Scudo Sports

30 Aralık 2017 asgari ücret zammı

Scudo
durun daha 1 milyon teşeron işçi devlet memuru olacak. bunun getireceği yük vergilerin artmasına neden olacak. asgari ücret konusunda; devlet, fabrikaların sahibi olsa sitem etmenizi anlarım da, asgari ücretin yükselmemesi için ençok işverenler mücadele ediyor. devlet asgari ücreti 3000tl yapsa, işverenler işçilerin yarısını işten çıkartacak bu sefer de devlet yüzünden işten çıkarıldık asgari ücret bu kadar artırılırsa olacağı buydu vs. denilecek. bu ülkenin en büyük sorunu, en iyi yapması gerektiği tarım ve hayvancılığı, halkına teşvik etmemesidir. zaten ithalatla geçinen bir ülkeyiz birde tarım ve hayvancılıkla ilgili ithalat yapacaksak bırakalım bu işi. inanıyorumki tarımda ve hayvancılıkta ihracat düzeyine gelsek bu ülkede ciddi bir refah olur

@timelapse Bence teşvik etmemeden ziyade tarım hayvancılığı ve bu ülkeye has olan ürünleri baltalama gibi bir politikası var. Yoksa amaç fayda olsa bugün ithal edilen zaten kendi ürünlerimizi biz ihraç ederdik. Dışa bağımlı olma karşılığı bir şeyler alınıyor bir takım anlaşmalar yapılıyor gibi düşüncelerim var.

Yanında çalışan 10 işçi ile 100 adet tesbih üreten bir tesbih üreticisi tanesini 50 liradan satıp
50x100=5.000 lira gelir elde eder!
Üretici bir sonraki ay bir işçi çıkarıp
90 tesbihi 60 liradan satar;
90x60=5.400 lira gelir elde eder!
Üretici gelirini beşbinden, beşbin dörtyüze çıkardığı için %8 büyümüş görünür.

Oysa:
Üretim 100 den 90’a düştüğü için
Reel büyüme % -10 dur.
Tesbih fiyatını 50 den 60’a çıkardığı için Enflasyon %20 dir..
İşçi sayısını 10’dan 9’a düşürdüğü için istihdam %10 azalmış,
işsizlik artmıştır!

@Forever_bike

Artık ben bir ..tünden element uydurur savarım. Temel misyonum budur. Alın bir ..tünden element uydurur savar olarak durduruyorum. Kaynak;
(link)
Bundan sonra ..tünden element uyduracak olanlar direkkttt beni karşısında bulacak. Mitolojileri, ß
Şehir efsanelerini yıkacağım. Çünkü ben ..tünden element uyduranları savarım.

@timelapse Asgari ucretin artmasi icin zam yapilmasina gerek yok. Devleyin asgari ucretten vergi almasin yeter boylece halk memnun, is veren memnun ama hukumet memnun degil neden? Cunku bu ulkede milyonlarca asgari ucretli calisan var. Ne ise yaradigini hala cozemedigim bakanlarin, basbakanin, cumhurbaskaninin ve milletvekillerinin maasi asgari ucretli calisanin vergileriyle odeniyor.

35 milyon civari calisan gariban verdigi agir vergilerle yaklasik 2 yada 3 bin muhafazakar gorunumlu amerikancinin odemedigi vergileri ödüyor, biz ayakta kalma savaşi verirken onlarin cocuklari pariste sanat tarihi okuyor, analari onlari koca koca jiplerle ziyarete gittiginde şanzelizede mutluluk selfie leri cekinip " ehomomi coh eyi bakin eşarplarimizi chanellden aldik" sekli mesajlar veriyorlar. Ve utanmadan da ulkenin super guc olacagi masallarini "Osmanli ruhu" hayalleriyle millete kakalamaya calisiyorlar.

(Yanlis anlasilmasin Osmanli dusmani degil, aksine bir Musluman Turk evladi olarak tum atalarimi kalpten seviyorum)

Bizim zenginimiz porşesini şirket arabasi olarak ruhsata işletir vergi vermez. Yatını şirket yatı olarak işletir. ÖTV siz mazot koyar vergi vermez. Koy koy gezer. Bizde bön bön bakarız.

@atasoy
Bisikleti mi sirket ustune mi kaydetsem acaba kanka :D

@Turan Babacan
Yaziyi alintiladim feysimde baskan sana mi ait bu tespit acaba ? Kaynak yazalim

@aytacaltay

Yanılıyor olabilirim. Öyle ise düzeltin, fakat sanki asgari ücret, vergi diliminden ötürü artık değer kaybetmeyecek gibi bişey duymuştum. Yani ocak'ta da, aralık'ta da 1603 net mi olacak?

