Scudo Sports

30'unda tayt giyip bisiklete binecek kadar sıyırmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ne diyelim rabbim akıl versin bunlara

Scudo
Bu kamiller bisiklete binsinde isterse şalvarla binsin. Beyne oksijen gitmesi gerek bazen. Yada vazgeçtim oksijeni harcamalarına değmez embesil şekilde takılmaya devam etmeliler ;)

İyi günler abi güzel bi konuya değindin. Aynı sıkıntı bizde de var. Tayt giyiyorum, erkeğe yakışır mı kızmısın, maskara etmeyin gibi aşırıztepkiler alıyorum. En kötüsüde koca koca adamlar oldunuz çocuk gibi bisiklete biniyorsunuz demeleri. Özellikle yakın çevremden aşırı olumsuz tepkiler alıyorum. Ailem bile bisiklete oyuncak gözüyle bakıyor. Kendim kazanıyorum, alıyorum bisiklete o kadar para mı verilir. Napcan paranı çarçur ediyon gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve ventiol
Ben bisiklete 30 undan sonra binenler için Haşema tayt üretimine girmeyi düşünüyorum :snzdglsn:
Not: Fikir tamamen bana aittir, frenchasing başvurularınız için özelden yazabilirsiniz :kptmya:

@Serkan Mıstınoğlu Ekşi de çok renklilik temsili bu olsa gerek. Ancak galiba bu çok seslilik ve/veya renklilik meselesi Ekşi'nin adminlerince kesinlikle yanlış anlaşılıyor. Yani mesela siz Sığırlarla, kanaryaları üstelik aynı bir kümesin içinde tutabilirmisiniz? Sanırım yapılan bu 2 yorumda kanıtlanmak istenen bu. Bakın burası one way değil iddiası... Yani aslında oldukça rezil bir algı oyunu.... Zaten demokrasi meselesinde de aynı duvara gelip toslamıyormuyuz?

Hani bir zamanlar Aysun Kayacı vardı, bir laf etmişti...Yıllar geçti, ne dedik? "Sen ne neymişsin be abi!

Bunlar için evet zaman geçtikçe tepki verecek insan sayısı ve toplum bilinci artıyor ancak unutmamak gerekir ki bugünlerde bu olumsuz yorumu yazanlar gibi düşünecek insanlar da yetişmeye devam ediyor hatta bunlarda da artış olduğu söylenebilir. Maalesef cehaletin ve öküzlüğün prim gördüğü bir dönemdeyiz. Açıkçası bunların öküzlüklerinden korktuğum kadar kendimden de korkuyorum artık çünkü bir gün "yeter ulan yettiniz" deyip kendimi kaybedebilirim.

80'lerde metalcilik günlerimizde (pöh pöh...) yırtık kotlar giyerdik. O zaman da aşırı olmasa da tepkiler alırdık. Bugün yırtık olmayan kot kalmadı neredeyse. Saç şekilleri desen neler neler var. Sonuçta saygı ve yaşam alanı diye birşey var. Herkese saygı duymak ve alanına girmemek, kişisel tercihlerini eleştirmemek zorunda olduğumuzu anlayıncaya kadar bu böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu arada bugün geldiğimiz nokta dünden daha geri seviyede bence ama o başka bir konu :)

Bu başlığı dün orda görünce kendimi bir anlığına bisikletforum'da zannedip kilitlenebilir bir konu daha geliyor, düşüncesine kapılmıştım. Neyse ki forumda değilmişim.

Orada bisikletlilere ve bisikletforum'a acımasız eleştiriler yapanlar olduğu gibi halden anlayanlar da yok değil. Tayt meselesinin yadırganması ise gayet normal. Alışık olmadığınız bir durumu kim yadırgamaz ki?

Arkadaşlar toplum takip etmek için örnek görmek ister. Eğer birgün Kıvanç Tatlıtuğ pedli taytıyla bisiklet sürerken bir dizide görünürse pazarda tezgahlarda 'Kıvanç'ın giydiği tayttan geldi' diye hep beraber tabelaları okuruz. Bir de sizin giydiklerinizi beğenmezler o zaman söyleyeyim.

konuya biraz yakın, biraz uzak katkı sağlayayım.

Muhakkak hepimizin sıklıkla duyduğu "bu ülkede bisiklet sürmek tehlikeli abe yahut insanlar araç kullanmayı bilmiyorlar çok riskli, vs." kalıplaşmış cümleler var. Genelde de arkasından bisiklete bneceksen Hollanda'ya taşınacaksın abi. Orada ne güzel bisiklet yolları var, araçlar dikkatli sürüyorlar falan diyorlar. Ben ne zaman benzer bir cümle duysam hemen "biz de bizi Hollanda'ya gönderen sürücüleri gönderiyoruz. Oraya gidin de adam gibi trafikte nasıl olunur öğrenin diye" diyorum. Genelde bu cümleden sonra genel bir sessizlik oluyor. En son Yalova'dan feribota bindiğimde ineceğimiz sırada bizi çocuk yerine koyarak konuşmaya çalışan dayıya demiştim.

Ama bundan 10 sene öncesine göre; bisiklet sadece yoksul ulaşımı olmaktan sıyrılıp hem yoksul ulaşımı hem de spor aleti olma yönünde. Daha az yadırganır olduk.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
İki soru:
1- Bunlar tayta mı karşı?
2- Bisiklete mi karşı?
Bence bisiklete karşı. Tayt bahane. Tayt giyen güreşçiye bir şey diyen var mı?
Güreşçi atalarımız eskiden tayt mı giyiyordu?

Ama bundan 10 sene öncesine göre; bisiklet sadece yoksul ulaşımı olmaktan sıyrılıp hem yoksul ulaşımı hem de spor aleti olma yönünde. Daha az yadırganır olduk.

@ÇAMKOMLU Taytı bırakın baştan aşağı yağlanmış 2 kaslı adam karşısındaki rakibin taytına yağlı ellerini sokup pozisyon yakalamaya ve devirmeye çalışıyor ve hep birlikte buna Ata sporu diyoruz. Karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Sanırım tüm mesele algıların nereye nasıl ve kim tarafından yönlendiği ile ilgili. Örneğin bu ülkede çok insan dayak yedi uzun saç küpe nedeniyle ama bir allahın kulu da Bülent Ersoy'un ya da Zeki Müren'in üstüne yürüyüp vay ..bne demedi. İnsanlar bilmediğinden korkar ve korktuğu şeye de saldırır. Bu en basit ilkel canlı tepkisidir.

Dikkat: Aşırı derecede cehalet içerir.

bizim burda bırakın taytı kask taktığımda bile uzaylı görmüş gibi bakıyorlar (tayt giyiyor olsam eve sağ sağlim dönemeyebilirim o derece) ama yinede takmaya devam ediyorum.gerçi ben kırsal denilebilecek kadar merkezden uzak bi yerde yaşıyorum.şehir merkezine gittiğim zaman ara sıra full ekipmanlı bisikletçiler görüyorum insanlar gayet normal karşılıyor.şehrin gelişmiş kısmında yaşayan insanlar bu konuda daha bilgili hiç değilse

Ya taytı boşver, deri pantolon üstü çıplak, birbirlerini yağlayıp ellerini olmadık yerlere sokup güreşiyorlar ama o gelenek oluyor :)

Şu kıyafet işine karışmak toplumun her kesiminde alışkanlık olmuş. Sadece semboller üzerinden düşünüyoruz maalesef...

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri