Scudo Sports

25 kilo vermiş birinden kilo verme tavsiyeleri

Yine 110 lara çıkınca öğünü 2 ye düşürdüm ve karbonhidradı ekmek olmaktan çıkardım. Pilav makarna vs kısmadan yiyorum, protein i arttırdım, malum tokluk hisside veriyor. Sıfır aburcubur ve tatlı, söylemeye gerek yok sanırım ...Sadece 2 öğün ekmeksiz, dolu dolu. 10 gün oldu, tartılmadım ama görünüş değişti..1.5-2 kg vermiş olabilirim..

Scudo
Yine 110 lara çıkınca öğünü 2 ye düşürdüm ve karbonhidradı ekmek olmaktan çıkardım. Pilav makarna vs kısmadan yiyorum, protein i arttırdım, malum tokluk hisside veriyor. Sıfır aburcubur ve tatlı, söylemeye gerek yok sanırım ...Sadece 2 öğün ekmeksiz, dolu dolu. 10 gün oldu, tartılmadım ama görünüş değişti..1.5-2 kg vermiş olabilirim..
En son senin yemeklere kediler falan çöküyordu abi,bence onun etkisi :p

Açılın işin uzmanı geldi. Şaka bir tarafa kendi konumun altına yazsam da buraya da yazayım okuyanlar faydalansın. 2 aylık beslenme şeklim, egzersizlerim ve ilk-son kilomdan bahsedeyim. Öncesinde sabahları fabrikanın verdiği yağlı açma-poğaça, öğlenleri bol ekmekli fabrika yemeği (Menü beğenilmezse dışarıdan söylenen 1 ekmek arası dönerler), öğlenden akşama kadar çikolata, bisküvi ve türevleri. Çok hareketli olmayan bir iş. Akşamları pilav, makarna, ekmek. Geceleri uykudan uyanıp süt ve kurabiye yemeler. Sigarayı bırakmış bıraktığı günden bu zamana kadar kg almış bir bünye. Sonuç 1,68 boya 83,5 kg (Dönem dönem 84,5 kg ları da gördüm) Başlangıç ben kilo vereceğim dirayeti. Sigarayı bırakmış birisi olarak bu konu beni pek zorlamadı. Başlangıç sabahları tam buğday ekmek arasına konulmuş krem peynir-zeytin ezmesi. Öğlenleri ilk başta hindi füme tam buğday ekmeği arasına. Sonra platoya girdim yani kg vermem durdu bende şekersiz fıstık ezmesine döndüm öğlenleri. Akşamları bir tabak yemek-çorba-salata. (Ekmek, pilav, makarna kesinlikle yok). Akşam çayın yanına ya gün kurusu yada hurma 5 adet. Haftanın 1 günü bisiklete binmedim. Diğer günler trainerda yaklaşık 30 km sürüş. Haftasonları sürebildiğin kadar sür şeklinde (Ortalama 2 gün için 50 km gibi) 2 ayın sonunda 70 kg olarak tartıda kendimi gördüm. Bu sırada rejimimi programlayan aynı zamanda biyoloji öğretmeni olan eşim. Bu durum benim için büyük bir avantaj oldu.

Merhabalar,

Böyle bir başlık gördüm yazayım altına belki birilerinin işine yarayabilir. Ben 2016 Haziran ayın 140 kiloya ulaştım. Bir kaç rahatsızlığımda vardı tabi .

Ardından doktor ; zayıflamalısın dostum yoksa daha çok yamulursun (skolyoz) gibi şakacı bir şekilde yaklaştı . Beni bir panik sardı tabi. Bisiklet,koşu vs hiçbir spor yok hayatımda. Akşama kadar okuldan sonra eve gelip gitar çalıp otururdum.

Ardından silkelenmem gerek dedim. Bir kaç diyetisyenden fikir aldım ama hepsi hikaye geldi bana (bu benim fikrim tabi)

Kendimi en iyi ben tanıyordum ve en iyi doktorum ben olabilirim diye çıktım yola. Yaşadığım yerde bir yürüyüş koşu parkuru vardı 7 km toplamda. İlk başlarda oraları yürümeye başladım. Bir elimde kola bir elimde fıstık ile yürüyemiyordum ya yolun yarısından dönüyordum .

Bu böyle 2 3 ay boş yere gitti. Terlediğime değmedi yani. Ki terlemekten nefret ederdim. Aman hareket ederim diye/

Sonra PT bir arkadaşım vardı okuldan ondan fikir almak istiyordum. Ağırlık kilo kaybettirir evet ama omurgamı zedelemem de gerek . Sakıncalı bir durumdu.

Baya sancılı geçen bir süreçti. Çok kitap karıştırdım , kan değerlerine göre beslenmeyi araştırdım. Ama yapamadım geçemedim yani boğazımın önüne .

Bir arkadaşım " sütü yumurtayı peyniri kes gerekirse ete bulaşma " dedi. Ben bunu denedim . Zaten istiyordum çok fazla sevdiğim yiyecekler değildi.

Yeni bir sayfa açıp yediklerimi gün gün yazıyordum. Ölçüyordum sürekli kendimi. ben 3 ay gibi bir zaman zarfında 17 kilo verdim. Çok yiyordum sanırım. Sonra yürüdüğüm yol çiçek tarlası gibi gelmeye başladı . O kadar güzel ve hafif tempoda koşuyordum ki . Çok güzeldi.

Ardından hayatıma Sedona 300s girdi. İnmiyordum tepesinden. Koşuya okula her yere bisiklet ile. Sonra yaz tatilinde Batum'a gitmeye karar verdim .Sonra bisiklet çıkmadı hayatımdan.

Üstün körü yazayım dedim.

Dedim ki ben de yazayım... 21 aralıktan bu yana 17 kilo.. Önce tek ogune düştüm. Kh grubu max 30 gr.. Protein 80-90 gr yağ da 130 gr civarı.. Tam ketojenik değildi.. Yemeklerde mutlaka turp, şalgam, tere tarzı sulfurlu gıdalar.. Saat 16_17 arası yemek
Egzersiz öğle araları yürüyüş(6 km) Mesai sonrası kosu(8-12 km arası) akşam trainer de 100 dk bisiklet.. Sporları yemek öncesi yapıyorum. Sıkıntı yaşamadım çünkü metobalizmam açlıkta daha rahat.. Uzun yıllardır sahura bile sadece şu için kalkıyorum. Daha önceki uzun koşularım da aç karnına. Bisiklette aynı şekilde..
Memnun muyum? Memnunum. Tahlilerimde sıkıntı yok..
@trainspotting35her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir hanfendi vardır...
Bu arada hala tek ogunum

Her şey yalan açlık gerçek. Aç kalacaksın aç. Ben öyle 3 saat arayla günde 5 kere kuş yemi kadar beslenmeyi beceremedim. Yedimmi doymam lazım, o tatminiyet olmazsa olmaz.

2 aydır günde 1 öğün yiyorum, sadece akşam yemeği. Zaten sabahları iştahlı biri değilim, o sebeple akşam yemeğine kadar bişey yemeden durmak beni zorlamıyor. akşam 7 gibi fazla karbonhidrata kaçmadan ama doya doya yiyorum. Ama sonrasında 15 yıldır gece 12 gibi yaptığım kola+cips/kuruyemiş keyfini bırakmak çok zor oldu. Halen de gözümde tütüyor aslında. Ama tutuyorum kendimi. Bu şekilde 2 ayda 10 kg verdim.

Her şey yalan açlık gerçek. Aç kalacaksın aç. Ben öyle 3 saat arayla günde 5 kere kuş yemi kadar beslenmeyi beceremedim. Yedimmi doymam lazım, o tatminiyet olmazsa olmaz.

2 aydır günde 1 öğün yiyorum, sadece akşam yemeği. Zaten sabahları iştahlı biri değilim, o sebeple akşam yemeğine kadar bişey yemeden durmak beni zorlamıyor. akşam 7 gibi fazla karbonhidrata kaçmadan ama doya doya yiyorum. Ama sonrasında 15 yıldır gece 12 gibi yaptığım kola+cips/kuruyemiş keyfini bırakmak çok zor oldu. Halen de gözümde tütüyor aslında. Ama tutuyorum kendimi. Bu şekilde 2 ayda 10 kg verdim.
Günde 1 öğün nasıl oluyor? Sabah bir şey yemezsem 7de kalkayım 10da beynim uyuşmaya başlar. Sabah yiyeyim, en kötü öğlen 3te kendimi kötü hissederim. Akşam yemesem de olur 7-8-9 ne zaman olursa meyve ile de geçer. Ama 3 öğün olmadan yapamıyorum.

• Üzgün
Tepkiler: HakanAydn
Hesaplama hiç karışık değil :) ama uygulaması kolay olmuyor
Giren kalori < çıkan kalori
Başarılır ise ise kilo verilir. Yaptığınız egzersizin durumuna göre, kalori alımınızı kısacaksınız.
Harcama çoksa giriş artabilir, harcama yoksa giriş ancak motoru rölantide çalıştıracak kadar az olmalı.
Yemek seçmeye gerek yok. Bence hepsi dengeli tüketilmeli. Sadece alınan toplam kalori, tüketilenden fazla olmasın yeter.
Yakamayacaksan yemeyeceksin :D

bende alıcağım bisiklet 10 kilo olunca kendimden 10 kilo eksilttim

@Özcan Aynen eşimde o şekilde hesap yapıp yiyeceklerimi planladı. Asla aç kalmıyorum mutlaka 3 öğün yiyiyorum. Hatta çay yanını sayarsak 4 öğün. Biraz akşama doğru halsizlik başladı oraya da gün kurusu yazdı benim hanım yani öğün 5 e çıktı ama 14 kg gitti. Zayıflamaya da devam ediyorum. Hedefi 68 dedi emir demiri keser.

