Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@birolcakir

Sığ değil diyorum ;)

Orhan abi girerken "Ah keşke sığ olmadığına inansaydım!" deme :D

Scudo
Bu iş gittikçe heyecanlı ve zevkli bir hal almaya başladı. Birde inişi zirveden Cumalıkızık'a doğru yapabilirsek tadindan yenmeyecek bir macea yaşayacağımızı düşünüyorum. Rüya gibi ve rüya bitecek diye korkuyorum. Yıllar önce bir arkadaşın önerisi ile 2 gurup halinde Sergen ormanlarına alabalık avlamaya gitmiştik. İlk gurup bir gün önce gitti ve orada kaldı. Gece keşif ve av yapacaklardı. Ertesi gün Sergende kahvede buluşuruz, eğer balık bolsa bizi karşılamayın biz sizi buluruz dedim. Sabah Sergende kimseyi bulamayınca Allah dedim bu gün ziyafet var. Sora sora arkadaşları bulduk ama serpmeye dal parçalarından başka bir şey takılmamış. Üstelik çadırı kuramadıklarından bir kişi çadı uyku tulumu gibi kullanıp içine girmiş. Diğer üç kişi ise böcek korkusu yüzünden arabada sabahı sabah yapmışlar. Biz gelince hemen buradan gidelim diye tutturdular. Bizde Kıyıköy üzerinden Kastroya gittik ve pikniğimizi orada yaptık. Bu iştede alabalıkta yaşadığımız hüsranı yaşamayız umarım.

dizimdeki menisküs den dolayı doktorumla konuştum uludağ turuna katılacağımı 35 km civarı rampa olduğunu katılmama sakınca var mı yok mu sordum filim ve Mr baktı
menisküste yırtılma olmadığını ödem oluşmuş dedi ..
SONUÇ OLARAK EN AZ 2 AY BİSİKLET BİNMEMİ VE AĞIR RHAREKETLERİ YASAKLADI...
bu tura bütün malzemelerim hazır olduğu halde dizimdeki problemden dolayı katılamadığım için çok çok çok üzgünüm
Bu turu organize eden orhan abime ve onunla beraber olan pedal severlerin BU TURDA BAŞARILAR KAZASIZ BELASIZ GEÇMESİNİ DİLER ..
KALIN SAĞLICAKLA

Birol abi, çıkışta ben 11-12 km nin üzerine çıkamam, şimdiden söliyeyim. hele eğim %8-10 olduğunda 9 km'ye kadar düşerim. Eğer pire gibiysen, ben seni sık sık durdurmak istemem. Orhan abileri bekleyebilirim çıkmak için. Sakın yanlış anlama, beraber bursa yaptıysak beraber zirve de yaparız ama birisini sık sık durup beklemenin ne kadar sıkıcı bişey olduğunu (telefon çalması gibi) da bilirim. Önceden fikir vermek için sölüyorum bunları...

35 km rampa dile kolay gerçekten zor kartepeden zor orada rampa 21 km
bende uludağ düşünmekteyim yalnız tek güne sıkıştırmak için iyi bir plan yapmak lazım malum ulaşım sorun anadolu yakasından en erken saatte saat 04.00 de çıkarak gebzeye ordan eskihisardan bursa istikametine ve dönüş aynı güzergah oldukça yorucu olacak
sizlere bol şanslar dilerim

Tamam orasını okudum da Tahta 2m uzunluğunda gibi o kadarlık yer boyumu geçse ne olacak :D
Yada bu resim 100 mt uzaktan çekildi :D O tahta 15m uzunluğunda yukarıdan akan sular 15 lik şelale Yukarıdaki ağaçlar dev sekoya ağaçları (çam görünümünde) :D
:D :D :D :D

@çağlar kalaycıoğlu

Çağlar dediysek o kadar da değil
tamam hiperaktifim ama pire gibi değil :D
geçen seferler üzerimde fazla yük yoktu ama o zamanda dolaşmayı seçtim Bu sefer yükümde var.
Hem bu güne kadar yola beraber çıktığıklarımı yolda bırakmak gibi bir halt yemedim.
Bu günden sonrada bu olmaz.

