Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Merhabalar,

Benim sormak istediğim 2 model var aslında. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bütçem dahilinde max. 1500 TL gibi bir fiyata 2. el Garmin Fenix 3 ve sıfır Polar Ignite arasında kaldım. 2 model özellikleri ve 0-ikinci el kısmını da göz ününde bulundurursak;

Çoğunlukla bisiklet için, az da olsa koşu ve yüzme için de kullanabileceğim, hem de günlük hayatta saat ihtiyacımı karşılayacak bir ihtiyaç modeline hangi saat daha çok uyar acaba ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Scudo
Merhabalar,

Benim sormak istediğim 2 model var aslında. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Bütçem dahilinde max. 1500 TL gibi bir fiyata 2. el Garmin Fenix 3 ve sıfır Polar Ignite arasında kaldım. 2 model özellikleri ve 0-ikinci el kısmını da göz ününde bulundurursak;

Çoğunlukla bisiklet için, az da olsa koşu ve yüzme için de kullanabileceğim, hem de günlük hayatta saat ihtiyacımı karşılayacak bir ihtiyaç modeline hangi saat daha çok uyar acaba ?

Polar Ignite kısa bir süre kullandım, 2 defa havuzda, 2 gün de gündelik haytta, oldukça hafif bir saat , kolunuzda olduğunu unutuyorsunuz, bisiklet de deneme şansım olmadı, ama bildiğim kadarı ile GPS açık modda 5 saat şarzı gidiyor.

@Adrenalin26 O nasıl sarj öyle yaww. Amazfit saatimle GPS açık yaklaşık 3 saat etkinlik yaptıktan sonra 3 gün daha kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
O bilgiler genelde biraz yanıltıcı oluyor. 32h Amzifit in GPS açık verisi ama normalde 16-17 saat GPS açık şekilde kullanılabiliyor. Bluetooth kulaklık bağlamak pili biraz çabuk harcıyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Merhabalar,

Garminin garantisi devam ediyorsa belki alınabilir. aksi halde sıfır bir ürün almak daha sağlıklı olabilir. zira ne zaman bozulacağı belli olmaz.
benim garmin 735xt bozuldu. garanti kapsamında olmadığı için aldığım yer (wiggle) vasıtası ile tamir edildi.

@Adrenalin26 O nasıl sarj öyle yaww. Amazfit saatimle GPS açık yaklaşık 3 saat etkinlik yaptıktan sonra 3 gün daha kullanıyorum.
Ben polar vantage M kullanıyorum. Haftada 1 kere şarj ediyorum.. Günde işe gidip gelme süresi ortalama 2 saat haftada 5 gün. (Kış olduğu için zone 1-2 arası sürüyorum süre uzuyor) Ek olarak salı günleri doğa yürüyüşü grubumuz ile dağ yürüyüşü buda en az 2 saat.. Artı günlük kullanım.. Kısacası gayet memnunum şarj süresinden :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Sayfasında verdikleri bilginin yalancısıyım, deneme şansım olmadı, daha doğrusu denemedim.

(link)
Bu sayfada GPS ve nabız takipli antrenman için 17 saat diyor.
The battery operating time is:

• up to 17 hours training with GPS and optical heart rate, or
  • 5 days activity tracking with Continuous heart rate tracking.

(link)
Bu sayfada GPS ve nabız takipli antrenman için 17 saat diyor.
Yanlış hatırlıyor olabilirim, almadan önce araştırmıştım en son, ama o fiyat aralığında en uzun süre giden oydu sanırım.

Açıkçası benim de aklımda sıfır cihaz almak var. Sıfır alabileceğim cihaz da polar olabiliyor. kulüpten bilgisi olan arkadaşlar 2. el Garmin fenix 3 ve nabız bantı set halinde daha kullanışlı olabilir diye tavsiye verdiği için seçeneklerim arasına girdi. Polar ignite' ı indirimli 1126 tl gibi bir fiyata alabiliyorum.

Açıkçası benim de aklımda sıfır cihaz almak var. Sıfır alabileceğim cihaz da polar olabiliyor. kulüpten bilgisi olan arkadaşlar 2. el Garmin fenix 3 ve nabız bantı set halinde daha kullanışlı olabilir diye tavsiye verdiği için seçeneklerim arasına girdi. Polar ignite' ı indirimli 1126 tl gibi bir fiyata alabiliyorum.

