Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

hayatımda kol saati takmamış biri olarak huawei band 4'ü bir hafta önce kullanmaya başladım ve oldukça memnun kaldım. gerek uyku takibi, gerek antrenman ve nabız takibi çok hoşuma giden ve sürekli kullandığım şeylere dönüştü, hatta en düşük nabzım 43 çıktığı için ilk gün panikleyip kontrole bile gittim, sürekli spor yaptığım içinmiş, bilinçlendim. :D bütçesi 200-250 civarı olan arkadaşlara tavsiye ederim, sanırım ben de bir süre sonra güzel bir akıllı saate geçmeyi düşünebilirim. saygılar.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
hayatımda kol saati takmamış biri olarak huawei band 4'ü bir hafta önce kullanmaya başladım ve oldukça memnun kaldım. gerek uyku takibi, gerek antrenman ve nabız takibi çok hoşuma giden ve sürekli kullandığım şeylere dönüştü, hatta en düşük nabzım 43 çıktığı için ilk gün panikleyip kontrole bile gittim, sürekli spor yaptığım içinmiş, bilinçlendim. :D bütçesi 200-250 civarı olan arkadaşlara tavsiye ederim, sanırım ben de bir süre sonra güzel bir akıllı saate geçmeyi düşünebilirim. saygılar.

Bahsettiğiniz ürün bu mu?

1582625238954.png

@BayCicik (link) bu ürün değil büyük ihtimalle (link) bu ürün arkadaşın bahsettiği.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
@phrygian @trainspotting35
Ben de öyle tahmin ettim aslında. Ama "huawei band 4" yazınca ilk çıkanlardan biriydi fotoğrafını paylaştığım. Öyle bi fark olmasına şaşırmıştım. Teşekkürler cevaplar için.

Merhaba,

Garmin Fenix 3 kullanıcısıydım ta ki su geçirene kadar. Hatta yaşadığım süreci burada da konu açıp bahsetmiştim. Saatler start-stop butonundan su geçiriyor. Bunu baytekin'de söyledi. Açıkçası servis yönünden garmin'i hiç beğenmiyorum. Saati yurtdışına gönderdim fakat yine ücret istediler. Su geçirmez denilen saat su geçirdi ve kusuru kabul edilmedi. Bu yüzden garmini hiç tavsiye etmem.

• Beğen
Xiaomi amazfit stratos saatimde bir türlü düzgün nabız alamadım, kardeşim çok istedi hediye ettim.

140 150 olması gereken nabzı 90 gösteriyor, biraz araştırdım ve birçok kişi aynı problemi yaşamış.

@emrahozkan Koşu, bisiklet tarzı aktivitelerde göğüs bandıyla kullanmakta fayda var. Aradaki farkı bildikten sonra benim için sorun teşkil etmedi açıkçası. Mesela 140 olması gereken yerde 90 sa aşağı yukarı 50 birim fark var gibi. Benim ölçümlerim daha gerçekçi çıkıyor yine de belki saati koluma çok sıkı taktığımdan olabilir. Mesela şuanda masa başında otururken 55 ölçtü.

Selamlar,

Yaklaşık 2 yıldır Garmin Fenix 3 HR Sapphire kullanıyorum. Ölçümlerini bir çok profesyonel cihazla da kıyasladım (nabız için tansiyon aleti, GPS için bir çok telefone ile gibi..) çok tutarlı. Diğer akıllı saatlerin bir çoğu ölçüm konusunda oyuncak gibi kalıyor, hassasiyetleri Garmin'e göre çok düşük (Samsung, Huawei, Apple, Fitbit, Xiaomi cihazlarla kıyaslama fırsatım oldu). Şarj konusunda da günlük 1-2 saat GPS kullanımı olursa 1 hafta, GPS hiç kullanmazsam 2 hafta civarı şarjı gidiyor.

Bu cihazları spor kullanımında özellikle nabız için çok kritik. Nabız kontrolünü bant ile yapsanız en güzeli ama yokluğunda Garmin gayet iş görür durumda. GPS verileri ise çok düzgün çalışıyor. Bir çok spor tipinide takip edebiliyorsunuz. Su geçirmezlik konusunda ise yine o oyuncakların hepsinden çok daha iyi, sağlamlık ve malzeme kalitesi ise kıyas götürmez.

