Scudo Sports

365 gündür, günde ortalama 378 kilometre bisiklet sürüyor. Amanda Coker'ın dünya rekoru denemesi!

Normal şekilde yapması çok zordu zaten, inanmaya inanmıştım böyle sürdüğüne ama şimdi oturdu taşlar. Ben böyle bir rekor kırsam sevinmezdim, hatta baştan böyle recumbent bike ile rekor kırma amacında olmazdım. %100 ücretli tıp kazanmak gibi bir şey olmuş. Yine helal olsun kendisine ama, bu şekilde aynı rekoru yapan da mutlaka olur. Sadece vakit ayırmaz o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Scudo
Gittiği kilometreden veya hangi bisiklet ile yaptığı beni şaşırtmadı. 11 12 saat strava kayıtları vardı kızın isterse deri koltukta yapsın 11 12 saat pedal çevirmek başlı başına bir rekor bence :) Çoğu kişi ee bu bisiklet ile mi yapmış demiş ama o kadar saat pedal çevirmek zaten sıkıcı ve bunaltıcı bir iş her şekilde tebrik etmek lazım. :)

@efeozata o halde bunca avantajına rağmen yatay bisikletin neden yaygınlaşmadığını sorgulamaya başlamalıyız.Yatay bisikletlerle ilgileniyorum ve "Trikeverde" adında yerli bir firmanın 3 tekerli model üretimine başladığını öğrenince kendileriyle irtibat kurup,10.4 kg'luk yol bisikleti ile rüzgar direncinin bulunmadığı nisbeten düz bir rotada 26-27 km hızla pedallayabildiğimi şayet üretecekleri 3 tekerli rekumbent modeli ile 35 km hızı vaad ediyorlar ise bu ürüne talip olacağımı söyledim fakat aleti üreten firma 3. tekerin yol açacağı sürtünme falan gibi gerekçelerle hevesimi kursağımda bıraktı, halbuki aynı adamlar ürünün sitesinde milli olduğu iddia edilen bir bisikletçi tarafından fuar standında yapılan 70 km hız videosunu paylaşmışlardı.

Flaş flaş :
- Evet Amandanın antrenmanından çok özel görüntüler .Az sonra

Dosyalar

• i.jpg
    i.jpg
    12,5 KB · Okunma: 73
Recumbenti elektrikli falan mı sanıyorsunuz arkadaşlar? O ya da bu şekilde her gün 400km bisiklet sürüyor bu kadın. Yol bisikletiyle sürse, yol ile yapmak ile kolay, sıkıyorsa dağ ile yapsın diyeceksiniz.

@Cihangir.

Ben de aynı görüşteyim, vücudun, bacakların daha farklı görünüyor olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Cihangir.
@Harun Yalçındağ
Vücudunda ne gibi bir gariplik var ki?

@furkantrojka

Daha atletik, bacakların daha kaslı olması gibi. İnsan gibi binmiyor ki, illa bir değişime uğramış olması lazım olumlu anlamda.

@Harun Yalçındağ
Bu kadar çok binen biri bence daha zayıf ve yağsız olmalıydı aslında kastan ziyade. Çok iyi besleniyor olabilir.

@furkantrojka

En iyi en hızlı Triathlon'cu dan çok daha kaslı en iyi en hızlı Gran Fondo'cu dan çok daha ince yapılı olmalıydı vucüt yağ oranı %0,1 filan olurdu herhalde.

tumblr_n8j0lqRkqj1szeb0io1_500.jpg

Bu arkadaş günde 378 km sürmüyor ama bacaklar bu halde

76ce8b41-25af-11e5-bddf-00163edf48dd.jpg

van Greipel

• Beğen
Tepkiler: lealtad
arkadaşlar kendinizi bu kadar küçümsemeyin. günde 10 saat, başkalarının cebini doldurmak için işe gitmek çok daha yıpratıcı bir şey. kendin için 10 saat pedallamışsın, düz yolda, olabilecek en aerodinamik pozisyonda; hangisini tercih edersiniz? 5 yıldır çalıştığım bir güne lanet etmediğim olmadı. bu süreçte yıllık izinlerimin %70'ini de okul için harcıyorum. 2 haftadır izinliyim ama tatil için bir yerlere bile gidemiyorum yetişecek raporlar için. herkesin maratonu kendine arkadaşlar. ayda sadece 1 pazar günü izin verilen, günde 13-14 saat çalışan şantiyeci arkadaşlar var.

