, 65-80 cent arasi. Ama baya buyuk, bizdekiler gibi degil. Cikolata sekerleme ucuz. Sutun litresi su an 1.09€. Aklima gelenler bunlar :D Eşim ve ben sigara icmiyoruz, alkol de yok. Istanbulda yasarken eti neredeyse birakmistik kullanmiyorduk ama burada Turk marketinde kiymanin kilosu 8€ ve aliyoruz. Tavugun kilosu da 7€ civari. Et erişilebilir oldugu icin alsak mi almasak mi diye dusunmuyoruz. 1 kilo domatesle 250 gr kiyma ayni para mesela. Dikkat ederek market alisverisi yaptigimizda 400 euro civari bir aylik market harcamamiz var.

Sevgili @Road_Runner , almanyaya gitmeden önce bir çalışma iznin/avrupa birliği pasaportun var mıydı? yoksa nasıl hallettin çalışma izni vb. şeyleri? hangi alanda çalışıyorsun (özel bir bilgi olduğu için cevap vermek istemezsen anlarım)

Anıl bey, ilk kez Bulgaristan göçmeni olmanın bir avantajını gördüm ve bu sebeple de karım da buraya gelmeyi haketmiş oldu. Uzun bir evrak koşuşturmacasindan sonra evraklari tamamladik. Kabaca belirteyim; Bu koşuşturmaca aşagı yukari 4 ay civarı sürdü ve maliyeti 2000 €'nun üzerindeydi. Bir klasör dolusu evrağımız var :D

--------------------------------------------------------------------------

Ilgi ve muhabbet gösteren tüm forumdaşlara selamlar, eğer mümkünse konu kilitlenebilir :harika:

Kawasaki ve Suzukinin hakim olduğu marketi bir den BMW S1000 RR ile bastilar.
Komşu, japonlar zaten teknoloji hırsızlığı ile yükseldi. Japonlardan önce motorsiklet teknolojisi doğu almanların elindeydi.
Tek istisna salça. Adamlard salçaya denk bir şey yok market raflarind.
Komşu Türkleri hafife alma, mesela biber salçasını biz bulmuşuz.

Askıya alınması mantıklı. Hatta dediğim gibi ehliyet bile olabilir. En azından basıtte olsa bi prosedürü olması iyi olur bence.

Sonradan kendi yazdığıma not düştüm. Buraya tekrar yazayım:

Vermiş olduğum wiki sayfasına göz attım da, bir çok ülke 2000'li yıllarda yurt dışında yaşayan vatandaşlarına oy kullanma hakkını oy kullanması yönünde düzenlemiş. Eskiden oy hakkı vermeyen ülke sayısı daha fazla olarak biliyordum. Demek ki anayasal eşitlik hakkı daha ağır basıyor.

Komşu, japonlar zaten teknoloji hırsızlığı ile yükseldi. Japonlardan önce motorsiklet teknolojisi doğu almanların elindeydi.
Doğru medal of honordan biliyorum bende wolfensteında olabilir 😅
Sonradan kendi yazdığıma not düştüm. Buraya tekrar yazayım:

Vermiş olduğum wiki sayfasına göz attım da, bir çok ülke 2000'li yıllarda yurt dışında yaşayan vatandaşlarına oy kullanma hakkını oy kullanması yönünde düzenlemiş. Eskiden oy hakkı vermeyen ülke sayısı daha fazla olarak biliyordum. Demek ki anayasal eşitlik hakkı daha ağır basıyor.
Bilmiyorum ama içinde bulunduğum durum ve bu durumun birikimi benim gelısımımı yönümü tayin eder bırcok faktörle birlikte. On görülemez bi duruma sokar yani. Ben yinede kullanmamasını savunuyorum :D aksini mantıklı bir şekilde açıklayan olmadıkça. Özel durumlar için ilkelerden taviz verilmemeli gibi bir yaklaşımı doğru bulmuyorum gayette verilen örneklerle dolu hayat :) sonuçta bu kanunlar birikim sonucu toplumun gelişimi ile ortaya cıkmıs. Gelişim durmadı ya

Almanya rakiplerine göre genç nüfusunu verimli kullanamıyor diyor :D potansiyelini yansıtmıyor, gelenekcılıktrn yenilikcılıge evrılmelı birazda diyor. Konuyu dagıtmamak yazıyı uzatmamak adına bazı şeyler yuzelsel anlatılıyor. Savuna yapan tarafta bunu bir açık olarak görüyor ve iyice bka sarıyo konu
Yani evet. Ben Turkiye'yi dusunerek bir sey yazmadim. Sadece 1990-2005 turk egitim sisteminden ornek verdim.
Konudan cekilmeden once merak eden icin sunlari okuyun diyeyim. Daha cok var ama telden bu kadar.
(link)
Birakin abd veya cin gibi ulkeleri eu ulkelerinin bile arkasinda.
(link)
50 milyar eurodan 150 milyara cikmasi gerekirmis. Ileri teknoloji cip uretecek tek bir fab 100 milyar dolara maloluyor. Farki siz hesap edin.
(link)
Arkadaslarin bahsettigi ucan internet ve benim duymadigim fiber altyapidan bahsediyor.

Cok basit 3 rapor, tum durumu ozetliyor. Tartisacak ne var bilmem. Onlarca yildir bilinen seyler.

Yani evet. Ben Turkiye'yi dusunerek bir sey yazmadim. Sadece 1990-2005 turk egitim sisteminden ornek verdim.
Konudan cekilmeden once merak eden icin sunlari okuyun diyeyim. Daha cok var ama telden bu kadar.
(link)
Birakin abd veya cin gibi ulkeleri eu ulkelerinin bile arkasinda.
(link)
50 milyar eurodan 150 milyara cikmasi gerekirmis. Ileri teknoloji cip uretecek tek bir fab 100 milyar dolara maloluyor. Farki siz hesap edin.
(link)
Arkadaslarin bahsettigi ucan internet ve benim duymadigim fiber altyapidan bahsediyor.

Cok basit 3 rapor, tum durumu ozetliyor. Tartisacak ne var bilmem. Onlarca yildir bilinen seyler.
Belki içten curuyodur sistem bunu bilmiyorum ama yüksek rekabetin olduğu bi dünyada almanyadakı birçok firmanım batması gerekirdi durum anlattıklarınız kadar vahim olsa. Evet endüstri 4.0 A geçiyor dünya doğru fakat tersi görüşte Almanyanin bu sanayi döneminde iyi olduğunu dolaylı olarak anlatan bir yazıya denk gelmiştim bende. Neden dolaylı diyorum; verilen örnekte almanyadakı bazı şirketlerin fabrikalarını Almanya içerisine taşıdığı ( otonom üretim 4.0 vb. Etkisi ile) ucuz ıscılıgın eski öneminin kalmadığı ve dünya ülkelerinin biraz daha kabuğuna çekildiği bi dönem(artan gerilimler kutuplaşmalar) diye yazıyordu.

En azından okuduğum bazı yazıları birleştirınce bu yorumu yaptım. Nedir mesela bırslestırdıklerımden birisi. Araç üretimindeki segment olayı. Mercedes fiat reno ile ucuz arabada rekabet edemiyor. O işin seri üretimi dolayısıyla ucuz malzeme tedarıgı zinciri iki firmada. Köşe başı tutulmuş yani. Böyle bi durum olsa ve ayak uyduramasa Almanya birçok köşe başını çoktan kaybeder ve büyük bi ekonomik buhran yaşar diye düşünüyorum. Tersi durumda diğer firmalar için geçerli olsada fırsatı görüp atılım yaparak sektörü elinden alabilirler almanların. Yinede yukardaki ilk cümlemde söylediğim gibi içten çürüme varsa rakamlarla ispatlamış ise doğrudur. Benim ki çoğumuzun olduğu gibi yorumdan yorum çıkarma

Almanyayı çok çeşitlılıgıde kurtarmıyodur belki :D adamlar herşeyin ucundan biraz tutmuş. Bazi şeylerde çok iyiler

