Scudo Sports

24 Saatte 590 Km Türkiye Rekoru Bisiklet Turu

Scudo
@birolcakir Tebrikler, çok iyi iş çıkarmışsınız.
Runtastic 546 km, Strava 590 km, Strava etiketi toplam 620 km diyor. Hangisini nasıl kabul edeceğiz?

@MehmetAliB.

Resmi olan 620 km

Birol abiyi 30 dk önce evine bıraktım. Hala sürebilirim diyor .

Yaklaşık 400. Km de kadro kulağı ve aktarıci kırılmış. ( kadro kulağı kırmayı çok sever )zinciri kopmuş . Kendisi iyi . Bisikletinin sevkate ihtiyacı var :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Afyon35Evet uyumadan gitti . Toplam mola 3 saatten daha az . Geri kalan sürede aktif sürdü .

@S-Works kendisinde anlamsız bir kadro kulağı ve zincir düşmanlığı var.
şaka bir yana eger darbe gelmiyorsa neden oluyor bu tür şeyler? şu zamana dek hiç kırmışlığım yok.

Hem rekor için hem de böyle anlamlı bir organizasyona imza atıldığı için tebrik ederim.

İlerde denemek isteyen genç arkadaşlar için bir şey sormak istiyorum. 24 saatte en uzun mesafe rekorunun kuralları nedir? Mesela veledromda 24 saat sürüp toplamda bu mesafeyi geçsek rekor kırmış sayılıyor muyuz veya Konya gibi düzlük bir şehirde denesek?

@mahmutyolkans Amanda Coker adında Floridali kadın bisikleti bir yılda en fazla süren bisikletci unvanını ( guinnes rekorununu kırmak için ) almak için hergün 400 km sürüp toplam 100 metre rakım çıkıyordu. Sonunda basardi ve su an rekor onda.Rota tamamen sizin takdiriniz.

• Beğen
Tepkiler: burakbn
Kafamı kurcalayan bir şey var. :kötü:

Birol abinin içtiği çayın tarifini alabilir miyiz? :rolleyes: Yoksa soğuk çay mı içiyor hazır?

• Beğen
Tepkiler: ALIUZGUR
Kafamdaki sorular;

Tur öncesi ve tur esnasında ne yedi ?
Tur esnasında, masaya oturup yediği yemeklerden sonra nasıl yüksek performans ile pedal çevirdi ? Bunun sırrı ne acep :)

Ben spordan 15 dk önce bir muz yesem yollarda bayılma derecesine geliyorum. İşte o kadar kan akışını etkiliyor...:D

@Ahmet AyazBirol abi ayda bir kulak kırar . Rampalari büyük ayna küçük ruble ile çıkar .

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@mahmutyolkansBildiğim kadarını aktarıyorum.
Malum Biz Osman şirin e ait olan rekoru aldık . Bu sebeple aynı rota olmak zorunda . 2 kamera ile bütün tür kayıt altında . Önde eskort araç olamaz . Yanında arkasında kimse bisiklet kullanamaz. Tek başına sürüp belgeliyorsun .

@SaruÇay aynı çay da bünye farklı olduğu için dönüşler farklı oluyor :)

@turac000Genel manada ekmek yer Birol abi. Ve her zaman yiyebildiginiz kadar ekmek yiyin der :)

Video var mıdır acaba?

@S-Works
Benim çok merak ettiğim bir konu var. Tamam bisiklet süren kişi arkadan takip ediliyor, herhangi bir sıkıntıda müdahale edilir vs. ama 24 saat gerçekten çok uzun bir zaman. 3 saatten bile az bir mola zamanı ve 21 saat net sürüş. İnanılmaz bir yorgunluk yaşıyor olmalı bisikleti süren. Yani bu yorgunluğun getirebileceği bir anlık bilinç kaybı, ya da bayılma durumları olabilir. Uykusuzluk da çok önemli sonuçta. 620 km... İnsan arabayla giderken bile yorulur bu mesafede.
Düşme halinde çok ciddi sakatlıklar çıkabilir. Bu tip durumların önüne geçmek adına herhangi bir şey yapılıyor mu tur boyunca?
Yani ne bileyim, işte 8 saat sonra doktor kontrolü, veya 14. saatten sonra başka bir şey...

Ya da hiçbir şekilde sürücüye karışmadan sadece arkadan takip mi ediliyor? Aklıma dürbünle sürekli olarak yüzündeki ifadeyi takip etmek gibi şeyler geliyor, yani sıkıntılı bir durumu önceden farkedebilmek adına :p

@S-Works
Ama o videoyu bir şekilde izlememiz lazım. Video işlerinden iyi anlayan arkadaşlar hiç olmazsa gündüz vakti yani hava aydınlıkken olan kısımlardan derlemelerle 1-2 saatlik bir video ayarlasa. Tabi finish bölümü de...
Yukarıda yazdığım, 24 saatlik turun tamamını istemek biraz saçma olmuş çünkü :komik:

@07yusuf

Araç sadece arkadan gidiyor. Araçtan sıvı ve gıda takviyesi yapıldı. (Durmadan ,hareket halinde)
Öncelikle bu tarz uzun turlar tecrübe gerektiriyor. Stravadan bakarsanız bu ilk uzun turu olmadığı için uyku problemi oluşmuyor. Ki istanbulda da sabaha 6 7 de yola çıkıp gece 12 ila 2 arası evine gittiği için sorun teşkil etmiyor.

Yaklaşık 6 saat arayla yemek molası verilmiş. Yorgunluk kısmına gelince eve bıraktığımda dönüşte sürerek gelsem daha az yorulurdum dedi :) Araba yolculuğu yormuş.

@07yusuf
Video kaydı paylaşılacak. Ancak takdir edersiniz ki biraz zamana ihtiyacımız var. Tüm turdan kesitler ile yeni bir montaj video oluşturulacaktır. Yayınlandığında buradan link paylaşımı yapacağız.

@S-Works galiba bir noktadan sonra vücut artık makineleşiyor.
ne denebilir ki? Helal olsun.

• Beğen
Tepkiler: seomam
Geri