Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

o maksimum kayıtta bir sıkıntı olabilir mi ?

ben istatistiğe baktım fakat hiç bir noktasında 95k/max hızı göremedim

https://i.hizliresim.com/Pkg3MN.png

Scudo
@Ahmet.KOÇ

Günü özetlemişsin. İşte böyle analitik yorumlar bekliyoruz. Demekki sadece pedal çevirmekle olmuyormuş taktik akılda gerekliymiş.

Bugün seydişehir-alanya etabında yarış için son derece uygun bir hava var. Yağış yok, rüzgar yok. İniş oldukça heyecanlı olacak. Torku varını yoğunu ortaya koyacak. Ahmet sprint için yalnız kaldı. Ben bu kez bir atak bekliyorum. Akıl dolu taktik oyunlarında hep geride kalıyoruz. Neyse bisikletçiler için ortanın cehennemi günleri bitti. (Fransanın kuzeyin cehennemi varsa Türkiyenin de ortanın cehennemi var.)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Arkadaşlar Avrupanın göbeğinde Tinkoff'un tercih ettiği Hırvatistandaki etapları izlemenizi tavsiye ederim ... Son etapların birinde bir ara belgradda geyik yetiştirme yolunda hissettim kendimi ..Peloton diye bişey yok ,, dallı,yapraklı yola girenmi istersiniz ormana dalanmı :D Yollarda cizredeki hendeklerdenmi ararsın ? Ne ararsanız var ...

Bugün seydisehirden alanyaya giderken çok büyük sıkıntılar olucak asfalt çok kotu yol çok dar ve uçurum.Bugün umarım bir aksilik çıkmaz veya yola kamyon atlamaz.

Lotto Soudal'ın twitter ve sitesindeki açıklamalarını okudum: Başarının arkasında yatan şeyin, yandan vuran rüzgarlı rotada takımın üst seviyeki eşelon yeteneğini doğru adreslemesi gösteriliyor (eşelon = çapraz makara; normal makaradan farkı, az sayıda yarışçıyı barındırabilmesi). Bir rotada uzun süre yandan sert rüzgar olacaksa pelotonun ikiye-üçe-dörde bölünmesi doğanın kanunu :) Çünkü yol ne kadar genişse bir eşelonda bulunabilecek yarışçı sayısı da o kadar olacaktır. Lotto'nun taktiği, eşelonların oluşması zorunlu olduğundan, tüm takımın ilk eşelonda olmasını garanti etmekti. Bu nedenle daha yarışın başında büyük risk alarak yüksek tempo yaptılar (bir saatte 52 km). Bu, yan rüzgar nedeniyle takımın daha baştan yorulması anlamına geliyordu ama bir yandan da ilk eşelon için avantaj sağlıyordu (ilk atakta Greipel ve Hansen geride kalınca tekrar bekleyip ikinci atak yapmışlar). Yol yarışı aynı satranç oyunu gibi; Lotto dersine iyi çalışmış.

@Bahadır Gürel

Şimdi bu yazıyı yazdında bak iki gün önceki tartışma aklıma geldi. İşte teori pratiğe tatbik edildimi. Grupta bu yan rüzgardan sprinteri korumak için aero jant kullanan fedai varmıydı. Tamda konunun yeri dünki etaptı. Konuda bu. Tarafları yüksek fikirlerini serdetmeye davet ediyoruz.

Hafif jant mı, aerodinamik jant mı?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Yarın Alanya-Kemer etabının yol güzergahını Antalya içerisinde nereden geçileceğini bilen var mı ?

@Latif Ç.

Dikkat ediyor musunuz ne kadar da içten konuşuyor. O yorgunluğun üzerine bu kadar reklam yaptırmak içini adamı tutmalarını bilemedim. Diğer taraftan reklam da önemli tabi onlar için ama etap ve yarış hakkında biraz daha soru sorulsaymış keşke :)

@Uğur Sabuncu

Havalimanı yolundan gelip çevre yoluna dönecekler oradan çallıya devam edip, tıpın oradan Migros kavşağı ve sahile inecekler diye görebildim haritadan.

@Latif Ç.

Reklam gerçekten güzel. Ama reklamı yapılan bisiklet de reklamı yapılacak kalitede bisiklet. Bu da bir gerçek. Bu kadroya binip de şikayet eden kimseyi duymadım. İleride parayı bulursam bunu alacağım. Şimdi 030 kullanıyorum. Bu bile deli bir şey. Kadro sağlamlığı ve hafifliği ile beni hayrete düşürdü. Xrs 030 pedallı ağırlığı 8.5!!!! Hem hafif hem sağlam. Ben kullanıcı olarak söylüyorum Salcano reklamı hak ediyor. Bayileri için aynı şeyi söyleyemem fakat.

Daha önce de dedim bir de Fabian'lı reklamın yenisi çeksinler artık. Nedir bu yahu? 3 yıldır aynı reklam.

• Beğen
Tepkiler: burakender
Burası yeni bir etap ve yayına kim bilir kaç km kala bağlanacaklar. Bu yayın politikasını anlamış değilim. Tırmanış kısmı bitmiştir büyük ihtimal.

@Onur YCL

Kesinlikle katılıyorum, bu etabın çok güzel olacağını düşündüm sabah erkenden kalktım yayın arıyorum izlemek için. Yayına çok geç giriyorlar

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Dünya genelinde bu iş böyledir; yarışların son 50-60 bilemeden 100 kilometresi yayınlanır, çok nadirdir yarışın tamamının yayınlandığı. Ama son dönemde artan ilgiye bakılarak bu sene Paris-Roubaix'nin tamamı yayınlandı ve gelecek sene de Fransa Turu'nun bütün etaplarının tamamının yayınlanması gündemde, yine de Türkiye Turu'nun bütün etaplarının tamamının yayınlanması World Tour olsak bile bir 10 seneyi bulur herhalde :komik::komik:

Geri