Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Scudo
E devlette sigortam görünmüyor iş yeri sahibi olduğum e devlette görünüyor ama. manuel formu nereden bulabilirim ?
Manuel formu doldur gönder hocammya. Artık e devlet hikaye oldu. 12 Mayıs'a kadar manuel geçerli tebliğ çıktı. İnternette arattır bulursun zaten.
:koptum: Yaşasın, bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz....
İyi de şehirler arası yasak var o köprüleri kim bedava kullanacak şimdi?😅

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
koronadan önce de 80 milyonluk Türkiye'de 300-400 insan ölüyordu. şimdi de ölüyor, yalnız şimdiki ölenlere korona damgası vuruluyor
Umarım ironi yapiyorsunuzdur.

ironi değil geçekleri söylüyorum. 2019 aralık ayında wuhan da korona tespit edildiğinde sokakta yere düşen insanlar görülüyordu, ağzından kan geliyordu falan. sonra nefes alamayan insanları gösterip duruyorlardı. insanları eve tıkmak için yeterince korku pomalandı; kıvama geldi
bill'in adamlarının dezenformasyonuna maruz kaldığınız için beni anlamayacaksınız. tamam bilim adamlarımız baştacıdır ama her söyledikleri de doğru değildir. 2000 li yıllarda margarin satmak için, tereyağı damar tıkanıklığı yapıyor kolesterol yapıyor diye kötülendi. yumurta da kolesterol yapıyor diye kolesterolü yüksek olanlara yasaklandı. bill'in adamlarını sorgulamak bizim hakkımız. bize dayatılanlara bakın, birde karşı çıkanlara bakın. köşeyazarlarını okuyun, akıl terazisinde tartıp düşünün.

hocam şimdi buradan isim vermeyeyim, sonra politik görüşlerine bakarak önyargılı yaklaşıyorlar
Köşe yazarı araştırmacı değildir, gazeteci de değildir. Yazdıkları kendi kişisel yorumlarıdır, öyle fazla inanmayın sorgulamadan.

Köşe yazarı araştırmacı değildir, gazeteci de değildir. Yazdıkları kendi kişisel yorumlarıdır, öyle fazla inanmayın sorgulamadan.
sadece köşeyazılarıyla değil hocam, kendim görüp yaşıyorum. 2019 ocak ayında dedem vefat ettiğinde 200bin nüfuslu şehirin devlet hastanesi morgunda son iki günde ölmüş 15 tane vatandaş vardı. buradan hesap yaparsak 80 milyon da kaç insan ölüyor hesabını yapın. ben 7 aydır pizzada kuryelik yapıyorum. o kadar müşteriden para alıyorum-veriyorum. madem bu kadar ölümcül birşey, niye diğer çalışma arkadaşlarıma koronadan birşey olmuyor? biraz geçmişe gidersek, lisede sağlık bilgisi dersinde bazı insanların grip hastalığını ağır geçirdiğini duymuşsunuzdur. hatta haberlerde bile çıkıyordu, grip aşısı olmak gerekiyor mu diye. bazı insanların gripten öldüğünü falan söylüyorlardı. korona, ilk defa medya yoluyla yayılan bir hastalık olarak tarihe geçti

@sirrunu

Haddime değil fakat aklıma bir şeyi getirdiniz. Kötü niyetli olarak algılamayın. Son mesajınızdan sonra bu düşüncemi yazma gereği duydum. Dünya nüfusu artıyor, medya artıyor, iletişim olanağı artıyor. Bu da ister istemez üç dörtten fazla kamp meydana getiriyor. Yani tez varsa yirmi tane anti-tezin dillendirildiği medya organı vs var. Gerçeklik sayısı da artıyor böylece, uygun noktaları birleştirirseniz bambaşka bir gerçeklik ortaya koyabilirsiniz.

Sağlık sektöründe, tam da pandemi hastanesinde çalışıyorum. Bütün medya, kitle, vesaireleri bir kenara koyup sadece gördüğüm şeyi söyleyeceğim. Pik yaşandığı zaman hastaneyi poliklinik düzeninden çıkarıp pandemi hastanesine döndürüyoruz. Şu kadarını söyleyebilirim, hiç kullanmadığımız oksijen tüplerini tam da bu pik dönemlerinde kullanıyoruz, haftada bir kasa kasa oksijen tüpü boşaltılıyor hastaneye. Orantı vermek adına: 50 hastamız varsa 37-38 hastamıza oksijen tüpü yetiştiriyoruz. Yaş profillerine baktığımızda sadece elli yaş üstü vatandaşımız yok, 25-30'dan itibaren başlıyor.

Şimdi bu durumda ben korona var/yok/"ya var da sanki yok gibi be"/"valla umrumda değil, maskemi takar çıkarım, köpek maması alır gezerim" diyen medya kanallarına, ilaç firmalarına, ideolojik temelli hareket eden gruplara, hükümetin ilgili yetkililerine mi inanmalıyım, yoksa şu kapanma sürecine gittiğimiz son bir aylık süreçte 8 kilo verdiğim bir hakikate mi inanmalıyım? Bisiklette, haftalık 200 kilometre sürdüğüm dönemde bu kiloyu veremedim. Size henüz orta yaşlardaki hastamıza tüp gecikince neler yaşadığını ise anlatmayacağım.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

ben 7 aydır pizzada kuryelik yapıyorum. o kadar müşteriden para alıyorum-veriyorum. madem bu kadar ölümcül birşey, niye diğer çalışma arkadaşlarıma koronadan birşey olmuyor?

Abicim desene o kadar milyon insan boşuna öldü. Bak girselermiş pizzada kuryelik işine senin gibi, kimse hasta olup ölmezmiş. Bill'in Kurulu'na seni almamaları talihsizlik olmuş. Bir dahaki medyatik pandemiye artık

Bu topraklar güzel topraklar. İnsanları bambaşka. Sınıfın en inek çocuğu, hiç çalışmadım napacağım der sınava girmeden evvel, 97 alınca 3 puanı nerden kırdınız diye hocaya atarlanır. Bu topraklarda akıllı olmak çalışkan olmaktan önemlidir. Oğlan zeki ama çalışmıyor teyzesi lafını duymuşumdur belki onlarca kez.
Doğru veya değil, bir yasak konmuş. Belirli süreliğine diye tahmin ediyoruz. Ben antrenmanımı yaparım ağa kimse bana karışamaz deniyor. Amenna. 150 kontrol noktasından geçtim ceza yazmıyorlar ya deniyor. Elbette. Virüs medya gazi bana bişey olmuyor deniyor. Muhakkak.

Sağlık çalışanı bir arkadaş, salgın var diyor. Gerisini moralimiz bozulmasın diye anlatmıyor. Video gösterse montaj, resmi çekse burda yayınlasa fotoşop denecek belli ki. İlla hasta olup, virüsü deneyimlemek mı istiyorsunuz?

Bu hafta 6 gün dolu dolu çalıştık bu sabah çoçuk sesiyle uyandım. Millet dışarda geziyor. Tam kapanmaya bak be mükemmel gidiyor gerçekten. Mahallede bekçi var sağda solda çay, kahve içiyor saatini dolduruyor gidiyor mis. Bizde saatlerce kan, ter içinde çalışalım.

@sirrunu

Haddime değil fakat aklıma bir şeyi getirdiniz. Kötü niyetli olarak algılamayın. Son mesajınızdan sonra bu düşüncemi yazma gereği duydum. Dünya nüfusu artıyor, medya artıyor, iletişim olanağı artıyor. Bu da ister istemez üç dörtten fazla kamp meydana getiriyor. Yani tez varsa yirmi tane anti-tezin dillendirildiği medya organı vs var. Gerçeklik sayısı da artıyor böylece, uygun noktaları birleştirirseniz bambaşka bir gerçeklik ortaya koyabilirsiniz.

Sağlık sektöründe, tam da pandemi hastanesinde çalışıyorum. Bütün medya, kitle, vesaireleri bir kenara koyup sadece gördüğüm şeyi söyleyeceğim. Pik yaşandığı zaman hastaneyi poliklinik düzeninden çıkarıp pandemi hastanesine döndürüyoruz. Şu kadarını söyleyebilirim, hiç kullanmadığımız oksijen tüplerini tam da bu pik dönemlerinde kullanıyoruz, haftada bir kasa kasa oksijen tüpü boşaltılıyor hastaneye. Orantı vermek adına: 50 hastamız varsa 37-38 hastamıza oksijen tüpü yetiştiriyoruz. Yaş profillerine baktığımızda sadece elli yaş üstü vatandaşımız yok, 25-30'dan itibaren başlıyor.

Şimdi bu durumda ben korona var/yok/"ya var da sanki yok gibi be"/"valla umrumda değil, maskemi takar çıkarım, köpek maması alır gezerim" diyen medya kanallarına, ilaç firmalarına, ideolojik temelli hareket eden gruplara, hükümetin ilgili yetkililerine mi inanmalıyım, yoksa şu kapanma sürecine gittiğimiz son bir aylık süreçte 8 kilo verdiğim bir hakikate mi inanmalıyım? Bisiklette, haftalık 200 kilometre sürdüğüm dönemde bu kiloyu veremedim. Size henüz orta yaşlardaki hastamıza tüp gecikince neler yaşadığını ise anlatmayacağım.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.
korona yok demiyorum hocam, var ama öyle karantina yapılacak kadar kritik bir durum olmadığını düşünüyorum. hastaneye hemşirelere de pizza götürdüm, 5 kişiydiler, laylay lom eğleniyorlardı. nasıl hasta sayısı çok mu diye sorduğumda, şu anda çok hasta yok, inşallah kökten biter bu hastalık dedi.

Abicim desene o kadar milyon insan boşuna öldü. Bak girselermiş pizzada kuryelik işine senin gibi, kimse hasta olup ölmezmiş. Bill'in Kurulu'na seni almamaları talihsizlik olmuş. Bir dahaki medyatik pandemiye artık
Hocam bu konulara normalde çok bir şey yazmıyorum ama valla bir şey yazmadan geçemeyeceğim hahahahaha çok güldüm helal olsun. Ben de diş hekimi 4.sınıf öğrencisiyim üniversitemizin hastanesinde stajlarımıza devam ediyoruz hiç ara vermeden, önlemimizi tamamen almadan bir an bile hastaya yaklaştırmıyor zaten hocalarımız buna rağmen hasta olan, ailesine bulaştıran, sıkıntılı geçiren vs. arkadaşlarımız oldu. Nerden kaptılar belli değil tabi belki hastaneden belki toplu taşımadan ama buna bile ikna olmayan insanlarımız var işte ne yapsan fayda etmez.

korona yok demiyorum hocam, var ama öyle karantina yapılacak kadar kritik bir durum olmadığını düşünüyorum. hastaneye hemşirelere de pizza götürdüm, 5 kişiydiler, laylay lom eğleniyorlardı. nasıl hasta sayısı çok mu diye sorduğumda, şu anda çok hasta yok, inşallah kökten biter bu hastalık dedi.

Tam tersine işte anlattığım sebeplerden dolayı gerek var. Aynı anda 300 hastayı yatırmaya kalktığımızda hastanede yer kalmıyor, ilçe sağlık hizmetleri tıkanıyor. Siz hastaneye uğradığınız sıra bitme dönemidir, azalma dönemidir. Şöyle anlatayım. Başvuran hasta 10-15 gün yatar, çıkar. Uzun süreli değildir. Yani tsunami gibi düşünün, bir kere de vurup geçer. İşte hükümetin de almak istediği önlem bu: Sağlık sistemim tıkanmasın, poliklinik hizmetini de verebileyim, koronadan gelen hastaya da bakabileyim.

Unutmayın, griple benzer olsa da, bulaşıcılığı ve tahribatı yüksek. Eğer bulaşıcılığı az olsaydı zaten bu kadar gürültüye gerek kalmayacaktı. Fakat hastanelerin doluluk oranı %90 üstünde olursa hastane bahçesinde bakılan hastalar görmeye başlarsınız. Afrika gibi, Avrupa'nın bir takım ülkeleri gibi.

Geri