Scudo Sports

48 saatte 850+ km

Tarihi önce belirlediler ve hedefimize ulaşırız her ne olursa olsun diye düşünüp yaptılar sanırım.Aracın önüne geçmesine bile izin verilmedi.Rüzgar arkadan geldiğinde arkadaki araç rüzgarı engellemiş bile olabilir :)Düzgün velodrama benzer videodaki gibi bir pistte ben inanıyorum dünya rekoru bile kırılabilir Osman bey tarafından.

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Scudo
@Muhammed Dursun

Maşanın nasıl kırıldığıyla ilgili bir ekleme yapayım. Osman bazen tek başına sabahın 5'inde 6'sında yola çıkar. Yine böyle bir zamanda F1 Park'tan dönüşte Sabiha Gökçen köprüsüne doğru iyi bir eğimde 70 km hızla giderken köpek önüne fırlıyor. Köpeğe çarpmasıyla havada takla atıp yere düşüyor ve o an bayılıyor. O saatlerde in-cin top oynadığından Osman'ın kaza yaptığını gören yok. Yaklaşık 5-6 dakika sonra kendine geliyor ve bisiklete binip devam ediyor. Kendisi farkında değil ama kırık maşayla Bostancı'ya kadar bisiklet sürmüş. İyi ki kırılan sadece maşa olmuş.

@Bahadır Gürel

Daha önce yazdığım üstteki yorumumda önemli bilgi eksikliğimin olduğunu bugün Emrah'la görüştükten sonra öğrendim. Açıkçası tek taraflı bilgi edinince hemen yazma hatası yapmışım, buradan da kendisine beni aydınlattığı için teşekkür ederim, genelde yazılarımda eğri oturup doğru konuşmaya çalışırım ama bu defa bu turun heyecanından erken davranmışım. Durum böyle değilmiş.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Osman bey dün gece isteseydi bu dünya rekorunuda çok rahat kırabilirdi zamanıda oldukça vardı belkide bir sonraki hedefi bu olabilir böyle bir hava ve pistte olsaydi eğer degil 48saat o 1000km yi 36 saatte bile bitirebilir. Benim inancım o şekilde iki gün boyunca internetten takip ettiğim sürüş ve yer yer paylaşılan videolardaki hem psikolojik hemde fiziksel durumu bunu çok rahat başarabileceğini gösteriyor.

@Fevzi Orak

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
İnanılmaz bir iş, canı gönülden tebrik ediyorum.

• Beğen
osman abinin kondisyonu yaşına göre mükemmel, şuan durumu nasıl acaba ?

• Beğen
@Migel bilgi amacli soyluyorum Turkiye'nin yollari gercekten asfalt kalitesi olarak okdukca iyi. Babamin isi geregi cok fazla tirci arkadasi var, bu onlarin gorusu :)

@Serkan Mıstınoğlu Aslında dünya rekorunun atıldığı pist ile karşılaştırmıştım ilk olarak.Yollar araç için kötü demek istemedim.Fakat sıcak asfalt değil her yer.Çanakkale Biga arasında bir kısım sıcak asfalt araçla giderken ses birden kesiliyor.Örneğin bozcaada yolları kötü değil.Fakat yol bisikleti ile giderken devamlı sarsıntı.Bu durum hızınızı da etkiliyor.Rekor için kesinlikle normal asfalt olmamalı onu demek istedim.

Asfalt kalitesi için ne yazık ki aynı şeyi diyemeyeceğim yalnız.Devamlı araçla gidip geldiğim yeni yapılmış yollar için konuşursam devamlı yollarda çökme ve çukurlar oluşuyor.Bence kalitesi iyi değil.Devamlı yama yapıyorlar ya da bir kısmını tekrardan yapıyorlar.Kalitesi iyi olsa 3-5 senelik yollar böyle çökmemeli yada çukurlar oluşmamalı.Birileri para kazanıyor olmalı ;)

@Migel Tırcılar genelde iç anadolu karadeniz taraflarında takıldıklarından asfalt yollardan memnun olmaları normal, istisnalar elbette olacaktır

Osman Abi mizi tebrik ediyorum. Yaptigi gercekten cok zor bir sey.
Basariyi sadece km bazinda degil, kazanilan yukselti ile beraber degerlendirmek lazim.
Avustralya' da bir gunde 800 km'yi gecenler var; ancak aldiklari yukselti 1400m. Ornegin bugun 98 km lik tur yaptim, 1500m yukselti kazandim; karsilastirma icin bilgi veriyorum.
Demek istedigim bizim cografyamizda bu konuda dunya rekoru cikmasi imkansiz gibi bir sey.
Osman abimizi bu zor cografyada yaptigi basari icin tekrar tebrik ediyorum.

