Selamlar,
Yaklaşık 2 yıldır Garmin Fenix 3 HR Sapphire kullanıyorum. Ölçümlerini bir çok profesyonel cihazla da kıyasladım (nabız için tansiyon aleti, GPS için bir çok telefone ile gibi..) çok tutarlı. Diğer akıllı saatlerin bir çoğu ölçüm konusunda oyuncak gibi kalıyor, hassasiyetleri Garmin'e göre çok düşük (Samsung, Huawei, Apple, Fitbit, Xiaomi cihazlarla kıyaslama fırsatım oldu). Şarj konusunda da günlük 1-2 saat GPS kullanımı olursa 1 hafta, GPS hiç kullanmazsam 2 hafta civarı şarjı gidiyor.
Bu cihazları spor kullanımında özellikle nabız için çok kritik. Nabız kontrolünü bant ile yapsanız en güzeli ama yokluğunda Garmin gayet iş görür durumda. GPS verileri ise çok düzgün çalışıyor. Bir çok spor tipinide takip edebiliyorsunuz. Su geçirmezlik konusunda ise yine o oyuncakların hepsinden çok daha iyi, sağlamlık ve malzeme kalitesi ise kıyas götürmez.
Eğer spor takip edecekseniz oyuncaklardan uzak durun. Garmin, Polar, Suunto gibi düzgün ürünlere yönelin. Dediğim gibi 2 yıla yakın kullandığım saatimin ekranında bile çizik yok ki çok dikkat etmem. Maddi durum müsait değilse bu bahsettiğim markaların ikinci eline yöneliniz.
Teşekkürler.
2 yıldır deniz havuz sürekli kullanıyorum, dalıyorum çıkıyorum saatlerce suda kalıp tuşlarına basıyorum hiç bir sorun olmadı. fakat bendeki sapphire HR olan belki düzlerde başka bir sorun olabilir.