Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

cavendish hayranlarını incitmek istemem amaaaaaaa ,
bir hareketi varki cavendish bitmiştir,tabi benim nezdimde
rakibine sele üstünden kafa atan kişi ,
ingilizler soğukkanlı olurda ,cavendish 'in bu hareketi hoş olmamıştır,
hareketi yaptıktan sonrada yeri öpmüştür,
cancellara heeep favorimdi,ama paris-rube nin efsanesi artık emekliye ayrılmalı.
mekanik şike yaptı dediler ama havada kaldı eleştiriler.bu arada andre greipelin doping skandalı kulağıma gelmedi.

Scudo
@Ahmet Onur Çakmak

Bak bunu dediğin iyi oldu. ihtiyar cancellera yerine bir favori arıyordum. Canncellera, dost acı söyler artık emeklilik zamanın geldi. Ulan bir adam bir turda iki kez düşermi.

@mehmetsunu

harbiden git cancellara git köşene kahveni iç,tadında bırak ,arkanda dopingsiz bir hayat ile anılacan be kardeşim,severim bu adamı yahu,bende emekli oluyorum 101 km pedal 7 km eğim 7 iniş 94 km pedal ,209 km bi günde.

Etaplarin baslangic ve bitis noktalari henuz belli degil mi. Mesela kapadokya etabi merden basliyor. Nerden geciyor. Nerde bitiyorr

@Spook

Ben de 32 yaşındayım ama bu yazınıza katılmıyorum :) muhalefet olmak için yazmıyorum ama Türkiye de ilerlemiş gelişmiş kelimesi için ilk önce bizim birşeyler üretmemiz gerekiyor, hangi sanayi alanında iyiyiz acaba ? Türkiye de herkesin elinde 1 veya 2 adet cep telefonu var diye Türkiye de telefon sanayisi gelişmiş diyemeyiz... Global gelişen sanayi ve teknolojilerin faydalarını biz parayla satın alıyoruz, ilerleme gelişme bizde budur... 15-20 sene önce neden metro yoktu büyük projeler yoktu, 1-2 ülkenin elinde bulunan o zamanın teknolojisiyle çıkacak maliyet bizi çok çok aşıyordu artık teknoloji herkesin elinde ulaşılan birşey ve maliyetler proje oluşturma anlamında daha mantıklı.

Amerikanın bile çekindiği Çin denen bir olgu var karşımızda, adamlar çer çöpten araba yapar oldular, amerikanın japonyanın ürünlerini kopya ede ede kendi kaliteli ürünlerini sunmaya başladılar... Sonuçta maliyeti yüksek bile olsa avrupalılar gibi kendi ülkemizde kaliteli kadro üretemiyoruz(üreten adam vardır belki ama eli kolu bağlıdır).

Kısacası Teknolojiyi satın alıp kullanmakla bir ilerleme sağlamak zor, biz küçükken ulaşılabilen 2-3 marka vardı şimdi 15-20 marka var, ülkemiz anlamında bisiklet sporu ve hobisi için bu bir gelişme değildir, bence. ( yol bisikleti aldım, komşunun dediği lafa bak nerede kullanıyorsun bunu bizim sokak aralarında mı ) kafada gelişmemiz gerek önce :)

selam @alpyese, iki,üç farklı bisiklet türünden (marka demiyorum) bugün istenilen her türe ulaşılması bir gelişim-ilerleme göstergesi değil midir ? montaj olarak da olsa, şu an Türk firmalar,piyasa da hatırı sayılır derecede bisiklet ihtiyacını karşılıyor,eskiden böyle bir imkân mevcut muydu ? bilindiği üzere değildi. 0'dan bisiklet üretmek,kadro,grup-set vb component'ler bir hayli tecrübe,pratik ve ekonomik açıdan yeterlilik ister. Ve her şey yavaş-yavaş ilerlemekte. Türk firmalar henüz çok yeni. Eğer vizyonlarını daha çok geliştirip-güzel stratejiler ile ilerlerseler ileride Türkiyeden'de neden bir dünya markası çıkmasın ?

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı vb tür faaliyetlere siyasi bir bakış açısı getirip yapıcı ya da yıkıcı siyasi manipülasyonlara gebe bırakırsak elbette gelişeceği varsa da gelişmez. Spor,spor tadında-hobi ise: eğlenmek ya da koleksiyon kıvamında olmalı.

