Scudo Sports

7-8 Ağustos 2010 Uludağın zirvesine gidiyoruz dedik ve gittik

yazacak kelime bulamıyorum SANKİ BİR BELGESEL..
NATİONAL GEOGRAPHİC SEYREDERKEN BU KADAR KEYİF ALMAMIŞIM.....

orhan abi bu belgeseli bize paylaştığın için teşekkürler ...dinçer , birol çakır ,ahmet ertan ve pedal sevenler bu güzel geziyi KİTAP OKUR gibi bizimle PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER AYAĞINIZA SAĞLIk ... EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER...

Scudo

bu fotoğraf her şeyi anlatıyor daha öncede aytekin erzanın tek başına aldığı bu uludağı biliyordum bisikleti sırtlayarak gitmişti sonra hızını alamadı erciyese 3500 metreye gene bisikletini sırtlayarak çıktı çünki deli olmak lazım tek başına gitmek için başına bir şey gelse idi ona yardım edecek olan yoktu
ekip olarak gitmek avantajlı bir uludağ 1000 kartepe eder
yol yok zirveye ,önemli değil insan azmi deler geçer koca koca taşları
tebrikler bu başarınız tüm bisiklete gönül vermiş olan insanları onere etmiştir sizler iyiki varsınız iyiki sizler gibi çılgınlar var olmalıda yoksa nasıl geçecek bu yaşam bu hayat evet adrenalinin sınırlarını zorlamak herkes bunu ister başarı geldiğinde de o başarının yerini para asla dolduramaz size müthiş bir şekilde dönerek gelmiş olan pozitif enerji vardır evet o pozitif yük ancak bu tip zorlu turlarda kendini gösterir ruhunuz tam anlamıyla şarj etti inanıyorum ve hissediyorum

Ben de bu gezinin gerçekleşmesinde payı olan herkese çok çok teşekkür ederim.Eğer sizler olmasaydınız bu sıcaklarda evde çıkmaya cesaret edemezdim ve bu muhteşem güzelliklerden ve hayalimden mahrum kalırdım.Aslında bisikletli zirve turunu geçen sene gerçekleştirmeyi istiyordum.Ama kısmet bu güneymiş.
Tüm gezi boyunca yardımlaşma, dayanışma, dostluk bambaşkaydı.Daha o gün tanışmış olsak bile samimiyetiniz için herkese çok teşekkür ederim...

Bir daha görüşmek üzere.
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Kudret Kurtcebe

Bu sözlerden sonra daha ne denir ki...
Hem gezi öncesi, hem de gezi sonrası desteğiniz için çok teşekkürler. Umarım bir gün tanışmak kısmet olur...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@erdal ırmak

Erdalcığım, teşekkür ederim. Çok istemene rağmen sakatlığın nedeni ile gelemediğini biliyorum. Zirvede çektirdiğim fotoğrafımda facebokta seni de etiketledim. Tecrübelerimi her zaman paylaşmaktan yanayım. Bu sayede bizden sonra gidecekler bazı zorlukları veya zirveye giden yolları deneyerek öğrenmeyecekler, bizlerin, bizden öncekilerin tecrübelerinden faydalanarak zorlukları daha kolay aşacaklardır. Şundan eminim ki bisikletler ile zirveye çıkmanın daha kolay yolu var ve bunu hep birlikte bulacağız. Bu gibi turların insanları bisikletle daha ilgili hale getireceğine inanıyorum.

@Kudret Kurtcebe
Her iki Uludağ turumuzda verdiğiniz destek için teşekkür ederim. İlk turumuzdan önce zirveyi işaret etmiştiniz ve bende bir günde bunun çok zor hatta zaman sorunumuz yönünden imkansız olduğunu söylemiştim. Gerekirse zirveye de gideriz demiştim. Aradan kısa bir süre geçti ve o zaman geldi. Geniş bir katılımla bu işi gerçekleştirdik. Herkes dilediği gibi bir Uludağ turu gerçekleştirdi. Alıntı yaptığınız fotoğrafa baktığımda küçük oğluma hak veriyorum. Eskişehir'e gittiğimizde onun evinde kalmıştık ve bir ara sizinki akıllı insan işi değil demişti. Evet itiraf ediyorum hakikaten bizlerin yaptığı akıllı insan işi değil. Zaten zirve yolunda karşılaştığımız herkesten benzer hayret sözcükleri duyduk. Hadi bizimkisi neyse de ya Elmasa ne demeli? Biz akıllı insan değilsek Elmas'a nasıl bir sıfatı uygun bulacağız? Ben ayağına, yüreğine, gücüne ve cesaretine sağlık diyorum. Yaptığı iş hiçte kolay değildi. Tebrikler Elmas.

