Çok güzel ve keyifli bir organizasyon oldu. Sıcak, tahmin ettiğim kadar kötü etkilemedi. Benim de ilk yarışımdı. Bomboş yollarda onlarca bisikletliyle birlikte yol almak, kopmalar olunca yalnız kalmak, rampalardan son sürat inmek ve tüm gücünle pedal çevirmek mükemmel bir histi. Haftaya tekrar yapıyoruz deseler koşa koşa giderim. Ama bir daha şehrin göbeğinde bu kadar yolu kapatabilirler mi emin değilim. Bakalım bekleyip göreceğiz.
Genel olarak değerlendirirsek, 'expo' alanı çok zengin olmasa da gölgelikler çok iyi düşünülmüştü. Anıttepe spor tesisinin seçilmesi çok yerinde olmuş. Her türlü fırsat vardı ve zaten bildiğimiz yer olduğundan sanki arka bahçemizde etkinlik düzenleniyor gibi hissettik. Hep koşmak için çıktığımız pistte bisikletle tur atmak da ayrı bir keyif oldu.
Parkur üzerinde ilk istasyon dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım ben. Görevliler de işini iyi yaptığından yola giren çıkan araç ve yaya olmaması güzeldi. İzleyici desteği çok fazla olamadı malesef, biraz da parkur gereği. Destekten çok birkaç köstek girişimine denk geldik tabii kapanan yol nedeniyle trafikte kalanlardan. O noktada üst makamların duyuru yapmış olmasına rağmen etkinliğin yeterince duyurulmaması ve belki de alternatif yollara yönlendirme yapılmayarak, "bu yol kapalı, gerisini bilmem, ne yaparsanız yapın" tavrı biraz talihsizlik oldu diye düşünüyorum.
Sonuç olarak, hayal gibi görünen, açıklandıktan sonra bile iptal edileceğini düşündüğüm harika bir etkinliği geride bıraktık. Darısı şehir merkezinde düzenlenen bir koşu etkinliğine diyelim.