Gerçekten tebrik edilecek bir dayanıklılık ama kime ne faydası oldu ?
Forumdan okuduğum kadarıyla sadece kişisel bir ego tatmini oldu. Haberlerde bile çıkmadı.
Daha profesyonel ve geniş konseptli düşünülüp en azından birilerine faydası olacak hale getirilebilirdi. Büyük bir firma ile anlaşılıp iyi bir tanıtım ve işin ucunda motive edici bir hayırlı oluşum olabilirdi. Şu kadar saatte şu kadar km. sürebilirse mesela lösemili çocuklara şu kuruluş şu kadar yardım yapacak vb. gibi. Kendi evladını da bir kazada yitirmiş biri olarak Osman Şirin iki kat gayretli giderdi.
Herşeye rağmen ayakta alkışlanacak bir efor.
Sanırım dalışta Yasemin Dalkılıç'ın ciğeri nasıl olağan dışıysa bisiklette de Osman Şirin öyle.

Bazı insanlar yaparlar, sadece "YAPARLAR". Inandıkları, sevdikleri veya idealleri için. Sadece yaparlar, kendileri iistediği için.
Bazıları notere ihtiyaç duymaz. Çünkü tek noterleri vicdanlarıdır. Dokunmak istedikleri kalpler de zaten noter kaşesi görmeye hacet duymaz.
Bazıları "PR" çalışmasına tenezzül etmez. Çünkü başarısını nama, şöhrete, paraya tevil etme derdi yoktur.
Bazıları yaşar roman gibi, çoğu da roman okur yaşar gibi...

Notere Hacet yok Osman Bey. Noter o ilk gördüğüm resimlerde sizin yanınızda saf tutan bir avuç temiz yüzlü insanın objektife yansıyan ifadesiydi.
Siz bir hikaye yazdınız, biz de canlı tanıklarıyız. İnşallah dünya gözüyle tanışmak kısmet olur. Benim için de büyük bir şeref olur.

Arkadaşlar yarın Osman Garmin'deki kaydını Strava'ya yükleyecek. Onu da paylaşacağım.

Bu arada bu rekor boyunca çekim yapan Tarık Gül Cyclist dergisinde fotoğrafçı. Mayıs ayında rekor hakkında detaylı bilgileri ve rekor videosunu Cyclist'te görmeyi umuyorum. Eminim bir çok haber ajansına sonuçlar ulaştırılacaktır.

osman şirin unutulmayacak,

neden ?
o gençlere bir mesaj verdi,azmin inanmışlığın zaferi,
genç inanacak çalışacak kendini yetiştirecek,
onun bu başarısından feyz alanlar bence olacak,diyecekki o kişi,arkadaş adam 865 gitti,
bende bir ideal bulmalıyım ,kendime meşale yapmalıyım,ses getirmeliyim,
bir idealin peşinden gitmek nedir acaba,herkesin bir ideali olmalı ya da bulmalı ve yaratmalı,eyleme dökmelı,
osman üstat o kafada ,
zati daha önceden 500+ 'yı yemişti,24 saatte 522 gitti ve uyumadı ve üstüne devam etti,biliyordu yapacağını,
kendi motivasyonunu kendi içinde kırmadı,

kıssadan hisse

osman şirin unutulmayacak
benim tarafımdan hep hatırlanacak
iyiki osman gerçeği var.....

@Kudret Kurtcebe Osman Şirin imzasını attı geçti Kudret abi, artık kim payına ne düşerse onu çıkaracak bu performanstan, hepimize düşen şeyler var, bakalım kimler, nerelere taşıyabilecek bu performansı, zaman göstersin diyelim.

Geri