Eğer spor takip edecekseniz oyuncaklardan uzak durun. Garmin, Polar, Suunto gibi düzgün ürünlere yönelin. Dediğim gibi 2 yıla yakın kullandığım saatimin ekranında bile çizik yok ki çok dikkat etmem. Maddi durum müsait değilse bu bahsettiğim markaların ikinci eline yöneliniz.

Teşekkürler.
Merhaba,

Garmin Fenix 3 kullanıcısıydım ta ki su geçirene kadar. Hatta yaşadığım süreci burada da konu açıp bahsetmiştim. Saatler start-stop butonundan su geçiriyor. Bunu baytekin'de söyledi. Açıkçası servis yönünden garmin'i hiç beğenmiyorum. Saati yurtdışına gönderdim fakat yine ücret istediler. Su geçirmez denilen saat su geçirdi ve kusuru kabul edilmedi. Bu yüzden garmini hiç tavsiye etmem.
2 yıldır deniz havuz sürekli kullanıyorum, dalıyorum çıkıyorum saatlerce suda kalıp tuşlarına basıyorum hiç bir sorun olmadı. fakat bendeki sapphire HR olan belki düzlerde başka bir sorun olabilir.

Selam arkadaşlar,

Ben Xiaomi'nin üretmiş olduğu Haylou LS01 akıllı saatini kullanıyorum. Tam olarak akıllı saat denemez ama akıllı bileklik ile akıllı saat arasında bir ürün. Fiyatı çok makul.saat.PNG

Bugün 3 sefer kırmızı ışığa takıldım. Ucunde de nabzimi sayarak saatle kiyasladim 1-2 farkla doğru çıktı. O fark da benim hatam da olabilir. 15 sn sayıp 4 le çarptım. Grafikteki kırmızı nabız. Diğer çizgi yükseklik eğrisi. Huawei watch GT barometrik yükseklik ölçümü de yapıyor. Rakım yükselirken nabız yükselmiş. İnerken düşmüş. Çok azaldığı kısımlar kırmızı ışıklar. 900 liraya 10 gün şarj ömrü olup bu değerleri verebilen gpsi olan daha iyi bir alternatif ben bulamadım. Fiyat performans ürünü olarak düşünün. Keşke garmin olacak bütçem olsaydı da alsaydim ben de isterdim garminim olsun.

Screenshot_20200226_005349_com.huawei.health.jpgScreenshot_20200226_005349_com.huawei.health.jpg

Son düzenleme:
@emrahozkan Koşu, bisiklet tarzı aktivitelerde göğüs bandıyla kullanmakta fayda var. Aradaki farkı bildikten sonra benim için sorun teşkil etmedi açıkçası. Mesela 140 olması gereken yerde 90 sa aşağı yukarı 50 birim fark var gibi. Benim ölçümlerim daha gerçekçi çıkıyor yine de belki saati koluma çok sıkı taktığımdan olabilir. Mesela şuanda masa başında otururken 55 ölçtü.

Bluetooth nabız bandı ile de denedim sonuç aynı. Xiaomi amazfit stratos yazılımında bir sorun var ve yanlış ölçüyor kesinlikle. Polar pt1 çok ilkel bir nabız saatim daha var onu kullanıyorum saniye saniye çok doğru ölçüyor o.

eğer ucuz yollu alacaksanız akıllı saat değil de sadece nabız saati alın. ya da garmin gibi iyi bir markaya yönelin.

Ayrıca xiaomi malesef çok karışık kullanımı var. ve dokunmatik ekran bisiklet sporu yaparken iyi olmuyor.

basit olan iyidir.

