HakanAydn
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.162
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Son düzenleme:
Emin olun Çinliler sorun çıkartmaz, hatta gider üzerine olmayacak kadar düşük rakam ve başka açıklama dahi yazar. Toplu sipariş vereceğim diyorsunuz ama tek mağazadan 1 koli içinde mi alacaksınız 10 mağazadan farklı farklı mı alacaksınız bu da var? 10 farklı mağaza demek 10 tane vergi demek. Geçen hafta teslim aldığım kamera üzer 18 dolar ve plastik tutucu yazmış. gümrükte açmamışlar 34,97 vergi çıktı. Aynı ürüne ait yedek pil geldi onda da 20 lira vergi ödedim.İlk yurtdışı alışverişim olucak cahil kalmışız inş çinli arkadaşlar sıkıntı çıkarmaz
Bazı firmaların Türkiye içinde deposu var. Doğrudan yurt içi kargo firmaları ile gönderim yapıyor, o tip bir şey olabilir. Baseus firmasının misal öyle arkadaşım kulaklık ve powerbank almıştı 2 günde eline ulaşmıştı.@MakRo ürün gümrüğe girmeden direk aras kargo ile teslim edildi eve. akşam eve gidince inceleyeceğim gümrük vergisi gelmedi anlamadım olayı.
Hiç aliexpress üzerinden iade işlemi yapmadım. Kargo ücreti bize aitse eğer hiç uğraşma. Tr=>chn gönderimi baya tuzlu olur. Ülke içerisinde bile en küçük paketi PTT kargo şuan 16 tl den başlıyor gönderim ücreti. Ayrıca ödediğiniz gümlük vergisi vs de alma şansınız olmaz.Bisiklet gözlüğü aldım. Kısa zamanda da geldi. Ama gözlük beklediğim gibi değil. Hiç hoşuma gitmedi. Ne yapmak lazı m. İade göndersem prosedürü nedir
Son alışverişim sipariş günümden 4 gün sonra Letonya'dan Türkiye'ye girdi. 32 günde de Türkiye'den adresime geldikargom 4 gündür menşe ülkesinden çıktı olarak gösteriliyor 4 gündür uçakta olabilir mi cidden yoksa bizim gümrükçüler süreci takip sitesine rapor etmiyor olabilir mi 🤣 🤣
Son alışverişim sipariş günümden 4 gün sonra Letonya'dan Türkiye'ye girdi. 32 günde de Türkiye'den adresime geldiGeldiğinde hala kargo takibi çalışmıyordu (Ptt şubesindeki çalışan da bulamadı).
Canınızı sıkmak istemem ama Ptt ile her şeye hazırlıklı olmalısınız. 2 ayda da gelebilir, yarın da gelebilir.
ağlamak istiyorum@qtay 2 ay beklediğimiz oldu 😀
Aynen öyle. İlgileniyorsanız bende çok az kullanılmış var. İlanlar bölümde görebilirsiniz.aliexpress uzerindeki satılan mavic jantlar imitasyon mu? Fiyatlar Türkiye’ye gore oldukça ucuz gorunuyor
Yanlış abi.@Mustang54 işin matematiği 500 TL x 0,18 = 90 TL gümrüğe sunma açma kapama dahil yaklaşık 105 TL civarı der ama çinli kardeşlerin ürünün üzerine ne kadar yazacakları ile alakalı birazda.