Mehmet Şafakçıysa biner

Bizimkilerin motor arkası antrenmanı ve yüksek irtifa antrenmanı dışında antrenman yaptıklarını sanmıyorum. Avrupanın 1970'lerde yaptıkları "basit" antrenmanları biz 2018'de yapıyoruz. Biz amatörler bile sosyal medyada Katusha, Bora, Astana gibi takımların olağanüstü salon antrenmanlarını görüp ibret alıyorsak, milli takımın neden haberi yok bu ileri düzey antrenmanlardan? Ki sosyal medyada gördüklerimiz bizden gizlemeye gerek görmedikleri çalışmalar. Team Sky'in nasıl bir salon antrenmanı yaptığı bilgisine zaten mümkünü yok ulaşamayız, hiçbir şekilde paylaştıklarını görmedim. Sadece Froomey bir ara koşu bandında selfie çekmişti

Sagan'ın olağanüstü açma gerdirme hareketlerinin gösterildiği bir Hansgrohe videosuna denk gelmiştim, resmen pilates vari bir salon çalışması yapmışlardı takımca. Katusha zaten kendini aşmış türlü türlü hareketler deniyor. Greipel'den bahsettikçe sinirim bozuluyor zaten, adamı canlı gören varsa bilir, adam tam bir "Goril"

İnsan gibi kaslı değil adam, garip bir vücudu var! Gerçekte de goril.
Eh bir de bizimkilere bakıyorum

Gerçekten de Türkish Kebabız. Motor arkası sprint atar, yüksek irtifa antrenmanı alvuvar kasarız. Ki bu antrenmanları biz çaylaklar bile biraz bütçe ayırarak yapabiliriz! "Milli takım antrenmanının" ne kadar yüzeysel ve basit, sığ olduğunun üzerine basa basa söylemek için yazıyorum bunları. Sporcularımızın daha da güçlenmekle, kendilerini daha da geliştirmekle pek alakalarının olmadığını, sadece var olanı korumayı hedeflediklerini düşünüyorum. Çünkü malesef Türkiye şampiyonasındaki başarılarıyla bile o kadar çok övünüyorlar ki

Daha geçen denk geldim yahu, adam Türkiye şampiyonu oldu, zaten rakibi yok Türkiye'de, ne rakip olacak takım var, ne rakip olacak sporcu var, adam tek. ama öyle bir zafer konuşması yaptı ki, sanki varını yoğunu bu şampiyonaya vermiş

Kenan Sofuoğlu Türkiye Şampiyonası'nı kazansa "Allah'ıma hamdolsun, çok şükür bu günleri de gördük hamdolsun" gibi bir şey yazar mı yahu? Zaten Kenan için antrenman-vari bir yarış olur rahat rahat kazanır, kürsü konuşmasında da Türk sporundan, daha fazla sporcu çıkarmamız gerektiğinden falan bahseder. Sizce şunu der mi kenan? "Çok sıkı çalıştım, Türkiye şampiyonasını kazanmak için zaten uzun süredir çalışıyordum, başardım, çok mutluyum hamdolsun!" der mi? Bisikletçilerimiz malesef diyor. Çünkü kendilerini kandırıyorlar. Türkiye şampiyonası oluyor, adamlar sosyal medyadan "Kazanacaz, edecez" yazıyorlar. E çok güzel tamam kazandınız zaten, zaten yıllardır kazanıyorsunuz. Daha sonra Çin Turu'na gidiliyor, aynı sporcu "Çine gidiyoruz hakkınızı helal edin" yazıyor yahu

ahha Bahsetmek istediğim bu işte. Kafalarının içinde Türkiye dışında bir başarıya yer yok. Fazlasıyla inanmışlar. 3-5 etap alabiliyorlar Çin turunda falan. Ama oralarda, o seviye turlarda bile mayoyu alıp gelemiyorlar
Türkiye'de, onlara göre çok alt seviye olan, zaten rakipsiz oldukları yarışlarda kazandıkları başarılardan sıkılmak yerine, bu başarılar ile kendilerini kandırıp, kendilerine bunları yeterli görüyorlar.
Fatih Terim bile artık ligi neredeyse önemsemiyor. Adamlar Şampiyonlar liginde başarı hedefliyor

Televizyon da mı izlemiyor bu bizim sporcular? Biraz büyük düşünseler keşke. Geçtiğimiz yıllarda dünya şampiyonasına hiç olmazsa giderdik, artık gitmiyoruz bile.
Yine benzer bir örnek; Batuhan Özgür çin turunda zorlu bir etabı tamamladığında "Tamamladım ama öldüm" tarzı bir paylaşım yapmıştı. Yapma gözünü seveyim Batuhan, sen 80 milyonluk bir ülkenin en gelecek vaad eden sporcususun, 80 milyonda birsin, sen bu durumdaysan biz yanmışız

Kilo ver, daha sıkı çalış, çok gençsin neyin eksik... Ve yine Batuhan'dan bir örnek, 2. olduğu Tour of karadeniz etabından sonra "Bu başarımı haber yapın" yazmıştı sosyal medyadan... Sen yeterki başarılı ol Batuhan, haber yapılır. Ama sen önce başarılı ol. Nitekim ertesi günkü etapta da birinci olmuştu helal olsun. Şu an bana en ümit veren sporcumuz Batuhan. Bir de Onur Balkan var tabi. Umarım ikisi de çok iyi yerlere gelirler

Bizim sporcularımızın katıldığı en zor yarış 13 etaplık çin turu şu an: (link) Ve bu bile onlara çok zor geliyor