Scudo Sports

ABG - Ankara 2019 Gran Fondosu için beyin fırtınası

Kısa parkurun ortalarında ve gerilerinde kalanlara ilk istasyonda (19. km) su kalmamış olması haricinde kusursuza yakın bir organizasyon oldu diyebilirim. Sürekli hale gelmesi en büyük temennim. Bir de sabah erken saatlerde başlayabilseydi iyi olurdu tabii. Güneş yarışa çok ciddi bir etki etmedi ama olan yolların açılmasını birkaç saat beklemek zorunda kalanlara oldu. Bu açıdan önümüzdeki yıllarda Ankara'da yapılacak yarışlara olumsuz etkisi olmaz umarım.

Scudo
İlk yarışım olmasından dolayı sıcakta tırmanışlar hayatı sorgulattı bana ama sağ salim bitirebildim. Önümüzdeki yıllarda muhakkak tekrarı olmalı ama sabah saatlerinde, zira parkurdaki tek gölge Anıttepe satart-finish alanındaki çadırlardı.

Çok güzel ve keyifli bir organizasyon oldu. Sıcak, tahmin ettiğim kadar kötü etkilemedi. Benim de ilk yarışımdı. Bomboş yollarda onlarca bisikletliyle birlikte yol almak, kopmalar olunca yalnız kalmak, rampalardan son sürat inmek ve tüm gücünle pedal çevirmek mükemmel bir histi. Haftaya tekrar yapıyoruz deseler koşa koşa giderim. Ama bir daha şehrin göbeğinde bu kadar yolu kapatabilirler mi emin değilim. Bakalım bekleyip göreceğiz.

Genel olarak değerlendirirsek, 'expo' alanı çok zengin olmasa da gölgelikler çok iyi düşünülmüştü. Anıttepe spor tesisinin seçilmesi çok yerinde olmuş. Her türlü fırsat vardı ve zaten bildiğimiz yer olduğundan sanki arka bahçemizde etkinlik düzenleniyor gibi hissettik. Hep koşmak için çıktığımız pistte bisikletle tur atmak da ayrı bir keyif oldu.

Parkur üzerinde ilk istasyon dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım ben. Görevliler de işini iyi yaptığından yola giren çıkan araç ve yaya olmaması güzeldi. İzleyici desteği çok fazla olamadı malesef, biraz da parkur gereği. Destekten çok birkaç köstek girişimine denk geldik tabii kapanan yol nedeniyle trafikte kalanlardan. O noktada üst makamların duyuru yapmış olmasına rağmen etkinliğin yeterince duyurulmaması ve belki de alternatif yollara yönlendirme yapılmayarak, "bu yol kapalı, gerisini bilmem, ne yaparsanız yapın" tavrı biraz talihsizlik oldu diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, hayal gibi görünen, açıklandıktan sonra bile iptal edileceğini düşündüğüm harika bir etkinliği geride bıraktık. Darısı şehir merkezinde düzenlenen bir koşu etkinliğine diyelim.

Yarış öncesine ait bir kaç foto atayım...

Isınma turları;

WhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.31 (1) - Kopya.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.31 - Kopya.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.32.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.34 - Kopya.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.36 - Kopya.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.37.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.38 (1).jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.38.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.52.53.jpegWhatsApp Image 2022-08-22 at 11.49.26.jpeg

Bizimkiler farklı bir yarışa gittiler galiba kusursuza yakın yarış olmuş deniyor @selim82 4. oldu yanlış yola girmişler.

Kısa parkurda gençler nasıl gitmiş öyle. 😮
(link)

Son düzenleme:
Birkac ufak eksiklik vardi yas siralamasina gore start alinacak denilmisti yapilmadi uzun parkur cikis yaptiktan sonra kisa parkurcular hazirlansin diye anons yapilmadi bile kendimiz gidip bakmasak baslayamayacaz yarisa.İlk istasyonda su yoktu ben gittigimde sicak bazilarini cok etkiledi durup cesmeden su dolduranlar bile oldu.Bunlar haricinde hatasiz ve zevkli idi organizasyon.Benim de ilk yarisimdi acayip heyecanlandim nabzimi bir turlu dusuremedim yarismak yerine gezintiyle bitirebildim malesef.Neyse tecribe oldu bu da bana