Kasım'da 84, bugün 73. Formül: haftada en az 100 km. İhtiyacım kadar beslenme.
Fakat iki haftadır bir tembellik çöktü üzerime. 😔 Takip edenler farkındadır. 😆

Kilo konusu maalesef çok karışık.
giren ile çıkan dengesini bozmamak lazım. Geçen yol 91 kilolardan (boy183 cm bu arada) 86lara kadar düşmüştüm Kasım ayında, bu 2-3 aylık dönemde yine 91 kiloya geldim.
Son 10 gündür, sıfır şeker ve sıfır ekmek tüketerek 3-4 kg gitti ancak hava şartları ve iş temposundan bisiklete de doğru düzgün binemedim.
şimdi nisan ve Mayıs aylarını doğru değerlendirip 80-83 bandına inmem gerekiyor. Hedef 78-80 ve buna Haziran-Temmuz’da ulaşmak istiyorum.
duruma göre 700 km civarı, otel konaklamalı bi Trakya turu hayalim var 2-3 senedir. Belki onu da gerçekleştiririm Haziran’a kalmadan.
sağlıcakla kalın :)

Yemek seçmeye gerek yok. Bence hepsi dengeli tüketilmeli. Sadece alınan toplam kalori, tüketilenden fazla olmasın yeter.
Bazı şeyleri yiyince tüketilenden az kalori almak mümkün olmuyor. 2 diş baklava 1 saatlik zorlu bir tırmanışı rahatlıkla sıfırlar mesela :)

İşin kötüsü tek bir küçük çikolatada bile 600-700 kalori olması ve bunu yakmak için 50-60 km gibi (mesafe tam doğru olmayabilir) bisiklet yapmanın gerekmesi...Kim keşfettiyse kakao dan böyle bir "şey" yapılabileceğini, hakkımı helal etmiyorum ona...🙂
Tek öğüne düşen arkadaşlar psikolojiniz nasıl? Ben aç kalınca kendime çok kötü davranıyorum, tamamen negatifleşiyorum, elimde değil. Akşam çayıyla bisküvi kek vs yoksa (10 gündür yok) hayata küsüyorum..Yemek için yaşamak ne güzeldir dimi...😁

2016 yılında tek böbreğimi aldırdım,üstüne de 1 sene kemoterapi gördüm. 2017'nin temmuz ayında kemo bittiğinde 113 kiloydum. Sonra düzenli sabah yürüyüşü ve ekmek,şeker ikilisini kesip,biraz da dikkatli beslenerek 89 oldum. Pandemi yasakları vs derken ,son bir kaç ayda 93'ü gördüm. Hedefim,yaz sonunda 85 civarı bir kiloya inmek.

2016 yılında tek böbreğimi aldırdım,üstüne de 1 sene kemoterapi gördüm. 2017'nin temmuz ayında kemo bittiğinde 113 kiloydum. Sonra düzenli sabah yürüyüşü ve ekmek,şeker ikilisini kesip,biraz da dikkatli beslenerek 89 oldum. Pandemi yasakları vs derken ,son bir kaç ayda 93'ü gördüm. Hedefim,yaz sonunda 85 civarı bir kiloya inmek.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
45 kilo vermiş birisi olarak bikaç kelam da ben edeyim. Kahvaltı yoksa işiniz zor. Sadece kahvaltı değil, düzenli yemek önemli. Ekmek, şeker, hamur türevi olmazsa hayat kolay. Ev yemeği çok abartılı yağlı olmadığı ve ekmek yemediğiniz sürece kilo yapmaz. Sebze fln varsa sınırsız yenebilir. Onlarla doymaya alışmak lazım. Ekmeksiz doymuyorum olayından kurtulmak şart.
Hareketi hayatın içine sokmak gerekli. Sadece bisiklet değil en kolayı yürüyüş. Vakit varsa saatlerce yürüyün. Bir süre sonra yorulmaz oluyorsunuz.
Yazacak çok şey var ama gözü korkutacak şeyler değil. Küçük küçük değişiklerle o kadar çok şey yapılabilir ki.Bazı şeyleri hayatın doğal akışına entegre etmek , kilo verme ve özellikle sonrasında koruma konusunda çok önemli. Böylece kendinizi birşeylere zorlamak zorunda hissetmiyorsunuz.

Geri