mtbnin hakkını vermişssiniz katılamadığım diye isyanlardayım şu anda :)

Orhan Abi basta Siz ve Elmas Hanım olmak üzere inanarak katılan ve basaran herkesi kutlarım. Bu tarihi bir cıkıstır. Umarım insanlar limitlerin ne olup olmadıgını bu turlar ile gorebilirler.

Sizleri tanımak buyuk bir mutlulukdu.

Bu muhteşem geziyi organize eden orhan abime ve tüm bisiklet sevdalısı abilerime bu güzel organizasyona katılıp beni ve bizleri çok memnun ederek yanında sıkı dostluklar kurarakta bu turumuzu sonlandırmış bulunmaktayız.Fotoğraflarımızı itina ile çeken bizlerin fotoğraflarını sıkılmadan güneşin alnında canla başla bu güzel geziyi renklendiren dinçer dişbudak,dinçer ünsal,orhan kılıç,kerem yalkın,rıdvan öz abilerime ve turda bulunan diğer abilerime ve elmas ablama ayrıca sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Keşke turumuz hiç bitmeseydi :D Saygılarımla.....

Fotoğrafları görünce yorumları okuyunca çok hoşuma gitti ne güzel bir şey yaptığımızı daha iyi anladım.Tura son anda katıldım,daha hazırlıklı olabilirdim.güneş yanıkları hala acıyor.Buna rağmen dağdaki kardeşçe paylaşıma samimiyete güvene özellikle Dinçer Dışbudak a Elmas hanıma ve tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.Sağlıkla kalın.haftaya nereye gidiyoruz

@OrionForEver

Keremciğim karşılaşmamız ve tanışmamız dağın tepesinde birkaç saniye ile sınırlı kaldı ama bu bile ortak paydası bisiklet ve doğa sevgisi olan dostluğumuzun büyüklüğünü hissetmeme yetti. Sahi biz kaç kişiydik? Her turun başlangıcında toplu fotoğraf çektirmek adettendir. Ama bizler hiç bir zaman tam kadro bir araya gelemediğimizden birlikte fotoğraf çektiremedik. öyle ki belkide birbirleri ile tur boyunca karşılaşmayan arkadaşlarımız var.
Merak ettim sahi bu müthiş keyfi yaşayan bizler kaç kişiydik? Bizler Çobankayadaki kampta 9 kişiydik, sonradan 4 kişi olarak arabayla sevgili dostumuz Ahmet Ertan ve 3 yeğeni geldi 13 olduk. Ertesi gün zirve çıkışında bize Dinçer ile Kemalde katıldı ve toplam 15 kişi olduk. Wolfram civarında kamp yapanların sayısını da bildirirseniz bu merakımı gidermiş olacağım.

@Sercan Balcı

Sercan bizlerde seni tanıdığımıza çok memnun olduk. İlk karşılaştığımız andan itibaren samimi ve içten davranışların beni çok etkiledi. Çay molasında üzerine döktüğün çay bundan sonra Uludağa yeniden çıktığımda ve her Uludağ konusu açıldığında hatırlayacağım tatlı bir anı olarak belleğimde yer aldı. Gitmeden yukarıdaki serin havayı görünce geri dönmek istemeyeceğiz demiştim gerçektende öyle oldu. Hala sıcaktan bunaldıkça keşke gelmeseydim diyorum. Görüşmek üzere, hoşçakal.

