Scudo Sports

Ağır kaza yaptım!

Scudo
Çok geçmiş olsun asfalt yolda benim de başıma aynısı geldi bisiklet üzerimde ben altta çok sert düştüm 5 saat acilde kaldım bende çatlak vs olmamasına rağmen 2 hafta yatmadan nefes almaya kadar herşey ızdırap olmuştu halini çok iyi anlıyorum geçmiş olsun tekrar hem burdan hem skoda dan forumdaş olarak

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
Geçmiş olsun.

• Beğen
Kural 1 bisikletli kimseye yol vermek zorunda değildir. Ancak geçis üstünlüğü kanunla belirlenmiş araçlar bellidir. Diğer sizi geçmek isteyen tüm araçlar kanunda yazan geçme(sollama) kurallarına uyarak istediğini yapar. Örneğin çift şerit sahil yolunda giderken arkadan gelen hiç bir araç için sağa yanaşıp yol verme sorumluluğunuz yok sorumluluk ve %100 görüş açısı onda olduğundan yavaşlar sinyalini verir karşıdan ve arkadan geleni gözler uygun olduğunda geçer. Sağa yanaşıp yol verme durumumda önünüze çıkacak ani bir engelden kaçma durumunuz olmaz ve aynanız olsa dahi arka görüş açınız %20 dir.

Kural 2 mazgal ve raylardan dik ve dike yakın açılar hariç geçmeyin. dikkat ederek rayla paralel giderken rayın üzerinden geçile bilir ama bazı durumlarda yağmur ve kirlilik gibi etkilerden sonderece konrollude olsanız latik araya girmek için direksiyonu çok güçlü çevirmeye zorlar. Dikkatiniz kollarınızda değilse direksiyon döner ve hiç gireceğini düşünmediğiniz açıda bile araya girebilir. Aynı durum büyük parke taşlı ve bir kaç gerizekalı belediyeye kakaşlanan aşırı dandik zemin kaplaması içinde geçerlidir.
Bu kaza bu etkilerin yanında büyük ölçüde arkadan gelene verilen dikkat sonucu olmuştur ama seyir halinde kural birinci derecede her sürücü önünden sorumludur..
Geçmiş olsun. Tüm ikitekerlilere kazasız günler dilerim dört tekerlerin kaza yaptığını görünce bir sevinç kaplıyor beni engelliyemiyorum.

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Umarım bu son kazanız olur.

• Beğen
Kardeşim büyük geçmiş olsun
Verilmiş sadakan varmış
Tez zamanda iyileşmen dileğile

• Beğen
abi çok geçmiş olsun. en kısa zamanda iyileşirsin inşallah

Çok geçmiş olsun, şu spd pedalları şehir içinde kullanmasak keşke. Rabbim şifa versin.

Konuyu sabah gördüm ama yazma fırsatı bulamadım. Üzüldüm başınıza gelene. Şöyle veya böyle yapsaydınız demek kolay. Ne yapsak yazılınca başa geliyor işte. Rabbim daha beterinden korusun.

• Beğen
çok geçmiş olsun. Allah acil şifa versin.

• Beğen
Allah razı olsun hepinizden. Tüm uyarılarınızı ve önerilerinizi beynime yazıyorum.
Bu arada benimle ilgilenen bisikletli arkadaşımızada ne yaptım ettim ulaştım. Adı uğur yalçın. Kendisi on yıla yakın zamandır sele üzerinde imiş. Bir çok kategoride deneyimi var. Uzunca konuştuk bugün. Sarıyer zabıtada görevliymiş. Oralara normal şartlarda işim düşmeyeceği için iyileştikten sonra ilk fırsatta ziyaretine gideceğim. Allah ondan ve diğerlerinden razı olsun.

2 yıl önce kadıkoy moda tranvayının rayına lastigi kaptırdım,o zaman spd kullanmıyordum ve iki ayagımın üstüne uçtum resmen.O an spd olsaydı daha değişik bir senaryo olurdu.Çok gerekli kalmdıkça şehir içinde kitlemıyorum.
Çok geçmiş olsun kardeşim.

• Beğen
Çok geçmiş olsun.Şehirde bisiklet sürmek oldukça zor.Bir tarafta insanlar,sağdan soldan önüne atlarlar.Diğer taraftan her yer bubi tuzağı dolu.Ya sizinki gibi raylar,logar kapakları veya mazgallar.Bir anlık dalgınlık çok pahalıya mal oluyor.Acil şifalar diliyorum.

• Beğen
Tez zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim.Üzüldüm.Şehir içinde asla pedalları kilitlemem.Sağlıcakla kal.

• Beğen
Çok çok geçmiş olsun.Büyük şanssızlık.Islak yolda kaldırıma çıkmaya çalışınca benim de lastik kaymıştı.Ağız burun kan içinde kalmıştı resmen.En büyük kazanız böyle olsun.Tekrar geçmiş olsun, böyle kazalar gözümü korkutuyor çok.Allah kimse'nın başına getirmesin

• Beğen
çok geçmiş olsun inşaalah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz geçmişte benimde tramvay rayına girip düşmüşlüğüm var mithat paşa tıramvay durağında bana kimse yardım etmemişti çünkü saat gecenin bir yarısı idi yere nasıl yapıştım bi ben bilirim dzim ara ara hala inceden sızlar tecrübe bazen de böyle kazanılıyor. maalesef tekrar geçmiş olsun saygılar

• Beğen
Geçmiş olsun, Allah beterinden sakınsın her birimizi. Tramvay yolu ve mazgallara dikkat etmemiz gerekiyor. İlk önce kendimizi emniyete alalım daha sonra arkadan geleni düşünelim. Geçmiş olsun tekrarr

• Beğen
Geri