Scudo Sports

4 ağustos 2018 uludağ performans tırmanışı

@S-Works

Oda bir çözüm tabi,ne zaman şile egimlerinde arkadan motorsiklet ve kamyon sesini duyduğumda anında geriye bakıyor idim,birde çok hızlı gelen aracın bir motor gürültüsü vardır,sesi duyduğum an geriye bakarım,

Scudo
Bazen duymak yetmiyor . Zaten gelişinden belli ediyor . Ben trafikte çok kullandığım için aynasız yapamıyorum . Geriye donmeden arkayı görmek çok önemli . Geri dönüşte ne kadar tecrübeli de olsak bazen çizgiden çıkabiliyoruz. Ayrıca birkaç saniye de olsa zaman kaybı var . Bisiklet sürerken % 60 -65 aynadan arkama bakıyorum. @Kudret Kurtcebe

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@S-Works

Epey çalışma yaptım düz yolda sahilde yayaların yürüdüğü yerde sabahları kimse olmuyor,burası bisiklet yolunun üstündeki yaya yolu,caddebostanda sabahları millet bisiklet yolunun yanındaki yaya yolunda koşar,düz ilerlerken arkaya baktığımızda yoldan çıkma olayı olmakta bunun olmaması için gidon sola hareket ettirilmeyecek ,bunu beyninde çözen işi halledebilir tabi çalışarak buda bir çalışma teknigidir,yani arkaya bakarak düz gidilen yolda sola sapılmaması
Beynimizi sartlandirmamiz gerekiyor

@S-Works

Çok az yoğun trafik yerlerde bulundum bu nedenle ayna kullanmadım,avrupa yakada çok fazla cango bulunmakta ıstanbulun avrupa yakasında artık yokum,anadolu yakada sahilden beykoz yok,polinez bitti artık bostancı çıkış peloton ile direk aydınlı caddesinden formula dönüş artık mecburen aydınlı yolundan olmakta,peloton ıstanbulun takım kaptanı ,pendik kurtköy bağlantısını artık kullanmıyor nedeni tünel inşaatı,
Erken saatlerde ikinci güzergah kartala sahilden ordan direk yakacık egimleri aydos ve formula egimleri akfirat egimleri ve gebzenin köyü ovacık,dönüş göçbeyli köyü ve formula viaport pendik,viaportta bisiklet yolu var aydosa doğru ve emniyetli,aydos egimlerinden kartal yakacık ve d-100 ordan ideal tepe sapaktan bostancı bu güzergahlar emniyetlidir,mudanya bursa anadolu lisesi arası sabah saatlerinde yoğun trafik yok ama dönüşte çok trafik,bu nedenle 3 'uncu tali yolu kullanmak işime geliyor tabi ,bazı yerlerde kaldırıma çıkıyor idim,,,,

@S-Works maşaya takılan küçük ayna iş görürmü acaba... Bende ayna düşünüyorumda sürüşümü rahatsız etmeyecek şekilde bisiklete monte etmeliyim.

Ben kask aynası kullanıyorum. Diğerleri hakkında bilgim yok. Ancak gidona takılacak aynada vücudumuz görüntüyü engelleyecektir .

Kask aynasının birde şöyle bir faydası var . Solda kullanıyorum. Solu rahat bir şekilde görüyorum. Sağdan yol katılımı varsa kafamı sola çevirerek sağdaki yolu da görebiliyorum. Yanı hareket ile geniş bir görüş acısı oluşuyor. @iskender şerit

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
@Kudret Kurtcebe Abi şu an uludağ çıkıyorum ,yollarda yine çalışma var,tahminimce ara ara toplamda 3/4 km aşağı yukarı ama maalesef yol toprak çakıl vb...benim için sanırım uludağ 4 ağustos biraz zor gibi...

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve erleg
@iskender şerit

@S-Works

İşe Bisikletle Gidenler vol.2 Detayları bu mesajda yazılı aynayı kullanıyorum.

IMG_20180619_192117.jpg

- Geniş açılı bir ayna olduğundan bulunduğum şerit dahil 3 şeridi rahatlıkla görebiliyorum.
- Yolu görmek için kafamı çevirmem, veya ufak bir noktaya odaklanmam gerekmiyor.
- Grup sürüşlerine rahatlıkla bütün peletonu görebiliyor, araç durumuna göre grubu uyarabiliyorum.
- Trafiğin kilit olduğu anlarda ufak bir hareketle aynayı kapıyor, araç arasından geçince tekrar açabiliyorum.
- Hood veya droplardan sürsemde aynı şekilde tüm yolu görebiliyorum :harika:

@Kudret Kurtcebe abi zaten oraya kadar olan kısımda var.3 / 4 km tahminim sadece malum çıkış psikolojisi belki daha azdır ama 2 km toplam vardır. .gişelerden sonra sıkıntı yok

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Bilal tebrikler. Bu sıcakta pişmeden, kafayı haşlamadan çıktın ya, helal olsun :)
Dönüşe geçmişsindir muhtemelen. İyi yolculuklar. :harika:

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@Ilter Elmas Teşekkürler iniste rüzgar dehşet vardı bir ara savurdu Allah'tan ağaçlar rüzgarın şiddetini kesiyordu..
@Özcan. İndim şu anda acemler istasyonu civarındayım.birazdan alo derim sanada.
@Kudret Kurtcebe Abi erinmedim km tuttum 450+400+500 metre olmak üzere 3 ayrı yerde çalışma var yani totalde 1300 metre gibi ..bu arada giselere gelmeden 5 km önce yol çalışmaları olduğu bölge..5 tl filanda alınmadı onuda dipnot belirteyim..
20180713_135247.jpg

@BerkEvren bu yür aynadan arkadaşımda vardı. Bana o tarz ayna gitmez. Yeri gelir dar alanlardan geçmeye ve gidonun uç kısmından tutmamada izin vermez... 90 yıllarda bi abim maşaya ayna takmıştı. Görüş açısı falan nasıldı bilmiyorum... Kaskta genelde kullanmam...

Kudret abi. Arkadaşımla 28-29 temmuzda uludağa gitmeyi düşünüyoruz... Yarış öncesi keşif turu olur bu :) yarında yalovaya ordanda feribotla pendiğe istanbula gitmeyi düşünüyorum... Yarın müsaitsen görüşebiliriz...

upload_2018-7-19_11-3-47.png

upload_2018-7-19_11-4-14.png

Gerek Feribot saati uymadığından, gerek otobüsle gidildiğinde geceden yola çıkmak zorunda kalacağımdan, gerekse bir yarış olmayıp başka zamanlarla da çıkılabileceği için 4 Ağustos Uludağ tırmanışı için gitmeme kararı aldım. Kaldı ki yarışta olsa derece iddiam olmadığı için bununda pek önemi yok :)

Uludağ Performansına katılacak tüm pedalseverlere başarılar dilerim.

Keşiş grubu Strava rotası:

(link)

Belki Uludag Performans gitmeyeceğim ama antrenmanlara devam Pazar sabahı rotamız

IMG_20180721_182928.jpg

Bende bugün gölcükten yalovaya ordanda feribotla pendiğe > maltepe kadıköy harem sirkeci beşiktaş haliç karaköy Üsküdar adile sultan kasri falan derken 110 km devirdim ama sıcaktan pert oldum. 4-5 lt sıvı tükettim... Yeni bisikletle hız denemesi için Ara ara kamyon arkasına yuvalandım 78.7 km/h sürate çıktım. Bi 15 km kadar peşini bırakmadım ortalamam 55 km/h üstüydü... İstanbuldan kocaeline dönüşü otobüsle yapıyorum... Dönüş yemedi yani :D uludağada yazıldım bakalım o hafta ne olacak. Haftalardır hep yağışlı idi.... Bi bugün açıktı sadece pendikte çok yağmur vardı.

• Beğen
Tepkiler: Mur@t_Ok
Geri