Ben asgari ücret dahi almıyorum.Girdiğim ders saati zorunlu sigorta hepsi bu... yani koca bir hiç maaşım var ve bu halimde yazın artan zamanda farklı bir hayat yaşamaya çalışıyorum.Parasal açıdan hiç mutlu değilim .Mesleki açıdan ise kendi işimi yaptığım için mutlu ama her geçen gün kötüleşen durum yüzünden kaygılıyım .Kendi açımdan bakacak olursam; mesela giderek yaşlanıyorum,İşimin sürdürülebilirliği azalıyor felsefeciyim sonuçta.Her geçen gün bir şeye zam gelecek diye hop oturup hop kalkıyorum.Radikal bir biçimde bazı temel bisiklet ve kam malzemelerimi almıştım bir kaç sene önce bu zamanda aynı fiyata o kalitede ürünleri asla alamam ve yerine dahi koyamam.Hayat yaşanılmayacak kadar pahalı olduğunda ne olacak bilmiyorum

@Murat Semiz Valla hocam bende pek bilmiyorum oyle birsey duydum sanki ama duydugumla kaldim cevremde konusan edende olmadi ciddi bisey olsa konusulurdu gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@engin güner hocam felsefeci mısınız?Lisede bana en saçma gelen dersti . Çünkü müfredatta düşünmeyi değil de çok eskiden düşünürlerin fikirleri ezberletilirdi. Tarih dersinde savaşlar tarihleri ve sonuçlarını ezberlemek gibi. Bir de sofistler fazla en gıcık olduklarimdi. Sadece konuşarak haklı çıkan 2 kere 2 nin 5 olduğu üzerine saatlerce konuşabilecek kişiler gibi gelmişti bana. Üstelik bu sofistler şehir şehir dolaşıp özel ders verip para kazanirlarmiş. Şimdi ise bu sofistler ozel ders vermiyorlar ama çok fena para kazanıyorlar.
Not : Mesleğinize bir saygısızlık olarak algılamayın. Ozgur düşünmeyi öğreten yol gösterenlere saygısızlık olmaz. Rahatsızlığım ezberci bilgi ve manipüasyon . Sağlıcakla pedallayın

@Çağdaş78 felsefeci diye geçiyoruz tabi :) Ana dalım sosyoloji yan dalım felsefe birde üzerine rehberlik ve özel eğitim.Biraz fazla karıştı :)saçma olan felsefe veya felsefe kavramı değil. Evet ders öğretim konusu olarak saçma çünkü düşünmeyi öğrenciyi merkeze alan eğitimden çok uzak zaten giderek kırpılması da cabası.Şanslısın ve şanslıyız biz felsefe ile ilgili ders gördük.İşin özü düşünmek hayal gücünü geliştirmek ve üretken olmak felsefe ona bağlı bir çok daldan geçiyor.işte gençlere anlattığım şeyler bunun üzerine.Şanslı olduğum yer tamda burası müfredata bağlı kalmadan bu işi yapıyorum.Özel istek üzerine girdiğim bir anlatım tarzı diyebilirim.Sanırım bende sofist oluyorum :p

@engin güner sofist kelimesi bende biraz kurnaz , işbilir , doğruları eğip büken birisi gibi geldi. Ne biliyim üçgenin ic acıları toplamı 180 ° dir. Ona veya buna göre değişmez ne bileyim. Siz farkli düşünmeyi , sorgulamayi ogretiyor yada enazindan salik veriyorsaniz - ki maalesef ogrenme isi sadece öğretmenin sorumluluğunda değil :okyrm::okyrm::okyrm::acpsnr:- size sofist diyemeyiz herhalde.:):):)
Şimdiki müfredatta felsefe yok mu? Zaten vatandaşın biri doğru demiş ; " Insanlarin siyasi dusuncesini ,para kazanma sekli belirler" Yani isine geldigi gibi demek istemis. ;);)
Kolay gelsin . Ne mutlu size .

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@mariokaldato

Hocam Bisiklete elcik ararken nereler geldim.:)
Moralim bozuldu. Biraz a haber izleyeyimde neşem yerine gelsin bari:)

@engin güner Hocam bir kaç önceki mesajınıza takıldım da, müzisyen bir arkadaşım var. İşi tamamen müzik, jazz müzisyeni, fena para da kazanmıyor hatta ünlü birisiyle uzun yıllardır da çalışıyor. Ünlüden kastım bar müzisyeni değil bildiğiniz sahne müzisyeni (iyi para var cidden) Bir sohbetimizde para/iş/hayat denklemi üzerine konuşurken şunu demişti "kiramı/borcumu vs ödeyebileceğim parayı kazandığım ana kadar çaldığım hiç bir şeyden zevk almıyorum. Ne zamanki o kira/borç parası çıkıyor ve cebime koyuyorum ondan sonra çıktığım işlerde gerçek müzikle ilgilenebiliyorum" İşinizi sevmeniz harika ama işiniz, sürekli maddi kaygılarla bir zaman sonra size stres ve üzüntüden başka bir şey kazandırmaz. Bilgi ve tecrübenizi kullanıp ek para kazanmak şart ve para ile saadet tabi ki olur. Mesleğiniz çok değerli ama uygulaması en zor ülkelerden birinde çalışıyorsunuz. Başarılar dilerim size..

@aytacaltayAsgari ücretli den vergi alamazsa devlet, memurların maaşı nasıl ödenecek? Zenginlerden aldığı vergiyi artırması lazım bu sefer. Zenginlerin deçoğu milletvekili adayı oluyor. Adamlar kendi ayağına sıkar mi hiç? Sıkmaz tabiki de. Yük her türlü garibana biner.

TRT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri