Scudo Sports

35 yaş üstü bisiklet kullanıcıları

@hamlet2006 aslında yol bisikletinin sevilecek hiç bir yanı yok. Ama 2 aylığına lazım bir tane. Yol bisikleti yoldan kopamıyor , işte bu yüzden sevemiyorum. 1.75 lik lastiğe bile zor alıştım. E arazide maşada yok. Tabi tercih meselesi bir tane kenarda dursa fena olmaz.

Büyük şehirlerde yada şehirlerde yaşayanlar için ideal olabilir. Fakat işin içine full arazi yada doğa girince başarısız. Aynı benim bisikletin asfalta yakışmadığı gibi.

Günümüzde arazi yollarında girebilir. Doğayı da yol bisikleti ile gezen çok kişi gördüm. Ama kopuş noktalarında zayıf. Konforlumu çok fazla sürmedim. Fakat bir tane almayı düşünüyorum. Fakat dağ bisikletimin önüne geçeceğini sanmıyorum.

Balık ve dağ tutkum yüzünden adam akıllı bir araba bile almayı düşünmedim. Hep reno tarzı , yahut araziye uyar araçlar kullandım. Konfordan çok ne için kullandığıma bakıyorum. Bisikletteki düşünce tarzım da aynı. Yoksa dağ bisikleti yoldan daha iyidir diye düşünen biri değilim.

Scudo
Burasi da 80 model :) kusursuz degil ama kazasiz :)

Yol bisikletine yeni geciyorum, senelerdir mtb. Artik biraz hiz yapalim yasimiz musait artik :p :D

Bazı cahillere göre belli yaştan sonra bisiklet sürülmezmiş. Bak bak bak. Sen arabanı sür işine bak bisikletçinin işine de karışma.

İstanbul +35 (grup projesi) İstanbul için böyle şahane bir paylaşım bile vardı, gençler bilmez belki ama, gerçi üyeleri de artık hatırlamıyor galiba 🤔
yahu unutur muyuz, 5 yıldır beraberiz, 6 kişiyiz şu an, gümbür gümbür devam :)
geçen zaman zarfında +40 olduk bu arada

@hamlet2006 aslında yol bisikletinin sevilecek hiç bir yanı yok. Ama 2 aylığına lazım bir tane. Yol bisikleti yoldan kopamıyor , işte bu yüzden sevemiyorum. 1.75 lik lastiğe bile zor alıştım. E arazide maşada yok. Tabi tercih meselesi bir tane kenarda dursa fena olmaz.

Büyük şehirlerde yada şehirlerde yaşayanlar için ideal olabilir. Fakat işin içine full arazi yada doğa girince başarısız. Aynı benim bisikletin asfalta yakışmadığı gibi.

Günümüzde arazi yollarında girebilir. Doğayı da yol bisikleti ile gezen çok kişi gördüm. Ama kopuş noktalarında zayıf. Konforlumu çok fazla sürmedim. Fakat bir tane almayı düşünüyorum. Fakat dağ bisikletimin önüne geçeceğini sanmıyorum.

Balık ve dağ tutkum yüzünden adam akıllı bir araba bile almayı düşünmedim. Hep reno tarzı , yahut araziye uyar araçlar kullandım. Konfordan çok ne için kullandığıma bakıyorum. Bisikletteki düşünce tarzım da aynı. Yoksa dağ bisikleti yoldan daha iyidir diye düşünen biri değilim.

Yol bisikleti sıradanlığın ötesinde bir başka tutku, farklı bir özgürlük, adeta ütopik bir dünyadır. Dururu, yürürü bir başkadır. Herkeste istemsizce ve birden saygı uyandırır. Yolların şahı, bisikletlerin padişahıdır; onu gören şapka çıkartır, selam durur. Naif ve hafiftir; kelebek gibi uçar, tazı gibi kaçar. Hassastır, sürekli ilgi ve sevgi ister. Eşek gözüyle bakılmaz; kendine ait hayranlık uyandıran bir çizgisi vardır; bu yüzden yolların alayına gitmez, tek birine ait olup balayına gider (🤮). Felsefesi Niche gibi keskin ve nettir. Paine gibi özgür ruhlu, Bruno gibi cesur, Voltaire gibi iş bitirici ve hedef odaklıdır. O, Rousseau gibi doğaya aşık ve yalnız, Erasmus gibi deliliği ve çılgınlığı seven, Montigne gibi kendine had bildirecek tek şeyin yine ve yalnızca kendi olduğunu kabullenen bir şeydir.
İşte bu sebepler yüzündendir, yol bisikletine binilmez, üzerinde iken eksik olan parçanız tamamlanır. Gösteriş ve egonun yakıştığı, takdirle karşılandığı dünyadaki tek şeydir yol bisikleti. Tanrılar panteonundaki Yolus'un yeryüzündeki kanatlarıdır.

Yok, mide ağrım geçmiyor 🙈 En iyisi uyumaya çalışmak...

• Beğen
Tepkiler: mahrettin
Son düzenleme:
@Voltaire hayırdır can eriğini çok kaçırıp mideni mi ekşittin. :D Geçmiş olsun. Senin sedona 610 u çok merak ediyorum. Bende de sedona var 710 çokta memnunum. Fikrim değişmeyecek. Yollarda benim, dağlarda benim. Sizede sadece iyi yollar olsun.:harika:

34 şimdilik ama yaş nedir ki? @Cemal Ç. fiziken yaşlanmış olabilir ama ben büyümüyorum.😅
Dipçe: büyümedim, büyümeyeceğim. 😁

Ortalığı ayrıştırmadan kızıştıralım.:huhuu:Neden çoğunluğu yol bisikletini tercih ediyor?Neden çoğunluğu bu hobiyi ilmine göre yapıyor?

Ya da bana mı öyle geliyor
1-2 sebep sıralayalım en başta. Turculuğu ayrı kefeye koyarsak en fazla para harcatan ilk alışta dahil olmak üzere yol bisikleti. Başlangıç modelleri pahalı belirli bir yaşa ekonomik seviyeye gelince ancak alınabilir hale geliyor. Bizim yaşlardakiler (1980 doğumlu olduğum için bu cümleyi rahatlıkla kullanabilirim) okumayı, araştırmayı seviyor biraz. Dönem ödevi alıp kütüphane kütüphane gezip, Meydan Larousse lerin sayfaları arasında kaybolmayanımız yoktur. Bu açıklamamam da işin ilim, irfan kısmına dalmamızı açıklıyor olabilir. Yaş 40 olunca da enerjiyi minimum harcayarak max güç elde etmeye çalışıyoruz onun için aero bisikletler falan dalıyoruz bu aleme.

@Voltaire hayırdır can eriğini çok kaçırıp mideni mi ekşittin. :D Geçmiş olsun. Senin sedona 610 u çok merak ediyorum. Bende de sedona var 710 çokta memnunum. Fikrim değişmeyecek. Yollarda benim, dağlarda benim. Sizede sadece iyi yollar olsun.:harika:

:D Yok ama canım çekti; şimdi erik olsa da yesek. Benimki can sıkıntısından dolayı (gerçek hislerimle yazılmış ama biraz) abartılı bir yazı işte... Bizim buralarda dağ bayır kros yapılacak yerler çok olmasına rağmen, kene yüzünden asfalttan ayırlamıyoruz maalesef. Yani en azından ben ayrılamıyorum ve bu yüzden şehir içi (zevk ve sağlık sorunları hariç) yol bisikleti dışında başka bisiklet kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Şehirler arası yollar zaten yol bisikleti için ideal...

Geri