Bizim kuşağın çekirdekten yetişme,alaylı, örnek rol modeli olup, sporun sadece limitler içinde olmadığını herkese gösterdiği halde bu rekoru sıradan bir olay gibi algılayacak kadar da alçakgönüllü olan Osman ŞIRIN e takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Neden alalım? İnsanların böylesine ciddi bir başarıya imza atan Osman Bey'in bisiklet ve donanım tercihlerini merak etmeye hakkı yok mu?
Bisiklet yarışlarını izleyip, "şu marka şu yarışı kazandı" diyerek o markanın en dandik bisikletini alanlar var. Sanki o bisikletçi bir diğer markayla kazanamayacakmış gibi. E bu durumlarda kimse ağzını açıp gık demiyor?... Başta alınacaktı onlar pistten... Kaçtı o tren.
Bisiklet tarcihleri başlığında "üff tiagra mı" ve "105 den aşağısı kurtarmaz" tarzı yorumlar yapıyor günde 10 km den fazla yol yapmayanlar... E şimdi bu başarı sahibinin tercihleri önemsiz mi?
Muhalefet olmakla alakası yok. Vurgulamak istediğiniz şeyi yanlış yerde vurguluyorsunuz. O 10 km yol yapıp "105 den aşağısı yaramaz yea" diyenlerin olduğu yerde vurgulamalısınız bence. Böyle bir başarıya imza atmış kişinin "Sora" demesi de, "Ultegra" demesi de, "Ümit" demesi de, "Trek" demesi de çok şey ifadece edecek kullanıcılar için.
Yoksa genel olarak aynı noktada buluştuğumuzun ben de farkındayım.
Bende diyorum ki,saatlerce donanım muhabbeti yapıp icraate gelince yapamayanlara güzel bir cevap olmuş.Sonuçta kişi 10bin dolarlık bir bisiklete binmiyor.Şuanki bisikletide gayet değerli ama reklam etmiyor.İcraat yapıyor laf yapmıyor abimiz.Ben bunu takdir ediyorum,ve o kadar göz önünde muhabbet yapıpda şu yolun 20de 1'ini yapamayacak insanlar için çıkartılacak bir ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum.Ama siz ne diyorsunuz anlamadım..
Eğri oturup doğru konuşmak lazım.Osman aga sonuçta akıcı ona en az derecede sorun çıkartacak bir makine olması yönünde tercih yapmıştır.
866 km sonuçta iyi bir makineyle en az %15 katkı sağlar.Ama azim ve inaç olmasa Colnago olsa bile fayda vermez oda ayrı mesele..
Düldülle yola çıkacak hali yoktu herhalde..
Osman aga mütevazi olabilir ama ekipmanında mütevazi olması diye bir zorunlulukta yok.
48 Saatte 850 + km denemesi, bisikleti spor olarak benimsemeyen kimseler için belki de hiç bir şey ifade etmeyen, deli saçması olarak tasavvur edilebilecek bir deneme olarak görülebilecek olgudur.
Fakat rekor denemesini bir yana bırakacak olursak bile istenildiği (inanıldığı taktirde) insanın azminin geleceği noktayı göstermesi açısından son derece başarılı bir örnek. Obezite sınırından bisiklet vasıtası ile 70 kg inmek ve sonrasında böyle bir rekoru kırmak,bana göre bisikletle ilgilenen ya da ilgilenmeyen insanlar tarafından saygıyı hak eden bir rekor denemesi...
Rekoru kıran büyüğümüzü canı gönülden tebrik ediyorum.
Bisiklet benim düşünceme göre üç kısma ayrılıyor (Spor,Hobi ve ulaşım aracı) Hatta bir dördüncü seçenek olarak profesyonel sürücüleri ekleyip iş olarak da belirtebiliriz. Bu sebepten ötürü yukarıda mevcut olan bazı yorumlara katılmıyorum. İsteyen gayet pahalı bir donanımlı bisiklet alıp-günde 5 km bile yol katetmez (bu işin hobi boyutuna girer) isteyense gayet sıradan bir bisikletle dünya turuna çıkar. Tamamen tercih ve son kullanıcının bisiklete ayırmış olduğu bütçe ile alakalı bir durumdur. Nacizane bazı şeyleri aşıp-avrupai kriterlere döndürmemiz lazım diye düşünüyorum.
son olarak Ben de içeriği benzer olmasa da,insan azmine örnek teşkil edecek farklı bir video sunuyorum
@DOKTORBEY
The greatest distance cycled in 48 hours on a mountain bike is 1,004.41 km (624.11 miles) and was achieved by Adrian Ellul (Australia) in McLennon Park, Walkerston, Queensland, Australia, from 9 to 11 October 2015.
Adrian used a Giant XTC mountain bike for this record-breaking attempt.
Ohoo bu yolla inişli,çıkışlı,araç trafiğine açık,kavşakların ve trafik lambalarının bulunduğu,şansa bu kadar kuvvetli rüzgarın bulunduğu ve en önemlisi Türkiye yollarının karşılaştırılması kesinlikle yapılamaz.Videoda yaprak bile kıpırdamıyor.
@Fevzi Orak biliyorum zaten osman abimizle karsilasma yapmak icin soylemedim dunya rekorunu sorunca onu belirttim sadece hatta rekoru kiran kisi zaten 15 yasindan beri velodramda da suruyormus dunya 12 saat rekoruda ona ait o yuzden.
@Migel
Rüzgar hiç dinmedi hiç. Böyle bir organizasyonda rüzgar faktörü nasıl şansa bırakılır, aklım almıyor. Rüzgar olmasa daha güzel sonuçlar elde edileceğine adım gibi eminim.
General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi