Teşekkür ederim Hakan. Bisiklet al bencede. Ve yakın çevreni keşfetmeye başla. Bakış açının değişeceğine (Olumlu yönde) garanti veririm. Ben Şarköydeyim. Yolun düşerse tanışmak isterim. Yaşıma gelince, şu anda 57' yi harcıyorum. Sağlıkla kal.
Arka bagajı kast ediyorsunuz erhalde. Bir özellikleri yok. Bagaj sıradan bir alüminyum. Yedi yıl önce almıştım. Hala kullanıyorum. Heybe çantaları da aynı yıl almıştım. İnternetten. En hafif çantalardır. İki modeli vardır. Biri küçük boydur, benimkinden. Diğeri büyük boy. Ama büyük olanı yaz turları için bence çok fazla. Ben genellikle yaz mevsimi turlara çıktığım için yüküm de fazla olmuyor. Mümkün olduğu kadar da demirbaş ihtiyaçlar haricinde, belki lazım olur diye yük taşımam. Değişmeyenler : Çadır,mat, uyku tulumu bazan onuda almıyorum. Tamir takımı, 2-3 tşört, 2-3 atlet. 8-10 adet kilot. Kilotları yıkamadan atarım. Bir yerlerden yenisini alırım. Boğazlı kazak bence şart. Bir adet eşofman üzeri veya su geçirmez mont. Havlu, sabun, vs. Tayt giymediğim için iki adet normal kısa şort, bir adet deniz şortu. Fot. mak. kameram vs. Bunların haricinde değişken, geçici bazı yüklerde oluyor. Ama bunlar değişmez. Gereksiz veya Tur boyunca 1-2 kez kullanacağım malzemeyi yanıma almam da, taşımam da. Tur amacınız varsa gözünüzde büyütmeyin. Yola çıkın yüke bakmayın. Yoruldukça gereksiz olanları zaten atacaksınızdır.

Ben 2012 yılında Borçka da uyku tulumunu atmıştım.

) Sıcaktan on gün kadar hiç kullanma ihtiyacı duymamıştım. Eee bir kiloyu neden taşıyayım ki. Hoşça kalın
Levent EROĞLU,
Teşekkürler kardeşim. Yalnıca bir cümle ile karara varmayalım. Ama o pozisyonda yinede önce can diyorum. Örneğin 2010 yılında köpek yüzünden asfalta çakılıp, 24 saat Tekirdağ Devlet Hastanesinde yoğun bakımda kaldığımdan haberin olamayacağı için bu şekilde yorumladığınızı var sayıyorum. Sağlıkla kalın.
Ogün Doğanay,
2012 yılında ben yine Karadenizde idim. O yıl Ordu'dan sonra Perşembe üzeriden gitmiştim, eski yoldan. O bölgede çok güzeldi. Ama tüneli geçmekte istiyordum. Bu turda Tüneli tercih ettim. O fotoğraflar aslında video kaydından alınmadır. Tüneli geçene kadar videoyu açtım. Görüntüleri izleseniz, gerçekten insan ürperir. O araçlar hakikaten çok tehlike yaratıyor. Ama çok dikkatli ve kontrollü geçtim. Sana da keyifli turlar diliyorum. Sağlıkla kalın.