Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Scudo
Arada hala dışarda nasıl bisiklete binerim diyenler vardı
Bununla mı kıyaslayip hayiflanacagiz? Dunyada Yeni Zelanda Avustralya gibi ornekler varken bunu gondermeniz bile ortadogu batakligina saplanmisligimizin sonucu.
Kusura bakmayin. Hala disarida nasil bisiklete binerim diyorum. Hindistan bisiklet antremani yapanlar yuzunden bu hale gelmedi. Vatandasina yeterli degeri vermeyen yoneticiler yuzunden geldi.

8 milyon kişiden 3000 lira alsalar bu oturumda, 24 milyar tl eder. valla iyi. gayet güzel.

Biliyorum konu bisiklet üzerinden yürüyor ama bu konuya uygun bir sorum var arkadaşlar, umarım bir bilen vardır. Beni pazar günkü uçuşuma, arabası olan bir aile ferdim götürüp bırakabiliyor mu yoksa illa taksiyle mi gitmek zorundayım?
Hocam muhtemelen ve mantıken taksi ile gitmeniz gerekiyor. Ama maalesef kurallar kişi,zaman,mekan gibi faktörlere göre değişiyor,o yüzden ne desem yanlış. Ki götürdü diyelim hiç sorun olmadı ,dönüşte polisler çevirir ise sıkıntı çıkabilir büyük olasılıkla. Bu yazdıklarım bilgi değil şahsi düşüncemdir,bilginize

@a.valverde Şarköy dönüşüyse illaki denk gelmişizdir o zaman😁Sizin de tekerinize taş değmesin hocam,sağ olun🙏

Arkadaşlar, birkaç otelin reklamına rastladım.

Şimdi bu kapanmada, tatil bölgelerindeki otellere bugünden yerleşip, 17 gün otelden çıkmadan konaklamaya izin var mı?

Oteller hizmet veriyorsa, nasıl bir kapanmadan bahsediyoruz? Bu sürede viruslenip, birlikte de dönerler artık!

Bu şekilde konaklama varsa, pes diyorum artık😡

Arkadaşlar, birkaç otelin reklamına rastladım.

Şimdi bu kapanmada, tatil bölgelerindeki otellere bugünden yerleşip, 17 gün otelden çıkmadan konaklamaya izin var mı?

Oteller hizmet veriyorsa, nasıl bir kapanmadan bahsediyoruz? Bu sürede viruslenip, birlikte de dönerler artık!

Bu şekilde konaklama varsa, pes diyorum artık😡
Bu sinirlenecegimiz en son seylerden biri. Insanlar sabah aksam toplu tasimayla işe gidip gelmeye devam ederken otelde de olsa 17 gun kapanan insanlara daha hosgoruyle bakiyorum.

Hocam muhtemelen ve mantıken taksi ile gitmeniz gerekiyor. Ama maalesef kurallar kişi,zaman,mekan gibi faktörlere göre değişiyor,o yüzden ne desem yanlış. Ki götürdü diyelim hiç sorun olmadı ,dönüşte polisler çevirir ise sıkıntı çıkabilir büyük olasılıkla. Bu yazdıklarım bilgi değil şahsi düşüncemdir,bilginize

Hiç risk almadan taksiyle gitmek en iyisi, zaten uzak bir mesafe de değil. Çok teşekkürler yorumunuz için.

@Bıyıkov imkan meselesi, haklısınız...

Otelde kapanma(!), zorunlu toplu taşıma ve hoşgörü...🙄

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hiç risk almadan taksiyle gitmek en iyisi, zaten uzak bir mesafe de değil. Çok teşekkürler yorumunuz için.
Hocam riske girmeyin. Özel araç izin almadan çıkamaz diye ibare koymuşlar. Uygulamaya yakalanınca siz ceza almazsınız ama bırakacak şahısa ceza uygulanır. Taksiciler ve toplu taşıma izne tabi olduğu için sorun yok. Biletinizi online veya belge olarak da istenildiğinde ibraz etmek zorundasınız.
1 ay içerisinde iki başvuruma olumsuz yanıt aldım bu arada.

bugün ilk çevirmeye denk geldım. trafik oluşmuş herkesin belgesine bakıyolar. Taksilerde dahil. Ben bisiklet ile geldim. bisikletin önünde çakarlı polis lambası gibi lamba var. polis bana sen devam et çakarlı dedi :)

bugün ilk çevirmeye denk geldım. trafik oluşmuş herkesin belgesine bakıyolar. Taksilerde dahil. Ben bisiklet ile geldim. bisikletin önünde çakarlı polis lambası gibi lamba var. polis bana sen devam et çakarlı dedi :)
ilk günlerde denetlemeler biraz daha özverili olacağını düşünüyorum, ilerleyen zamanlarda yine esneyecektir cezalar :) bugün bende çevirmeden geçtim durduran eden olmadı.

