Scudo Sports

30 Aralık 2017 asgari ücret zammı

Scudo
@Gökhan Akkaya

Elektriğe savaş açtım ,tek ampul yanar bende,led tv elektrik çekmiyor,elektrikli alet bende yok,10 lira elektrik parası verdim ,kiradayim 700 lira,aşağısı yakıyor ben ısınıyorum,gazada para vermiyorum ,fındıklıda çatı katlarına iskan verilmemiş,su faturası ise,geçen fatura çok kabarık geldi,tabi 3'e bölünüyor,mal sahibinin çatı katında kalıyorum ,burdan ucuz yer herhalde kalmadı,aidat ayda 15 lira,

141215 dosyayı görüntüle

Çevre temizlik vergisi 7 lira ayıptır ayıp ,sudan vergi almak ,niye çünki kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına alamıyor iktidar tam 15 yıldır ,
bunun sebebi iktidara arka çıkan yerli sermaye olabilir,2018 'de al babayı oy vereceğim hiç birine oy yok, benim gibi 10 milyon insan oy vermeyecek ,bizler daha öncede vermedik günaha asla ortak olmadık,bu mevcut partilerin hiç birinde vizyon yoktur.

Politikacıların,söylemleri hep aynıdır,hepsi yalana ortaktır, çünki onları kullananlarin arkasında sermaye vardır,demokrasi olmuş parakrasi,parası olanların demokrasisini savunan tüm partilere karşıyım ,gerçek halktan yana halkın ekmeğinden yana bir parti illaki kurulur, eğer halk patlar ise önünde hiç bir şey duramaz

@Kudret Kurtcebe
“Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!” senin üstteki alıntı yazını görünce incildeki bu söz geldi aklıma abi

@ahmetyavuz

mevcut partilerin hiçbirinin bir şey yapamayacağını görüyorum,parakrasinin savunucuları hepsi,

@ahmetyavuz

Zati ahmet dinler niçin var oldu doğruluk için erdemli yaşam için 10 emiri hatırla,hangi biri uyuyor acaba,orjinal incili hatırla,ve kuranda asla komşunu sömür demez,yalan söyle demez,insanları aldat demez,.

@Kudret Kurtcebe Keşke inançlıyım ve inanıyorum diyen insanlar ilk emir olan''OKU''kısmına uysaydı, dinini bilseydi demek isterdim ama malesef.sorgulama yok,araştırma yok olmayınca'da son durum cehalet.

Aramızda asgari ücret ile geçinen varmı acaba ?
Geçiniyor ise işin sırrı nedir ? ,özellikle istanbulda 4 kişilik bir ailenin sadece biri ayda 1603 lira alıyor ise acep nasıl geçinecekler,bizim apartmanda biri var kendisi ile tanıştım 1400 lira iken asgari ücret 1000 lira kira veriyorum dedi,fındıklıda kiralar yükseldi,
Yav bu istanbulda 15 milyonu geçkin insan var bunların hepsi herhalde asgari ücretli değil.
Olsa herhalde 1789 olur idi ,:islik::D
Olmadığına göre millet halinden memnun herhal

Parakrasinin ne olduğunu anlatan osman hoca,sene 2010 ,
Değişen ne var ,2017 'de .halkın refahını kim düşünüyor hiçbiri
Halk sahipsizdir,,,,,

Başlığı gördüm sinir dolu bir nefes çektim sonra .........

Köprü zammının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Düz hesap 10-TL olması daha doğru olacaktır. Yani ben devlet olsam öyle yaparım.

Nasıl olsa kıçını o sihirli şöför koltuğundan kaldıran yok, olmayacak. Küfür edecekler, ama arabadan inmeyecekler.

Not: Toplu taşımanın bugünkü durumunu savunmuyorum. Bugün altlı üstlü boğaz geçen on tane raylı sistem olsa, tüm şehri örümcek ağıtla ören metrolar olsa da o arabalardan inmeyecekler. Bunu vurgulamaya çalıştım.

