2350 Km. Artvin'den Trakya'ya (Cesaret mi, dayanıklılık mı?)

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
66
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Soner bey merhaba. Siz gezip görmek istediğiniz bir kaç yeri netleştirin, yol iz kendiliğinden size açılacaktır. Önce yakın çevrenizden bir kaç günlük tur planlayın ve çıkın, her şey kendiliğinden gelişecektir. Bi gayret, azıcık tatlı inat.:))) Deneseniz ne kaybınız olur ki.
 
Scudo

soner canlı

Daimi Üye
Kayıt
31 Ocak 2014
Mesaj
231
Tepki
197
Şehir
ankara
Bisiklet
Scott
Merhaba abi inşallah.Yıllık iznimde günlük yapabilirim aslında ancak günü geçerse iç işleri bakanından izin almak gerekir:)) Ankaranın göbeğinde değilde civar ilçelerinde yaşıyor olsam hafta sonları bile vururum kendimi dağlara ama işte şehire sıkışıp kalmışız tabiri caizse:(
 
  • Beğen
Tepkiler: İbrahim Yurtseven

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Nisan 2013
Mesaj
1.096
Tepki
2.201
Yaş
50
Şehir
K.Çekmece İstanbul
Bisiklet
Salcano
İbrahim Abi, bu sene tura çıkmıyor musun? İnşallah sağlığın sıhhatin yerindedir. Bisikleti işe gitmekten başka zaman kullanamayan şu gariban yazılarını dört gözle bekliyor.
 

veli uşak

Aktif Üye
Kayıt
16 Mart 2013
Mesaj
109
Tepki
39
Şehir
Manisa-AKHİSAR
Bisiklet
Sedona
İlk önce ibrahim abi senin bu özgüveninden,cesaretinden ve dayanıklılığından dolayı tebrik ederim. Birçok insanın kardeşine örnek oluyorsun oldun da gezdiğin gördüğün yerleri bizlerde gördük ve emin olabilirsin ki içim kabardı bende yapacağım diyenleri gördüm sayfalar boyunca bende yaklaşık 4 senedir düzenli bisiklet sürüyorum ve KPSS hazırlanıyorum sınavı atlattıktan sonra böyle uzun bir tur hayalim vardı kesinlikle yapacağım senin paylaşımlarını gördükten sonra bi kaç sorum olacak kamera olarak bazı fotolar GO Pro ile mi çekildi? Tekrardan tebrik ederim, devamını bekliyoruz.
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
66
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Ahmet kardeşim merhaba. Sağlıkta sorun yok. Bu yıl tur var tabii ki. Ancak Akdeniz'i düşündüğüm için Ağustos sonrası, sonbaharı uygun gördüm. Malum Akdeniz sıcağında erimek var. Biraz havalar kırılsın bekliyorum. Sağlıkla kalın.

Veli yorumun için çok teşekkürler. Hayal ettiğin turlarını erteleme. Çık kardeşim. Senin yaşında çok daha keyifli olacağına eminim. Evet fotoğrafların büyük çoğunluğu Go Pro ile değil de rakibi SONY HDR AS 15 Aksiyon kamera ile çekildi. Hareketli çekimler için süper bir kamera. İnmeden, durmadan istediğin her an her yeri rahatlıkla çekebiliyorsun. Video çekime ayarlayıp daha sonra kare kare binlerce foto. alabilirsin. Maddi durumun müsaitse tavsiye ederim. Ama kameram yok diye asla turunu erteleme. Boş ver kamerayı. Amaç tura çıkmak olsun. Yıllardır kamerasız gezdim. O gezilerimden de müthiş zevk aldım. ERTELEME.
 

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Nisan 2013
Mesaj
1.096
Tepki
2.201
Yaş
50
Şehir
K.Çekmece İstanbul
Bisiklet
Salcano
Şimdiden hayırlı kazasız belasız bir tur diliyorum abi. Sana Akdeniz turunda eşlik edecek birçok arkadaş olacaktır.
 

sami_trek

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Şehir
istanbul
Merhaba ibrahim bey
sizi kutlarım öncelikle; hayat dolu bir kişiliğe sahipsiniz. özelliklede yasadığınız güzelikleri paylaşmayı seviyorsunuz. Bir bisiklet turunu daha da güzelleştiren bu olsa gerek. ayrıca yeni yerler görmek, insanlarla tanışmak paha biçilemez. Bir başka güzel olan da yaşam mücadelesi vermek yol boyunca; su ne kadar kaldı? nereye kadar idare eder? en yakın dinlenme tesisi ne kadar uzakta? en uygun kamp alanı neresi gibi sorularla meşgulüz yol boyunca. şehir stresinden uzakta olmak ve elmizdekilerin değerini bilmek bir başka güzel.

İşte bu sebeple sizin bu paylaşımlarınız sayesinde geçen sene başarıyla bitirdiğim ve bu senede 3 gün sonra tekrarlamayı planladığım istanbul-izmit-düzce-bolu-karabük-pınarbaşı seyahatimi son anda istanbul-izmit-sakarya-zonguldak-bartın-pınarbaşı olarak değiştirmiş bulunmaktayım :)

Ancak planladığım rotaya baktıgımda kafamda bazı soru işaretleri var.

Bu rota boyunca tecrube edinmediğim ne gibi olası şeylerle karşılasabilirim veya neler yapmam veya yapmamam gerekli kısaca acıklarsanız sevinirim.

Teşekkürler.
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
66
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Sami bey merhaba. Yorumunuz için teşekkürler. 2009'da Batı Karadenizin bir bölümünü gezmiştim. Defalarca gidilse dahi doğa güzellikleri bitmez. 2007 yılından itibaren gezmeye çalışıyorum. Öyle önemli bir sorunla hiç karşılaşmadım. Ama merak ettiklerinizi şöyle maddeler halinde açıklarsanız, örneğin beslenme, kamp, bisiklet, ekipman veya gideceğiniz bölgede görmeniz gereken yerler gibi. Belirtirseniz sevinirim. Ben teşekkür ederim.
 

sami_trek

Üye
Kayıt
31 Ağustos 2010
Mesaj
2
Tepki
0
Şehir
istanbul
cevabınız için teşekkür ederim.

Evet doğal güzellikleri için gitmeye değer bir yer. en azından E80'den iyidir :)

Anladığım kadarıyla tahmin edemeyeceğim sıkıntılar cıkmaz karsıma.
Ama en çok merak ettiğim konu şu: çadır kurmak için yerleşim yerlerine yakın yer mi aramalı? yoksa mümkün olduğunca gözden uzak bir yerlere mi kurulmalı?
geçen seneki turumda lokantaya yakın biryerde gözden uzak olmayan bir yere ve birde caminin bahçesine çadır kurmustum.

Teşekkürler, hayırlı iftarlar.
 

Hakan Boz

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2014
Mesaj
270
Tepki
131
Yaş
31
Şehir
Karabük-İstanbul
Bisiklet
Corratec
İbrahim Abi bende konusu açılmışken sorayım.Ben Karabük'te üniversite okuyorum bu yaz bisiklet alıp öyle gideceğim.Fakat birkaç yer dışında gidilip görülesi nereler var Batı Karadenizde bilmiyorum.Bölgede sizin gidip beğendiğiniz görülmesi gereken yerleri yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.
 

İbrahim Yurtseven

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Nisan 2007
Mesaj
463
Tepki
1.370
Yaş
66
Şehir
KIRKLARELİ - lÜLEBURGAZ
İsim
İbrahim YURTSEVEN
Bisiklet
Specialized
Sami bey merhaba. Doğal güzellikler olarak Ülkemizin en zengin bölgelerinden birine gidiyorsunuz. Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin doğal güzelliklerini taratırsanız (GOOGLE) tahmininizden fazla yer çıkacaktır karşınıza. Pınarbaşı güzergahınızda varsa ILICA ŞELASİNE gitmeden olmaz, VALLA kanyonunuda görmenizi tavsiye edrim. Aynı vadinin devamıdır. Bartın Ulus'tada doğa harikası yerler varmış. Tek tek anlatma ile bitmez. Örneğin Pınarbaşı dönüşü Safranbolu, Karabük Yenice arasını ve yenicedeki Şeker kanyonunu gezebilirsiniz. Bunların detayını, artık internetten temin etmek basit. Konaklama. Ben genellikle insanın olmadığı yerleri tercih ediyorum. Ama şartlar değişebiliyor. Örneğin gece rahatsız edilmeyeceğimi hissettiğim, yerleşim alanlarında park veya bahçelerde kamp kurduğum olmuştur ama çok azdır. İNSAN VARSA SORUN DA OLABİLİR. En azından meraklı, art niyeti olmayan kişiler, çocuklar gece boyunca rahat istirahat etmenizi sonu gelmeyen sorularla engelleyebilirler. Kısaca ben % 95 dağda, ormanda, deniz kenarında yatmayı tercih ederim.

Sıkıntı: Olabilir. Sıkıntı yapmana gerek yok.) Her şey olabilir. Şuna eminim şu an yaşadığın İstanbuldaki hiç bir pislik ve tehlike ile karşılaşmayacaksındır. Diyelim bir sorun oldu. yolda kaldın. SIKINTI YAPMAAAA. En yakın köye git ve derdini anlat. Onlar İNSAN KALANLARDIR. Şehirlerde yozlaşan, değerlerini yitiren bizler gibi değillerdir. Aslında onlar bizlere, şehirlilere güvenmiyorlar. Haklılar da. Fazla program yapma. Bölgenin görülmesi gereken yerlerini tesbit et ve çık yollara. Bırak birazda yolculuk doğal gelişsin. Sağlıkla kalın.

Hakan Boz,
Dünya tuşların altında. Hakan ben bu turumda Safranbolu ve Yenice (Şeker) Kanyonunu gezebildim. Ama Karabük'ün çevresindeki dağ ve ormanlardaki güzellikleri okulun bitene kadar bitirebileceğini sanmıyorum. Doğal güzellikleri en bol olan bölgedesiniz. (GOOGLE. KARABÜK DOĞAL GÜZELLİKLERİ.) Basitmiş değilmi. Sağlıkla kal. Şarköye de beklerim.