Scudo Sports

2350 Km. Artvin'den Trakya'ya (Cesaret mi, dayanıklılık mı?)

umarım turlarınız hep bize ışık saçar böyle tekrar ayağınıza sağlık.

Sormak istediğim bir soru var:
Portbagaj olarak ne kullanıyorsunuz acaba?
Bi de ortalama ne kadarlık bir yük taşıyorsunuz çadır-mat vs

Scudo
Turunuz çok güzel olmuş, inşallah dilediğiniz her turu başarırsınız. Tüm fotoğrafları tek tek inceleyip, yazılarınızı keyifle okudum taa ki o yavrucağa ( köpeğe ) tekme atışınızı okuyana kadar. İnsanların mahvettiği doğal güzelliklerden de bahsetmişsiniz, doğa sadece ağaç, çiçek, böcek değil biliyorsunuz. Bizlerde, hayvanlarda doğanın bir parçasıyız. Neyse burada insanlık dersi vermek gibi bir düşüncem yok kesinlikle, yanlış bir olayı görmezden gelmek istemedim.

Gelecekteki turlarınızı keyifle yapmanızı ve bende büyük bir keyifle okumayı dilerim.

Yolunuz açık olsun.

• Beğen
Tepkiler: Murtega
Ben bu konuyu nasıl görmemişim ya?Helal olsun abi.Nefise Akçelik tünelinin hemen yanı bizim köy(Kırlı).O tüneli bisikletle geçmek bence büyük iş.Orada hız sınırı 80'dir.Bizim uyanıklar 80'le girip tünel içinde 120'ye kadar çıkarlar.Gerçekten tehlikelidir yani.Benimde ilk hedefim İstanbul-Ordu turu.Müthiş keyif aldım okurken.

benim babamn kahvede papaz kız sinek kovalarken millet bisikletle türkiye turu yapıyor :/

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Yurtseven
Teşekkür ederim Hakan. Bisiklet al bencede. Ve yakın çevreni keşfetmeye başla. Bakış açının değişeceğine (Olumlu yönde) garanti veririm. Ben Şarköydeyim. Yolun düşerse tanışmak isterim. Yaşıma gelince, şu anda 57' yi harcıyorum. Sağlıkla kal.

Arka bagajı kast ediyorsunuz erhalde. Bir özellikleri yok. Bagaj sıradan bir alüminyum. Yedi yıl önce almıştım. Hala kullanıyorum. Heybe çantaları da aynı yıl almıştım. İnternetten. En hafif çantalardır. İki modeli vardır. Biri küçük boydur, benimkinden. Diğeri büyük boy. Ama büyük olanı yaz turları için bence çok fazla. Ben genellikle yaz mevsimi turlara çıktığım için yüküm de fazla olmuyor. Mümkün olduğu kadar da demirbaş ihtiyaçlar haricinde, belki lazım olur diye yük taşımam. Değişmeyenler : Çadır,mat, uyku tulumu bazan onuda almıyorum. Tamir takımı, 2-3 tşört, 2-3 atlet. 8-10 adet kilot. Kilotları yıkamadan atarım. Bir yerlerden yenisini alırım. Boğazlı kazak bence şart. Bir adet eşofman üzeri veya su geçirmez mont. Havlu, sabun, vs. Tayt giymediğim için iki adet normal kısa şort, bir adet deniz şortu. Fot. mak. kameram vs. Bunların haricinde değişken, geçici bazı yüklerde oluyor. Ama bunlar değişmez. Gereksiz veya Tur boyunca 1-2 kez kullanacağım malzemeyi yanıma almam da, taşımam da. Tur amacınız varsa gözünüzde büyütmeyin. Yola çıkın yüke bakmayın. Yoruldukça gereksiz olanları zaten atacaksınızdır.:) Ben 2012 yılında Borçka da uyku tulumunu atmıştım.:)) Sıcaktan on gün kadar hiç kullanma ihtiyacı duymamıştım. Eee bir kiloyu neden taşıyayım ki. Hoşça kalın

Levent EROĞLU,
Teşekkürler kardeşim. Yalnıca bir cümle ile karara varmayalım. Ama o pozisyonda yinede önce can diyorum. Örneğin 2010 yılında köpek yüzünden asfalta çakılıp, 24 saat Tekirdağ Devlet Hastanesinde yoğun bakımda kaldığımdan haberin olamayacağı için bu şekilde yorumladığınızı var sayıyorum. Sağlıkla kalın.

