Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Scudo
@MehmetAliB.

@-Ertuğrul

Bak seen. Burda gizli bir ima sezdim.:D
Tabiki öyle. Greipel'lik etabı o dururken Hansen'e vermezler. Yalnız genel klasman Greipel'in işi değil azizim.
Tabi "koyunun olmadığı yerde keçiye apturrahman çelebi genel klasmancı olmuş derler" orası ayrı:hhhhhh:
koyun:
Mark-Cavendish-009.jpg

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
fabiandan sonra mütevazi andre yerini alır,bu adamlar yarış esnasında rakiplerine asla kafa atmadılar ,doping olayı andre'de duymadım .

@mehmetsunu

biz hep şikayet ederiz
ama başkaları çalışır didinir ve başarır,
biz ne vakit değişeceğiz
ne vakit aklımız başımıza gelecek
hep avrupa örneği vermekle artık kendimden sıkıldım
artık vermeyeceğim
yav insan kafasını kaldırır bi bakar ,
ne oluyor diye merak eder
bu millette neyin merakı varki
neye merak eder,
acaba bu 80 milyon bi gün olsun düşündümü
nedir bisiklet sporu diye,
sokaktan geçen 10 adama soralım bisiklet sporu nedir diye
kayseri sokaklarında soralım ,istanbulda soralım diyarbakırda soralım ne biliyor millet
koca bir hiç bir şey,
yav insan merak eder güreşin futbolun dışında başka sporlar varmı diye ,
bi haber milletten, neyin şampiyonluğunu bekleriz
kaç tane takım çıkardında yarıştırdın arkadaş ,italya giroda, paris rubede vs vs ,
neyse gene dellendim ,bu topiğin yarış atmosferini bozmayayım
1 mayısa kadar bu topikteyim .
pazar tur yaparsam akşam bakarım
benim elimden sadece bu gelir

@selmantuncer

adam resmen bana laflarımı yedirdi.yarında böyle güzel yarışırsa muzu kapar :komik:

TRTnin sayesinde izlediğim tekrar görüntülerinde de Istanbulda olduğu gibi Konyada da bi davar çıkmış yola, burasi Türkiye dedirten günler devam ediyor, ayrıca Konya Ovasında rüzgara karşı pedallamis biri olarak ne eziyettir öyle, insani bıktırıp pes edirtebilecek bir yol

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
@Sinan H.

tek olarak zordur,ama kazın ayağı başka olur yol bisikletleri ile ,bu gün aynı lotto 'nun taktiği uygulandığı zaman,olayın zevki anlaşılır 6.şardan 4 eder 24 kişi ,çapraz şekilde ikili sıra yapar ise soldan gelen rüzgara karşı perdeleme yapılır, sonra yer değiştirilirde, tabi yol aynen araçsız olacak.

@Kudret Kurtcebe

Senin varlığın, o kıpır kıpır çocuksu yüreğin, o delişmen tarzın, o şevişgen hırsın, o vuruşkan inancın, o sürgitingen sevgin, o götingen grapel aşkın yeter kudret the kudo paşababa abim benim.

@Zekeriya Çab

Abi ciddi olamazsın, bu adamlar için gayet normal hızlar bunlar. Rüzgar olmasa böylesine düz bir etapta ortalama hız 46-48 km/s olabilirdi. Greipel baştan finiş çizgisine kadar baba gibi 5-6 adamın perdesinde gitti zaten. Böyle bir ortamda insanın pedal çevirmesine bile gerek kalmaz çoğu zaman. Greipel düzeyinde bir bisikletçinin Türkiye Tur'unda mekanik doping yapması için dünyanın en ama en beyinsiz adamı olması lazım. Mekanik doping olayını da bu kadar basite indirgemeyelim. Ortada kuşku duyacak hiçbir şey yok.

Yok @Ahmet.KOÇ şüphe rüzgardan rüzgar olmasa gayet normal bende biliyorum zaten 20 -25 sen ben yapıyoruz ver şeyi x2 bu adamlarda biz max 40 60 yapıyoruz adamlar her yokuşu 70 80 le iniyor. Ben rüzgara karşı biraz anormal buldum ki zaten bu performanslara yakın 5-6 kişi vardı onlarda aynı takımdan. 115 kişi nin sadece 5 i.

@Zekeriya Çab

İşte burda Lotto-Soudal elemanlarının farkı uyguladıkları taktikten kaynaklanıyor. Yarışın başında-bizim izleyemediğimiz kısımda- bu adamlar havanın rüzgarlı olmasını fırsat bilerek ağır tempo verdiler ve pelotonu üçe böldüler. O rüzgarda peloton bölününce zaten arkada kalanlara geçmiş olsun. Önde 30 kadar adam devam etti. Son 30 km'de bir tempo daha verip yine silkelediler takımca diğerlerini. Karşıdan rüzgarlı havada arkada kalmayacaksın. Öndekinin tekerinden bir anlık bile koparsan tekrar yakalamak tam bir ölüm. Güzel bir taktik savaşını başarılı bir şekilde uyguladılar ve kazandılar, olan bitenin hepsi bu. Bu taktik sayesinde Greipel bugün hayatının en kolay etap zaferini aldı belki de. Ha daha zorlu yarışlarda, world tour yarışlarında bunu yapabilir misin, orası biraz sıkar işte. Çünkü oralarda Lotto-Soudal seviyesinde birçok takım ve Greipel gibi en az üç-beş adam oluyor :D

Geri