Alman yapıyor gardasım :D

IMG_20221022_154628.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Bunu mesajını beğendiğiniz arkadaşa söylemeniz gerekiyor çünkü kavgada söylenmeyecek lafı daha ilk mesajında kullanan kendisi, belli ki güzellikle konuşmak niyetinde değil. O laftan sonra sohbet biter çünkü. Biraz öz eleştiri yapın lütfen, kavgacı insanlara destek veriyorsanız, hiç olmazsa o arkadaş gibi suçu başkasına atmayın.
Burada yoksa kimse kendisine, almanlara birşey söylemedi, söylemiyor. Tartışma fitili ateşlemeye çalışıyor kendisi, o hoş bir şey değil. Herkes içini döksün, kimse kırıcı konuşmasın.
Murat'ın yorumunu beğenmiş olmam kavgacı insanlara destek verdiğim anlamına gelmiyor. İkincisi de tüm yorumları okumuyorum, gözüme ilişenlere şöyle bir göz gezdiriyorum. Genel olarak bir gerginlik var, buna değindim. Bu gerginlik tek bu platformda yok, genel olarak Türk insanı çok gergin yaşıyor. Adamın yorumunu kırıcı ya da rahatsız edici buluyorsanız direkt engelleyin, muhabbet diğer taraftan devam etsin.

@Road_Runner öncelikle hayırlı olsun, en kısa vakitte gerekli zihnî/ruhî adaptasyonu sağlayıp, orada rahatça yaşamanızı diliyorum.

Soracağım soru şu: Daha evvelden bisikletle alâkalı bütün ekipmanlarınızı satmıştınız, sporu da bırakmıştınız eğer yanlış hatırlamıyorsam. Acaba orada tekrar geri dönme ihtimaliniz var mı? Ve güzelim Alman kırsalı, bisiklet ile oktoberfest turları da bizi görecek mi? =]
-----------
Öte yandan anladığım kadarıyla biz tartışma adabını öğrenene kadar birbirleriyle saldırı/savunma gözüyle konuşan insanlardan kurtulamayacağız. Oysa bu başlık, incelemeyi ve anlatmayı seven bir arkadaşımız tarafından açılmış. Üstelik en çok merak edilen konulardan biri. Fakat 'tartışmak' fikir edinmek/düşüncelerini yenilemek/yanlış bilineni düzeltmek bağlamında değil, mevzunun muhatapları kendi karakterlerine dair uzatılmış dil gibi algıladığı için merak edilen bir konu daha heba oluyor. Bu durum üstüne daha çok konuşmayı gerektiriyor, ama gerek yok, zira kullanılan kelimeler muhatapta da aynı anlamı uyandırmıyor. Niyet küçücük benliğimizi/toprağımızı başkalarına karşı korumak olunca, akıbet de damperli kamyonun duvara çarpması oluyor. Olmasın. Neşeli forumlar.

Murat'ın yorumunu beğenmiş olmam kavgacı insanlara destek verdiğim anlamına gelmiyor. İkincisi de tüm yorumları okumuyorum, gözüme ilişenlere şöyle bir göz gezdiriyorum. Genel olarak bir gerginlik var, buna değindim. Bu gerginlik tek bu platformda yok, genel olarak Türk insanı çok gergin yaşıyor. Adamın yorumunu kırıcı ya da rahatsız edici buluyorsanız direkt engelleyin, muhabbet diğer taraftan devam etsin.
Moderatörden ricam, lütfen konudaki 2. mesajda sorun çıkarıcı ifadeleri modere etseniz, alıntıladım önceki bir mesajımda, biz de devam etsek? Siz özgürlükleri savunuyorsunuz ama özgürlüğünü hakaret etmek için kullanan arkadaşları denetleseniz, biz de onlardan daha az özgür kalmasak, kötü mü olur? Çünkü eğer kaba saba paylaşımlarına zemin bulurlarsa konu kapatmaya gidiyor iş, konuyu açan arkadaş da hâliyle konusu kirlenmesin istiyor en doğal hakkı olarak. Kimse çirkef insanlar dolayısıyla suçlanmak istemez. Bir laf duydum internette almanca bir sözmüş,
There is a german proverb which says: "the clever one gives in".
Kurnaz olan direnmezmiş. Kendine alman diyen kişinin daha 2. mesajdan argo kullanarak, ortamı belaltı tartışma ortamına çekmesini reddediyorum. Değil direnmek, ona külahını tersten geçiririm. Kimse gelip sjw saçmalıklarıyla kafa şişirmesin.
Benim aşırı kızdığım bir durum olduğu için bunu dile getirmekten çekinmiyorum. Forumda nasıl konuşulacağı bellidir. Anonim ortam diye sokakta konuşamayacağı şeyi burada bazı arkadaşlar yazamaz, siz de görmezden gelemezsiniz. Lütfen siz desteklemeyin, moderatörümüz de olayı herkesin önünde değerlendirsin(çünkü çirkin bir davranış söz konusu) konu da daha fazla sapmasın.

Hayırlı olsun memleketin durumunu ve gelişim trendini düşününce bence en iyisini yapmışsınız.

Benim de 10 kasımda ulusal vize randevum var evrakları tamamlayabilirsem, şubatta münichte çalışmaya başlayacağım.

Şu an forumla da alakalı aklımdaki soru bisikletleri satsam yeni mi alsam? yoksa evle beraber taşısam mı? (ev eşyası zaten taşınacak ama ben daha erken gideceğim münichte kiralık işi biraz zormuş)

Belki içten curuyodur sistem bunu bilmiyorum ama yüksek rekabetin olduğu bi dünyada almanyadakı birçok firmanım batması gerekirdi durum anlattıklarınız kadar vahim olsa.
Icten curume falan yok hocam ne yaptiniz. Vahim bir durum da yok. Sadece yuzyili kacirmakta olan dev bir ekonomi var ve bu ileride o kadar da dev olamayacagi anlamina geliyor.

Böyle bi durum olsa ve ayak uyduramasa Almanya birçok köşe başını çoktan kaybeder ve büyük bi ekonomik buhran yaşar diye düşünüyorum.
Almanya farkli kose baslarini tutmus. Benim bahsettigim kose baslarinda zaten hic olmadilar. Kaybettikleri bir sey yok yani. Ha elektrikli araclarla birlikte almanlarin icten yanmali motorlardaki ve aktarma organlarindaki ustunlugu anlamsiz hale gelip ekonominin epey bir kismini yiyebilir. Ama bu ayri bir konu.
Endustri 4 pahaliya malolabilir zira ciddi teknoloji altyapisi ve yatirimi istiyor. Bahsettigim binlerce km oteden beraber calisan fabrikalar 100gbit hatlara ve milyonlarca pahali cip ve entegre devreye ihtiyac duyuyor. Almanya bunlari uretmeye varini yogunu yatirmasi gerekirken hala ucuz isci icin niteliksiz gocmen alma pesinde.

Siz bilmezsiniz, Almanya'da geçen sene bir markette bir poşet 150 euroya doluyorken şimdi yüzde 5 enflasyon olunca 750 euroya doluyormuş. Almanya bitmiş. Nereden mi biliyom orasını söylemiyem.

Edit büdüt. Almanya değil Fransa imiş orası. Düzeltiyorum Fransa bitmiş.
İnanmayan @Cemal Ç. ye sorsun

Yaşam pahalılığı yok.
Duyduğum ve okuduğum kadarıyla insanlar çok disiplinliymiş. Zamanında dayım anlatırdı eskiden Almanya işçi alırken oda gitmiş, dünyaca ünlü bir giyim şirketinin patronu arada bir üretim sahasını gezermiş beğenmediği kıyafeti direk çöpe attırırmış. Konuyla pek alakalı değil ama hoşuma gittianlatmak istedim .d

Icten curume falan yok hocam ne yaptiniz. Vahim bir durum da yok. Sadece yuzyili kacirmakta olan dev bir ekonomi var ve bu ileride o kadar da dev olamayacagi anlamina geliyor.