Yıllardır olduğu gibi corona başladığından beri, yasaklı günlerde de işe bisikletimle gidip geliyorum. Firmanın servisleri, toplu taşıma, taksiye göre çok daha güvenli. Hergün çevik kuvvetin yanından geçiyorum, trafik ekiplerinin yanından da çevirmelerden de çok geçtim; hiç sorun yaşamadım, soran olmadı. Bundan sonra da olacağını sanmıyorum, her ihtimale karşı işyerimin hazırladığı izin kağıdını da yanımda taşıyacağım artık.
Tam kapanmanın nasıl olacağı da en başından belliydi. Kendinize dikkat edin dostlar.

Keşke benim de bir izin kağıdım olsa. Elimdeki tek şey lisans.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
ilk günkü durum;
istanbul-kadıköyden çıkıp dış görev yaptığım kartepeye doğru yola çıktım.

Çamlıca gişelerde yol tek şeride indirilmiş. 1 tane polis aracı ve içinde uyuyan 1 polis vardı. Kontrol falan yok, sadece yol daraltıp insanlara işkence ediliyor.
ileride, kurtköyde durum aynı. Ama orada araç içinde 2 polis vardı. Biri uyuyor, diğeri telefonla uğraşıyordu...

Kocaeli'ne doğru, Hereke çıkışı bariyerlerle kapalıydı, izmit batı çıkışı da aynı şekilde bariyerle kapalı...
Otogar-kandıra çıkışı açıktı. Benim işim kartepede olduğu için devam ettim ama kartepe çıkışı da bariyerlerle kapalı.
Sapancaya deva ettim. Sapanca otoban çıkışında polis kontrol ediyor. Durumu anlattım, istanbulda gelip kartepeye gitme için buradan döndüm, çıkışlar kapalı ama bilgilendirme yapılmadı dedim.

Polis direk sövmeye başladı, plansız iş yapıyolar, izmite girmeye çalışan herkes buraya akın etti, biz patladık dedi. BUrasını da birazdan kapatıcazi her şehirde otobandan tek giriş olacak. Ama bilgilendirme yapılmadı dedi. Bakanlığı dün son dakikada hazırladığı "kağıt" 'ı gösterdim, tamam geçebilirsin dedi. Birbirimize iyi çalışmalar deiyp vedalaştık...

İlerde sapanca-kartepe (sakarya-kocaeli) ik sınırı olduğu için bir polis noktası daha var. Oradaki polise de aynı kağıdı gösterdim, "ne imalatı yapıyorsunuz" dedi. Çelikçiyiz dedim... Tamam devam et dedi...

yani anlayacağınız, adam akıllı bir kontrol yok. sadece hem polislere hem de işine gitmeye çalışan vatandaşa işkence var...

Bugün de dün gibi işe bisikletle geldim. Yolda iki noktada çevirme vardı. İlkinde polisler daha sabah uykusundan uyanamamışlardı. İkincisi mobese kamerası altında kontrol olduğu için trafik sıkışmıştı, aradan geçerken bana bir baktı, nereye gittiğimi sordu. İşe gidiyorum diyince geç kalma o zaman diyerek gönderdi.

@Noldor geçen sene de böyleydi. Çok sıkışırsanız ve acil işiniz varsa kuzey marmara daha boş ve az kontrollü oluyor. Köprü trafiği oldukça yoğundu sabah bir de.

@Noldor geçen sene de böyleydi. Çok sıkışırsanız ve acil işiniz varsa kuzey marmara daha boş ve az kontrollü oluyor. Köprü trafiği oldukça yoğundu sabah bir de.
işim neyse ki acil olmuyor. Oraya o parayı vermem... fındık fıstık yiyerek yavaş yavaş gitmeyi tercih ederim :D

• Hahaha
Tepkiler: Ali Eren
Yıllardır olduğu gibi corona başladığından beri, yasaklı günlerde de işe bisikletimle gidip geliyorum. Firmanın servisleri, toplu taşıma, taksiye göre çok daha güvenli. Hergün çevik kuvvetin yanından geçiyorum, trafik ekiplerinin yanından da çevirmelerden de çok geçtim; hiç sorun yaşamadım, soran olmadı. Bundan sonra da olacağını sanmıyorum, her ihtimale karşı işyerimin hazırladığı izin kağıdını da yanımda taşıyacağım artık.
Tam kapanmanın nasıl olacağı da en başından belliydi. Kendinize dikkat edin dostlar.
Ben de bir senedir aynen bu şekilde kurumun verdiği izin kağıdını yanıma alarak sürüşlere çıkıyorum. Ben de hiç durdurulmadım. Artık kendimi kötü hissetmeye başladım. Niye durdurmuyorsunuz kardeşim, ben silik miyim? Neden yok sayıyorsunuz? 😀

Geri