Malesef bizler yıkıcı eleştirileri-yapıcı eleştirilerden daha cok seviyoruz. Elbette eleştiriler olacak,(olmaması anormal olur) fakat bu eleştiriler amacının dışına çıkmamalı.

saygılar

@Spook Ben sizin demek istediğinizi anladım ama bu bizim için değil bizden daha geride olan ülkeler için bile geçerli bir durum diyebiliriz, nedeni para olduktan sonra ister afrikada bir ülkede yaşayın ister güney amerikada ister hindistanda, ülke gümrük yasası izin verdiği sürece, internet üzerinden satın alarak dünyada ki bütün teknolojileri ülkeye sokabilirsiniz.

Komponentlerden bahsetmemiştim zaten sadece kadro üretimi üzerine konuştum, bu saatten sonra komponent pazarı 3-4 markanın hakimiyetine girmiş zaten yeni bir marka çıkarmak çok zor, ama kadro öyle değil dünyada 10-15 senelik markalar bile iyi kalitede kadro yapar durumda ucundan da olsa pazara girmiş durumdalar, benim kullandığım alman canyon firması 2002 yılında kurulmuş mesela... siz dediğiniz için söylüyorum evet eskiden o imkan yoktu çünkü eskiden Çin yoktu :)

Bence bizdeki sorun vizyon değil sadece , vizyonlu bir sürü insan olduğunu düşünüyorum ama bir şekil önleri baltalanıyor ama devlet ama özel sektörden başka kurumlarca...

@Spook

beldesan ve bisan markalarını ne çabuk çöpe atmışız. hiç olmamışlar, yoklarmış gibi konuşuyoruz. ister inanın ister inanmayın bundan çook uzun yıllar önce de bu ülkede kaliteli komponentler taşıyan kaliteli bisikletler üretildi. bu firmalar katlanır bisiklet, şehir bisikleti, dağ bisikleti, yol bisikleti, hizmet bisikleti modelleri de ürettiler ve o zamanlar üretim çin'de değil yurt içinde yapılıyordu. bu bisikletler zamanının imkanlarına göre yüksek satış rakamlarına ulaştılar. tekerleğin icadı son 10-15 seneye dayanmıyor yani.

Selam @Ahmet Onur Çakmak yazımın içeriğinde gayet yalın bir şekilde izah etmeye çalıştım. (Spor ve üretim açısından) demiştim ki: "Cumhurbaşkanlığı turu ve benzer turlar düzenlenir,devlet (hükümet) sporculara,spor kulüblerine ve bisiklet sporuna gerekli fon ayırır, bizlerde desteklersek,Türkiye'de bisiklet geniş kitlelere ulaşır,sportif yönden de çok daha iyi yerlere gelebilir".

Diğer sorunuzun cevabı siyasete giriyor,yüksek müsadenizle siyasi içerikli herhangi bir konu üzerinden yazışmak istemiyorum. Ben hobi ve spor olarak bakıyorum bisiklete. Belki serzenişinizde son derece haklısınızdır fakat bu tür konular (içerik) polemikten öteye gitmiyor. saygılar.

@Ahmet Onur Çakmak kardeşim bana sadece Mustafa diyerek iltifat etmiş olursun. Evet bu yıl biz kaos yaşıyoruz, sonuçları ne olur bilemem. Senin gibi bende desteğimi hiç esirgemem çünkü başka alternatifimiz yok.(bu konuda bu duruşunu da çok beğeniyorum.)

Diğer taraftan 1993 ve 1994 yıllarında gençler kategorisinde yapmaya çalıştığım bu spor gerçekten çok öksüzdü. Baktığında 80 lerde bu ülkeye uluslararası mecrada madalya getirmiş kişiler devlet bünyesinde kadrolu işçi olduğu ve olabilme ihtimali olduğu için pedal çeviriyordu.

Bu ülkede yapılmış uluslararası yarışların sonuçları kayıp biliyor musun? Maalesef

Bunları düşününce bisiklet sporu iyiye gidiyr diyorum lütfen yanlış anlama.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Cem Unden

Size her zaman saygı duyup, düşüncelerinize önem veren biri olarak şu söylediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz?

*Yarışı düzenleyecek organizasyon ihalesine girecek şirketler için tecrübe şartı kaldırıldı.
*Yarışı düzenleyecek organizasyonu belirleyecek ihale yarışa sadece 3 ay kala yapıldı.
*Yarışı düzenleyecek organizasyon ihalesini daha önce bu işle alakası olmayan bir organizasyon aldı.
*Yarışın nerede düzenleneceği 2 ay kala açıklandı, profiller ise daha yeni yeni belli oluyor tam olarak.
*Yarışın internet sayfasını bisiklet ve İngilizce cahili insanların düzenlemiş olması.
*Yarışa geçen sene dünya yıldızları yağarken bu sene sıkı bir yol yarış takipçisinin bile tanımadığı adamlar gelecek.
*Yarışın tanıtımına bisikletçiler yerine futbolcular, basketbolcular ve motorcular çağırıldı.
*Yarışın gelecek sene en üst düzey olan World Tour seviyesine çıkma ihtimali ortadan kalktı.
*Yarışımıza her sene teşrif eden Graipel, Cavendish gibi dünya yıldızları bizden daha düşük yarışları tercih etti.

