37 ile ben. Dün ekşide 40 yaş üzeri hala bisiklete binenler diye başlık gördüm. Gelen neslin ne kadar mal olduğunu bir kez daha anladım. Ulan bisiklete binmeyi hala çocuk işi oyuncağa görenler var. Hadi bunu okumamış cahil eski kafa biri söylese tamam derim ama şu zamanda gençliğini yaşayan insanların böyle bir bakış açısına sahip olması çok acı. Bunlar bir de üniversite okuyor cahil insanlar!
Insanin hayal dünyasi da gercek dünyasi da sınırlanmışsa farketmez üniversite, hapis, gençlik yaşlılık.......keşke memleketteki fakirlik biter de , biraz ilerleriz. Hem para bakımından, hem sanat, hem kültür, hem spor, bem hayal dünyası bakimindan zenginlesiriz . Bir de daha da farklı bir gariplik başka mahalleleri bilmiyoruz, başka insanları, ülkeleri bilmiyoruz. Son yıllarda biraz moda, biraz fiyat/ performans sebebiyle yunan adalarına gidenler var. O da ne kadar tanımak olabilir ki , yada avrupa turları ile ? Eskiden bu ulke de fransızca, sonra kısa bir süre almanca ,şimdi de ingilizce yaygınlaştı. O da ne kadar öğretiliyor hiç acmayalim. Nato, soğuk savaş, türk yunan gerginliği ve öcü iran vardı eskiden . Simdi ise kavgasiz olduğumuz komşu yada uzak ülke kalmadı. Kendi komşu ülkelerimizi bile bilmiyoruz. Bu hep aklıma takılmıştır. Ne irani , ne iraki, ne ukraynayı, ne rusyayı, ... hadi bulgarda yunanda eski memleketine gidenler vardı, şimdilerde biraz ada turlari. Suriye desen yine akrabası olanlar belki . Ama şimdi oralarda virane sanırım.
Lafın kısası imkanlar arttıkça daha bilgisiz, daha tembel, daha sığ ve tekduze olmaya doğru bir gidişat mi var ? Eskilerin malzeme eksikliği ve pahalılığına rağmen farklı spor , hobi, sanat meraklarının yarısı şimdi olsa bambaşka bir yer olurdu memleket. Varsa yoksa insanlarin önüne sunulan hayaller ve gercekler avm, bmw , nargile, slim fit, tiktok,...