Scudo Sports

4 ağustos 2018 uludağ performans tırmanışı

2 agistosta sinavlarimin bitmesiyle ben de yarisa katilabiliyorum [emoji5] ancak aklimda iki soru var , birincisi yaris esnasinda su noktalari oluyor mu cunku gayet uzun sureli bir yaris ve o kadar su tasimamiz pek mumkun degil sanirim ,ikincisi de mtb ile katilacagim fakat lastiklerim bitti sayilir baya kotu durumda o yuzden semi slick tur lastigi ile katilicam performans grubunda yol ve dag bisikleti dagil yaziyor lastik olarak bisey belirtilmemis sanmiyorum ama bu konuda bir sorun cikar mi?

Scudo
@Mur@t_Ok

murat yağmur fena idi bu gun ...atölyeden saygılar ....ınternet halledılmedı .önümüzdekı hafta işi cözeceğız ,4 agustos 07.30 yenıkapıdan cıkıs ferıbot..,saat 09.00 mudanya cıkıs .saat 10.45 yıgıtalıden cıkıs 21 km rampa ....gıseler son .tablet bozuldugu ıcın resım çekemeyeceğım ....dostlara ıllakı ras gelecegız ...

yeni lep top devreye girdi,kaldığımız yerden devam edelim,4 ağustos ,bu garip küresel ısınmaya kurban gitmez, inşallah diyelim,
kaldı 10 gün.......eğimcilere selam olsun

@iskender şerit

kamyon arkası uludağda yok iskender ,işin rajonu kuvvetin kadar bu işi yapacaksın,4 ağustos güme gidermi ,beyoğlunda toprak kayması sonucu bina göçtü,acaip bir yağmur uludağda olurmu göreceğiz.biletlerin yanmaması için gideceğim ,fırtına 60 km olur ise feribot iptal olabilir havayı takip,,,,,

Mevcut Katılımcı an itibari ile 550.
Performans Grubu: 345
Keşiş Grubu: 205

2018-08-04Cumartesi
1.jpg

trans.gif
Güneşli
31°C 18°C

Kamyon arkasıda 80 km/h hızlara ulaşmak için cesaret deneyim yüksek devir pedalla kuvvet gerektiriyor abi :) 78.7 km/h ile yokuşa dalmayı hayatım boyunca ilk defa gerçekleştirdim... uludağdada yaparım kendime güveniyorum yalnız şu var; bence tabiki, şişirilmiş abartılı stravadaki kayıtlı grafiğe sahip kişilerin sürüşlerini gerçekte görmeyi çok istiyorum... :D hava durumları bu yaz sürekli yağışlı oluşu insanı düşündürüyor engel oluyor hep. Yağmur berekettir ama Her haftasonu yağmur olurmu yaw. Bi boluya abanta gidemedim. Bugünde feci gökgürültüsü şimşek yağmur vardı. Kışın kullandığım çamurluklu bisikleti daha çok kullanır oldum bu yaz :D

@iskender şerit
bu arada ,performans grupta tanıdık bir isim olacak ,bahtiyar közen geliyor bol bol benim kulaklarımı artık çınlatırsınız .bileti çok önceden aldım bu nedenle bahtiyar ile gelemiyorum .onun uludağa programı sonradan oldu ,erkan közende gelebilir listede kimler var bakmam lazım , furkan tulunda gelebilir ...

Lisans gerekiyor mu katılmak için, yoksa sağlık raporu yeterli mi?

sayfa 18 'DE LİSANS VE SAĞLIK RAPORU OLMAYANLARIN ÖN KAYITLARI SİLİNECEKTİR DENMEKTE...MURAT DOSTUMUN MESAJINI OKUYUN...

lisans gerekli,lisans yok ise sağlık raporu

@furkanbr

biten lastikler risktir..hele hele inişte.32 km iniş var .....yolun dar kesimlerinde sorun cıkabilir ...

siz düşerken bir başkasınıda beraberinde mazallah götürürsünüz...

@Kudret KurtcebeDaha dun kartepeye ciktim iniste gayet yuksek hizliydi virajlarda pek sikinti cikartmiyor disli lastik oldugu icin orta kisim baya bitti ama kenarlar hala saglam denilebilir korkum patlamasi yonunde , lastik inceldigi icin patlamaya daha yatkin ,elimde schwalbe big ben modeli lastik var kurallarda belirtilmemis ama mtb lastigi olmadigi icin sorun cikartirlar mi acaba?

Bide hocam su isini nasil cozuyorsunuz siz bide benim kadroda tek suluk yeri var 750 ml suyun yetmesinin imkani yok yolda su istasyonlari oluyor mu

Sağlık raporu ve lisans bende yok. 4 Ağustos iptal...

@furkanbr

bisiklet formanız var ise arka ceplere su koyun pet şişe.lastiğe gelince inişte ne olacak ,inişi teleferik ile yaparsanız riske girilmez.
sakaryada bir adet bisikletciye gidip yeni bir tane lastik alırsanız sorun olmaz ....malum lastik fiatları uçtu,dolar yuro aldı başını gitti..
bisikletinizde avatarda matara gözüküyor bisikletinizde dolu olsun ....yiğitaliden cıkacağım için benim etapta kimse olmayacak ama keşiş grubu ile yollar denk gelecek....yolda su istasyonlarının olup olmadıgına dair bilgi yok.bu nedenle baştan tedbiri almak lazım .köy içinden geçişler var burada illaki çeşme olabilir .tırmanış rotasında çeşme olabilir dikkat etmek lazım .benim çıktıgım yerde çeşmeler mevcut idi....

@iskender şerit

iskender basit iş sağlık raporu almak, hastaneden alıyorsun.

kocaelinde gençlik ve spor bakanlığının illaki bir bürosu vardır .hastane raporu ile başvuracan ,akçiğerlerini ve kalp ritmini ölçecekler

@iskender şerit
Uludağın strava komu 1 saat 26 dakika ile Gökhan UZUNTAŞ'tadır. Kendisini tanırım ve her zaman takip ederim. Şişirilmiş abartılmış strava kayıtları demişşsin pek anlam veremedim. Gökhan gerçekten üst düzey bir sporcudur ve strava kaydında da kendi performansına göre abartılı şişirilmiş bir durum söz konusu değildir. Eğer Bursadaki tırmanışa gidersen Gökhanın performansını kendi gözlerinle görebilirsin. Tabi onunla aynı tempoda çıkabilirsen.

@Fuubar

iskenderi tanırım ..sağlamdır eğimde .kartepe suadiyede çok sert eğimleri devirmiştir, üstelik ağır bisiklet ile iskendere düşen görev şu,önce sağlık raporu çıkartacak .gökan uzuntaşı takip ediyorum ,face 'den,çok sağlam sıkı bir bisikletçi ,keza ismail çavuşoğlu,ve mehmet şer ,bu arkadaşlar 4 ağustos günü 61 km ' de çıkış yapacaklar hemde bayağı hızlı ,iskendere düşen ikinci görev rakiplerini tartmak ona göre idmanlarını yapmak ,şimdi kalan son 9 gün, iddalı olanlar idmanlarını herhalde yapmışlardır ,aksi takdirde uludag affetmeyecek.o gün sıcaklık 31 derece olabilir.....mehmet şer mtb dalında yarışacak favorim odur ,geçen sene birinci oldu,yolda favorim gökan uzuntaştır,görünen köy kılavuz istemez podyumlardan düşmemiş genç bir bisikletçi ve en yakın takipçisi ismail çavuşoğlu .üçüde favorimdir uludağda.....

Bisiklet üzerindeki direk anlık veri ile çalışan gerçek km saat ile gps sistemi ile çalışan sistem birebir aynı olmaz. Bunu bizzat denedim gördüm. Aynı anda km saatim ile strava farklı değerler verdi. % 9.2 km eğimli yeri ortalama 30 küsür hızla çıktığımı gösterdi. Gps cihaz ile ile direk tekere bağlanan km saat bir olurmu soruyorum arada sapıtabilir... 1 küsür saat demişsinde. Kartepeyi 1 saat altında çıkanlar var güya... En dipten zirveye durmadan çıkıpta 1 saatte çıkmak var dura dura sayaç durdurulup ara ara çıkmak var. Örnek vereyim 10 km yolu durmadan sayaca göre 30 dkkada gidiyorum diyelim. Ama gerçektede 30 dakikamı acaba... Ya yolda 1 saat duraksadım kim nerden bilecek ? Ama sayaç 30 dk gösteriyor... kartepe rampalarını önceleri 14 kg bisiklet ile 2 saatte çıktığım oldu. Durma falan hepsi içindedir. Kudret abimde şahittir... Mtb dalındada bende mehmet şer taraftarıyım... İnşallah o kazanır...

• konu sahibi olarak ,buradan olacak olayları yazıyorum,bir kere inişte herkes yorgun olacaktır ,bu nedenle dikkat dağılacaktır ,kaza olasılığı mevcuttur,yorgun olanların teleferiğe yönelmesi mantıklıdır,saat 09.00 'da benle çıkacak kişi veya kişiler şu anda forumda mevcut değil ,saat 09.00 mudanya çıkış olacaktır,21 km durulmayacaktır.bursa anadolu lisesinde kısa mola sonrası tam 21 km çıkılacaktır ,çıkış esnasında her zamanki gibi 5 mola kısa süreli olacaktır ,tahmini saatler .
  • 09.00 mudanya çıkış .10.45 bursa anadolu lisesi 3_4 dakika dinlenme.
  • tırmanış 21 km gişeler son......5 mola ....kısa süreli.....(eski rekor 2 saat 15 dakika )
  • bu koşullara evet diyenler ile saat 07.30 'da yenikapı feribot iskelede buluşabiliriz....

@iskender şerit Strava yoldaki molaları gösteriyor. Strava kaydındaki "Elapsed time" tüm duruşları içeren süredir. Ayrıca solda "Analysis" kısmına tıklayınca açılan grafiklerin sol başında bir saat simgesi var. Ona tıklayınca hangi noktada ne kadar durduğu da görülüyor. Örneğin:

1.JPG

2.JPG

Başarılar herkese.. Nihayetinde daha iyi olan (şansı da yaver giderse) kazanacaktır elbet.

@iskender şerit Segment zamanlarına durma süresi de eklenir. Segmentte 1 saat 10 dakika diyor mesela, diyelim 20dk mola verdin yani sürdüğün süre 50dk toplam 1s10dk segment süresi.

Bu segmentteki bahsettiğiniz 1 saat altı süreler molasız yapılmıştır yani.

(link)

@iskender şerit
@Oğuzhan Y. @Abdülkadir Ergin arkadaşlarım durma, mola verme vs. gibi durumları açıklamışlar. ayrıca km saatin gps özellikli garmin, bryton vs. gibi strava ile entegre çalışan ürünlerse km saatinde yapmış olduğun sürüşün birebir aynısını stravaya aktarmaktadırlar. sadece cep telefonu ile strava uygulamasını kullanırsan dediğin gibi sağlıklı rakamlar çıkmayabilir. ama inan bana o segmentteki rakamlar gerçek.

(link)

performans grub.....433 kişi
keşiş grubu......258 kişi
toplam sayı ......691
son 9 gün.......
epey kalabalık olacak yollar.....

26 temmuz itibari ile toplam 716 kişi......

13Yüksel KILIÇİSTANBUL TRİATLON KLÜBÜİstanbul69
14Ali Serdar AKGİRAYRota 34İstanbul63
15Remzi KALYONCUOĞLUBalıkesir62
16Altan TATLIŞENBursa60
uzunda 60 mastırlara ve de 65 artılara helal olsun arkadaş bu memleketten bu kadar çıkar anca

Fatih ALTANFerdiÇanakkale61

kısada fatih bey ...

@Kudret Kurtcebe abi geçen sene uludağa çıkarken 64 yaşında bir abi vardı yolun yarısını onla birlikte çıkmıştık (keşiş grubu) baya iyi çıkıyordu 50 yaş üzeri uladağa tırmanan bursalı çok var.

@Hasan Tunalı

olayı 60 yaşından sonrada devam ettirmek kolay iş değildir.hele hele uludağda,kalp dayanmaz ,geçmişinde milli olan erol küçükbakırcı kolay kolay çıkamaz ,şu anda federasyon başkanı,geçmişinde atakçı idi erol bey ve artık fitte değil,örnek milli ,alı rıza fırıncı benden 2 yaş küçük burda olmasını isterdim doğrusu ve zafer yalın ,listelere tam bakmadım ,mutlu erçevik hoca 40 mastırda oda varmı bakacağım,50 mastırın sıkıları ali bey zafer yalın ,ve ismail iltır üçüde milli , .olayda budur elini ayağını çekmek değil .yüksel kılıç bir efsane 69 yaşında ve artı görünmeyen türkiyenin spartaküsü feridun tez başaran onu tanıyan şaşırır oda eski milli ve asla seleden düşmedi olay budur .formunu korumak zor iştir hele hele 60 'ından sonra

türkiyenin en sıkı 60 mastırları ,ortalamaları 30 ve üzeri
rınat ahmetbekov
mustafa sevinçel
ersan kaçan
kolay iş değil bu adamlar 60 ve üstünde

recep tatlıcılar ve yüksel kılıç.

Zafer YALINYalova belediye gsk derneğiYalova51

zafer yalın listede,
50 mastırda favorim olur nitekim tekirdağ şarköy yarışında birinci olmuş idi ve ikinci ali rıza fırıncı üçüncü cihat yurtseven

her ne kadar bu etkinlik bir gran fondo değil.yalnız favoriler çok .zafer yalın,ismail çavuşoğlu,gökan uzuntaş ,mtb kralı mehmet şer

@Abdülkadir Ergin gösterdiğin strava kaydında kadansta max 212'mi çevirmiş ? 212 devirle 59 km/h hıza ulaşmış yanlışmı algıladım ?

Geri