Scudo Sports

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2018) Presidential Cycling Tour Of Turkey

Nedense yeni milli formayı beğenemedim ben eskisi daha güzeldi bence

Scudo
Benim anlamadığım nokta şu bu işe gönül vermiş dünyalar kadar insan var yap bir tasarım yarışması insanlar katılsın (Bir dönem yapılmıştı halen sonuçları bekleniyor galiba) Gör bakalım nasıl efsane tasarımlar çıkacak. Aynı şeyi askerde de savunuyorum. Bizi Balıkesir'e topladıklarında 60 makina mühendisi, 15 elektrik elektronik mühendisi ve 10 kadar bilgisayar mühendisiydik. Ne yaptırdılar bize pim çek, bomba at. Bu kadar kafayı toplamışsın bir araya salakça yada dahice bir fikir çıkar mutlaka Ülke yararına. Koyun gibi sağın bu genç beyinleri. Aynı şekilde rota için, forma için açın ufak yarışmalar ne süper olur ama yok o zaman kimlerin cebine para girecek, köprülerin reklamı nasıl yapılacak. (Sanki köprülerden turistler geçiyor)

geçen yıl standlarda forma fiyatları ne kadardı alanlar bilgilendirebilir mi ?

• Beğen
Tepkiler: Wasabie
Geçen yıl İstanbul etap finişinde stand falan yoktu yada benim dikkatimi çekmedi. Belki de etap başlangıçlarında olabilir.

Trek Segafredo kesin olmayan Tur Kadrosu, hiç de fena değil.
Koen de Kort
John Degenkolb
Fabio Felline
Tsgabu Grmay
Ruben Guerreiro
Kiel Reijnen
Boy van Poppel

Koen De Kort;Yaşlı kurt genel klasman lideri olarak geliyor.
John Degenkolb:Sam Bennett'in sprintteki en büyük rakibi.Paris Roubaix Fatihi:harika:
Fabio Felline:İyi klasikçidir.Etaba gider.:harika:Jasper Stuvyen gibi düşünülebilir.
Boy van Poppel: Pahoson pilot yani lead out treninde ana sprinteri son taşıyan sprint domestiği
Tsgabu Grmay: Dağ domestiği,Dağların kralı mayosunu dener.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bora Hansgrohe ;
Sam Bennett'i merkeze alarak TUR'a geliyor.Varlarını yoklarını sprinte harcayacaklar.

Maciej Bodnar gibi muzzam bir rouleur hatrına keşke zamana karşı etabı da olsaydı.
Sam Bennett
Maciej Bodnar
Gregor Mühlberger
Matteo Pelucchi
Lukas Pöstlberger
Juraj Sagan
Aleksejs Saramontis

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bahrain Merida
MERIDA_BahrainMeridaProCycling_Gallery_4.jpg

Grega Bole : Puncheur
Iván Garcia Cortina :Klasikçi:harika:
Heinrich Haussler :Klasikçi:harika:
Ramūnas Navardauskas :All Rounder
Domen Novak :Zamana karşıcı
Mark Padun :Yokuşçu
David Per:Klasikçi

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________-
Biraz da bizimkilere bakalım:
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi son antrenmanlarını yapıyorlar.
Erciyes Kayak Merkezi yüksek irtifa "Milli Takım" kampı
Alyuvarlarınıza kuvvet
DobTbleW0AAG8Oc.jpg

DobTc_CWkAIt_k5.jpg

Yalnız motorcu ağabeye dikkat.Bisiklet kaskı ile motora binilmez.:D

@mühendis

Ağa gibi bey gibi oturmuş.Bütün aerodinami kanunlarına karşı koyuyor.
Yalnız kombini de zayıf:D.Bisikletçi dediğin iyi kombin yapar.

Mehmet Şafakçıysa biner :) Bizimkilerin motor arkası antrenmanı ve yüksek irtifa antrenmanı dışında antrenman yaptıklarını sanmıyorum. Avrupanın 1970'lerde yaptıkları "basit" antrenmanları biz 2018'de yapıyoruz. Biz amatörler bile sosyal medyada Katusha, Bora, Astana gibi takımların olağanüstü salon antrenmanlarını görüp ibret alıyorsak, milli takımın neden haberi yok bu ileri düzey antrenmanlardan? Ki sosyal medyada gördüklerimiz bizden gizlemeye gerek görmedikleri çalışmalar. Team Sky'in nasıl bir salon antrenmanı yaptığı bilgisine zaten mümkünü yok ulaşamayız, hiçbir şekilde paylaştıklarını görmedim. Sadece Froomey bir ara koşu bandında selfie çekmişti :snzdglsn: Sagan'ın olağanüstü açma gerdirme hareketlerinin gösterildiği bir Hansgrohe videosuna denk gelmiştim, resmen pilates vari bir salon çalışması yapmışlardı takımca. Katusha zaten kendini aşmış türlü türlü hareketler deniyor. Greipel'den bahsettikçe sinirim bozuluyor zaten, adamı canlı gören varsa bilir, adam tam bir "Goril" :eek: İnsan gibi kaslı değil adam, garip bir vücudu var! Gerçekte de goril.

Eh bir de bizimkilere bakıyorum :D Gerçekten de Türkish Kebabız. Motor arkası sprint atar, yüksek irtifa antrenmanı alvuvar kasarız. Ki bu antrenmanları biz çaylaklar bile biraz bütçe ayırarak yapabiliriz! "Milli takım antrenmanının" ne kadar yüzeysel ve basit, sığ olduğunun üzerine basa basa söylemek için yazıyorum bunları. Sporcularımızın daha da güçlenmekle, kendilerini daha da geliştirmekle pek alakalarının olmadığını, sadece var olanı korumayı hedeflediklerini düşünüyorum. Çünkü malesef Türkiye şampiyonasındaki başarılarıyla bile o kadar çok övünüyorlar ki :( Daha geçen denk geldim yahu, adam Türkiye şampiyonu oldu, zaten rakibi yok Türkiye'de, ne rakip olacak takım var, ne rakip olacak sporcu var, adam tek. ama öyle bir zafer konuşması yaptı ki, sanki varını yoğunu bu şampiyonaya vermiş :D Kenan Sofuoğlu Türkiye Şampiyonası'nı kazansa "Allah'ıma hamdolsun, çok şükür bu günleri de gördük hamdolsun" gibi bir şey yazar mı yahu? Zaten Kenan için antrenman-vari bir yarış olur rahat rahat kazanır, kürsü konuşmasında da Türk sporundan, daha fazla sporcu çıkarmamız gerektiğinden falan bahseder. Sizce şunu der mi kenan? "Çok sıkı çalıştım, Türkiye şampiyonasını kazanmak için zaten uzun süredir çalışıyordum, başardım, çok mutluyum hamdolsun!" der mi? Bisikletçilerimiz malesef diyor. Çünkü kendilerini kandırıyorlar. Türkiye şampiyonası oluyor, adamlar sosyal medyadan "Kazanacaz, edecez" yazıyorlar. E çok güzel tamam kazandınız zaten, zaten yıllardır kazanıyorsunuz. Daha sonra Çin Turu'na gidiliyor, aynı sporcu "Çine gidiyoruz hakkınızı helal edin" yazıyor yahu :D ahha Bahsetmek istediğim bu işte. Kafalarının içinde Türkiye dışında bir başarıya yer yok. Fazlasıyla inanmışlar. 3-5 etap alabiliyorlar Çin turunda falan. Ama oralarda, o seviye turlarda bile mayoyu alıp gelemiyorlar :snzdglsn:

Türkiye'de, onlara göre çok alt seviye olan, zaten rakipsiz oldukları yarışlarda kazandıkları başarılardan sıkılmak yerine, bu başarılar ile kendilerini kandırıp, kendilerine bunları yeterli görüyorlar.

Fatih Terim bile artık ligi neredeyse önemsemiyor. Adamlar Şampiyonlar liginde başarı hedefliyor :eek: Televizyon da mı izlemiyor bu bizim sporcular? Biraz büyük düşünseler keşke. Geçtiğimiz yıllarda dünya şampiyonasına hiç olmazsa giderdik, artık gitmiyoruz bile.

Yine benzer bir örnek; Batuhan Özgür çin turunda zorlu bir etabı tamamladığında "Tamamladım ama öldüm" tarzı bir paylaşım yapmıştı. Yapma gözünü seveyim Batuhan, sen 80 milyonluk bir ülkenin en gelecek vaad eden sporcususun, 80 milyonda birsin, sen bu durumdaysan biz yanmışız :( Kilo ver, daha sıkı çalış, çok gençsin neyin eksik... Ve yine Batuhan'dan bir örnek, 2. olduğu Tour of karadeniz etabından sonra "Bu başarımı haber yapın" yazmıştı sosyal medyadan... Sen yeterki başarılı ol Batuhan, haber yapılır. Ama sen önce başarılı ol. Nitekim ertesi günkü etapta da birinci olmuştu helal olsun. Şu an bana en ümit veren sporcumuz Batuhan. Bir de Onur Balkan var tabi. Umarım ikisi de çok iyi yerlere gelirler :harika:
Bizim sporcularımızın katıldığı en zor yarış 13 etaplık çin turu şu an: (link) Ve bu bile onlara çok zor geliyor :(

@Kudret Kurtcebe

Nerden alabiliriz bu formadan?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf ve ak.if
@Serkan Mıstınoğlu hocam sizin bilgili olacağınızı düşündüğüm için sizi etiketleyip başta size olmak üzere bilgisi olan herkese soruyorum.

İran, Etiopya, Yunanistan gibi ülkeler bir tane dahi olsa Dünya şampiyonasına sporcu yollarken neden Türkiye bu uluslar arası kulvarda kendisini göstermiyor? Dünya şampiyonasına katılmak için Turkiyenin karşılayamadığı bir kriter mi var acaba?

Türkiye Turu'nun tekrardan Nisan'a alınması gündemde.Alınırsa belki Giro'ya hazırlık için gelen sayısı artar.Ancak Tour of İsrael de 2019 UCI Yarış Takvimine Giro hazırlık yarışı olarak girİş yapacak.

@Superevo

Bendeki türkiye formasını sora tekstil yapmakta netten sora tekstile girin,yanlız soranin mamulü değil zannedersem,araştırıyorum bende alacağım

140 tl şimdiki fiat değişmiştir

@BerkEvren
Kipeo sponsor olmamış ücretsiz forma basmamış olabilir. Sora'nın ücretsiz yapmış olması kuvvetle muhtemel.

@Serkan Mıstınoğlu

daha iyi zamanlama bence =) takımların form durumları nasıl olacak acaba? kimler getirilecek merakla bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merhaba arkadaşlar, yarış 9 ekimde Konya da başlıyacakmış benim de o gün iznim gözüküyor Ankaradan gitmeyi düşünüyorum da yarış saat kaçta başlıyacak acaba sabah hızlı trene binsem 9 gibi ancak konyada oluyorum da startı kaçırırsak zaten daha göremeyiz :) boşuna gitmiyeyim

@SuperevoAbi forma çok güzelmiş ya. Ben de isterim bundan bir tane.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sam Bennett
bettiniphoto_0340629_1_2000px_670.jpg
VS
Fernando Gaviria
1029045352_670.jpg

Sam Bennett;Giro'da Viviani ile kıyasıya mücadele ettikten sonra şimdi karşısında Gaviria.Tam da yarış karekteri benzer diyebileceğimiz sprinterler.Giro'da Sam Bennett hafif yokuş sprinti alabilme yetisiyle Viviani'den etaplar çalabilmişti.Şimdi karşısında kendisi gibi hafif yokuşa karşı sprinti olan Gaviria var.
Gaviria,Tur'a gerçek bir kurt sürüsü ile gelmiş.Quick Step tam kadro desek neredeyse yeri:krktm:

Tim Declercq,İljo Keisse gibi uzun yol kaptanları
Zydenek Stybar gibi kalburüstü bir klasikçi
Alvaro Hodeq gibi geleceğin yıldızı adayı bir sprinter
Maximiliano Richeze gibi tecrübeli bir pahoson pilot:harika:
Brian_Holm_Blog_4.jpg

2016 yılında 2 adet world tour takımından, önümüzdeki yıllarda kapatılacağını söyleyen filazof kahinlerin zevzekliğinin aksine , bu yıl 9'a çıkması oldukça heyecan verici ... Alanya etabı 10.10'da start alıyor sanırım ... Antalya mevlana kavşağı civarı çadırımı kurarım heralde ... Tahmini geçiş süresini saat 14.00 civarı bekliyorum ... Mark antalya önüde olabilir ..Tahmini geçiş süresini tahmin edebilene en aşağı 2 adet yarış suluğunu paket ederim :);)

Geri