• Beğen
Selamlar,

Yaklaşık 2 yıldır Garmin Fenix 3 HR Sapphire kullanıyorum. Ölçümlerini bir çok profesyonel cihazla da kıyasladım (nabız için tansiyon aleti, GPS için bir çok telefone ile gibi..) çok tutarlı. Diğer akıllı saatlerin bir çoğu ölçüm konusunda oyuncak gibi kalıyor, hassasiyetleri Garmin'e göre çok düşük (Samsung, Huawei, Apple, Fitbit, Xiaomi cihazlarla kıyaslama fırsatım oldu). Şarj konusunda da günlük 1-2 saat GPS kullanımı olursa 1 hafta, GPS hiç kullanmazsam 2 hafta civarı şarjı gidiyor.

Bu cihazları spor kullanımında özellikle nabız için çok kritik. Nabız kontrolünü bant ile yapsanız en güzeli ama yokluğunda Garmin gayet iş görür durumda. GPS verileri ise çok düzgün çalışıyor. Bir çok spor tipinide takip edebiliyorsunuz. Su geçirmezlik konusunda ise yine o oyuncakların hepsinden çok daha iyi, sağlamlık ve malzeme kalitesi ise kıyas götürmez.

Eğer spor takip edecekseniz oyuncaklardan uzak durun. Garmin, Polar, Suunto gibi düzgün ürünlere yönelin. Dediğim gibi 2 yıla yakın kullandığım saatimin ekranında bile çizik yok ki çok dikkat etmem. Maddi durum müsait değilse bu bahsettiğim markaların ikinci eline yöneliniz.

Teşekkürler.

2 yıldır deniz havuz sürekli kullanıyorum, dalıyorum çıkıyorum saatlerce suda kalıp tuşlarına basıyorum hiç bir sorun olmadı. fakat bendeki sapphire HR olan belki düzlerde başka bir sorun olabilir.

Hocam baytekin'e gittiğimde söylediler. Bu saatlerde kronik bir sorunmuş. Sizde kullanırken dikkat edin. Çevremde bir kaç arkadaşımda bu sorunla karşılaştı. Garantisi yoksa saatinizin ücretli onarımı var. Onarım adı altında işlem şu şekilde oluyor eski saati alıyor ve sizden min 1500 tl ücret talep ediliyor. Size yeni bir saat veriyorlar. Neyse konuyu saptırmayayım. Sadece belirtmek istedim.

@z_g_h hocam yükselirken yokuş çıkıp pedal bastığınızda alçalırken de inişte pedal çeviremediğiniz için nabzınız yükselip alçalmış olmasın 😎😉😇
@emrahozkan kesinlikle haklısınız ben de amazfit pace kullanıyorum. Aslında spor için kullanmayacaksanız güzel bir saat 7 güne kadar da şarjı gidiyor.
Fakat yürüyüşler de bile doğru nabız ölçemiyor. Screenshot_20200226_183208.jpg
Örneğin 😁
2 yıl önce aldığımda daha tutarlı ölçüyordu. 2-3 defa güncelleme geldi. Her seferinde nabız ölçümünü daha çok batırdılar.
Saat titreşimlerden çok etkileniyor.
Bir keresinde saati gidona taktım. Baktım 180bpm ler havada uçuşuyor 😁
Onun için optik sensörlü hiç bir saate güvenim yok.
YouTube da neredeyse bütün optik sensörlü smart/sport watch ların incelemesini izledim. En iyileri bile anlık olarak (aktivite sırasında) tam değeri gösteremiyor ve ya bazan olması gerekenden +/- %5-10 gösteriyor...
Umarim 2-3 yıla net ölçebilen saatler çıkarda onlarla değiştiririm 😁

Son düzenleme:
  • Beğen
@Ahmet TOPAL hocam aynı şeyden bahsediyoruz. Zaten demiştim çok düştüğü noktalar da kırmızı ışık. Hareketsiz kalınca daha çok düşüyor haliyle. Ben saatin ölçümlerinden memnunum. Ortalamalarim düşük olduğundan turlara vs katilma çabasına girmedim. Biraz kilo vereyim turlara falan çıkarsak da birinde garmin falan görürsem. Saatimi verip diğer koluna taktircam ya da garminini rica etcem ben takicam. İki saatin ölçümlerini ancak böyle kiyaslariz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Honor Band 5 almayı düşünüyorum, bu ürünü kullanan arkadaşımız var mı ? bisiklet sürüşlerinde nasıl çalışıyor ?

Honor Band 5 almayı düşünüyorum, bu ürünü kullanan arkadaşımız var mı ? bisiklet sürüşlerinde nasıl çalışıyor ?

Merhaba, honor band 4 kullandım 2 aya yakın bir süre. Ardından watch gt saat aldım. O cihazı almamın sebebi nabzımı merak etmemdi ve ucuz bir çözümdü cihaz. Çalışmasında doğruluğunda bir sıkıntı görmedim ancak erkek kolunda biraz eğreti duruyor. Erkeğe pek yakışmıyor. Bu sebeple paraya kıyıp saat modelli en ucuz seçenek olan huawei watch aldım.

Çalışma sistemine gelirsek telefonunuza huawei health uygulamasını yüklüyorsunuz. Uygulama gayet tatmin edici ve güzel bir uygulama. Cihazı uygulama ile eşleltiriyorsunuz. Sonrasında iki seçenek kalıyor spor kullanımında. Cihaz üzerinden bisiklet sürüşü başlatırsanız cihaz telefonun konumuna bağlanarak spor takibinizi yapıyor. Ya da health uygulaması içinden spor başlatacaksınız. Bunu yapınca telefon gps e bağlanıyor. Banddan da nabız bilgisini alıyor eşzamanlı olarak. Aslında aynı şey olsa da telefondan başlatmak ve kapatmak daha hızlı olduğu için ben öyle yapıyordum. gps olmadığı için spor yaparken gps bilgisini telefona bağlanarak alıyor. Telefona erişim yoksa sadece nabız takipi yapıyor. Ben şahsen fiyatı da 800 seviyelerine inmişken watch gt tavsiye ederim. İşlevsellik olarak pek bir farkları yok aslında ama ilk başta dediğim görsellik farkı mevcut.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Merhaba, honor band 4 kullandım 2 aya yakın bir süre. Ardından watch gt saat aldım. O cihazı almamın sebebi nabzımı merak etmemdi ve ucuz bir çözümdü cihaz. Çalışmasında doğruluğunda bir sıkıntı görmedim ancak erkek kolunda biraz eğreti duruyor. Erkeğe pek yakışmıyor. Bu sebeple paraya kıyıp saat modelli en ucuz seçenek olan huawei watch aldım.

Çalışma sistemine gelirsek telefonunuza huawei health uygulamasını yüklüyorsunuz. Uygulama gayet tatmin edici ve güzel bir uygulama. Cihazı uygulama ile eşleltiriyorsunuz. Sonrasında iki seçenek kalıyor spor kullanımında. Cihaz üzerinden bisiklet sürüşü başlatırsanız cihaz telefonun konumuna bağlanarak spor takibinizi yapıyor. Ya da health uygulaması içinden spor başlatacaksınız. Bunu yapınca telefon gps e bağlanıyor. Banddan da nabız bilgisini alıyor eşzamanlı olarak. Aslında aynı şey olsa da telefondan başlatmak ve kapatmak daha hızlı olduğu için ben öyle yapıyordum. gps olmadığı için spor yaparken gps bilgisini telefona bağlanarak alıyor. Telefona erişim yoksa sadece nabız takipi yapıyor. Ben şahsen fiyatı da 800 seviyelerine inmişken watch gt tavsiye ederim. İşlevsellik olarak pek bir farkları yok aslında ama ilk başta dediğim görsellik farkı mevcut.
Bisiklet sürüşleri açısından önceliğim, görselliği önemli değil, aynı işlevi görüyorsa saatini almak istemem?

• Beğen
Amaç bisiklet sürüş takibiyse GPS li km saati tavsiyemdir. İgs10, İgs50e, İgs618 fiyat performans ürünleri.

Amaç bisiklet sürüş takibiyse GPS li km saati tavsiyemdir. İgs10, İgs50e, İgs618 fiyat performans ürünleri.
Teşekkür ederim çetin abi, amacım biraz daha sürüşlerim hakkında detay almak, nabız takibi vs gibi.

Geri