Şimdi bunları göz önünde bulundurarak biz mi çok eleştiriyoruz acaba yoksa gerçekten ters giden bir şeyler mi var?

Yarışı düzenleyecek organizasyon ihalesine girecek şirketler için tecrübe şartı kaldırıldı.
*Yarışı düzenleyecek organizasyonu belirleyecek ihale yarışa sadece 3 ay kala yapıldı.
*Yarışı düzenleyecek organizasyon ihalesini daha önce bu işle alakası olmayan bir organizasyon aldı.
*Yarışın nerede düzenleneceği 2 ay kala açıklandı, profiller ise daha yeni yeni belli oluyor tam olarak.
*Yarışın internet sayfasını bisiklet ve İngilizce cahili insanların düzenlemiş olması.
*Yarışa geçen sene dünya yıldızları yağarken bu sene sıkı bir yol yarış takipçisinin bile tanımadığı adamlar gelecek.
*Yarışın tanıtımına bisikletçiler yerine futbolcular, basketbolcular ve motorcular çağırıldı.
*Yarışın gelecek sene en üst düzey olan World Tour seviyesine çıkma ihtimali ortadan kalktı.
*Yarışımıza her sene teşrif eden Graipel, Cavendish gibi dünya yıldızları bizden daha düşük yarışları tercih etti.

beni en çok güldüren gerçekler kırmızı olanlar hala gülüyorum ,aslında ağlanacak halimize.
graipel yoksa bende yokum,,,,,,

@Tüfekci mustafa abi mesela tour of mersin var. 2.2 klasmaninda. Bunlar gercekten gurur verici seyler. Fakat koca tur organizasyonu kuşa döndu o ya da bu sekilde. Bir baskasinin siyasi gorusu beni ilgilendirmez tabii ki. Ama boyle guzel bir organizasyonun işleyişindeki aksilikler insanin hevesini kiriyor. Ben de isterim tabi bu sene çok iyi geçsin world tour klasmanina çikalim, 2-3 hatta daha fazla takimimiz olsun. Ama iste gelin gorün ki bizim yöneticilerimiz, siyasilerimiz, halkimizdaki "ben yaptım oldu" zihniyetimiz bitmeden maalesef işi ehline vermeyi öğrenemeyeceğiz. Yoksa elbette tur ileri gidecekse herkes ikna olur hangi siyasi gorusten olursa olsun.

Sözün özü bu isin organizasyonunu sunumunu idaresini işin ehli, işleyişi bilen insanlarin yapmasi gerek ki 2014 ve 2015 bunun en guzel orneklerinden biriydi. Tam tur istedigimiz noktaya geliyor derken. Arka arkaya talihsiz olaylar yasadik. Olsun ben yine her turlu destegi veririm. Ama yapilan yanlisa maalesef goz yumamayacagim :)

@taner07
Siyasiler , özel şirketler hepsi işlerine gelince bisikleti reklam malzemesi olarak kullanıyor. İş Türkiye de bisikleti yükseltmeye geldimi bir adımda atılmıyor.
Bu turun ismi büyük kendi küçük kaldı bu sene.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Geçen yılki organizasyon ve sporcu kalitesi fena sayılmazdı , ama birileri hakeret etmek için Geçen yılki son istanbul etabında bunu hazmedemedikleri için cavendish erdoğan'a kızdı podyumu terketti trolüyle günün akşamına kadar paylaşım yapıp hakaret edip tatmin yaşadılar ... Aciz ve zavallı bu keneler, Amerika - Türkiye basketbol finali oynandığında barbarca 100 küsür dünya kanalı yayında olduğundada barbarca kendi ülkesinin yönetiminin başındakileri yuhalamak için büyük bir zevk ve heyecanla vakit kollayanlarla genelde aynı kişiler,,, ve artık tam anlamıyla kabak tadı verdiler ... Ama Yapıcak bişey yok! Kendince medeni olan bu guruhla yaşamak zorundayız !

Tabi bu eleştrim bu yılki arkadaşın yukarıda bahsetmiş olduğu eksikleri görmezden gelemeyeceğim anlamına gelmez ... Bu yıl tanıtım ve organizasyon konusunda konusunda ciddi eksiklik olduğu apaçık bir gerçek ... Adam gibi bunları görüp düzeyli yorum yapan ''Taner07'' kardeşimizide tebrik ederim ...

Geri