Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@Fatih Türkoglu

Bu konuda kararı ancak siz verebilirsiniz. Bende Trek 3700 bisiklet ile çıkacağım. Anlayacağınız başlangıç seviyesi 15 kg civarında bir bisiklet. Beni taşıdığına göre bence uygun bir bisiklet. Burada belirleyici olan bisikletten çok sizin kondisyonunuz ve mücadele gücünüzdür.

Scudo
Bu arada pazar günü bursa masterler atletizm kulübünün ilkini düzenlediği dağ koşusu da var.Ayrıntılı bilgi için (link) Kanımca epey hareketli birgün olacak uludağ için.Herhangi bir aksilik olmadığı takdirde bende size katılmayı şiddetle istiyorum.
Aslında şöylede bir seçenek var; daha tesirli bir tur olması açısından.Pazar sabah zirve yapıldıktan sonra göller bisiklet ile 15-30 dakika kadar zaman alıyor.(kondüsyon,sürüş tekniği vs.) Buz gibi dağ göllerine girilip çıkıldıktan yeme içme dinlenme işleride halledildikten yola çıkıp,hiç geriye dönmeden 18-20 km kadar arazi inişi ile alaçam'a inip sonrasında 7-8 km kadar da asfalt yolda inişi tamamladıktan sonra tahminen 15 km iniş çıkışlı kestel, 12-13 km kadarda Bursa güzergahıda takip edilebilir.
Sanırım biraz fantastik oldu ama bu saydığım güzergahı nispeten tamamlamış biri olarak (bunuda şöyle açıklayayım..kasım ay'ı güneşli bir pazar sabahı sarıalana kadar teleferikle yolun geri kalan kısmını bisiklet ve yayan) bursa'ya dönüş yolunda dudaklarımda ki tebessüm, yüzümdeki şaşkınlık ve içimdeki başarmış olma duygusu paha biçilemezdi.

@iconaclast

Evet işte benim duyuruyu ilk yaptığımdada belirttiğim güzergah bu. Yanılmıyorsam bu yol önce düşen su şelalesine oradanda Cumalıkızık a gidiyor. Yok gitmiyorsada, ben yanlış biliyorsam Kestele gelmişken uğranılabilir. Cumalıkızık tur programlarımda olan bir yer. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek bu güzel beldeyide görüp fotoğraflamış olurum. Yalnız bu güzergahı takip edersek 20.00 feribotuna yetişebilirmiyiz? Eğer yetişemezsek 22.30 ile dönmeyi düşünebilirim. Bizler çıkışımızı Cumartesi ve Pazar sabahı erken saatlerde yapacağımızdan koşudan etkilenmeyiz.
Birde demek mayolarımızıda yanımıza almalıyız.:)

Yağmur bizi duymuş olmalı ki bu sabah "Ben de varım" dedi.Tam hazırlandım, Uludağ'a doğru performans çıkışıma başlayacağım.Birden gök gürledi ve müthiş bir sağanak.Çabuk dindi ama yollar hep su oldu...

Valla ben hazırlıklarımı yaptım yağmur çamur dinlemem
Allahınım %1 lik külli iradesi izin verirse cumartesi sabahı yollardayım.

Çantalarınıza güneş kremi koymayı unutmayın.Özellikle 2. gün feci yakınlarınız olabilir.Dudaklarınızın kenarları su toplayabilir.O yüzden yüzünüzün tamamanı korumanızı (koruyabileceğiniz şeyler almanızı) öneririm. ;)

Bu arada yağmur gene başladı.Eğer sabahki yağmuru dinlemeyip çıksaymışım fena ıslanacakmışım :)

Dinçer bugüne kadar hiç güneş kremi kullanmadım
Bundan sonrada kullanmayacağımdan emin olabilirsin.
Bence güneşten en iyi alıştırarak kurtulabilirsin
Nasılmı?
Yaz sezonu açılmadan denize girmeye başla... Marmarada mayıs ayları iyidir
Deniz soğutkur ama bi o kadar da temiz.
Mayıs ayını kaçırdıysan denize sabah ve akşam gir. Güneşin etkisinin az olduğu saatler.
Denize girmekten kastım olmayan güneşte güneşlenmek :D

Ben her sene en azından 1 mayısta denize girmeye başlarım. (işçi bayramının farklı kutlaması:D)
Ve Kasım ayına kadar devam eder.
Fırsat buldukça işe giderken saat 07:10 civarı ve akşam 19:30 civarı denize girerim.
Dinçer Uludağdaki şu göllerde yüzelimmi

Arakadaslar yanınızda en az bir veya iki tane kafa lambası veya normal fener bulunsun.

Aksam hava sıcaklıklarına dikkat etmekde yarar var. Dağda kalmaya alışık olmayanlar için yanında yedek bir seyle olması yerinde olabilir.

http://img16.imageshack.us/img16/431/uludagk.jpg

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Ya arkadaşlar sanki 15 günlük tatile gidiyoruz. :D:D:D
Alt tarafı 1 gece kalınacak :D
Bence fazla abartmaya gerek yok.
Bence dağda kaldığımızın bir anlamı olmalı zorluklar yaşamalı ve daha çok doğayla başbaşa olmalıyız.
Üşümeliyiz, karınlıktan ürkmeliyiz, az yiyip açlığımızı hissetmeliyiz.
Askerdeki anılarımızı hatırlarız normal günlerini hatırlayan varmı?
Hep ya çok iyi ya çok kötü olan anılar hafızalarımıza kazınmıştır.
Bu da böyle olmalı Zorlu olmalı hafızalarımıza kazınmalı 20 sene sonra bile hatırlamalıyız :D
Keşke balık tutacak yer olsada hiç yiyecek götürmeden tuttuğumuz balıkları yesek tutamayana yemek yok :D:D:D
:in:

Orhan abi, ben de akşam yemeği ve kahvaltı için sucuk için onay veriyorum. Siz alışverişi yaparken beni de dikkate alırsanız sevinirim...Bu arada arabayla geçicek olan Metin abi bizi yolda görürse eşyalarımızdan umarım kurtarır bizi; 5 buçuk 9 buçuk arası topçular bursa istikameti...o saatlerde yol alıyorsa tabi...

Dağda kendinine cok guvenin insanlara neler yapabilecegi biraz araştırırsak görülebiliriz:) Herkesin dağcı oldugunu düşünmüyorum, bilgilendirmek iyidir.

Doğa ile başbaşa kalmak için hazır olmak gerekir, hazırlıkda bilgilerin toplanmasından sonra dogaya kendini bırakma ile olur. Bırakmazsak o zaten bırakır:)

Illa balık avlamaya gerek yok:):) O zaman tavşan veya keklik avlayarak işe başlanabilir!!!

Orhan Abi. Malzemeleri götürecek araç, Güzelyalı feribotu ile mi gelecek? Ben 9 da iskelede olurum. Size uyarsa benim malzemeleri de araca atarız

@OrionForEver

Sen meraklanma dostum :) Yeri gelir onuda yaparız :) Jandarma izin verirmi acaba :D
Büyük konuşmak gibi olmasın. Ben dağda büyüdüm desem yeridir. :D
Denizlinin yörük köyünde doğdum ve büyüdüm Honaz dağının eteklerinde.
Az buçuk dağ havasına suyuna alışığımdır.
Yapmadığımız şeyleri değil yaşadıklarımı söyledim.
Sevdiğim güzel bir laf var " Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır."
Siyasetçiler gibi oldu ama güzel bi laf

Bu kadar laftan sonra bende börtü böcek yiyim bari :D
Dinçer gölde kurbağa varmıydı :D:D:D:D
Kurbaa bacağı filan iyi gider hani :D:D:D

Şaka bi yana Gruba uymak gerek.
Belki böcek , kurbağa , yılan yiyen bir grup kurarsak onlarla yaparız bi tur.

Siz ne yerseniz bende ondan yerim.
Orhan abi almam gereken birşey var mı?
Siz almışken benim içinde alın cezamı kesin. :)
Bu sefer dürbün ve 3 tane telsiz getireceğim.

@birolcakir
Ben de şu ana kadar bir kere bile güneş kremi kullanmış değilim.Ne zirveye giderken neden bisikletle başka bir gezi yaparken.Ama bazı kişilerin ciltleri hassas oluyor, birden o kadar güneşe dayanamıyor.Zirveye çıkıp dudaklarının çevresi şu toplayan orası burası feci halde yanıp soyulan çok gördüm.Benim gibi eşşek:D derili insanlara güneş pek bişe yapmıyor.Sende öylesin galiba :rolleyes:

Yüzme konusuna gelince, bana uyar ama havlu lazım.Şort fazla yer kaplamaz, taşınır; ama havlusuz donarız orda, birde terli formaları giyince üstüne...

Not: Kurbağa çook :D

Not 2: Yüzme olmasa da en azından ayaklarımızı sokarız ;)

Kurbağaları diğer turlara saklıyorum.

Sırf göle gircem diye havlu taşıyamam
Yemezse girmem
yerse giririm

Gidince görüp tecrübe ederiz. :D

Yerler kurudu.Birazdan çıkıp hem 2 gün bakımı süren bisikletimi denicem hemde milli parka kadar tempolu bir şekilde gidip süre tutacam.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Dinçer ÜNSAL

Uyanık Bursalı anrenmanı yap form tut sonrada çıkarken dilimizi bir karış dışarı çıkart.

@çağlar kalaycıoğlu

Metin o saatte Topçulardan Bursaya doğru gidiyor olacak eğer sizi görürse eşyalarınızı alır.

Geri