Almanya farkli kose baslarini tutmus. Benim bahsettigim kose baslarinda zaten hic olmadilar. Kaybettikleri bir sey yok yani. Ha elektrikli araclarla birlikte almanlarin icten yanmali motorlardaki ve aktarma organlarindaki ustunlugu anlamsiz hale gelip ekonominin epey bir kismini yiyebilir. Ama bu ayri bir konu.
Endustri 4 pahaliya malolabilir zira ciddi teknoloji altyapisi ve yatirimi istiyor. Bahsettigim binlerce km oteden beraber calisan fabrikalar 100gbit hatlara ve milyonlarca pahali cip ve entegre devreye ihtiyac duyuyor. Almanya bunlari uretmeye varini yogunu yatirmasi gerekirken hala ucuz isci icin niteliksiz gocmen alma pesinde.
dünya markası koca şirketlerinde bu sisteme ayak uyduracağını, devlete de bu yönde altyapı için baskı yapacağını düşünüyorum. yani düşündüğümüz kadar geride kalma ihtimalleri bence çok düşük. bizdeki gibi paradan para kazanan değil üretimden para kanarak büyümüş çoğu.

valla pahalılık her yerde var dünya genel bir krize giriyor ama biz bu krize daha bir balıklama daldık Avro bölgesi (link) kaynağı da ekledim. Almanların Fransızların İtalyanların şikayet ettiği enflasyon oranı yüzde 10 (on) adamlar bu çok diyor. Bizde kriz yokken bile 10 un üstündeydi şu anki resmi %85 gerçeği boş verin. Almanya'da yaşamak zor olabilir özellikle burada yaşamış büyümüş alışmış birisi için gayet zor olabilir ama oranın durumu buradan kötü demek artık art niyetli davranıştır. yüzde 10 enflasyonla 100 Euro alınan bir ürün şuan 110 euro. Aynı ürün burada kur farkını çevirmeyi bile eklemeyin 100 TL olan ürün 185 TL oldu inanmayan yılbaşına yakın trendyol,hepsiburda,n11 gibi sittelerde alışveriş yaptığınız ürünlerin şu anki fiyatına bakın lütfen en basiti . Elbette orada tutunmak bizim için zor ama tutunduğunda gayet rahat yaşayanlarda var.

Türkiye'nin yerli ve milli ama öyle böyle değil, aşırı yerli ve milli ama bir o kadar da faşistlikten up uzak olan TOGG üretimi ile ilgili haberlerin ardından Audi'de işten çıkarmalar söz konusu mu? Mercedes ar-ge ve yönetim planlama teşkilatının togg un evrene yayılacak satış ve teknoloji patlamasının potansiyelitesini değerlendirerek artık otomobil üretip türkiye nin togg u karşısında hiç şanslarının olmadığını apar topar bir basın bülteni ile ilan ettikleri ve bundan böyle de düdüklü tencere ile teflon tava konusunda şanslarını deneyecekleri spekülasyonları doğru mu? Almanların bu sebeplerden dolayı biraya daha da düşkünleştiklerini, son paralarıyla ekmek kuyruğuna değil bira kuyruğuna girdikleri doğru mu?Bizi kıskanan almanya nın başbakanının yokluktan ve acizlikten hatta itibardan ödün vere vere ince hastalığa yakalandığı, 2007 model, yugoslavya, slovakya gibi ülkelere çöplenen eski alman otomobil markalarından biri olan mercedes vito ile yıllardır aynı makam aracını kullandığı doğru mu? Son olarak da hükümetin üyelerinin makam araçlarından çok, parlemanto binasında bisiklet sayısının olduğu doğru mu?(Bu son sorum da yokluktan tabi, onu biliyorum da bisiklet kullanan fakir delegelerin sayısı harbi harbi çok mu onu merak ettim) Teşekkürler...

Avrupa'nın en yaşanılabilir şehri, yıllardır çoğu araştırmada Viyana... Bir de İstanbul var işte bizim "yaşıyoruz" sandığımız...

Geri