Scudo Sports

30 Aralık 2017 asgari ücret zammı

@K-Pax bir de yazar kasa hikayesi var ki evlere şenlik. Gazeteciler adamı görüyor yanına gidiyolar. Niye geldin diye sorunca protesto etmeye geldim diyor. Sonrası zaten canlı yayın!. Şimdiki hali düşünüyorum da . Ne adam kalır ne kasa nede gazeteci yada gazete...

Scudo
@soner kalaycıoğlu

Bu gibi sosyalist meselelere universite zamaninda cok kafa yordum taki kimyayi birakip aof'de baska bir bolum okuyana kadar okudugum bolumde iktisat dersi var. Akli olan biri bu dersi aldiginda dunyadaki tum sikintilarin, emperyalist mucadelelerin nedenini daha iyi kavriyor sizinde dediginiz gibi dunyada buyuk bir gelir adaletsizligi var kapitalizm cokmus vaziyette ve ayakta durabilmesi icin daha fazla kaynaga ihtiyaci var (gerek hammadde gerekse emek) buda gelismis ulkelerin (kuresel sermaye sahibi kapitalist ulkelerin) daha fazla emperyal politikalari anlamina geliyor cozum basit degil cozum cok karmasik aslinda bu sorunu siyasetciler, emekciler yada devrimciler cozemez cunku sorunun temel kaynagi bilimsel bir problem yani artan enerji ihtiyaci... Medeniyet ve teknoloji gelistikce, nufus arttikca uluslarin enerji ihtiyaclari artiyor. Gunumuzde bu ihtiyac hala petrol, komur, dogal gaz gibi fosil kaynaklardan elde ediliyor ama ben bunu 21. Yuzyilin magara devri olarak goruyorum elimizin altinda muazzam teknolojilerin olmasina ragmen hala daha fosil yakit kullaniyoruz dunyanin daha fazla elon musk gibi adamlara ihtiyaci var evet belki burjuva ama asil devrimci o ayrica nukleer pil teknolojisi konusunda devletlerin yatirim yapmalari gerek bilim insanlarina destek olmalari gerek ancak hukumetler ne yazikki zaten bu kuresel sermayenin ya patronlari yada kendi sirkerleri bu kuresel sermaye ile ticari iliskide... Son agac kesildiginde, son nehir kurudugunda, son balik oldugunde ac gozlu kapitalizm paranin yenmeyecek bir sey oldugunu anlayacak.

@Pamuk hadi len ordan,

Millete 3 5 kuruş zam, sonra kepçeyle geri al, kendileri Karun oldular, millet perişan. İş mı varmış, Cumhuriyet e söv hergün 15 senede yiye yiye bitiremediler, zeytin ağaçlarını sök afrikadan zeytin yağı al, üretimi durdur herşeyi dışardan al sonra işmi var diye böğür, halkın cebinden ellerinizi çekin önce.

Tekstilde çalışan dikiş diken bir makinacı olarak şunları söyleyeceğim. İş yerinde 9 suriyeli 3-4 türk kürt karışık. Suriyelileri getirip iş gücüne monte etmelerinin sebebi istedikleri asgari ücrete istedikleri fiyata tamah ettirmek. Seçimlerde oy kullandırmak. Kendi vatandaşın her türlü vergiye tabi,suriyeliler sigortasız çalışıyor vs sgk sız. Kendi insanına vergiyi kendi ülkesinden olmayana iş ve çalışma hayatı vergisiz bir lütuf olarak sunup yaşatan bir zihniyet. Asgari ücret diye bir şey neden var önce bu sorgulanmalı. Asgari ücret şu rakamdan aşağıya işçi çalıştıramazsın demek mi şu rakamdan fazla verme demek mi? 2.500 maaşı hak ederken patronun söylediği şu asgari ücret bu kadar bundan fazla veremem yada asgari ücretin 200,300 tl üzeri. Bazı iş yerlerinde sigortalı şu kadar sigortasız şu kadar diyerek bizimle pazarlığa girip sigorta parasını da bizden çıkartıyorlar. Asgari geçim ücreti olan agi yi de içinde veriyoruz diyerek vermiyorlar. Verenleri istisna ederim.

