@OrionForEver
Ben turlarda katılımcı sayısını asla önemsemem. Katılımcı sayısının fazla olması turun güzel geçeceğinin göstergesi değildir. Her zaman önemli olan nicelik değil, niteliktir derim. Bu tura katılan en gencimizden en yaşlımıza herkes gerçekten nitelikli ve değerliydi. Birde bu turun şöyle bir farkı vardı. Katılımcıların yaş sınırı arasında geniş bir yelpaze vardı. bu tür performansa dayalı turlar genellikle gençlerin katılımı en fazla bir veya iki yaşlı katılımı ile olur.
Bu soruyu kaç kişi olduğumuzu merak ettiğimden sordum. Bizimle çıkışa başlayıp sizinle geceleyen 7 arkadaşımla yeterince tanışma fırsatım oldu. Bizden de 2 arkadaşımız kampta kalmayı tercih etti ki Düzceden gelen Nizamettin Bey teleferikle yukarı çıkıp Çobankayada bize katıldı. 3 arkadaşımız wolfram2a kadar çıkıp o bölgede bir tur yaptılar, bisikletleri bu gezi için uygun olmayan Metin tek başına, Birol ve Çağlar ise Ahmet Ertan ve yeğenleri ile treking yaparak zirveye çıktılar. Biz 3 kişi ise bisikletlerimiz ile çıkıp zirve ziyaretinden sonra trans Uludağ yaparak Alaçama inerek Bursaya döndük.
Bu turun duyurusunu yaparken çok güzel bir etkinlik olacağını ve olanağı olan herkesin katılması gerektiğini söylemiş ve dileyen bisiklet ile çıkar, dileyen teleferik ile, zorlanan yoldan geri dönüp teleferiğe binsin demiştim. Zirve için ise isteyen kamp bölgesini gezsin, isteyen treking yaparak çıksın, isteyen bisikleti ile çıksın hatta mümkünse dağın diğer tarafına inelim diye görüş belirtmiştim. Bu görüş ve arzularımın gerçekleştiğini görüyorum. Önemli olan tanışmak, kaynaşmak, birlikte olmak ve değişik bir hafta sonu geçirmekti. Gördüğüm kadarı ilede kazasız belasız, eksiksiz, kusursuz bunu gerçekleştirdik. Bu benim ilk tur çağrımdı ve muhtemelen de aynı zamanda son tur çağrım olacak. Hep birlikte el ele, gönül gönüle hedeflerimize ulaşıp başardığımız için çok mutluyum.