@xahi

Yola çıkmadan +50 faktör güneş kremi sürdüğümden güneşten hiç etkilenmedim. Sabah bizim yanımıza gelirken telefonda görüştüğüm Dinçer bana sürekli güneş kremi kullanın, şapka alın, hatta fazla şapkanız varsa bana da verin diye uyarılarda bulundu. Yanımızda bırakın fazlasını şapka olmadığı için isteğini yerine getiremedim ama buff larımız kafalarımızı güneşten korudu. Dinçer gelirken koruyucu krem kullanmamış ve yanımda krem olduğu halde bana durumu söylemedi ve o da biraz yanmış. Umarım yanıkların acısı şimdi geçmiştir. Gidecek çok yer var ama bir daha ki sefere tur mutlaka trans Uludağ olarak yapılsın. Yine birden fazla gurupla yola çıkılsın ve herkes ayrı bir yolu takip etsin ayrı bir yere inilsin.

Ileriki turlarda, daha geniş bir zaman diliminde bir araya gelmeyi gercekten cok isterim:) Wolfram'da kamp yapan kişi sayısı 10 kişi idi:) 3 tane ıstanbul (Elmas, Kasif ve Ben) gerisi bursa merkez, kemalpaşa, karacabey ve inegöl den gelen arkadaslarımızdı. Bizim ekipten 1 kişi haric herkes zirveye cıkıs yaptı. Benim için çok keyifli bir turdu:))) Tekrar cok teşekkürler

@OrionForEver

Ben turlarda katılımcı sayısını asla önemsemem. Katılımcı sayısının fazla olması turun güzel geçeceğinin göstergesi değildir. Her zaman önemli olan nicelik değil, niteliktir derim. Bu tura katılan en gencimizden en yaşlımıza herkes gerçekten nitelikli ve değerliydi. Birde bu turun şöyle bir farkı vardı. Katılımcıların yaş sınırı arasında geniş bir yelpaze vardı. bu tür performansa dayalı turlar genellikle gençlerin katılımı en fazla bir veya iki yaşlı katılımı ile olur.
Bu soruyu kaç kişi olduğumuzu merak ettiğimden sordum. Bizimle çıkışa başlayıp sizinle geceleyen 7 arkadaşımla yeterince tanışma fırsatım oldu. Bizden de 2 arkadaşımız kampta kalmayı tercih etti ki Düzceden gelen Nizamettin Bey teleferikle yukarı çıkıp Çobankayada bize katıldı. 3 arkadaşımız wolfram2a kadar çıkıp o bölgede bir tur yaptılar, bisikletleri bu gezi için uygun olmayan Metin tek başına, Birol ve Çağlar ise Ahmet Ertan ve yeğenleri ile treking yaparak zirveye çıktılar. Biz 3 kişi ise bisikletlerimiz ile çıkıp zirve ziyaretinden sonra trans Uludağ yaparak Alaçama inerek Bursaya döndük.
Bu turun duyurusunu yaparken çok güzel bir etkinlik olacağını ve olanağı olan herkesin katılması gerektiğini söylemiş ve dileyen bisiklet ile çıkar, dileyen teleferik ile, zorlanan yoldan geri dönüp teleferiğe binsin demiştim. Zirve için ise isteyen kamp bölgesini gezsin, isteyen treking yaparak çıksın, isteyen bisikleti ile çıksın hatta mümkünse dağın diğer tarafına inelim diye görüş belirtmiştim. Bu görüş ve arzularımın gerçekleştiğini görüyorum. Önemli olan tanışmak, kaynaşmak, birlikte olmak ve değişik bir hafta sonu geçirmekti. Gördüğüm kadarı ilede kazasız belasız, eksiksiz, kusursuz bunu gerçekleştirdik. Bu benim ilk tur çağrımdı ve muhtemelen de aynı zamanda son tur çağrım olacak. Hep birlikte el ele, gönül gönüle hedeflerimize ulaşıp başardığımız için çok mutluyum.

öncelikle bu ateşi kıvılcımlayan orhan abi ye teşekkür ederim bu turda cok güzel vakit geçirdim şimdi isimleri aklımda olanarkadaşlar bize lojistik destek veren ve sabırla her şeyini paylaşan emeklerini esirgemeyen DİNÇER DIŞBUDAK abime RIDVAN ,İSA,KEREM,KEMAL,ELMAS,SERCAN,TUNCAY,HASAN HOCAM,ÇAĞLAR,DİNÇER ÜNSAL,BİROL,AHMET ERTAN hepinize çok teşekkür ederim ekip çok sağlam bi ekip çıktı benden 10+10 aldı herkes sevgi ve selamlar

Geri