Ogün Doğanay,
2012 yılında ben yine Karadenizde idim. O yıl Ordu'dan sonra Perşembe üzeriden gitmiştim, eski yoldan. O bölgede çok güzeldi. Ama tüneli geçmekte istiyordum. Bu turda Tüneli tercih ettim. O fotoğraflar aslında video kaydından alınmadır. Tüneli geçene kadar videoyu açtım. Görüntüleri izleseniz, gerçekten insan ürperir. O araçlar hakikaten çok tehlike yaratıyor. Ama çok dikkatli ve kontrollü geçtim. Sana da keyifli turlar diliyorum. Sağlıkla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Looney
@Süphan Hasdemir

Babanın canı sağ olsun. Vardır onunda kendince bir nedeni. Ama yorumunuz güldürdü beni. Fakat sizinde babanızın kovaladığı papaz, kız, sineği yakalamakla ilgili bir mecburiyetiniz olmadığından bisikleti tercih ettiğinize göre sizin için sorun yok.:)) Selamlar. Babanızada.:)))

@Mehmet D.

Teşekkürler Mehmet.

abi bu yaz karadeniz turum var, bilgilendirirsen çok memnun olurum

Tamam Mehmet. Bana güzergahını, öğrenmek istediğin konuları belirtirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Bursa- Artvin turu hep sahilden gidicem. sümela,ayder,zilkale tarzı yerlere de çıkacağım. benim merak ettiğim yanıma ne almalıyım, güzergah önerin ne, dikkat etmem gerekenler neler, nerede konaklamalıyım, hep çadırda kalacağım.

Mehmet D. Hortlakmısın kardeşim :) 2 gündür eski konuları ortaya çıkarttın :D

@S.Paker

Hangi konudan bahsedildiği anlaşılmadı. Konunun başlığı veya kısa bir açıklama yapılsaymış uygun olurdu.

İbrahim abi, Mehmet arkadaşımız güzel birşey yapmış ve ilgisini çeken eski konuların altına yorumlar yazmış. Bisiklet forumda da forum kısmında doğal olarak en üstlere taşınmış. Konu bundan ibarettir. Kendisi bildiğim kadarı ile Karadeniz turu planlıyordu.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Yurtseven
@Mehmet D.

Mehmet merhaba. Bazı arkadaşlar sıkılmış. Onları sıkmamak adına sorularına özelden cevaplamaya çalıştım. Merak ettiğin bir şeyler olursa özelden her zaman sorabilirsin. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: no_name
wallahi mest oldum.Süper fotoğraflar süper anlatım.Sanki geziyi ben yaptım o kadar güzel aktarmışşınız abi.Allah bizlere de birgün nasip eder inşallah..

@osmankitay
Osman kardeşim merhaba. S.Paker arkadaşımızın mesajında tarih olarak 2007 belirtilmiş, ben onun hangi konudan bahsettiğini anlamamıştım. Belki de mesajını yanlışlıkla yazmıştır. Benden yana sıkıntı yok. İlgine çok teşekkür ediyorum. Sağlıkla kalın.

@soner canlı

Teşekkürler... Zor olan ilk adım. Neden Ankara'nın çevresinden bir kaç günlük turlarla başlamayasınız ki. İlk fırsatta çıkın bence.:)) Sağlıkla kalın.

yanımda bir yol bilen iz bilen olsa çok istiyorum aslında.Gerçi işten güçten zaman da pek olmuyor ama onu bişekilde hallederim diye düşünüyorum.Ancak ben pek yol iz bilmiyorum.

Geri