Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Bir sene korunduktan sonra ufak bir ihmalkarlık ile babam yakalandı bu hastalığa. Başlarda iyiyim ben birşeyim yok derken o merdivenleri ikişer ikişer çıkan adam, iki adım atamaz hale geldi. Kandaki oksijen değerleri %60'lara indiğinde hastaneye yatırdım, bu pik döneminin öncesiydi, yer bulmak için yalvarmak gerekmedi. Oksijen değerleri tam bir ayda zor toparlandı. 66 yaşındaki koskoca adamın nefes almak için mücadele ederken gözlerinden boncuk boncuk yaşlar boşandığına şahit oldum ben.

İster pizza kuryesi olun, isterseniz pizzanın kendisi, yaşamadığınız, umarım hiçbir zaman da yaşamayacağınız bu hastalık hakkında sağdan soldan duyduklarınızla, gazeteden okuduklarınızla atıp tutmayın.

Scudo
Bir sene korunduktan sonra ufak bir ihmalkarlık ile babam yakalandı bu hastalığa. Başlarda iyiyim ben birşeyim yok derken o merdivenleri ikişer ikişer çıkan adam, iki adım atamaz hale geldi. Kandaki oksijen değerleri %60'lara indiğinde hastaneye yatırdım, bu pik döneminin öncesiydi, yer bulmak için yalvarmak gerekmedi. Oksijen değerleri tam bir ayda zor toparlandı. 66 yaşındaki koskoca adamın nefes almak için mücadele ederken gözlerinden boncuk boncuk yaşlar boşandığına şahit oldum ben.

İster pizza kuryesi olun, isterseniz pizzanın kendisi, yaşamadığınız, umarım hiçbir zaman da yaşamayacağınız bu hastalık hakkında sağdan soldan duyduklarınızla, gazeteden okuduklarınızla atıp tutmayın.
Bende yakalandım 7-8 ay önce. Grip falan daha çok yoruyordu beni. Gram etki etmedi covid. Teste girdim çıktım daha sonuç çıkmadan Klorokin adlı ilaci vermişlerdi. Daha test çıkmamış elden ilaç veriliyordu. İçmedim tabiki. İlaç hakkında yeni haberi görüncede şaşırmadım. (link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bende yakalandım 7-8 ay önce. Grip falan daha çok yoruyordu beni. Gram etki etmedi covid. Teste girdim çıktım daha sonuç çıkmadan Klorokin adlı ilaci vermişlerdi. Daha test çıkmamış elden ilaç veriliyordu. İçmedim tabiki. İlaç hakkında yeni haberi görüncede şaşırmadım. (link)
AIDS bulaşmış ama hasta olmayanlar var. bunu literatürden takip edebilirsiniz. bu size AIDS bulaşsa bile, hatta bulaştığını tespit edemeseler bile, AIDS taşıyıcısı olabilme durumunuzu değiştirmez. size birşey olmasa bile, siz başkalarına AIDS bulaştırabilirsiniz. bu kadar net. sizin, maşallah bünyeniz sağlam, sizin gibi bir arkadaşınız daha var, sizden alacağı virüsü, bağışıklığı zayıf bir tanıdığına bulaştırabilir.
dahası Mazot bey, hastaneye elinizi kestiğinizde dikiş atılması gibi basit bir işlem için gittiğinizde, acil servis sizinle ilgilenemeyecek kadar meşgul olabilir, siz de hastane hastane basit bir işlem için gezmek zorunda kalabilirsiniz demek istiyor.
3150 lira para değil. bugün 380 dolar bi para, hamlet2006 doğru tahmin ettiyse, bir zaman sonra 410 dolara kadar düşecek, dolar 10 lira olursa 315 dolar. para değil anlayacağınız, efendi gibi bir aynakol almaz o para. burada önemli olan toplumdaki zayıf bünyeli eş dost ve akrabalarımız.

Arkadaşlar merhaba. 27.5 dağ bisikleti kullanıyorum. Salcano kadro full xtr donanım, rockshox xc30 maşa kullanıyorum. Yeni bir jant takımı almam gerekiyor. 1750 TL ye Decathlon da mavic crossride var. 1250 Tl ye de MT-500 buldum yine. İkiside qr. Benim rotorlar centerlock. Crossride'in sistem 6 vida istiyor. Bide rotor almak gerecek bana 2 bine patlayacak. Mt-500 kafama yattı ama kullanan var mı bilmiyorum. Benim bütçem maksimum 1500. Eğer çok geçerli bir sebep olursa kemdimi zorlar crossride alabilirim. Bilen biri yardım edebilir mi lütfen?
Ben edebilirim.
Koskoca bisiklet forumda soru sormak için en alakasız konuyu bulmuşsunuz, tebrikler!

