Scudo Sports

2015 cumhurbaşkanlığı bisiklet turu / 51st presidential cycling tour of turkey

@Çağrı Soylu
Acaba o vatandaş haber izliyor mu? Yaşadığı bölgede, etrafında neler olup bittiğinden haberdar mı? Merak edip soruyor mu?
Sen istediğin her hangi bir bilgiye cep telefonundan bile ulaşabiliyorken bir başkası da cebindeki telefon çalınca nasıl açacağını bilmiyor.

Scudo
@Erdal YILMAZ

Şaka mı yapıyorsunuz, yoksa ciddi misiniz? Şakaysa komik ama ciddiyseniz büyük sıkıntı var :naslyany: Yıl 1937 beyfendi, 1937 yılındaki yarışı filme çekmişler diye övmemiz gerekirken, siz bana bakın orada da yarışın içinden tren geçiyor diyorsunuz afqewfadsada :krktm::ssrtcbya:

@taner07

Şaka yapmıyorum, orada da yarışın içinden tren geçiyor, burada her şey geçebilir manasını nasıl çıkardınız anlamadım.

Daha net açıklamak gerekirse eğer, geçmişi hatırlattım, o kadar.

@famousol35 hocam malesef ccc matarası alamadım kusura bakmayın

@seffahcabbar
yabancı organizasyonda 2 kelam ingilizce bilen koruma bulundurmaları imkansız mı , bir please, bir sorry diyebilecek biri. Yanlı yansız basından kaçmama rağmen bir tümen koruması var deniyor, içlerinden hiçbiri mi ingilizce bilmiyor? umarım kimse ölmeden bu organizasyon biter sagsalim.

Bugün ki Tour de Yorkshire final etabına bakarsanız seyircileri görürsünüz :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@seffahcabbar öncelikle , Paris-Rubaix'nin özelliğidir parke taşlarda yapılması ve o parke taşlar her sene gönüllü bir ekip tarafından elden geçirilir. Evet zordur , sınırları zorlar ama yolda bi anda önünüze çıkan logar kapağı , neredeyse 7-8 cm içine çökmüş asfalt yoktur. bugün ssporcuların yarıştığı parkurda devamlı bisikler sürüyorum ve inanın bana onlar kadar hızlı olmama rağmen son derece rahatsız edici bir yolculuk oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@seffahcabbar

Teşekkürler, dergiyi edinmeye çalışıp, bakacağım. Paris-Roubaix'i arkadaş açıklamış; o yarışın özelliği o :)

@taner07

Ben de diyorum ki onların yarışlarının bazı özellikleri varsa bizim yarışımızın da olsun. Buraya geldiklerinde bozuk yollarda her türlü sürprizle karşılaşacaklarını bilerek gelsinler. Bizim yarışımızın da ''özelliği'' bu olsun. Ne var bunda? Yıllarca Karşıyaka'daki keskin dönüş eleştirildi. Önceki yıllarda Alsancak tarafında keskin bir viraj vardı diye hatırlıyorum. Bakın bu sene oraya da bilen sporcular kaza yapmadan döndüler virajı. Tüm eksikliklere rağmen dünya devi olarak tanımlanan yarışçılar ısrarla Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Demek ki bu turun onlar için cazip bir yanı var. Yanlış mı düşünüyorum.

@seffahcabbar bozuk yollarda onları bisiklet sürmeye zorlamak yalnızca sporcuların can güvenliğini tehlikeye atacaktır , unutmayın ki bu sporcularda birer insan ve bu sporu meslek olarak icra ediyorlar. sizin çalışma ortamınız çalışırken her an sakat kalma/ölüm riski olan bir yer olsa aynı hevesle çalışır mıydınız?

@seffahcabbar

Bunu bir ''özellik'' yapmak için biraz geç kalmadık mı sizce de? Ayrıca her türlü sürpriz çıkabilir, yollarımız delik deşik olabilir diye bir ''özellik'' de olmaz kanımca :) Bahsettiğiniz keskin dönüş ve virajlar evet gerçekten bir ''özellik'' olarak kabul edilebilir ve yarışçılar da bunu kabullendi, mantıklı olana kimsenin bir bahane bulduğu yok zaten. Ben eleştiriyorum sürekli diye beni yarışımızı sevmeyen biri diye tanımasın kimse, ben yarışı çok sevdiğim için eleştiriyorum ki daha güzel olsun. Dünya devi olarak bir tek Cavendish geliyor malesef bir de Graipel ki o da artık eski şanından uzak, ben istiyorum ki yarışımız güzelleşsin bütün dünya devleri gelsin, sadece yarışı kazanabildiği için Cavendish değil :harika:

@anıl şentürkk

Lütfen dergide atıfta bulunduğum yazıları bir okuyunuz. Ondan sonra ayrıntılı bir biçimde tartışalım. Aceleye mahal yok. Hepimiz bu forumdayız, bir yere kaçmıyoruz değil mi :) O yazıları okuduktan sonra doya doya tartışırız bu konuyu.

Oyle ozellik olmaz kanimca [emoji4]
Etaplarin karakteri olur. