Scudo Sports

Akıllı bileklik ya da akıllı saat önerisi

Honor Band 5 almayı düşünüyorum, bu ürünü kullanan arkadaşımız var mı ? bisiklet sürüşlerinde nasıl çalışıyor ?
selam bu belirtiğin marka ile amaç sadece nabız takibi dimi?
ekstra band gerekiyor mu bilekten yeterli ve doğru ölçüm yapıyor mu?

Scudo
selam bu belirtiğin marka ile amaç sadece nabız takibi dimi?
ekstra band gerekiyor mu bilekten yeterli ve doğru ölçüm yapıyor mu?
Nabız takibi evet, bilekten ölçüyor, hassasiyeti gayet yeterli özlediğim kadarıyla, bildiğimiz akıllı bileklik bunlar.10323629441074.jpg

Nabız takibi evet, bilekten ölçüyor, hassasiyeti gayet yeterli özlediğim kadarıyla, bildiğimiz akıllı bileklik bunlar.219960 dosyayı görüntüle
teşekkürler.
ben de böyle bir şey düşünüyorum bazılarında kemer/bant ilave olanlarını gördüm pratiklik açısında zor olur diye düşündüm takıp çıkartması böyle tek bir saatte nabız ölçme işi görüyorsa iyimiş

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Xiaomi amazfit stratos saatimde bir türlü düzgün nabız alamadım, kardeşim çok istedi hediye ettim.

140 150 olması gereken nabzı 90 gösteriyor, biraz araştırdım ve birçok kişi aynı problemi yaşamış.
Mi band 3 var bendede aynı sorun var. 140 150 nabız olması lazım 75 80 gösteriyor. Ne yapacağız?

Bu alttaki görsel de watch GT nin oluşturduğu istatistikler. Karşılaştırıp kara vermenize yardımcı olabilir.

IMG_20200228_164036.jpg
Watch GT geçmiş antrenmanları hesaplayıp geri kazanım süresi hesaplıyor mesela. İlk günlerde saçma uzun süreler veriyor olsa da. 10 günden sonra verdiği geri kazanım süresi gerçekten doğru diyebilirim. İlk günlerde 30 saat dinlenme verdiği suruslere 10 gün kullanımdan sonra 16 saat dinlenme vermeye başladı mesela. 55 km sürdüğüm gün 36 saat dinlenme süresi verdi. Sallamadim çıktım ertesi gün. Çıktığıma pişman oldum mahvoldum. Artık verdiği sürelere de bakıyorum. İlk günlerde performans ölçümüne 4-4.5 civarı puan verirken sonraki günlerde sizi tanımaya başladıkça 2.5-3 puan vermeye başlamıştı.

Merak ettiğim husus; igsport km saati ile yaptığım kaydı strava'ya atarken, akıllı bileklik/saat ile yaptığım nabız ölçümünü strava'ya nasıl atacağım?

Bu alttaki görsel de watch GT nin oluşturduğu istatistikler. Karşılaştırıp kara vermenize yardımcı olabilir.

219972 dosyayı görüntüle
Watch GT geçmiş antrenmanları hesaplayıp geri kazanım süresi hesaplıyor mesela. İlk günlerde saçma uzun süreler veriyor olsa da. 10 günden sonra verdiği geri kazanım süresi gerçekten doğru diyebilirim. İlk günlerde 30 saat dinlenme verdiği suruslere 10 gün kullanımdan sonra 16 saat dinlenme vermeye başladı mesela. 55 km sürdüğüm gün 36 saat dinlenme süresi verdi. Sallamadim çıktım ertesi gün. Çıktığıma pişman oldum mahvoldum. Artık verdiği sürelere de bakıyorum. İlk günlerde performans ölçümüne 4-4.5 civarı puan verirken sonraki günlerde sizi tanımaya başladıkça 2.5-3 puan vermeye başlamıştı.
Bu dinlenme süresini nabız atış performansına göre mi veriyor?
Bu dinlenme süresini nabız atış performansına göre mi veriyor?
Birde watch gt serisine çıkabilecek bütçem yok o sebeble birbirine yakin veriler veriyorsa band serisi beni idare edecektir, amacım biraz vücut verilerimi takip edip kendime biraz çeki düzen vermek.

Arkadaşlar naçizane bir tavsiyem olacak; sizin yerinizde olsam akıllı saat alırken iki kere düşünürdüm. Zira xiaomi, samsung apple vs. gibi firmaların akıllı saatleri bisikletçiler için uygun değil. Evet rota çizer, az çok bir veri sunar fakat hiçbir zaman strava ile uyumlu olmazlar. Ölçtükleri kalp ritminin doğruluğu da pek yoktur. (yerinizde uzanırken doğruya yakın ölçerler fakat efor esnasında iyice saçmalıyorlar.) Bileklik, akıllı saat vs yerine eğer bisiklet için kullanacaksanız gps saati alın. Saatten alacağınız faydanın çok daha fazlasını alırsınız. Bende ikisi de mevcut saati sadece saat olarak kullanıyorum neredeyse. Kadans ve nabız sensörleri olan, bisiklet için üretilmiş kaliteli bir GPS cihazı sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Sevgiler.

@yavuzkosar dinlenme süresini tam bilmiyorum ama mutlaka bir algoritması var. Nette detaylarını bulamadım. Ama hız sürat nabız eğim ve sürüş süresini hesaplayan bir sistemi var. Ve bunu sizi takip ederek guncelliyor. Son antrenmanların ortalamasına vs bakiyor sanırım. İlk aldığımda çok uzun dinlenme süreleri verirken şimdi 16-18 saat dinlenme veriyor aynı suruslere. Bandın da saatin de çıkardığı sonuçları paylaştım. Saatinkine ihtiyacınız var mı sizin karariniz. Aradaki en büyük fark aynı yolda aynı süredeki sürüşe band sadece nabız ve kilo odaklı kalori çıkartıp 1300 kalori derken. Saat yükseklik ölçümü de kullanarak. Rampa inip çıktığıma bakarak 800 kalori çıkartıyor. Bunu şöyle kontrol ettim aynı uzunlukta yolu tirmanirken 80 kalori atıyor. İnerken 10 kalori atıyor. Sakin yavaş tirmaninca 50 kalori diyor ayakta son gaz çıkınca 120 kalori diyor. Kalori hesabı çok daha dogru diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Arkadaşlar naçizane bir tavsiyem olacak; sizin yerinizde olsam akıllı saat alırken iki kere düşünürdüm. Zira xiaomi, samsung apple vs. gibi firmaların akıllı saatleri bisikletçiler için uygun değil. Evet rota çizer, az çok bir veri sunar fakat hiçbir zaman strava ile uyumlu olmazlar. Ölçtükleri kalp ritminin doğruluğu da pek yoktur. (yerinizde uzanırken doğruya yakın ölçerler fakat efor esnasında iyice saçmalıyorlar.) Bileklik, akıllı saat vs yerine eğer bisiklet için kullanacaksanız gps saati alın. Saatten alacağınız faydanın çok daha fazlasını alırsınız. Bende ikisi de mevcut saati sadece saat olarak kullanıyorum neredeyse. Kadans ve nabız sensörleri olan, bisiklet için üretilmiş kaliteli bir GPS cihazı sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Sevgiler.
dediğiniz gibi ANT destekli bir km saatim var (igsport 10) nabız ölçümü için göğüs bandı ne kadar sağlıklı?
neticede sürekli tere maruz kalacak ve ister istemez göğüs bölgesinde bulunması nedeniyle insanı rahatsız etmez mi?

• İnanılmaz
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Fenix 3 + band (Veya Fenix3 HR ) vs Amazfit Stratos 3 diye düşüncem. Amazfit Stratos2 de sıkıntı çıkartan durumlar olmuştu ilk başlarda kullananlar memnunken iadeler başlamıştı acaba stratos3 te öyle olur mu bilemedim kosuforumda kullananlar var bakalım yorumlara bakıyorum arada ama fenix 3 hr sahibinden kapalı kutu yurt dışından alınmış ürünler satışta ben de araştırma içindeyim ama fenix 3 hr alacağım gibi duruyor

@Oğuzhan Yazman Aman amazfit e bulaşmayın. Yani spor odaklı olacaksa garmin alın geçin.
Sadece bisiklet içinse bir çok kişinin de dediği gibi yol bilgisayarı alın 👍

merhabalar. herkesin kendi tecrübelerine göre önerileri var ama insan ne yapması ne aması gerektiği konusunda kararsız kalıyor. benim 600 lira bütçem var gps ve kalp ritmimi ölçmek için gerekli ekitmanları bu bütçe ile almam zor görünüyor. akıllı saat bileklik alsak bulaşmayın deniliyor. aklımda amazfit verge lite var ama alıpta iş görmez ise bu sefer param çöp olacak. çok kararsız kaldım. ne yapmalıyım önerileriniz neler

@anilac az bütçeyi zorlayın Huawei watch GT 700 kusurlere satılıyor. Amazfitten çok şikayet okudum ben. Ucuz en temiz alternatif Huawei bence. Kullanıyorum ve memnunum tek eksiği stravaya entegre olmaması. Ama yanlış ölçüp entegre olacağına olmasın daha iyi.

@anilac ben kullanıyorum. Zamanında koşu için almıştım youtu.be da koşu verilerini karşılaştıran verilere bakarak almıştım. Memnun muyum. Evet memnunum. Benim için önceliği batarya süresinin uzun olması idi. Ve gayet Iiyi süresi. Bisiklet sürerken bisikletin km saati ve nabız bandıyla uyguladigimda ortalama nabız aynıydı. Km verisi bisikletin km saatindendaha az gösteriyor. (Ama bu farkli km saatleri arasında bile tutarsız.) max hız aynı. Veriyi işleme hızı km hızına göre söylüyorum bisiklet km saati daha hızlı işliyor. Ama eve vardığımda max hız bilgisayar verisinde aynı çıkıyor. Nabız bandı +telefon uygulaması yapamadım. Bazen nabizi az gösterdiği zamanlar oluyor. Saati çıkarıp altındaki teri sildigimde tekrar normalleri. Terden mi dır nedendir? Ama şu bir gerçek fiyat performans olarak bakıyorum. Ne okadar üst düzey sporcuyum ne de o kadar beklenti içine giriyorum.

@ali önder öncelikle teşekkür ederim.bende profosenel bir sporcu değilim. istediğim şey bilgisayara attığımda verileri görmek. işleme hızında nabzıma baktığımda 10 20 sn sonra doğruyu göstermesi çokta önemli değil her an gözüm saatte olmayacak çok abartı değişimi insan zaten hissediyor. amazif verge lite uzun ömürlü müdür ne kadar süredir kullanıyorsunuz? nabız bandı kullanmayacağım zaten. birde saati bileğinizin iç kısmana getirip spor yapın daha iyi sonuç alacağınızı düşünüyorum nabız için.

@anilac amazfit pace var. Bana fazlasıyla yetiyor

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
arkadaşlar Xiaomi Amazfit Stratos 3 hepsiburada da 1200 TL satılıyor. forumdan da arattım. farklı sitelere ve youtube den de baktım. çok kararsızım. alıp almamak konusunda. Adsız.jpg
yaptığım karşılaştırmada çıkan sonuç bu. fiyat olarak neredeyse iki kat oynama var.
e.jpg

yorum yaparsanız çok memnun olurum.

@runaway60 hocam o iki kat verdiğiniz saatin kordonu vs değil. Saatin alt yapısı. Garmin bu konuda yılların tecrübesini cihazlarında kullanıcılarına sonuna kadar veren bir marka.
5-6 yıllık cihazlarına hala her türlü yazılım vs gibi desteği veriyor...

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Geri