Scudo Sports

Aliexpress

Merhaba
işin içinden çıkamadığım bir durum var. Bir ürün sipariş vereceğim. Euro değeri ve tl değeri aşağıda ki gibidir. Ben ödemeyi hangisi ile yaparsam sorun yaşamam?
1715583639627.png1715583679526.png

Euro alışverişimde kur banka sistemine göre hesaplanır sanırım. Peki ali amca kuru nerede? Neye göre hesaplıyor?

Scudo
Merhaba
işin içinden çıkamadığım bir durum var. Bir ürün sipariş vereceğim. Euro değeri ve tl değeri aşağıda ki gibidir. Ben ödemeyi hangisi ile yaparsam sorun yaşamam?
317061 dosyayı görüntüle317062 dosyayı görüntüle

Euro alışverişimde kur banka sistemine göre hesaplanır sanırım. Peki ali amca kuru nerede? Neye göre hesaplıyor?

Merhaba ben yıllardır ya sanal kart kullanırım, yada papara tarzı bütün globalde kullanılan kartları tercih ediyorum, fiziki kartlar güven açısından çok iyi değil sanal kart daha başarılı sanal kart oluşturup o alışveriş için kullanıp daha sonra kapatabilirsiniz,

Merhaba ben yıllardır ya sanal kart kullanırım, yada papara tarzı bütün globalde kullanılan kartları tercih ediyorum, fiziki kartlar güven açısından çok iyi değil sanal kart daha başarılı sanal kart oluşturup o alışveriş için kullanıp daha sonra kapatabilirsiniz,

Bunu sormamıştım. :(

• Beğen
Tepkiler: ozanemre
Merhaba
317061 dosyayı görüntüle317062 dosyayı görüntüle

€ yaptığınız alışverişlerde , sadece TL ekstre kullanıyorsanız, bankanın kullandığı kur üzerinden TL ye çevrilir. € ekstre alıyorsanız , dönüştürülmeden € borçlanırsınız. Sonra onu isterseniz bankadan € alarak , isterseniz döviz bürosundan alıp bankaya yatırarak ödersiniz.

Vergi için önemli olan , export declaration belgesi üzerinde ne beyan ettiğidir. Şu an TL mi $ mı yazıyorlardı hatırlamıyorum ama örnekte verdiğiniz TL değerini yazarsa 150€ yu geçersiniz. Burada Aliexpres kuru 36,85 almış, merkez bankası satış kuru 34,72. 151,23€ yapar.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
€ yaptığınız alışverişlerde , sadece TL ekstre kullanıyorsanız, bankanın kullandığı kur üzerinden TL ye çevrilir. € ekstre alıyorsanız , dönüştürülmeden € borçlanırsınız. Sonra onu isterseniz bankadan € alarak , isterseniz döviz bürosundan alıp bankaya yatırarak ödersiniz.

Vergi için önemli olan , export declaration belgesi üzerinde ne beyan ettiğidir. Şu an TL mi $ mı yazıyorlardı hatırlamıyorum ama örnekte verdiğiniz TL değerini yazarsa 150€ yu geçersiniz. Burada Aliexpres kuru 36,85 almış, merkez bankası satış kuru 34,72. 151,23€ yapar.
Ürünü alirken vergiyi aliyor zaten aliexpresste artik 150 euro üstü ürünleri alamiyorsunuz aliexpressten. Alabildiğınız ürünler sorunsuz gelir.

Ürünü alirken vergiyi aliyor zaten aliexpresste artik 150 euro üstü ürünleri alamiyorsunuz aliexpressten. Alabildiğınız ürünler sorunsuz gelir.

Gümrük konusunda özellikle bu gümrük Türkiye Cumhuriyeti Gümrüğü ise "sorunsuz gelir " gibi ifadeler fazla iddialı :)

Tahsil edilecek verginin karşılığını alır Aliexpress, vergi tahsilatı ürün gümrüğe girdiğinde yapılır. Hala, ürün TC Gümrüğüne geldiğinde sorun yaşama riskiniz vardır, bu bedelin firmalarca önden tahsil edilmesi sizi yanıltmasın. Amazon da önden tahsil ediyor ama sonrasında ürün geri dönmek zorunda kalabiliyor.

İhracat beyannamesinde tutar 142,47€ görünüyorsa sorun olmayacaktır fakat orada yazan TL tutarı gösterilirse ve önümüzdeki 10 gün içerisinde kur yükselmezse sorun yaşarsınız. Gümrük, merkez bankası kurundan çevirip öyle değerlendirir bu durumda.

Yurtdışı alışverişleriniz için bankanızdan $ ve € ekstre talep edin. Bu olaydan bağımsız, bankaya kur dönüşümü için komisyon ödemekten de kurtulursunuz böylece.

herkese iyi günler dilerim,
aliexpress üzerinde geoid marka kadans sensörü aldım ancak yol bilgisayarım yok. bu sensörleri telefona bağlayabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
aliexpress üzerinde geoid marka kadans sensörü aldım ancak yol bilgisayarım yok. bu sensörleri telefona bağlayabilir miyim?
Wahoo fitness uygulamasına bütün sensörleri bağlayabilirsiniz.

Hatta hesabı strava ile senkronize edip sürüşleri stravaya otomatik olarak atabilirsiniz.

Son düzenleme:
muhtemelen artık çok önemli değil ama telefonda ant+ Bluetooth haberleşme desteği olması lazım. yoksa görmeyebilir ama muhtemelen yeni çıkan tüm telefonlara bunları ekliyorlar

muhtemelen artık çok önemli değil ama telefonda ant+ Bluetooth haberleşme desteği olması lazım. yoksa görmeyebilir ama muhtemelen yeni çıkan tüm telefonlara bunları ekliyorlar

Yeni sensörlerin çoğunda ANT+ ve Bluetooth bağlantısı aynı anda var. Her telefon ANT+ desteklemiyor ama sensör ve telefonda Bluetooth desteği olması yeterli.

Şu sayfada ANT+ destekli telefonların veritabanı var: (link)

ANT+ MANUFACTURER ENABLED DEVICES
MANUFACTURERMODELOS
SAMSUNGSEE THE (link)ANDROID
SONYSEE THE (link)ANDROID
HTCSEE THE (link)ANDROID
SHARPSEE THE (link)ANDROID
FUJITSUSEE THE (link)ANDROID
Note: iOS products require a third party accessory.

Yeni sensörlerin çoğunda ANT+ ve Bluetooth bağlantısı aynı anda var. Her telefon ANT+ desteklemiyor ama sensör ve telefonda Bluetooth desteği olması yeterli.

Şu sayfada ANT+ destekli telefonların veritabanı var: (link)

ANT+ MANUFACTURER ENABLED DEVICES
MANUFACTURERMODELOS
SAMSUNGSEE THE (link)ANDROID
SONYSEE THE (link)ANDROID
HTCSEE THE (link)ANDROID
SHARPSEE THE (link)ANDROID
FUJITSUSEE THE (link)ANDROID
Note: iOS products require a third party accessory.
böyle bir şeyi çok aramıştım a34 alırken. samsung forumlarında böyle bir şeyle karşılaşmıştım, kısaca artık telefonlarda ant+ olmuyor yazıyordu.
(link)

kadans ve hız sensörü olarak aliexpress den cycplus ın ikili sensörünü aldım. ant+ ve ble diyor, ble haberleşme ile iki farklı cihazı bağlayamıyoruz galiba. a34 te ant+ plus yok diyerek almıştım ama iki sensörü de bağlayabiliyorum. bunun sebebi ant+ olmasından mı kaynaklanıyor acaba. sitesinde doğru düzgün bir bilgi de yok. bu yüzden ant+ yok diyorlar

cycplus sensörü kullanırken tek sıkıntım sürüşe başlamadan önce sensörler -bazen uykudan hemen uyanmıyorlar olacaklar ki- hemen bağlanmıyorlar. wahoo uygulamasını kullanıyorum ve bağlantıyı sensör aktif olunca yakalayıp kaydetmeye başlıyor.

... ble haberleşme ile iki farklı cihazı bağlayamıyoruz galiba. a34 te ant+ plus yok diyerek almıştım ama iki sensörü de bağlayabiliyorum. bunun sebebi ant+ olmasından mı kaynaklanıyor acaba. sitesinde doğru düzgün bir bilgi de yok. bu yüzden ant+ yok diyorlar...

Birden çok bluetooth sensör bağlanıyor, ben telefonda Urban Biker ile 3 sensör aynı anda kullanıyorum.

...cycplus sensörü kullanırken tek sıkıntım sürüşe başlamadan önce sensörler -bazen uykudan hemen uyanmıyorlar olacaklar ki- hemen bağlanmıyorlar. wahoo uygulamasını kullanıyorum ve bağlantıyı sensör aktif olunca yakalayıp kaydetmeye başlıyor.

Sensörü önce uyandırmak lazım, tekerleği ya da pedalı çevirerek.