tabi ki o efora laf söyleyeceğim yok. hiç mi hasta olmadın? hiç mi moralsiz olmadın? bu devamlılık büyük bir şey. ama kullanılan bisiklete laf söyleyenlerin de haklı olduğu bir nokta var. şu işi yaparken yenilmesi gereken en büyük kuvvet ağırlık ya da yer çekimi değil, hava direnci. sonuçta yokuşsuz bir yol. eğer rekor yol bisikletiyle yapılmışsa kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. hava direnci çok önemli, bir seferinde lapseki-biga arasında öyle bir rüzgar yemiştim ki, yokuş aşağı pedal basmama rağmen yavaşlıyordum. :D

ve emin olun ki türkiye gibi emeğin karşılığının verilmediği, değersiz olduğu bir ülkede sermayedar olmayan milyonlarca kişinin maratonu çok daha zor. kim bilir 1 yıl boyunca günde 10 saat bisiklet sürebilecek mali durumu olsa, insanlar içinden ne rekortmenler de çıkar.

@Cihangir.
Hocam Greipel dediğiniz adam sprintin kitabını yazıp, tanımını değiştirecek nitelikte birisi. Bu adam patlayıcı güç üzerine çalışıyor antrenmanlarında, ağırlık çalışmalarını da ona göre yapıyordur. Greipel'ın 378km yüksek tempo sürmeyi düşündüğünü dahi sanmıyorum.

Bu kadının durumu daha çok genel klasmancılar gibi ve hatta onlardan da kolay zira eğim yok rotalarında, bu zamana kadar ki en yüksek tırmanışı 200m gibi bir şeydi Strava verilerine göre. Ben daha çok şöyle bacaklara sahip olmasını beklerdim:
nl0m7j8aowcws0g4wcg0wo-day-5-tour-de-romandie-legs-on-stage.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cihangir.
@emir yakup bulut klasik bisikletin birçok avantajı var mesela o tür bisikletle hop diye kaldırıma çıkamazsınız, trafikte veya sıkışık yerlerde aralardan geçemezsiniz, inip binmesi bisiklet kadar kolay ve pratik değil, daha fazla yer kaplıyor mesela apartmana bağlayamazsınız vs gibi nedenlerden dolayı bence üçgenli kadro seçilmiş.

Amanda kızımızı canı gönülden tebrik ediyor eğer "ben öyle bildiğin kızlardan değilim" şeklinde triplere girmeyip müsaade de ederse iki yanağından öpmek istiyorum. Başarısını kimse gölgelemeye kalmasın ben buna izin vermem. Pek çoğumuz hayatın sıkma merdanesinde kendimiz için geriye tek bir iz bile bırakmayıp silinip gidecekken kızımız 1930 lardan beri kırılamayan zor bir rekorun yeni sahibi oldu. Birileri işsizlikten bunalıma girip dağa tepeye kendini vurmaz ise bu rekor da kolay kolay kırılmayacak. Yalnız kızımızı rekor öncesine göre bayağı bir olgunlaşmış gördüm. Oda demekki diyar diyar gezen bir derviş gibi yolda zamanla hamdı pişti tam oldu.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Buraya kadar yazılanları okudum ve şöyle bir neticeye vardım: mallikta zirveye ulaştı, günde 400 km bisiklet tepesinde giderek bisiklet e gönül verenlerin hobi için olsun spot için olsun bisiklete binenlerin enerjisini kötü yönde etkiledi. Ben bisiklete binmem bisiklet bana biner dedi. Delinin teki pedalladi türküsü bize düştü.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Monder
vay be helal olsun ablamıza :D

Bir yıllık rekoru kırdı. Şimdi 100.000 mil için devam ediyor. Bence alışkanlık yaptı kızda.. :))

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
Geri