o zaman Birol abicim ver elini zirve...sabah 5 buçuk topçular iskelesindeyim inşallah. şimdi işten çıkıyorum. eve gidip direk uyku, sabah 2 buçuk yolculuk başlar benim...

merhaba ,yarın bır aksılık olmassa bır araç bır bısıklet ve üç kişi etkinliğe katılıyorum.kondısyonum ıyı olmadıgı ıcın zaman zaman araçtan faydalanacam.İnegölden katılacagım ıcın 11.00 cıvarı tophanede bulusmayı uygun goruyorum.aksı bır durumda haberlesebılırız. ıletısım numaram 0 533 654 80 99 ..

@çağlar kalaycıoğlu

Çağlar Allah aşkına sen nereden yola çıkacaksın? Eğer Pendik civarındaysa yerinde olsam Bostancıdan Yenikapı oradanda Bursa yapardım. Hem uykumu alırdım hemde fazla yorulmazdım. Neyse çok yorulursan bir ağaç gölgesinde yatıp biz gelinceye kadar kestirirsin. Yalnız karıncalara dikkat et. Geçen çıkışımızda Birol ile Dinçer yol kenarına oturdular bende uyanıklık yapıp kesilen bir ağaç gövdesinden geriye kalan kökün üzerine oturmuştum. Meğer orada karınca yuvası varmış. Kocaman karıncalar bir anda vücudumu sardılar.

Bu gün İstanbulda hissedilen sıcaklık Taksimde 53, Kadıköyde 61 derece olmuş. Yarında 61 derece olacakmış. Bu haberler karşısında Uludağa gidecek olmamızdan dolayı mutluluğum bir kat daha arttı. Bir günlüğünede olsa bu cehennemden kurtulacağıma çok seviniyorum.

Saat 5-7 arasında topculardan uzerinden bursaya gidecegiz arkadaslar. Yolda bir sey gorusuruz. Botanik bahcesinden itibaren bizde en gec saat 8 gibi rampalara dalmak istiyoruz:) Gorusmek uzere...

@Orhan Kılıç

Orhan Abi, Inanin bana bende cok seviniyorum ama cikarken su ve mineral ihtiyacımıza cok dikkat edelim. Hatta tophane'de bir tane asperin almak kan acisindan yerinde olabilir. Sıcaklar cok fazla, Bursa'da nem oranının yuksek olmasından oturu hissedilen sıcaklıgın benzer seviyelerde olacagini dusunuyorum.

Tempoyu sizler cok iyi ayarlarsanız ama 11-15 arası bir kac kat dikkatli olmamız yerinde olacaktır. En azından tatsız bir durum ile karsılasma riskimizi azaltırız.

@G. Akpınar

Teşekkürler Görkem:) Umarım doga ana bize kollarını acar ve guzel haberleri fotolar ile butunlestiririz....

Yakında beraber pedallamak dileklerim ile:)

• Beğen
Tepkiler: krankmili
@OrionForEver

Kerem su için hiç bir sıkıntı çekmeyeceğiz. Yanıma 2 tane sporcu içeceği aldım. Öğlen yemeği olarakta 1 ton balığım var. Biz herhalde 2 veya 3 gurup halinde kamp bölgesine geliriz. Eğer aynı gün zirveye çıkıp göller bölgesinde kamp kurmazsanız Çobankayaya geldiğinizde kamp yerinde bir yer secip çadırınızı kurun. Biz geldiğimizde yer arayarak zaman kaybetmeyelim. Yukarıda kamp kurarsanızda ertesi gün görüşürüz.

@OrionForEver

Çekirge yerine Tophaneden çıkarsanız yol biraz uzuyor ama rampalarla tanışmanızı geciktirmiş oluyorsunuz. Tophane yolunu tavsiye ederim.

Geri