Scudo Sports

365 gündür, günde ortalama 378 kilometre bisiklet sürüyor. Amanda Coker'ın dünya rekoru denemesi!

Ben de burada görmeden önce Stravada görmüştüm, yaptığı gerçekten zor bir iş, bunu başaracak enerjiyi geçtim motivasyonu bile bulması karakterinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor, tebrik edilesi. Böyle hikayeleri görünce hep imreniyorum :)

Scudo
Rekor yerine ben dekor olarak yazacagim. bazi seylere inanansi gelmez insanlarin yanilirlar. Bende inanmak istemiyorum ama yanilsamda kaybim yok. Inanmiyorum oyleyse

Tek kelime ile iğrenç

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnanılmaz bu bence saatte 30 ile gitmesi demek hem de 12 saat boyunca . 5 kg lık bir bisiklete biniyor herhalde[emoji28]
O da yetmez dümdüz yol olmalı. O da yetmez rüzgârsız olmalı[emoji54]

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu kadının bir ayda yaptığı yolu ömrü boyunca yapmayan, aklı maalesef sırf art niyete, hile hurdaya çalışan arkadaşlar böyle büyük bir emeği hiç araştırmadan bir çırpıda karalayabiliyorlar. İnsan gerçekten hayret ediyor, çok ilginç. Bu kadar mı zor saygı duymak?

Steven Abraham ya da başka biri yolda yapınca bir şey yok; bu arkadaş daha kolayını belli bir parkurda hergün yapınca auuuuu. Kadın diye mi imkansız? Hergün diye mi imkansız? Neden imkansız? Amanda'nın sürüş verilerini bilmeyen ve ayda 1000 KM altında süren arkadaşlar zahmet edip cevap vermese de olur :)

Kadın, sizin hâyâl edemediğinizi, aklınızın almadığını; aklınızın almadığı için gerçekleştirilemeyeceğini düşündüğünüz şeyi gerçekleştiriyor ve tüm dünyadaki bisiklet severlerden de destek görüyor. Bizim ''bisikletçiler'' de sallıyor.

Sallamayın arkadaşlar, pedallayın.

Sağlıcakla.

elantirikli melespitlen mi yapagomuş acep?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
benim merak ettigim sey su:Arkadas hic mi sıkılmıyor.Bu nasil ozveridir nasil sabirdir bilemedim.
Ayrica her gun stravaya bakarken onun 300+km'lik kaydini gormek artik bunyede aliskanlik yaratti.

@sccetin
Belçika’nın Heusden-Zolder kasabasında 10 Ocak tarihinde düzenlenen 2016 Cyclo-cross Dünya Şampiyonası’nda kadınlar 23 Yaş Altı kategorisinde mücadele eden Femke Van den Driessche’nin bisikletinin fren bağlantı ayarına motor yerleştirdiği ortaya çıktığını hatırlatırım.Bu ve bunun gibi abartılı örnekler müsaade edin ki insanları biraz konuya şüpheyle yaklaştırsın. Neymiş efendim? Strava kaydı varmış. Strava yasal onay makamı mı? Tanıdığım bir programcı arkadaşım var verin Strava hesabınızı size günde 500 km.sürmüş gibi göstersin.Körü körüne inanmayın herşeye.Sorgulayın,sorgulamak iyidir.

Helal olsun kıza neden böyle bişeyi hile yapma geregi duysun ki? Ben cok asırı bisiklet sürmüyorum , süremiyorum işimden dolayı ayakta calısıyorum ve durmadan calısıyorum haftasonlarınıda esime ayırıyorum. Arada cıkıyorum keyif için 20-30 km bayır olan yerlere cıkmaya calısıyorum sigara iiçmiyorum sürerken yükleniyorum cok yoruluyorum fakat işimdede sürekli hareket halinde olmamdan olsa gerek 1 ay sürmemiş olsamda ertesi gün herhangi biyerim agrımıyor sürerken zorlandıgımı hissetsemde.

Yani demek istedigim sürekli hergün bisiklete biniyosan eger ilk bikac gün belki zorlanırsın fakat daha sonrasında vucut bünye alısır gerisi zaman , para ve en büyügü cesarete kalmıs. Şu hile hurda yazanlara soruyorum kacınız yarısı hile olsa bile yada ceyreginede razıyım kacınız işi gücü bırakıp 5 ay boyunca aralıksız günde 150 km sürmeyi göze alabilir?

145 km yarısmıs bi bisikletci sizce o yarısa hazırlanmak için günlerce kac km bisiklet sürmüştür? Basarılı olan insanları nedense cekemeyen bi toplumuz. Biz yapamadıysak kimse yapmasın istiyoruz bizde yoksa kimsede olmasın istiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Amanda aman

@Uğur Recep AKGÜL
Lance Armstrong yedi defa Fransa Bisiklet Turunu kazandığında da "helal olsun,adam kanseri yendi ve Tour De France'ı kazandı" diye seviniyordunuz değil mi?
Uğur bey kimseyi kıskanmıyoruz.Belirttiğiniz üzere biz de sizin gibi işi gücü olan,hatta yaşını başını almış kişileriz.Burada adı geçen ablayı kendimize rakip görüp onunla yarışmak gibi bir durumumuz da yok.Bu forumun kullanıcılarının büyük çoğunluğuda bisiklet sporunu profesyonel olarak icra etmiyor zaten.Anlatmaya çalıştığım şey bu tür ulaşılması zor rekorları iyi bir süzgeçten geçirip ona göre değerlendirmek.Dikkat etmişsinizdir bu hanfendi her gün üçyüz küsür kilometreyi 32 km./h ortalamayla geçmiş.Bu pro bisikletçilerin bile altından kalkabileceği bir yük değil.Sorulması gereken sorular ; hiç mola vermiş mi? Bu rekor denemesi hangi tarafsız ve resmiliği kanıtlanmış kurul tarafından onaylanmış? Rekor UCİ veya benzer kuruluşlar tarafından kabul görmüş mü? Sorular çoğaltılabilir.

@Aytaç DİREK
Katılıyorum ve bu kadına şüpheyle yaklaşmayanların bisikletten de spordan da zerre kadar anlamadığını düşünüyorum. Kesinlikle hileli demiyorum bu kadın için ama en azından şüphe ile yaklaşmamız gerekiyor. Doğru olan budur.

Mesela Usain Bolt'a da şüpheyle yaklaşmalıyız. Ama adam koşuyor işte... Belki Amanda Coker de tıpkı Usain Bolt gibi inanılmaz bir atlettir. Bilemeyiz.

@sccetin iyi de kardeşim ama arkadaşlara da biraz hak ver.
Düşünelim bu kadın ortalama 30 ile 12 saat durmadan nasıl gidiyor.
Ve bunu kaç gün sürdürüyor. Nasıl başarıyor erkeklerin bile altından kalkamadığı bir işi.
Profesyonel tescilli olmayan verilere güvenmeyelim derim. Strava kayıtları nedir ki!
Youtube nette öyle çok deli saçması şeyler var ki.
Halen bu işin olamayacağını veya hadi idiyelim çok özel şartlara tabi olabileceğini düşünüyorum halen.
Rüzgarın engellendiği, dümdüz parkur gibi vs.
Bilemiyorum diğer arkadaşlar hangi fikirde, amma velakin kimse kimseyi yalancılıkla da suçlamasın tabi.

Amanda'nın rekor denemesinin nasıl takip edildiği ve nasıl onaylanacağı hiçbir şüpheye gerek kalmadan tüm detaylarıyla ilgili kaynaklarda açıklanıyorken, bu kaynaklara bakmak ve okumak için emek harcamayıp, tek bir bilgi sahibi dahi olmadan eleştiriler döşenmek, aşağılamak, küçümsemek de güzel bir yöntemmiş. Olsa olsa bizden çıkar bu dahiyane yöntemler. Biz de eşeğiz; bu bilgileri bulup buraya getireceğiz "bak böyle böyle yapılıyor" diyeceğiz. Armut piş ağzıma düş :)

Not: Yazdıklarımı fazla ukalaca bulduğumdan, kendi seviye notumu düşürdüm!

Şüphe insanlığı ileri götüren en önemli güçtür. Ama sadece şüphe etmek yetmez şüphe ettiğiniz şeyi doğrulayabilmeli ya da yanlışlayabilmelisiniz.

Bunu yapamıyorsanız şüpheniz olumlu ya da olumsuz bir isnattan öteye gitmez.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Düz bir zeminde dönüp duruyor. Yol koşullarında iniş çıkış yapmıyor. Sürekli düz zeminde giderek 30 -35 ortalamaları yakalamak zor değil. Bunu uzun süre devam ettirmek de orta karar pek çok bisikletçi için bile mümkün. Zor olan her gün bıkıp usanmadan on saatin üstünde aynı parkurda dönüp duracak iradeyi göstermek ve elbet buna zaman ayırabilmek. Forumda karşımıza çıkan, 40 - 45 ortalamaları, üstelik bol yokuşlu güzergahlarda bile, üstelik yol bisikletine bile ihtiyaç duymadan gayet rahat yakaladığını söyleyen yığınla iddia sahibi inandırıcı da bu mu inandırıcı değil :))) Özetle gayet zor ama yapılabilecek bir iş. Şahsen yapılan işin önünde saygıyla eğiliyorum.

Geri