- Tepki
- 19.070
- İsim
- MEHMET CEM SAYGI
- Başlangıç
- 1974—75
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Askıya alınması mantıklı. Hatta dediğim gibi ehliyet bile olabilir. En azından basıtte olsa bi prosedürü olması iyi olur bence.Murat Cömez bu konuda kendini yeterince iyi ifade etti sanıyorum.
Ben de çifte vatandaşım (Almanya değil) ve bu konuda ikilem içindeyim. Vatandaşlık ilkelerinden biri eşitlik ise oy hakkı da olmak zorunda.
Ama birçok ülke o ülkede yaşamayan ve vergi ödemeyen vatandaşlarının ücretsiz sosyal hizmet hakkını ve oy kullanma hakkını askıya alıyor. Şöyle bir wiki sayfası var, buradan bakabilirsiniz: (link)
Yurt dışında yaşayan ve vergi vermeyenin bazı anayasal haklarının askıya alınması prensibi de bana mantıklı geliyor. Vatandaşlık görevini yerine getirmiyorsan, hazıra da bekleme.
Anayasal eşitlik mi daha önemli, yoksa vatandaşın ülkesine karşı olan görevlerini yerine getirmesi mi?
Bu laf bize atıldı sanırım... delibalta kendi açısından haklı olabilir, %100 katılmıyorum. Bu konuda cevap da yazmadım zaten.
Bizimle onların farkı bize tepeden indi halk kendi iradesiyle devrim yapmadı. O yüzden maalesef oturmadı bizde :/ aslında avrupanında başına musallat olan örgütler vardı. Almanyanin durumunu bilmiyorum oldumu böyle birşeyı. Terörle mücadele bile bizde farklı kullanılıyor bazen. Yani almanyada olsa muhtemelen kısa sürede bitirirler. Hatta en basit şekliyle iki örgüt kurulsa biri trde diğeri almanyada faaliyet gösteren. Ordaki hemen biter bizdeki işi bitince biterAlmanya iyi güzel de, bizim gibi 50 sene bir terör belası ile uğraşsalar, orduya her sene bir dünya kaynak akıtsalar, bir sürü darbe yaşasalar, sayısız gazeteci ve düşünürü bombalı saldırıyla şehit düşse, aydınları diri diri yakılsa, devlet ağlak ve sümüklü bir tarikat lideri tarafından domine edilse acaba şimdi ne durumda olurlardı?
Evet yenik çıktıkları ikinci dünya savaşına rağmen kendilerini toparlayıp yükseldiler çünkü sanata ve bilime önem veriyorlardı.
Bizde de 100 yıl kadar önce bunların önemini bilen ve savunan bir lider vardı, şimdi onu önemsizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya calişıyorlar, ama başaramayacaklar, çünkü biz buradayız ve bu toprakları üç kuruş menfaat uğruna terk etmeyeceğiz.
Kimse umutsuzluğa kapılmasın, Türkiye güçlü bir ülkedir ve bu günler geçecektir.
Bunu mesajını beğendiğiniz arkadaşa söylemeniz gerekiyor çünkü kavgada söylenmeyecek lafı daha ilk mesajında kullanan kendisi, belli ki güzellikle konuşmak niyetinde değil. O laftan sonra sohbet biter çünkü. Biraz öz eleştiri yapın lütfen, kavgacı insanlara destek veriyorsanız, hiç olmazsa o arkadaş gibi suçu başkasına atmayın.İkincisi de bu ne gerginliktir böyle?
Konu kavgaya giderken, tekrar rayına sokmaya çalışayım... 😇😬
@Road_Runner bey, yeme içme işini nasıl yapıyorsunuz?
Pazar, market alış verişi pahalı mı?
Türk yemekleri mi Alman yemekleri mi daha çok yiyip içtikleriniz?
Sevgili @Road_Runner , almanyaya gitmeden önce bir çalışma iznin/avrupa birliği pasaportun var mıydı? yoksa nasıl hallettin çalışma izni vb. şeyleri? hangi alanda çalışıyorsun (özel bir bilgi olduğu için cevap vermek istemezsen anlarım)
Komşu, japonlar zaten teknoloji hırsızlığı ile yükseldi. Japonlardan önce motorsiklet teknolojisi doğu almanların elindeydi.Kawasaki ve Suzukinin hakim olduğu marketi bir den BMW S1000 RR ile bastilar.
Komşu Türkleri hafife alma, mesela biber salçasını biz bulmuşuz.Tek istisna salça. Adamlard salçaya denk bir şey yok market raflarind.
Askıya alınması mantıklı. Hatta dediğim gibi ehliyet bile olabilir. En azından basıtte olsa bi prosedürü olması iyi olur bence.
Doğru medal of honordan biliyorum bende wolfensteında olabilir 😅Komşu, japonlar zaten teknoloji hırsızlığı ile yükseldi. Japonlardan önce motorsiklet teknolojisi doğu almanların elindeydi.
Bilmiyorum ama içinde bulunduğum durum ve bu durumun birikimi benim gelısımımı yönümü tayin eder bırcok faktörle birlikte. On görülemez bi duruma sokar yani. Ben yinede kullanmamasını savunuyorumSonradan kendi yazdığıma not düştüm. Buraya tekrar yazayım:
Vermiş olduğum wiki sayfasına göz attım da, bir çok ülke 2000'li yıllarda yurt dışında yaşayan vatandaşlarına oy kullanma hakkını oy kullanması yönünde düzenlemiş. Eskiden oy hakkı vermeyen ülke sayısı daha fazla olarak biliyordum. Demek ki anayasal eşitlik hakkı daha ağır basıyor.
Yani evet. Ben Turkiye'yi dusunerek bir sey yazmadim. Sadece 1990-2005 turk egitim sisteminden ornek verdim.Almanya rakiplerine göre genç nüfusunu verimli kullanamıyor diyorpotansiyelini yansıtmıyor, gelenekcılıktrn yenilikcılıge evrılmelı birazda diyor. Konuyu dagıtmamak yazıyı uzatmamak adına bazı şeyler yuzelsel anlatılıyor. Savuna yapan tarafta bunu bir açık olarak görüyor ve iyice bka sarıyo konu
Belki içten curuyodur sistem bunu bilmiyorum ama yüksek rekabetin olduğu bi dünyada almanyadakı birçok firmanım batması gerekirdi durum anlattıklarınız kadar vahim olsa. Evet endüstri 4.0 A geçiyor dünya doğru fakat tersi görüşte Almanyanin bu sanayi döneminde iyi olduğunu dolaylı olarak anlatan bir yazıya denk gelmiştim bende. Neden dolaylı diyorum; verilen örnekte almanyadakı bazı şirketlerin fabrikalarını Almanya içerisine taşıdığı ( otonom üretim 4.0 vb. Etkisi ile) ucuz ıscılıgın eski öneminin kalmadığı ve dünya ülkelerinin biraz daha kabuğuna çekildiği bi dönem(artan gerilimler kutuplaşmalar) diye yazıyordu.Yani evet. Ben Turkiye'yi dusunerek bir sey yazmadim. Sadece 1990-2005 turk egitim sisteminden ornek verdim.
Konudan cekilmeden once merak eden icin sunlari okuyun diyeyim. Daha cok var ama telden bu kadar.
(link)
Birakin abd veya cin gibi ulkeleri eu ulkelerinin bile arkasinda.
(link)
50 milyar eurodan 150 milyara cikmasi gerekirmis. Ileri teknoloji cip uretecek tek bir fab 100 milyar dolara maloluyor. Farki siz hesap edin.
(link)
Arkadaslarin bahsettigi ucan internet ve benim duymadigim fiber altyapidan bahsediyor.
Cok basit 3 rapor, tum durumu ozetliyor. Tartisacak ne var bilmem. Onlarca yildir bilinen seyler.
Murat'ın yorumunu beğenmiş olmam kavgacı insanlara destek verdiğim anlamına gelmiyor. İkincisi de tüm yorumları okumuyorum, gözüme ilişenlere şöyle bir göz gezdiriyorum. Genel olarak bir gerginlik var, buna değindim. Bu gerginlik tek bu platformda yok, genel olarak Türk insanı çok gergin yaşıyor. Adamın yorumunu kırıcı ya da rahatsız edici buluyorsanız direkt engelleyin, muhabbet diğer taraftan devam etsin.Bunu mesajını beğendiğiniz arkadaşa söylemeniz gerekiyor çünkü kavgada söylenmeyecek lafı daha ilk mesajında kullanan kendisi, belli ki güzellikle konuşmak niyetinde değil. O laftan sonra sohbet biter çünkü. Biraz öz eleştiri yapın lütfen, kavgacı insanlara destek veriyorsanız, hiç olmazsa o arkadaş gibi suçu başkasına atmayın.