Ah bu şartlarda devlet ben olsam, ah....

@Murat Semiz
Devlet zaten köprüler konusunda Deli Dumrul mantığında: ''geçenden beş akçe geçmeyenden on akçe''.Geçmediğimiz köprülerin garanti geçiş kapsamında parasını ödüyoruz zaten.Hepimiz bisiklete biniyoruz,tüm Türkiye bisiklete binse toplu taşıma kullansa yine köprü ücreti ödeyecek
Bari siz yapmayın ,devlet yapıyor yapacağını.

@Yasin_alan
Bisiklet için milyar hiç de büyük bir rakam değil. Kaldı ki kaçımız bisikleti beğenip hemen alabildik ki? Ben 1060 liralık bisikletimi 9 taksitle alabildim örneğin.

Ama haklısınız. Hobi ülkemizde lüks olduğu için forumun çoğunun kazanç durumu asgari ücretten fazladır. Buna rağmen asgari ücret açıklandığında alkış tutan asgari ücretli kesim için biz tartışıyoruz. Oldukça trajikomik bir durum. Geçtiğimiz yıllarda bir siyasi asgari ücreti arttırmayı vaat ettiğinde bazı akrabalarımla bu durumu tartışmışlığım var; ki kendileri de asgari ücretle çalışıyorlar :suspus:

O bu değil de onca vergiyle hala paramız o kadar değersiz ki. Çoktan öldük de gömenimiz yok.

Biz anlıyoruz, yapılanları görüyoruz ama malum kesim hala olayın farkında değil.

Mesela köprü ücretlerine yapılan %150'lik zam.. Demokratik bir ülke olsak bu zam oranı açıklanır açıklanmaz TV ve diğer basın-yayın organları yaygarayı koparır, en önemli gündem maddesi bu olur. Neden hala köprülerden geçiş ücreti alındığından tut da, bu ücretin neden bu kadar büyük bir oranla zamlandığı günlerce tartışılır ve bir kamuoyu oluşturulur. Biliyorsunuz, köprülerden alınan ücretler, köprünün yapım maliyetinin karşılanması içindi. Herhalde şimdiye kadar en az 100 köprü yapacak kadar para toplamışlardır zaten. Çoktan kaldırılması gereken bir ücret. Peki, neden kaldırmak yerine, akıl almaz zamlar yapıyorlar? Köprülerde zam yapılmasını gerektirecek bir harcama, tamirat, maliyet mi oluştu? Hayır. Rutin tamiratları zaten yapılıyor, onun haricinde köprü olduğu gibi duruyor. O zaman zam yapılan nedir? Malum kesimin oturup bunu düşünmesi lazım: Ben neye para ödüyorum? Devlet neden her geçişimde beni söğüşlüyor?

Sebebi çok açık: Devletin kasasında para kalmadı. Üretim yapmazsan, Anadolu ve Trakya gibi verimli bir coğrafyada hayvancılığı ve tarımı öldürürsen, her biri yılların kazanımı olan en verimli KİT'leri özelleştirirsen, elaleme üç kuruş karşılığında satarsan olacağı bu. Sadece vergiyle ve inşaatla devlet döndürülmez. Ekonomiyi belki bir nebze döndürürsün ama toplumu idare edemezsin. Şimdi bizim ödediğimiz bu zamlı fiyatların tamamı, yakın zamanda yaptıkları üçüncü köprü, Avrasya Tüneli vd. gibi yatırımlara gidiyor.

Bu şartlar altında sen asgari ücreti artırsan ne olur, artırmasan ne olur. Marketten aldığım gofret bile %25 zamlanmıştı geçen baktığımda. Üstelik gramajı düşürülerek, ekstradan gizli bir zam da yapılmış. Çifte zam yani. Gofret ya.

Geri