• Beğen
Tepkiler: bisranos
Son dönemde katıldığım en kusursuz fondoydu diyebilirim. Yarışının 11 de başlaması sıcak bakımından çok sıkıntı yaratsa da organizasyonun yapmış olduğu açıklama beni tatmin etti. Uzun startta yaş kategorisine göre ayrım yapmak istediler ama yarışmacılar uymadı. Müdahale edip starttı geciktirmek istemediler. Ben yarışta domestiktim. Partlerim Master Kadın 40 kategorisinde 27 km/s ile yarışı 1. olarak tamamladı. İstasyonlarda bizim ulaştığımız zamanlarda bolca su vardı ama ilk istasyonda sıcaktı. İkinci istasyonda enerji içecekleri de vardı çok makbule geçti. Ve görevliler çok güler yüzlüydü. Tek eleştirim finisher madalyalarını katılan herkese verdiler bence olması gerektiği gibi sadece süresinde tamamlayanlara vermeleri gerekiyor. Süpürgeyle gelen yarışmacı çipini verip madalyasını aldı.

Bizimde katıldığımız ilk granfondo oldu, organizasyon çok başarılıydı, emeği geçenlerin eline sağlık. Bir alkışta Ankara emniyetine, harika iş çıkardılar.

Selim genelde çok yüksek bir memnuniyet var gördüğüm kadarıyla. Sen yaşadığınız sıkıntıları aktarırsan belki masterlar grubundaki organizasyondan sorumlu abilere de aktarırız seneye daha iyi olur.

Birkac ufak eksiklik vardi yas siralamasina gore start alinacak denilmisti yapilmadi uzun parkur cikis yaptiktan sonra kisa parkurcular hazirlansin diye anons yapilmadi bile kendimiz gidip bakmasak baslayamayacaz yarisa.İlk istasyonda su yoktu ben gittigimde sicak bazilarini cok etkiledi durup cesmeden su dolduranlar bile oldu.Bunlar haricinde hatasiz ve zevkli idi organizasyon.Benim de ilk yarisimdi acayip heyecanlandim nabzimi bir turlu dusuremedim yarismak yerine gezintiyle bitirebildim malesef.Neyse tecribe oldu bu da bana
Katılıyorum hocam, kısa parkur için yaş kategori sıralamasına göre start sıralaması olmaması, kısa parkur anonsu yapılmaması bunlar eksiklikti gerçekten

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Yarış sırasında organizasyon tarafından bolca foto çekildi, bunlar yayınlandı mı ya da nerede yayınlanacak bilen var mı acaba?

Yavaş yvaş
Yarış sırasında organizasyon tarafından bolca foto çekildi, bunlar yayınlandı mı ya da nerede yayınlanacak bilen var mı acaba?
Hem (link) hem (link)'nun instagram sayfası yayınlamaya başladı fotoğrafları

• Beğen
Tepkiler: kyucel
Tüm fotoğraflar albüm şeklinde henüz yayınlanmadı. Belki hadikaydol.com yada granfondobasken.com sitelerinde yayınlanabilir.
Ve buyrun yarış fotoları yayında

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kısa parkurda 2 saat sınırı olması gerekirdi. Tatile çıkanlar bile madalya aldı !

Biz ön grup işaretçi olmadığı için yanlış yola saptık. 4 km fazla sürüp 40/44 de 4 . Oldum

+1 diyorum :) Kapaklı sapağı(yanlış hatırlamıyorsam) soldan gitmek gerekirken sağdan anayoldan devam ettim bende. Hiçbir uyarı, tabela yada görevli yoktu. İleride polis döndürmeseydi kimbilir daha ne kadar gidecektim.

Biz ön grup işaretçi olmadığı için yanlış yola saptık. 4 km fazla sürüp 40/44 de 4 . Oldum
Forumda rota verilmişti. Yoğun trafiğe rağmen, yarıştan 2 gün önce bu rota ile parkuru yaptım (Vücudum bu kadar yorucu bir şey görmediği için ertesi günü güneş çarpması ve yorgunluk nedeniyle yatakta geçirdi...Neyse ki yarış günü biraz düzelmiştim )...Parkuru tanıma sürüşü öneririm..Tebrikler..

IMG_16616862088537389.jpg

65 mastırda ihtiyar dede gene işi bitirdi, 1.40.49 ile 275 kişiyi arkasında bırakarak, bisiklet farklı klasik model ,430 katılım kısada idi ,Ankara gran fondo 2022 'in 65 mastır şampiyonu kurtcebe.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tuna1
Geri