Burada yoksa kimse kendisine, almanlara birşey söylemedi, söylemiyor. Tartışma fitili ateşlemeye çalışıyor kendisi, o hoş bir şey değil. Herkes içini döksün, kimse kırıcı konuşmasın.
Moderatörden ricam, lütfen konudaki 2. mesajda sorun çıkarıcı ifadeleri modere etseniz, alıntıladım önceki bir mesajımda, biz de devam etsek? Siz özgürlükleri savunuyorsunuz ama özgürlüğünü hakaret etmek için kullanan arkadaşları denetleseniz, biz de onlardan daha az özgür kalmasak, kötü mü olur? Çünkü eğer kaba saba paylaşımlarına zemin bulurlarsa konu kapatmaya gidiyor iş, konuyu açan arkadaş da hâliyle konusu kirlenmesin istiyor en doğal hakkı olarak. Kimse çirkef insanlar dolayısıyla suçlanmak istemez. Bir laf duydum internette almanca bir sözmüş,Murat'ın yorumunu beğenmiş olmam kavgacı insanlara destek verdiğim anlamına gelmiyor. İkincisi de tüm yorumları okumuyorum, gözüme ilişenlere şöyle bir göz gezdiriyorum. Genel olarak bir gerginlik var, buna değindim. Bu gerginlik tek bu platformda yok, genel olarak Türk insanı çok gergin yaşıyor. Adamın yorumunu kırıcı ya da rahatsız edici buluyorsanız direkt engelleyin, muhabbet diğer taraftan devam etsin.
Kurnaz olan direnmezmiş. Kendine alman diyen kişinin daha 2. mesajdan argo kullanarak, ortamı belaltı tartışma ortamına çekmesini reddediyorum. Değil direnmek, ona külahını tersten geçiririm. Kimse gelip sjw saçmalıklarıyla kafa şişirmesin.There is a german proverb which says: "the clever one gives in".
Icten curume falan yok hocam ne yaptiniz. Vahim bir durum da yok. Sadece yuzyili kacirmakta olan dev bir ekonomi var ve bu ileride o kadar da dev olamayacagi anlamina geliyor.Belki içten curuyodur sistem bunu bilmiyorum ama yüksek rekabetin olduğu bi dünyada almanyadakı birçok firmanım batması gerekirdi durum anlattıklarınız kadar vahim olsa.
Almanya farkli kose baslarini tutmus. Benim bahsettigim kose baslarinda zaten hic olmadilar. Kaybettikleri bir sey yok yani. Ha elektrikli araclarla birlikte almanlarin icten yanmali motorlardaki ve aktarma organlarindaki ustunlugu anlamsiz hale gelip ekonominin epey bir kismini yiyebilir. Ama bu ayri bir konu.Böyle bi durum olsa ve ayak uyduramasa Almanya birçok köşe başını çoktan kaybeder ve büyük bi ekonomik buhran yaşar diye düşünüyorum.
dünya markası koca şirketlerinde bu sisteme ayak uyduracağını, devlete de bu yönde altyapı için baskı yapacağını düşünüyorum. yani düşündüğümüz kadar geride kalma ihtimalleri bence çok düşük. bizdeki gibi paradan para kazanan değil üretimden para kanarak büyümüş çoğu.Icten curume falan yok hocam ne yaptiniz. Vahim bir durum da yok. Sadece yuzyili kacirmakta olan dev bir ekonomi var ve bu ileride o kadar da dev olamayacagi anlamina geliyor.
Almanya farkli kose baslarini tutmus. Benim bahsettigim kose baslarinda zaten hic olmadilar. Kaybettikleri bir sey yok yani. Ha elektrikli araclarla birlikte almanlarin icten yanmali motorlardaki ve aktarma organlarindaki ustunlugu anlamsiz hale gelip ekonominin epey bir kismini yiyebilir. Ama bu ayri bir konu.
Endustri 4 pahaliya malolabilir zira ciddi teknoloji altyapisi ve yatirimi istiyor. Bahsettigim binlerce km oteden beraber calisan fabrikalar 100gbit hatlara ve milyonlarca pahali cip ve entegre devreye ihtiyac duyuyor. Almanya bunlari uretmeye varini yogunu yatirmasi gerekirken hala ucuz isci icin niteliksiz gocmen alma pesinde.