Scudo Sports

35 yaş üstü bisiklet kullanıcıları

Scudo
35 + lardayim sayılıyor mu? Daha doldurmadım ama 35 imi. :)

37 ile ben. Dün ekşide 40 yaş üzeri hala bisiklete binenler diye başlık gördüm. Gelen neslin ne kadar mal olduğunu bir kez daha anladım. Ulan bisiklete binmeyi hala çocuk işi oyuncağa görenler var. Hadi bunu okumamış cahil eski kafa biri söylese tamam derim ama şu zamanda gençliğini yaşayan insanların böyle bir bakış açısına sahip olması çok acı. Bunlar bir de üniversite okuyor cahil insanlar!

37 ile ben. Dün ekşide 40 yaş üzeri hala bisiklete binenler diye başlık gördüm. Gelen neslin ne kadar mal olduğunu bir kez daha anladım. Ulan bisiklete binmeyi hala çocuk işi oyuncağa görenler var. Hadi bunu okumamış cahil eski kafa biri söylese tamam derim ama şu zamanda gençliğini yaşayan insanların böyle bir bakış açısına sahip olması çok acı. Bunlar bir de üniversite okuyor cahil insanlar!

Insanin hayal dünyasi da gercek dünyasi da sınırlanmışsa farketmez üniversite, hapis, gençlik yaşlılık.......keşke memleketteki fakirlik biter de , biraz ilerleriz. Hem para bakımından, hem sanat, hem kültür, hem spor, bem hayal dünyası bakimindan zenginlesiriz . Bir de daha da farklı bir gariplik başka mahalleleri bilmiyoruz, başka insanları, ülkeleri bilmiyoruz. Son yıllarda biraz moda, biraz fiyat/ performans sebebiyle yunan adalarına gidenler var. O da ne kadar tanımak olabilir ki , yada avrupa turları ile ? Eskiden bu ulke de fransızca, sonra kısa bir süre almanca ,şimdi de ingilizce yaygınlaştı. O da ne kadar öğretiliyor hiç acmayalim. Nato, soğuk savaş, türk yunan gerginliği ve öcü iran vardı eskiden . Simdi ise kavgasiz olduğumuz komşu yada uzak ülke kalmadı. Kendi komşu ülkelerimizi bile bilmiyoruz. Bu hep aklıma takılmıştır. Ne irani , ne iraki, ne ukraynayı, ne rusyayı, ... hadi bulgarda yunanda eski memleketine gidenler vardı, şimdilerde biraz ada turlari. Suriye desen yine akrabası olanlar belki . Ama şimdi oralarda virane sanırım.
Lafın kısası imkanlar arttıkça daha bilgisiz, daha tembel, daha sığ ve tekduze olmaya doğru bir gidişat mi var ? Eskilerin malzeme eksikliği ve pahalılığına rağmen farklı spor , hobi, sanat meraklarının yarısı şimdi olsa bambaşka bir yer olurdu memleket. Varsa yoksa insanlarin önüne sunulan hayaller ve gercekler avm, bmw , nargile, slim fit, tiktok,...

Son düzenleme:
Sizi gidi ihtiyarlar... 25 yaş üstü bisiklet kullanabiliyormuymuş ? neyseki ben 35 değilim (Olmayıda Düşünmüyorum) :))

EDİT: Şaka Biryana Sizin gibi abilerimin varlığı Bana Ciddi Anlamda Motivasyon Veriyor...

şimdi bize "maalesef ben 50 yim" mi demek düşer...😁😂🤣🤣..kaş yapacağım derken göz çıkar bazen böyle...
Aaa +50 demi Varmış ? Ben Kendimi Yaşlı Sanıyordum diyip hepten sıvasammı? yoksa iltifatlara mı başlasam abim ??? Foruma bugün geldim. Çiçeği burnunda yeni üyenizin patavatsızlığına verin .. Hem Affetmek BÜYÜKLÜKTENDİR Abim :)

ben bu grupta degilim, ben 40 yas ustuyum cunku :hhhhhh:🤪
1977 dogumluyum, izmirden katiliyorum
Ghost Kato FS5 kullaniyorum
herkese selamlar

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
şimdi bize "maalesef ben 50 yim" mi demek düşer...😁😂🤣🤣..kaş yapacağım derken göz çıkar bazen böyle...

Belli olmaz , belki sanatci burada " ben hep gencim, ruhum genc" de demiş olabilir. Yada "sürekli gençlik aşısı oluyorum" u da ima etmiş olabilir ....😅😄😃🤣
Sanat dünyamızda örnekleri var çünkü.. 😄😃🤣😂

Ekşiye 35+ ve Taytlılar diye de başlık açsınlar. Çoğu zaman ekşideki başlıklarda çok boş beleş insan yorumu görüyorum, artık bakmıyorum bile.
38 Yaş olarak listeye beni de ekleyiniz

Gençler bakın tesadüfen ne gördüm.
Şu araç sürücüleri bizim ülkemizdekilerden olsa kimbilir kaç bisikletçi pert :D

Karınca gibiler maaşallar.
Bir de dikkat ettim Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde (sanırım genelde düzlük ve rampa az olduğu için) eski tip ortadan aşağıda borulu (ismini bilmiyorum kadınların kullandığı bisikletlerde genelde bu tarz oluyor) bisikletler sanırım daha çok tercih ediliyor. Tahminim bu karışık bisiklet trafiğinde kolay durup ayakları yere basabilmek için.

Tabi eskiden insan ömrü 60 - 70 yıl olduğu için Cahit Sıtkı da yolun yarısı diye 35 i işaret ettiğinden herkeste bir : - yolun yarısını geçmişiz , bardağın dolu tarafı hangi yarısıydı acep ? - :kötü::naslyany::cool: durumu oluşuyor ve ruhlar bir hoş oluyordu..
Şimdi ömürler uzamış, dert - tasa kalmamış, herkes mutlu - huzurlu, karnımız tok sırtımız pek , ehonomi çoh eyi , yakında aşıyı da bulacağız Allahın izniyle...
Hal böyleyken takvim yaşına bakarak yorum yapmayalım...Beden - Ruh -Sosyal - Cinsel v.b. birçok yaş kavramı var...
Bunlarda da yolun yarısı, üçüncü çeyreği falan hesabına girersek de yolumuzu şaşırırız...:koptum:
Yaşa - başa - mevsime - virüse - bakmadan sürmeye devam :harika:

Fiyat yerel para birimine göre çok komik.
Ayrıca araştırdığım kadarıyla bu bisikletler göbekten vitesli dedikleri sistem ve en fazla 7 vites filan.
Ve yine ayrıca ağırlıkları 18, 20 kg a kadar gidiyor. Bizim memlekette bu bisikletler gitmez galiba :D

(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hollandada bisiklet süren birisinin" tepeye çıktım dediği için dalga geçen birinden duymuştum. En fazla yükseklik 150 lik bir tepeymiş. Aşağı yukarı doğru. Ayrıca denizden kazanımlar falan da var ve %27 si deniz seviyesinin altındaymış.

hollanda2.jpg

Ekşide başlık açan dav*r dışında , çogu kullanıcı açtıgı başlıgı yanlış bulmuş. Hayır hiçmi araştırmıyorlar bisikletin tarihini.
Görmek istedikleri şey kahvelerin dolup taşması mı. Gününü okey oynarak öldüren insanlar görmek mi. Tabi hayatları bir elinde cips kola diğer eli klavyede geçen kişiler için ters şeyler bunlar.
(link)

Geri