33 yaşında, basketbol ve amerikan futbolu sporcusu bir arkadasımizi 2 gün önce Covid sebebi ile kaybettik. Kendisi 4-5 hafta önce Bodrum rallisinde görev yapıyordu. Tabiri caiz ise Turp gibi idi rahmetli. Entübe edildi, ciğerleri tamamen iflas etti.

aaa.jpg

insta da ceza yemiş bir arkadaş

detay vermemiş

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
haziranın ilk haftasına kadar uzatılacak gibi.

• İnanılmaz
Tepkiler: Bıyıkov
haziranın ilk haftasına kadar uzatılacak gibi.
Ben pek sanmıyorum açıkçası. Sokağa çıkma kısıtlamaları gece ve haftasonu kısmen bir süre daha devam edebilir ama tam kapanma bitecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve sspl
Cumartesi gunu 10 cevirme noktasindan gectikten sonra motorlu polisler arkadasim ve beni durdurdu. Gbt sorguladi. Herkes evde ceza yazmazsam cikamayanlara yazik. Amirim gorurse, ceza yazmadigimi soylersem kac para rusvet aldin diye sorar vs. Gibi hakli soylemlerde bulundu, korkutmaya calisti.

Bense calisma iznim var ancak isten gelmiyorum, prof degilim ancak antreman yapiyorum. Bunlar yasakta cikmamin bahnesi olamaz siz sonuna kadar haklisiniz gibi soylemlerle hic lebaleb kongreler veya diger sacmaliklara deginmeden ortami yumusattim🙂

Sonrasinda senin bisiklet baya guzelmise geldi konu🙂, siz saygili insanlarsiniz size ceza yazmiyorum en kisa yoldan eve gidin diyerek ceza yazmadan gonderdi.

Manuel formu doldur gönder hocammya. Artık e devlet hikaye oldu. 12 Mayıs'a kadar manuel geçerli tebliğ çıktı. İnternette arattır bulursun zaten.

İyi de şehirler arası yasak var o köprüleri kim bedava kullanacak şimdi?😅

"Bizim" şehir dışına çıkışı sağlayan köprümüz mü var? :kötü:

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Tam kapanma gerçek anlamla hangi şehirde yapıldı? Sokakları gerçekten boş olan bir il var mıydı? Dün arabama bindim işe gittim. 2 yunus, 3 polis aracı ve 1 karakolun önünden geçtim. En son polisin biri itfaiyeci ile sohbet ediyordu. Keşke terlik ve tencere alma yasağı deselermiş, zücaciye reyonuna yasak daha çok uygulanıyor.

Biz bağışıklı kazandık! Virüse değil, ölümlere! İlk vefatta Fahreddin KOCA ağlamaklı olmuştu, kurtaramadığı için yıkılmış, hastamı kaybettim demişti. Bugün TV'ye çıkıyor vefat sayımızı 300ün altına düşürdük diye gurur duyduğunu neredeyse dile getiriyor. Ölümlere bağışıklığımız var. Ölümler 15-20 olduğu zaman telaşa kapılan ülke bugün 283 kişi ölmüş, bir şey değil biz 350leri gördük diyor.

cumartesi günü pazarların açık olacağından ihtimal kontrol sıkıydı cuma günü abartılı pois sayısından belliydi ki semt pazarımda siyah bi araç ve bir kaç polis eşliğinde gelen üst düzeylere denk geldim pazar günü urla izmir yönünde kontrol noktasında geçtim başka bisikletçilerede denk geldim kimse polisin umrunda değildi

K.M.Paşa son durakta markete girmeden önce para çekiyordum, millet meydanda oturuyor. O sırada bir anons geldi ekip arabası burayı boşaltın. Anında boşaldı, markete girip çıktım tekrar eski haline gelmişti.

Adana demir sporun şampiyonluk kutlamaları kapanmadan muaf miydi? Futbol olunca serbest ama bisiklet oldu mu teröriste kadar yaftalanıyoruz!

Dün Adana Demir Sporun şampiyonluk kutlamaları ve bugün İsrail konsolosluğu ve camilerde toplanan kalabalığa rağmen yazılan ceza sayısı vaka sayısı artmazsa halkın kamuya güveni sarsılacaktır tabi sarsılacak radde kaldıysa

• Beğen
Tepkiler: ÆSir ve seko35.50
Böyle demek hoş değil ama ilk fotoğraftakiler umarım...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugun bulunduğum konumun müftülüğü talimat vermiş, merkez camide filistin için toplanılacakmış, herkesi davet ediyorlarmış. (Muhtemelen diyanetten almıştır talimatı ki aksi mümkün olamaz.) İnanılır gibi değil, gerçekten hani ne söylemek lazım bilmiyorum. İçimde o kadar çok şey var ki.

Geri