Açılın işin uzmanı geldi. Şaka bir tarafa kendi konumun altına yazsam da buraya da yazayım okuyanlar faydalansın. 2 aylık beslenme şeklim, egzersizlerim ve ilk-son kilomdan bahsedeyim. Öncesinde sabahları fabrikanın verdiği yağlı açma-poğaça, öğlenleri bol ekmekli fabrika yemeği (Menü beğenilmezse dışarıdan söylenen 1 ekmek arası dönerler), öğlenden akşama kadar çikolata, bisküvi ve türevleri. Çok hareketli olmayan bir iş. Akşamları pilav, makarna, ekmek. Geceleri uykudan uyanıp süt ve kurabiye yemeler. Sigarayı bırakmış bıraktığı günden bu zamana kadar kg almış bir bünye. Sonuç 1,68 boya 83,5 kg (Dönem dönem 84,5 kg ları da gördüm) Başlangıç ben kilo vereceğim dirayeti. Sigarayı bırakmış birisi olarak bu konu beni pek zorlamadı. Başlangıç sabahları tam buğday ekmek arasına konulmuş krem peynir-zeytin ezmesi. Öğlenleri ilk başta hindi füme tam buğday ekmeği arasına. Sonra platoya girdim yani kg vermem durdu bende şekersiz fıstık ezmesine döndüm öğlenleri. Akşamları bir tabak yemek-çorba-salata. (Ekmek, pilav, makarna kesinlikle yok). Akşam çayın yanına ya gün kurusu yada hurma 5 adet. Haftanın 1 günü bisiklete binmedim. Diğer günler trainerda yaklaşık 30 km sürüş. Haftasonları sürebildiğin kadar sür şeklinde (Ortalama 2 gün için 50 km gibi) 2 ayın sonunda 70 kg olarak tartıda kendimi gördüm. Bu sırada rejimimi programlayan aynı zamanda biyoloji öğretmeni olan eşim. Bu durum benim için büyük bir avantaj oldu.