Scudo Sports

Aliexpress

Scudo
İlk yurtdışı alışverişim olucak cahil kalmışız inş çinli arkadaşlar sıkıntı çıkarmaz
Emin olun Çinliler sorun çıkartmaz, hatta gider üzerine olmayacak kadar düşük rakam ve başka açıklama dahi yazar. Toplu sipariş vereceğim diyorsunuz ama tek mağazadan 1 koli içinde mi alacaksınız 10 mağazadan farklı farklı mı alacaksınız bu da var? 10 farklı mağaza demek 10 tane vergi demek. Geçen hafta teslim aldığım kamera üzer 18 dolar ve plastik tutucu yazmış. gümrükte açmamışlar 34,97 vergi çıktı. Aynı ürüne ait yedek pil geldi onda da 20 lira vergi ödedim.

@atilayb satıcıya mesaj atın. Ürünleri aldığımı onaylamamı isteyen satıcıya mesaj attım diğer ürünü bekliyorum diye doğrudan PTT'de takip edilebilen başka bir kod vermişti.

@MakRo ürün gümrüğe girmeden direk aras kargo ile teslim edildi eve. akşam eve gidince inceleyeceğim gümrük vergisi gelmedi anlamadım olayı.

@MakRo ürün gümrüğe girmeden direk aras kargo ile teslim edildi eve. akşam eve gidince inceleyeceğim gümrük vergisi gelmedi anlamadım olayı.
Bazı firmaların Türkiye içinde deposu var. Doğrudan yurt içi kargo firmaları ile gönderim yapıyor, o tip bir şey olabilir. Baseus firmasının misal öyle arkadaşım kulaklık ve powerbank almıştı 2 günde eline ulaşmıştı.

@MakRo hayır öyle bir durumda yok YANWEN kargo şirktiyle geldi. ama gümrüğe girmeden aras kargo getirdi

• İnanılmaz
Tepkiler: HakanAydn
Bisiklet gözlüğü aldım. Kısa zamanda da geldi. Ama gözlük beklediğim gibi değil. Hiç hoşuma gitmedi. Ne yapmak lazı m. İade göndersem prosedürü nedir
Hiç aliexpress üzerinden iade işlemi yapmadım. Kargo ücreti bize aitse eğer hiç uğraşma. Tr=>chn gönderimi baya tuzlu olur. Ülke içerisinde bile en küçük paketi PTT kargo şuan 16 tl den başlıyor gönderim ücreti. Ayrıca ödediğiniz gümlük vergisi vs de alma şansınız olmaz.

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
OG Evkin'den aldığım gidon. Bugün 400. kmsini tamamladık henüz bir sıkıntı yok. Sıkıntı çıkaracak kadar da kalitesiz bir şeye benzemiyor. Şimdilik memnunum.

Dosyalar

• 8643B939-6A07-482C-8A79-D79BEBC0205C.jpeg
    8643B939-6A07-482C-8A79-D79BEBC0205C.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 69
@AeroKnight Kargo ücreti verdiniz mi yoksa ücretsiz gönderimle mi aldınız.
Arkadaşımın Og Evkin marka bisikleti var biraz daha güvenilir bir marka gibi geldi bana ama 80 TL kargo ücreti çıkartıyorlar.

@trainspotting35 Brands festte kargo ücretsizdi ama şimdi kargo ücreti gözüküyor. Ben OG Evkin'e sempati beslemeye başladım cidden işlerini güzel yapıyorlar ve aliexpress denen nimeti kullanarak büyüyorlar. Bisiklet dünyasının Xiaomisi olabilir Ar-ge yapmaya devam ederse.

Aliexpress'ten tek seferde 5 ürün getirtmek mi aylık sınır ,yoksa ay içinde farklı farklı 5 kere sipariş vermek mi sınır?

20$'lık ürüne 60 TL vergi çıkmış bunun için kiminle görüşmem gerekiyor?

• Üzgün
Tepkiler: amasseia
kargom 4 gündür menşe ülkesinden çıktı olarak gösteriliyor 4 gündür uçakta olabilir mi cidden yoksa bizim gümrükçüler süreci takip sitesine rapor etmiyor olabilir mi 🤣 🤣

kargom 4 gündür menşe ülkesinden çıktı olarak gösteriliyor 4 gündür uçakta olabilir mi cidden yoksa bizim gümrükçüler süreci takip sitesine rapor etmiyor olabilir mi 🤣 🤣
Son alışverişim sipariş günümden 4 gün sonra Letonya'dan Türkiye'ye girdi. 32 günde de Türkiye'den adresime geldi :) Geldiğinde hala kargo takibi çalışmıyordu (Ptt şubesindeki çalışan da bulamadı).
Canınızı sıkmak istemem ama Ptt ile her şeye hazırlıklı olmalısınız. 2 ayda da gelebilir, yarın da gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@qtay 2 ay beklediğimiz oldu 😀

@Yldrm07 o bile iyi pandemi patlak verdiğinde 4 ay sonda gelmişti 🤣

• Hahaha
Tepkiler: Yldrm07
Son alışverişim sipariş günümden 4 gün sonra Letonya'dan Türkiye'ye girdi. 32 günde de Türkiye'den adresime geldi :) Geldiğinde hala kargo takibi çalışmıyordu (Ptt şubesindeki çalışan da bulamadı).
Canınızı sıkmak istemem ama Ptt ile her şeye hazırlıklı olmalısınız. 2 ayda da gelebilir, yarın da gelebilir.
@qtay 2 ay beklediğimiz oldu 😀
ağlamak istiyorum

• Üzgün
Tepkiler: portakallimon
aliexpress uzerindeki satılan mavic jantlar imitasyon mu? Fiyatlar Türkiye’ye gore oldukça ucuz gorunuyor

aliexpress uzerindeki satılan mavic jantlar imitasyon mu? Fiyatlar Türkiye’ye gore oldukça ucuz gorunuyor
Aynen öyle. İlgileniyorsanız bende çok az kullanılmış var. İlanlar bölümde görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: bohemamca
@Mustang54 işin matematiği 500 TL x 0,18 = 90 TL gümrüğe sunma açma kapama dahil yaklaşık 105 TL civarı der ama çinli kardeşlerin ürünün üzerine ne kadar yazacakları ile alakalı birazda.
Yanlış abi.

Hesaplama şöyle:

Ürün bedeli: 500 TL
%20 Gümrük Vergisi: 500x0.20 = 100 TL
ÖTV: Ürün Bedeli + Gümrük Vergisinin %20'si: (500+100)x0.20 = 120 TL
100+120 TL = 220 TL vergi + gümrük sunum + damga vergisi.

• İnanılmaz
Tepkiler: NoCycling
Geri