Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@VOLKAN AYDOĞDU

Metin Topçulardan gelecek ama bizi Güzelyalı da karşılayacak. Eğer gecikirse biz yola çıkacağız yolda buluşacağız.

Scudo
@OrionForEver

TV de yarın İstanbul 36 derece, hissedilen sıcaklık 50 derece olacak dedi. :boese157: Yukarıdaki tabloyu görünce ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı daha iyi anlıyorum. Herhalde yukarıdaki ısı konforunu gördükten sonra biz aşağı inmeyi hiç istemeyeceğiz. :D

Telsizin birinde sorun var sanırım hoperlorü arızalı ses gelmiyor
Şu halde 1 dürbun 2 telsiz getiriyorum.
Haa birde gizli kameram geldi
Artık gizliliği kalmadı tabiki
Kaskıma yada Bisikletime monte edeceğim yarın bi test edip ne kadar süre kayıt yaptığına bakacağım

@Orhan Kılıç

Sorma Orhan abi.Ne form kalmış ne bişe.3 haftadır bisiklet binmemenin sonucu...
Zaten tam karşımdan(sanki bana nişan almış:boese157: ) 20 25 km hızla esen rüzgar daha tophaneye geldiğimde bitmeme neden oldu.Normalde 40 dakikada gittiğim yolu 58 dakikada gidebildim.Bir de üstüne üstlük dişli lastiklerle bisiklet adeta gitmiyor, durmak istiyordu.Ama bayıra sarıp hız düşünce rüzgarın etkisi de azaldı ve 1-2 km sonra tempomu buldum.Yalnız, pedal çevirdikçe simsiyah bulutların altına doğru ilerliyordum.Ve 30. kmde hemen karşı tepeye düşen yıldırım ve birden çıkan fırtına, milli parka 3 km kala geri dönme kararı almama neden oldu.Ama geç bile kalmışım.Sadece 4 km kuru zeminde inebildim. 5.kmde başlayan sağanak asfaltın üzerinden ufak çaplı sel inmesine neden oldu.Lastikler acayip kayıyordu.2 defa bisiklet önden kaydı ve çok zor topladım.Birinde yolda çıkıyordum, diğerinde karşıdan gelen arabaya giriyordum.Bir ara yağmur dindi diye seviniyodum birden kafama sert bişe düştü.Acayip bir dolu başladı.Kollarıma gelen buzlar resmen yakıyordu.İşin en komik yanı, eve geldim üstüm sırılsıklam ama yerler kupkuru.Soruyorum anneme, "Anne yağmur yağdı mı?" diye."Ne yağmuru!" diyor.Kısaca 56 km yolun sadece 4 kmsi güzeldi.Geri kalanı hep çile... :D

@birolcakir

Birol abi.Bozuk olan telsizi de getir.Ama kesin getir.Belki ben onu yapabilirim;)

Kamera da çok süper olu hani :D

@RSY Ersoy

Aynı sorun bende de var.O yüzden sürekli kendimi kollayarak gidiyorum.

Bu arada 4.30da çıkarsak bu performansımla 10 gibi anca Otellerde oluruz gibime geliyor.

Sevgili arkadaslar.. Çok zevkli olacağını düsündüğüm bir haftasonu gecirmenizi diliyorum.. umarım hersey yolunda gider ve gönlünüzce olur..

Biz de suan icin 6 kisi olacak sekilde pazar sabahı Bursa Merkez"Carrefour" 'den cikis yaparak zirveye ulaşmaya çalışacağız. Gidiş esnasında olamasa da donüşünüzde mutlaka karşılaşma fırsatımız olacak.. bu nedenle simdiden sizlere cok selam ediyor, tekrar tekrar hayırlı yolculuklar diliyorum..

görüsmek üzere..

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@birolcakir

Bile bile lades dememek lazım zannımca.en azından giyecek kalın birşeyler alınırsa, gece kamp ateşinin başında tulum ile oturmaya gerek kalmaz.Ayrıca kafa lambası iyi fikir.Çadırınızı kurarken, çantanızda birşeyler ararken,yakacak odun bulmaya çalışırken epey işinize yarayacaktır.Keyifli keyifli ateşin başında oturup sohbet etmek varken sözüm meclisten dışarı it gibi titremenin alemi yok diye düşünüyorum.
Evvelsi hafta bilmiyorum ismini duyan varmı bursalı arkadaşlardan Çatlakkaya'da dağcı bir kardeşle tek gece kaldığımız kampta 80+5 litrelik nerdeyse tam dolu sırt çantalarımızda kullanmadığımız tek malzeme (daha doğrusu kullanmak zorunda kalmadığımız) telsizlerdi.Tabi bunun yanı sıra tüketim dozuna bağlı olarak 3-5 bira hiç fena olmaz.

@Salih Manavoğlu
Baraj tarafından mı çıkıcaksınız yoksa çekirge tarafından mı?
Yada biraz zorlaştırmak gerekirse soğukpınar'danmı?

Arkadaşlar uzun bir uğraşıdan sonra neyseki yıllık iznimi aldım. Bende Uludağ turuna katılmak istiyorum. Her ne kadar malzemeleri son ana bırakmayın demişseniz de ben maalesef Tulum olayını son ana bıraktım. Hatta bilet dahi almadım. Eğer herşey yolunda giderse Cumartesi sabahı Yenikapı iskelesinde olurum. Bir terslik olursa gene buradan haber veririm. Şimdilik iyi akşamlar.

@birolcakir

Sen telsiz getirdiğine göre herhalde bizi bekleyeceksin. Eğer bekleyeceksen Tophanede beklemeni tavsiye ederim. Geçen sefer Tophaneden yola 11.15 de yola çıkmıştık. ikide birde arayıp nerede kaldınız diye sorma. Bisiklet sürerken telefona cevap vermeyi sevmiyorum. Hele yokuş çıkarken çalan telefonla cinler tepeme çıkıyor.

@Dinçer ÜNSAL

Demek bu sefer şartlar eşit olacak. Bende yaklaşık 2 haftadır binmiyorum. Bu sabah bilet almaya bisiklet ile gidip geldim. Kısa bir antrenman oldu. Seninle beraber olduğumuz bundan önceki Trilye ve Uludağ turlarının fotoğraflarını dvd ye bastım getiriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dinçer ÜNSAL
@Dinçer ÜNSAL

Benim dikkatimi çeken yokuşları yüksek viteste çıkarak hem kendini yoruyorsun hemde boşuna dizlerini zorluyorsun. En düşük viteste başlaman performansına olumlu etki yapacaktır.

@iconaclast

Yalnız sıcak bira hiç hoş olmaz. Biraları Ayı çeşmesinin yalağında bekletmek lazım. Kamp atesi fikri şimdiden içimi ısıttı. Ateş başında kırmızı şarapta iyi gider. :D

@Orhan Kılıç

Yine dizlerimdeki sorundan dolayı çok yüksek devirde çeviremiyorum(eskiden çevirebiliyordum).Ama bu aralar 2sinin ortasını buldum gibi.Ne çok yüksek devir ne de çok yüksek vites.

@Orhan Kılıç

Süpersin Orhan abi. Daha ne isterim :)

Listemizin son hali aşağıdadır yanlışlık varsa lütfen düzeltiniz.
7-8 Ağustos Uludağ zirve turu katılımcı listesi: ZİRVE ---2543----ve göller...

1-Metin Doğan (Araba ile gelecek)
2-Orhan Kılıç (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
3-Ahmet Ertan (Bursadan katılacak)
4-Birol Çakır (Kaçırır mıyım hiç )))) ) Yalovadan Saat 05:00 gibi çıkacağım
5-Dinçer Dışbudak (inegöl)
6-Dinçer ÜNSAL (Bursadan katılacak)
7-Kerem ( OrionForEver)
8-Volkan Aydoğdu (GÜZELYALIDAN katılacak)
9-Çağlar Kalaycıoğlu
10-Murat İlhan (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
11-Çağlar Kalaycıoğlu (Topçulardan bisiklet ile gelecek)
12-Ersoy (Bursaya otobüs ile gelecek)
13-Kaşif (Yenikapıdan feribot ile Güzelyalıya geçecek)
14-

@iconaclast

Çekirge tarafını deneyeceğiz hocam. tek günde deniz seviyesinden 2500 ve üstüne yapılan turlarda ciddi saglik sorunları yaşayabilme ihtimali yüzünden bir sekilde en kolay yolu secmemiz gerekiyor. diğer arkadaslarımız cok sanslılar, bir aksam gecirerek bir sekilde yüksek rakımda efor sarfetmeye vucutlarını alıştırmaya fırsat verecekler. biz bir sekilde kolay ama en zor yolu seciyoruz.. gecen sene zirveye 100 metre kala arkadasimin rahatsızlığı nedeniyle donmek zorunda kalmıştım. bu sefer bir sorun olmazsa zirveyi görmeyi cok istiyorum..:) tabii dağ izin verdiği sürece..

Geri