Scudo Sports

25 kilo vermiş birinden kilo verme tavsiyeleri

Emrah selamlar,

zaten seni facebookta görünce kafaya koymuştum zayıflamayı, bana ilham verdin.

@Emrah Özşahin

Emrah selamlar,

zaten seni facebookta görünce kafaya koymuştum zayıflamayı, bana ilham verdin.

Scudo
"İnsana belini doğrultacak birkaç lokma yeter. Bunu yapamıyorsa; karnının üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de teneffüs etmeye ayırsın." Efendimiz'den tavsiyedir.

daha yolun başındayım :)

http://i62.tinypic.com/sgrhhh.jpg

hesaplamayı aşağıdaki siteden yaptım
(link)

Merhaba arkadaşlar, bilgili arkadaşlar şu siteye bakıp beni bilgilendirebilir mi Sizcede gerçek mi ? biraydakilovermek.blogspot.com
ka20.gif

Asitli içecek içmeyin. Yemeklerde ekmek az yiyin.(tam buğday) Şekeri azaltın. Çok yağlı yiyeceklerden daha az tüketmeye çalışın. Protein kaynaklı herşeye allah ne verdiyse yiyebildiğiniz kadar yiyin :) Diyet yapmayın sadece sağlıklı beslenin.;)

Hocam ben kilo alamıyorum. Bunun hakkında tavsiye verebilir misiniz ?

Not: günde 1.5, 2 ekmek yiyen, tek oturuşta büyük boy pizza ya da 2 porsiyon iskender yiyebilen bir kişiliğim.

Okuyorum. Okula otobüs, metro ve yaklaşık 3km yürüyerek gidiyorum. Hafta sonları da yaklaşık 10–15 km yürüyorum ( yürüyorum da yürüyorum). Hususi araba kullanmıyorum. Hatta kaç aydır başkasının arabasına bile binmiyorum, binsem de otobüs kaçınca otostop ile gideceğim yerin 2–3 km yakınına biniyorum. Yani hiç durmuyorum. Evi otel gibi kullanıyorum. Bir de heralde genç olduğumdan dolayı kilo alamıyorum. Ancak spor yapmadan, yani amatör bir şekilde dağ bisikleti yapmadan önce kaburgalarım sayılacak vaziyetteydim. Öğrendiğim şeylerden biri: SPOR ZAYIFSA KİLO ALDIRIR, KİLOLUYSA KİLO VERDİRİR.

Güzel ve yararlı bilgiler paylaşmışınız. Hepinize teşekkürler:):)

@emre önen benim bir çok arkadaşım da fazla kilolu. Ve benim kadar hareketliler. Hatta onlar ekmeği kesti, yağlı yemiyor. Ve hala kilo veremiyorlar. Yani ben kilo alamadığımı düşünüyorum.

@dodurgalı_06
insanların metabolizma hızları birbirinden farklıdır.
bu iş çok bilinmeyenli bir denklem gibi adeta.
sende yaşın ilerledikçe hele 30 yaşından sonra kilo aldığını göreceksin metabolizma hızın yavaşlayacak bunu engelleyemezsin.
şimdilik bundan yakınma bence hatta keyfini sür ve hatta bu durumu koruyabilmenin yollarını ara
:)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@emre önen sağolun hocam. Acaba kilo almaya başlayınca ekmeği nasıl azaltırım, onu düşünüyorum. Ekmeksiz sadece pilav yiyebiliyorum. Bir tabak çorbayla bile çeyrek ekmek yiyorum. İyi geceler dilerim.

@kepi3522

Para kazanmak uğruna insanların sağlığına zerre önem vermeyen yerlerden uzak durun.

Prof. Andrew Coggan'ın altın değerinde hatta pırlanta değerinde görüşünü paylaşayım:

upload_2017-2-27_11-39-12.png

Arkadaşlar öyle herkese yazılan reçete gibi şu diyet işi çözer yaklaşımındna uzak durun. Her vücudun ihtiyacı farklıdır. Yahu bunula alakalaı beslenme ve diyetisyenlik diye bir uzmanlık alanı var. Sağlıklı beslenmenin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz ama ortalıkda dolaşan hazır diyet proğramlarını bir kenaa bırakın. Gidin bir diyetisyene sağlığınızdan olmadan kilonuzu verin. Bazı vücutların potasyuma diğerlerinden fazla ihtiyacı olabilir yahut demire. Kiminde insülin direnci farklı olduğu iin tatlı yemeden kilo vermesi mümkün olmayabilir. Özetle sağlıklı beslenin spor yapın ama fazla kilonuz varsa kafanıza göre bir diyete başlamayın.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve ayz0067
1 günde 2500 kalori açığı oluşturmak büyük saçmalık olur zira hem bunu bünye kaldıramaz hem de ciddi moral ve güç kaybına neden olur
ayrıca 1250 kalori alalım diye hesap da yapmak yanlış çünkü herkesin kalori ihtiyacı farklılık gösterir
bence en doğru yaklaşım % olarak hesaplanmalı ve bu kalori açığı %10-15 arasında olmalı yani max 15 min 10
tabi 0 karbonhidrat alımı da yanlış

Bende alanya parkurunda sakatlandığım zaman 3 ay evde oturdum ve aşırı derece kilo aldım ilk öncelikle yavaşlıyan metabolizmamın hızlandırmak için yeşil çay benzeri şeyler içmeye başladım. ardından sağlıklı tarifler ve diyet listeleri seçip haftalık uyguladım ve yavaş yavaş eski kiloma döndüm 20 kilo verdim.

Konuyla direkt olmasa da dolaylı ilgisi olan bir konuyu kendi yaşadığım örnekle paylaşmak ve sizleri uyarmak istiyorum.
Sebepsiz ve aşırı kilo kayıplarında çok sevinmeyin hatta şüpheci davranın.

Metabolizma hızı,günlük aktiviteler,beslenme gibi faktörlere bağlı olduğu kadar vücutta olan ve hiç bir belirti vermeyen hastalıklara da bağlıdır.
İrritabl bağırsak sendromu sebebi sandığımız rahatsızlık nedeniyle 2,5 yılda 30 kilo verdikten sonra,kilo kayıplarım devam edince yaptırdığım kan tahlili neticesinde KML (kronik miyeloid lösemi) olduğumu öğrendim 6 ay önce. Ne yersem yiyeyim kilo almıyor tam tersi kilo veriyordum.
Bu ve benzeri kanser hastalıkları metabolizma hızını aşırı artırdığı gibi,vücutta kas kütlesi,yağ,ödem gibi ne var ne yoksa eritip bitirmek suretiyle sürekli şekilde kilo kaybına neden oluyor.
Tedavi başlangıcından sonra düzelen kan değerleriyle tekrar yavaşlayan ve normale dönen metabolizma hızı sebebiyle yavaş yavaş kilo alımı ve kaybolan kas kütleleri yerine gelmeye başladı.

Sizlere tavsiyem ne zaman biteceği belli olmayan bu pandemi sürecinde özellikle 30-35 yaşın üzerindeyseniz en azından yılda bir Hemogram adı verilen kan tahlilini yaptırmanız. Hemogram basit ucuz ve aile hekimliklerinde bile yapılan,sonucu kısa sürede çıkan ancak vücudunuz hakkında size ve hekiminize bir çok ipucu veren bir tahlildir.

Şunu da bir not olarak ekleyeyim.
Doktor olmayanlarımızın sıkça yaptığı hataya düşmeyin. Tahlil sonucunda referans değerlerinden düşük ve yüksek değerler görüyorsanız bunu kendiniz internetten vs.araştırarak yorumlamayın. Kandaki değerlerin birbirleriyle olan oransal ilişkileri sadece konunun uzmanı doktorlar tarafından değerlendirilen ve anlamlı bulunan konulardır. Örneğin kanınızdaki B12 vitamini veya calcium düşüklüğü sebebiyle doktora sormadan kafanıza göre vitamin mineral takviyesi almayın.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Geçen sene 10 kilo vermiş biri olarak vereceğim tavsiye. Pedal. Günde 8-10 km, hafta sonu 30-60 km arası bisiklet. Boğazdan asla kısma, abur cubur yerine yemek ye. Diyet yapmadım, aksine döner de yedim, iskender de, yağlı bir çok alternatifte. Ama cips, çikolata gibi yapay gıdalardan uzak kaçtım ve sürdüm. Kış gelince yine 100 olmuş olsam da hedefim yaz sonu yeniden 90ın altında kalmak ki bu defa iş yerim en kısa yolda 20 km demek, hedefim büyük :kötü::koptum:

Geri