Merhaba

Bende ignite düşünüyordum fakat Polar TR ile görüşmem sonucunda beni Vantage M almaya ikna etti. En önemli ve geçerli sebebim ignite'a Bluetooth kadans, hız vb sensörleri bağlayamıyorsunuz. Bir ikincil neden ise tepki süresinin yavaşlığı. Koşu esnasında pace ve hr yi görebilmek için 1-2 sn beklemek gerekebilir ki zaten ekranlara anlık bakıyoruz. Bunun dışında bir fitness saati olarak ciddi bir eksiği yoktur.

Bir önceki sayfada vantage M kullanım yorumlarım var. Değerlendirebilirsiniz.

Saatim huawei watch gt. Günlük 1,5 saat sürüş süresince gps açık her gün sürüş yaptığım dönem 8-9 gün şarjı gidiyordu. Yağışlar sebepli sürüş yapamadığım dönemde 3 sefer çıkabilmişim ortalama 2 şer saat. Saatin şarjı 13 gün gitti 3 gün sürüş yapabildiğim dönemde. Ama saatte özellik yok. Şarj uğruna herşeyi kısmışlar dibine kadar. Temel işlevleri hallediyor sadece. Yaklaşık 1,5 saat sürüş sonrası saatin şarjı %4-5 eksiliyor.

@z_g_h optik sensör saçmalıyor mu? Özellikle yolun çok bozuk olduğu, titreşimin arttığı yerlerde?

@z_g_h Huawei strava desteği yok bildiğim kadarıyla. Bu tip saatlerde sadece Amazfit te var.
Yoğun şekilde strava kullanıyorsanız ucuz yollu çin saatlerinde tek yol Amazfit.

@Ahmet TOPAL nabız sensöründen bahsediyorsunuz sanırım. Henüz saçmaladığını hiç görmedim. Normalde de gün boyu sürekli nabız takibi açık tutuyorum. Birkaç sefer kendim sayarak doğruladım. Ölçümleri gayet tutarlı. Yanlış hatırlamıyorsam ya harward ya da oxford üniverstesi ile ortak geliştirilmiş sensörler kullanılıyor diye reklamları yapılmıştı. Forumda birisi göğüse takılan nabız bandının ölçümü ile kıyasladığını ve gayet başarılı olduğunu söylemişti.

@trainspotting35 malesef strava desteği yok. Ama bunun sebebi tamamen kendi uygulamalarını geliştirmiş olmaları. Yoksa desteklemesi çok zor değil diye düşünüyorum. Kendi uygulaması da gayet tatminkar. Hatta çinde yaşasaydık program üzerinden spor yaptıkça puan toplayıp puanlarla uygulama satın alma olayları vs de mevcut. Bu cihazı seçmem sebebim 900 liralık fiyatı ve ortalama 10 günlük şarj süresi. "çıkartma" diye reklam yapıyorlar görmüşsünüzdür. Harbiden ne zaman şarj ettiğimi unutuyorum. Şarj konnektörünün yanına not kağıdı koydum yazarak takip ettim aldığım dönemde. 7 günün altında hiç bitmedi şarjı.

@z_g_h Uygulama da sarj etme süresi yazması lazım. Amazfit te var öyle bir bölüm, Huawei atlamış olamaz.

@trainspotting35 şarj yüzdesi vs yazıyor ama en son ne zaman şarj edildiği yazmıyor. 1 haftayı geçince şarjı en son ne zaman şarj ettiğini unutuyor insan.

Screenshot_20200225-072631_Amazfit[1].jpgAmazfit te bu şekilde ekran görüntü kalitesi dışında bir sıkıntım yok benim.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Yazman
@trainspotting35 amazfit almayı da çok düşündüm ama görebileceğim bir yer bulamadım. Netten de almak istemedim görerek almak istedim. Huawei ekranında böyle son şarj bilgisi yok maalesef.

@z_g_h İsterseniz Whatsapp üzerinden görsel atabilirim. İşime yarar derseniz.

Geri