RmzBurak
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.406
- İsim
- RemziBurak
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba
işin içinden çıkamadığım bir durum var. Bir ürün sipariş vereceğim. Euro değeri ve tl değeri aşağıda ki gibidir. Ben ödemeyi hangisi ile yaparsam sorun yaşamam?
317061 dosyayı görüntüle317062 dosyayı görüntüle
Euro alışverişimde kur banka sistemine göre hesaplanır sanırım. Peki ali amca kuru nerede? Neye göre hesaplıyor?
Merhaba ben yıllardır ya sanal kart kullanırım, yada papara tarzı bütün globalde kullanılan kartları tercih ediyorum, fiziki kartlar güven açısından çok iyi değil sanal kart daha başarılı sanal kart oluşturup o alışveriş için kullanıp daha sonra kapatabilirsiniz,
Merhaba
işin içinden çıkamadığım bir durum var. Bir ürün sipariş vereceğim. Euro değeri ve tl değeri aşağıda ki gibidir. Ben ödemeyi hangisi ile yaparsam sorun yaşamam?
317061 dosyayı görüntüle317062 dosyayı görüntüle
Euro alışverişimde kur banka sistemine göre hesaplanır sanırım. Peki ali amca kuru nerede? Neye göre hesaplıyor?
Ürünü alirken vergiyi aliyor zaten aliexpresste artik 150 euro üstü ürünleri alamiyorsunuz aliexpressten. Alabildiğınız ürünler sorunsuz gelir.€ yaptığınız alışverişlerde , sadece TL ekstre kullanıyorsanız, bankanın kullandığı kur üzerinden TL ye çevrilir. € ekstre alıyorsanız , dönüştürülmeden € borçlanırsınız. Sonra onu isterseniz bankadan € alarak , isterseniz döviz bürosundan alıp bankaya yatırarak ödersiniz.
Vergi için önemli olan , export declaration belgesi üzerinde ne beyan ettiğidir. Şu an TL mi $ mı yazıyorlardı hatırlamıyorum ama örnekte verdiğiniz TL değerini yazarsa 150€ yu geçersiniz. Burada Aliexpres kuru 36,85 almış, merkez bankası satış kuru 34,72. 151,23€ yapar.
Ürünü alirken vergiyi aliyor zaten aliexpresste artik 150 euro üstü ürünleri alamiyorsunuz aliexpressten. Alabildiğınız ürünler sorunsuz gelir.
Wahoo fitness uygulamasına bütün sensörleri bağlayabilirsiniz.herkese iyi günler dilerim,
aliexpress üzerinde geoid marka kadans sensörü aldım ancak yol bilgisayarım yok. bu sensörleri telefona bağlayabilir miyim?
muhtemelen artık çok önemli değil ama telefonda ant+ Bluetooth haberleşme desteği olması lazım. yoksa görmeyebilir ama muhtemelen yeni çıkan tüm telefonlara bunları ekliyorlarherkese iyi günler dilerim,
aliexpress üzerinde geoid marka kadans sensörü aldım ancak yol bilgisayarım yok. bu sensörleri telefona bağlayabilir miyim?
muhtemelen artık çok önemli değil ama telefonda ant+ Bluetooth haberleşme desteği olması lazım. yoksa görmeyebilir ama muhtemelen yeni çıkan tüm telefonlara bunları ekliyorlar
| MANUFACTURER | MODEL | OS |
| SAMSUNG | SEE THE (link) | ANDROID |
| SONY | SEE THE (link) | ANDROID |
| HTC | SEE THE (link) | ANDROID |
| SHARP | SEE THE (link) | ANDROID |
| FUJITSU | SEE THE (link) | ANDROID |
böyle bir şeyi çok aramıştım a34 alırken. samsung forumlarında böyle bir şeyle karşılaşmıştım, kısaca artık telefonlarda ant+ olmuyor yazıyordu.Yeni sensörlerin çoğunda ANT+ ve Bluetooth bağlantısı aynı anda var. Her telefon ANT+ desteklemiyor ama sensör ve telefonda Bluetooth desteği olması yeterli.
Şu sayfada ANT+ destekli telefonların veritabanı var: (link)
ANT+ MANUFACTURER ENABLED DEVICES
Note: iOS products require a third party accessory.
MANUFACTURER MODEL OS SAMSUNG SEE THE (link) ANDROID SONY SEE THE (link) ANDROID HTC SEE THE (link) ANDROID SHARP SEE THE (link) ANDROID FUJITSU SEE THE (link) ANDROID
... ble haberleşme ile iki farklı cihazı bağlayamıyoruz galiba. a34 te ant+ plus yok diyerek almıştım ama iki sensörü de bağlayabiliyorum. bunun sebebi ant+ olmasından mı kaynaklanıyor acaba. sitesinde doğru düzgün bir bilgi de yok. bu yüzden ant+ yok diyorlar...
...cycplus sensörü kullanırken tek sıkıntım sürüşe başlamadan önce sensörler -bazen uykudan hemen uyanmıyorlar olacaklar ki- hemen bağlanmıyorlar. wahoo uygulamasını kullanıyorum ve bağlantıyı sensör aktif olunca yakalayıp kaydetmeye başlıyor.
Sensörü önce uyandırmak lazım, tekerleği ya da pedalı çevirerek.
Bu uyuma konusu zaten pil ömrü açısından avantaj ama başka bir çok işime yarayan faydası daha var:
...
sensörlerin farklı id leri var. wahoo da bu id numaraları görünüyor. aynı id denk gelmediyse karışmaması lazım aslında![]()
Bu aralar aliexpresste ürün fiyatları normalin üstünde gibi. Dolar son zamanlarda sabit ama takip ettiğim ürünlerin fiyatı sürekli artıyor. Eskisi gibi anlık indirimler de çok sık karşıma çıkmıyor. Ülkede bulunmayan ürünleri mecbur burdan alıyorum. Bu site de bozarsa işimiz zor.

Sepete attım bekliyorum
(link)
Hocam o gün konuştuk ya sanki benim nabız bandı da bozulacak hissi oldu. Bende ekleyip bekleyeyim.
(link) alıp memnun olan çok kişi gördüm. Ülkemizde de kullanan birçok insan var. Siz genel olarak yorumlar mısınız?
(link) iç lastik 3. sefer alıyorum. Yaklaşık 1k km oldu sıkıntısız kullanıyorum. Yedekte kalsın lazım olur.