Aslan payı diye bir şey malesef var. Misal işverenler 20 kazanıyorsa işçisi 3 bile kazanamıyor. Temel sorun aslan payını kazananın elemanına verdiği düşük maaş. Buna da asgari ücret deniliyor.

Türkiye de sendikalar var fakat biz emeğin karşılığını düşük ücret olarak aldıktan sonra sendikalar neden var bu da düşündürücü. Özel sektörde sigortalı işi bulan öpüp başının üzerine koyuyor. Sen asgari ücrete çalışmazsan bak orda ucuz iş gücü suriyeli var yerine alırım zihniyeti devreye giriyor. Yerine suriyeli alınıp işten çıkarılmış biriyim. Tamah etmeyince kapı gösteriliyor.

Peki bu sorunu nasıl çözebiliriz. Türkiye de özel sektörde çalışanların yüzde 90 ı biz bu paraya çalışmıyoruz asgari ücret şu rakamda olacak deyip resti çekince ve gerçekten bahsettikleri rakama çalışmayınca refaha yakın bir geçim maaşı olur.

Ben en çok şunu merak ediyorum. Kendi insanına bunları reva görenler ve destekleyenler Allah'ın huzurunda nasıl hesap verecekler. Geçinemediği harama bulaşan banka kredi kartı batağına saplanan on binlerce belki milyonlarca insan var olması muhtemel.

arkadaşlar istedimiz kadar mıçımızı yırtalım boş iş,dövlet adamlarımızın mayışları milyarlrca lira oldğu için askari ücret konusunu pek anlayamazlar,bu iş tok aç aç tok haline benziyor,verin askeri ücret açıklama yapanlara 3 ay yaşayın kirada bakalım ne olucak ama yemez..

@K-Pax

Dün bu resmi şu şekilde paylaştım

" 2017 yılında %11 büyüdük. 2018'den daha da umutluyum. Herkesin yeni zamları hayırlı olsun"

Espri veya komiklik olması amacıyla eğlencesine paylaştım. Sonra çalıştığım ilçenin kurum amirlerinden biri 10 tane peş peşe yorum bırakmış. Yorumlarının ana fikri - Geçmişte çok kötü zamlar varmış, şimdi gençler bilmediğinden bu zamları abartıyor. -Bir gecede cebimizdeki paranın yarı gitmiş şimdi çok iyi durumdayız. -Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin vs gibi beni siyaset yapmakla suçlamış.

Ne zaman iş dolayısıyla yanına gitsem bana Yetkili sendika (SARI SENDİKA) resimleri afişleri vs gözüme sokuluyor. Sanırım önümüzdeki günlerde benimle uğraşmaya çalışacak. Yılbaşı akşamı tüm neşemi kaçırdı.

Asgari ücretin düşüklüğü sadece tok açın halinden anlamazdan ziyade;Türkiye'deki iktadarların sermayeden yana olmasından,sosyal adaletin ,hukukun olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum
Örneğin:Hepimizin bildiği elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelinin AYM nin kararlarına rağmen hala halktan alınması.Gerekçe olarak ne gösterildi:eğer bu haksız bedeli vatandaştan almassak büyük sermaye sahibi elektrik dağıtım şirketleri batar dendi şaka gibi.

@Sıradan Çinko Pil Hiçbir şeye tahammülleri yok ki.Küçük sevimli esprilere karşı bile hazımsızlar.Eskiden taşlama mizah vardı ,şimdi nerde.Her taraf kraldan çok kralcılarla dolu.

@Sıradan Çinko Pil Hiçbir şeye tahammüleri yok ki.Her taraf kraldan çok kralcılarla dolu.

Kesinlikle. Kendisi 1 yıldır tanıyorum. Liyakatsiz, sınavsız bir şekilde o amir koltuğunda oturuyor. Eğer ki savundukları güç giderse kendilerinin de koltukları gidecektir.

@aytacaltay
Son cümle çarpıcı,son balık öldüğünde,ve nehirler kirlendiğinde,
(link)
Kızılderili atasözü,durum sanki oraya gidiyor gibi,bitmeyen savaşlar,artan nüfus beraberinde gelen açlık,toprakların çölleşmesi ,insanoğlunun yarattığı uygarlık sonunda onun yokoluşunu getirecek gibi,kibiri yüzünden insanlık kaybedecek.

İşverenin işçiye bakışı şu işine gelirse ,şartlar bu sen gidersen binlercesi gelir okusanda bu, mesleğin erbabı olsada bu, o yüzden ben şahsen kendi kendimin patronuyum kimsenin ağız kokusunu çekmiyorum.

@Sıradan Çinko Pil

Hiç bir zaman felanca partinin ,filanca partinin yalakalığıņı asla yapmadım,ama bu hastalık bize mahsus değildir dünyanın her yerinde iktidar yalakaları vardır ,bunlar yönetim değişince anında liderini satar diğer liderin yalakası olurlar,neyzen teyfiği severim,atatürk 'ün etrafında yalakalar var idi,ama neyzen dobra adamdı,yeni cumhuriyet hakkında ne düşünüyorsun dedi ata,
Neyzen yanıtladı,sen yeni aktörsûn paşam dedi ve gülüştüler,
Usta neyzen bir ney çalarmışki neyi aynen çatlatırmış.:)

@hamlet2006

Bu büyük elektrik şirketine öyle bir savaş açtimki evde tek ampul yanar nah size para,:harika::D

@tırıvırı
hahaha ceza olarak milletvekilleri ayda 1600 lira alacak
Yermisin yemezmisin hadi bakalım sayın milletvekilleri ,toplam 550 idi galba
Alayı 1600 lira alacak bakanlarda dahil,:islik::D

(link)

2018 çokmu iyi olacak ,durum budur ,yazık çok yazık ,insan utanır yahu.

(link)

İktidarından muhalefetine yetkili etkili kim varsa hepsini Allaha havale ediyorum.ellerine dizlerine boğazlarına dursun haksız kazandıkları.Yaptıkları asgari ücret zammı zaten 3ay önce eridi şubat ayından itibaren yine eksi ye düştü maaş. Süt ürünlerine yapılan zam la kuru bakliyat zammı eritti 199 lirayi, asgari ücrete zam yapıldı diye kabul eden ya evi kira olup ev geçindırmiyordur, yada ayda 3000üzeri maaşa imza atıyordur.:mad:

İmf ye borç veren ülkemin yoksul insanları. Bir işveren olarak söylüyorum ki 1600 liralık asgari ücret emekçinin alın terini sömüren düzeni aklamaya yetmiyor.

Önemli olan ne kadar para aldığınız değildir, aldığınız paranın ne kadar değerli olduğudur

Bu günün 4000 lirası. 2008 yılının 700 lirası yapmıyor bile.

19 yaşında olmama rağmen küçükken babamın verdiği 5 lira ile marketten bir ton şey aldığım zamanları hatırlıyorum. Şimdi markete elimde bir tomar para ile giriyorum 1 poşet dolmuyor bile. Yine de ümitliyim ben bu günlerin tadını çıkartalım, aç kalacağımız zamanlar kapıda. Bu ülkede makarnaya zam yapılmadığı müddetçe kimsenin sesi çıkmamaya devam edecek.

@Tuzlu_Fıstık
Demokratik ülkelerde medya 4.erktir derler.Ama ülkemizde malasef a dan z ye iktidar yanlısı olsun muhalif olsun objektif haber yapan medya kalmadı.Sistem heryerden kilitlendi,kuşatıldı.
@mariokaldato aklıma gelmişken yazıyorum ağabey bir Banu Berberoğlu videosu izlettin kendime gelemiyorum:D
Türkiye de yemekteyiz ,evlilik ,futbol programı vb koy milleti zom haline getir,etrafındaki olayları dahi algılayamasın.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Sayfalardaki turuncu reklam nedir yahu. Alanin tamamini kapliyor.

Geri