Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@aknorl

Bisiklet ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin sırf eleştirmek için yazmış olduğu saçma sapan bir yazı olmuş. Eleştirirken dönüp bakmak lazım ben bunu eleştiriyorum ama ben bunu yapabilecek seviyede miyim diye...

Scudo
@Emre Yönlüer
Önceki organizasyonlarla karşılaştırma yapacak bilgim yok, yani iyi mi kötü mü yazmış bilemem. Ve fakat bu konuda yazmak için bisikletle ilgili olunması gerekmiyor, organizatör olunması da gerekmiyor. Eleştri yapmak için konu neyse onu yapabiliyor olmak hiç gerekmiyor. Adam gazeteci olarak fotoğraf çekmiş onu anlatıyor, ben de fotoğrafı konuya iliştirdim, buradaki perspektifi anlamak niyetiyle.

@mgz999 Yarı Maraton 9:00'da başlıyor, 12:00'de koşan hiç kimse kalmamış olacaktır. TUR ise 11:00'de Beşiktaş'ta başlayıp önce Anadolu yakasına geçiyor, koşu parkuru ile kesiştiği yerler 69. kilometrede başlıyor, buralara gelmeleri en erken 12:30 civarı olacaktır.

Ilk baştan iki etkinlik olacak duse hazırlanmış ise zaten bir sorun yoktur, tur etaplari baya geç belli olduğu için merak ettim.
Çöpleriin toplanması mesela sağlanması gerekiyor falan filan.

Gesendet von meinem E5823 mit Tapatalk

O değilde bu sene nerde feed zone olacaksa oraya gideyim sovanyör dostlardan birer tane bidon alayim

@taner07
Değil. Laf salatasına gerek yok. Siz kısaca bu seneki organizasyondan memnun musunuz onu söyleyin.

Millet boş yere birbirini kırıp üzüyor. :bsmagryr:

@BicycleLover
Arkadaşlar forum işleyişini hala tam olarak bilmiyoruz galiba. Yöneticileeeerrrr diye seslenince birilerinin bunu farkedeceğini mi sanıyoruz? :) Şikayet butonu diye birşey var. Kullanabilirsiniz ;) Forumda yüzbinlerce mesaj var, hepsini takip etmemiz mümkün değil. Mesajları gözden geçireceğiz.

takımlar çekildi,dışardan takım gelmeyecek ,adamlar posta koydular,
geçmiş spor tarihimize bakalım isterseniz ,futbol manyağı bir ülkeki,takılmış fenerbahçe yok galatasaray yok beşiktaş ,(bu arada hacinin olduğu zaman galataray uefa kupasını almış idi bu büyük başarının arkası gelmedi)
peki milli takım diyorsunuz dünya kupasında ne oldu ,türkiye ,brezilya gibi bir efsanemi oldu,benim işim eleştirmek,
kaç adet il bazında bisiklet takımlarınız var bunlar fransada ve italyada belçikada koştumu.
nedir bu ülkenin spor başarısı,spor sadece güreş değil,ata sporu diyorsun ondada minderde yeniliyorsun ,olimpiyatlarda bu ülke nerde,kaç adet 100 metreci çıkardınız,kaç adet yüzmede başarılar kazandınız.yüksek atlamada nerdesiniz,gülle atmada nerdesiniz ,kürek takımınız varmı dünya çapında başarıları ,
voleybolda baskette nerdesiniz. jimnastikte nerdesiniz.
hepsinde sınıfta kaldınız ,
ferdi başarılar cüzzidir,takımdada,spor denince bütün dünyanın aklına türkiyemi geliyor ama futbol denince akla brezilya geliyor ,bisiklet yarışları denince akla fransa-italya-ispanya-belçika geliyor.türkiye spor dalında dünya çapında asla popüler değildir,bi kere bu ayıptan kurtulmak lazım.

@Kudret Kurtcebe

Ailelerde hatalı değil mi kudret abi. Mesela çocuk futbolcu , basketbolcu olacak fakat çocuğu alıyor spordan. Neden sırf ders çalışsın. Ders daha önemli. Ailede engelliyor sporu. Başıma geldi. Voleybol kulübüne alınmıştım. Daha küçüklükten. Devam etsem belki çok farklı yerde olacaktım. Fakat sonra ders çalış diye aldılar beni kulüpten geri. :(

@BicycleLover

bir çok örnek var değerli dostum ,senin durumunda,yazık nice değerleri harcadık çok kızgınım çok,
dün osman şirinin başarısı karşısında gözyaşlarımı tutamadım 865 km 43 saat ,bu nasıl duyarsız bi medya,nerdesin medya,milleti uyutmaya hazırlar, neymiş survival 'mış .....acaip kızgınım...

Şu an spor kanallarında canlı yayında Emin Müftüoğlu tur ile ilgili konuşuyor.

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
@Ahmet Ayaz tabiki hepimizin hakkı bu konularda insancıl bir tartışmaya girmek. Ama maalesef ülkemizde bu konular hakkında ters bir düşünce söylenince karşı taraf hemen hakarete başvuruyor ya da karşısındakini dinlemek yerine sen cahilsin keşke ölsen diyor. İnsancıl şekilde tartışabilsek siyaset ve benzeri konular yasak olmasın ama maalesef ki bisikletliler olarak bile düzgün şekilde tartışamıyoruz

Bisiklet sporunda sıfır olan bir ülkede böyle bir tur düzenleyebilmek her ne şartta olursa olsun büyük bir başarıdır.

Ama bizim ülkemizde takdir ve teşekkür zihniyeti zayıf olduğu için bu "vurun abalıya " zihniyetini normal karşılamak gerekir. Bunların soyu sopu cinsi iş yapmak değil yapana çomak sokmaktır

Geri