Bu uyuma konusu zaten pil ömrü açısından avantaj ama başka bir çok işime yarayan faydası daha var:
Bizde üstünde sensörler sürekli takılı olan birkaç bisiklet, bir tane benim, bir tane de oğlumun igpSport BSC100s cihazı var. Bütün bisikletlerin hız ve kadans sensörleri her iki cihazda da kayıtlı, sadece nabız sensörleri herkesin kendi cihazında kayıtlı. Örneğin ben cihazı açıyorum, hangi bisikleti kullanacaksam onun ön tekerleğini ve pedalını çeviriyorum, o sensörler aktif hale geliyor ve cihaz onlarla eşleşiyor. Sonra ben uzaklaşıyorum, oğlum aynı işlemleri yapıyor ve onun uyandırdığı sensörler de onun cihazıyla eşleşiyor. Böylece sensör taşıma ya da sürekli sensör ekleme-çıkarma işlemleri yapmaya gerek kalmıyor.

Sensörü önce uyandırmak lazım, tekerleği ya da pedalı çevirerek.

Bu uyuma konusu zaten pil ömrü açısından avantaj ama başka bir çok işime yarayan faydası daha var:

cycplus herhalde ucuz olduğu için bazen pedali tekeri çevirince hemen uyanmıyor :) biraz sürmek gerekiyor. daha yeni sayılır ama belki pili zayıflamıştır. onu hiç kontrol etmedim.

sensörlerin farklı id leri var. wahoo da bu id numaraları görünüyor. aynı id denk gelmediyse karışmaması lazım aslında :)

...
sensörlerin farklı id leri var. wahoo da bu id numaraları görünüyor. aynı id denk gelmediyse karışmaması lazım aslında :)

ID'ler farklı da, benim cihazda 4 kadans, 4 hız sensörü aynı anda kayıtlı. İlk eşleştiğine bağlanıp onda kalmasa hangi sensörü kullanacağını bilemez, kullanılacak bisiklet için her seferinde yaniden eşleştirme, ekleme, çıkarma yapmak gerekir. Anlattığım onun çözümü; "hangisini kullanmasını istiyorsan onu uyandır".

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Bu aralar aliexpresste ürün fiyatları normalin üstünde gibi. Dolar son zamanlarda sabit ama takip ettiğim ürünlerin fiyatı sürekli artıyor. Eskisi gibi anlık indirimler de çok sık karşıma çıkmıyor. Ülkede bulunmayan ürünleri mecbur burdan alıyorum. Bu site de bozarsa işimiz zor.

Bu aralar aliexpresste ürün fiyatları normalin üstünde gibi. Dolar son zamanlarda sabit ama takip ettiğim ürünlerin fiyatı sürekli artıyor. Eskisi gibi anlık indirimler de çok sık karşıma çıkmıyor. Ülkede bulunmayan ürünleri mecbur burdan alıyorum. Bu site de bozarsa işimiz zor.

İndirim dönemlerine doğru yükseliyor ki indirim döneminde fırsatı hissettirsin. 1 Haziran'da yeni indirim dönemi YAZ KARNAVALI başlıyor:
1716881689919.png

Bir kaç iç lastik alma zamanı yaklaşıyor.

Sepete attım bekliyorum :)

(link)

• Beğen
Sepete attım bekliyorum :)

(link)

Hocam o gün konuştuk ya sanki benim nabız bandı da bozulacak hissi oldu. Bende ekleyip bekleyeyim.
(link) alıp memnun olan çok kişi gördüm. Ülkemizde de kullanan birçok insan var. Siz genel olarak yorumlar mısınız?
(link) iç lastik 3. sefer alıyorum. Yaklaşık 1k km oldu sıkıntısız kullanıyorum. Yedekte kalsın lazım olur.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Hocam o gün konuştuk ya sanki benim nabız bandı da bozulacak hissi oldu. Bende ekleyip bekleyeyim.
(link) alıp memnun olan çok kişi gördüm. Ülkemizde de kullanan birçok insan var. Siz genel olarak yorumlar mısınız?
(link) iç lastik 3. sefer alıyorum. Yaklaşık 1k km oldu sıkıntısız kullanıyorum. Yedekte kalsın lazım olur.

Terle birlikte en iyi markaların nabız bandı bile uzun ömürlü olmuyor, bu linktekinden alıp bozuldukça yenilerim.

Aero gidon denedim ama özellikle almadım, tamamen kişisel tercih tabi. Zira yokuş çıkarken hep üstten tutarım iyi kuvvet almak için ve tam yuvarlak bardan daha iyi güç alıyorum. Alışmışım, daha rahat kavrıyorum.

• Beğen
Geri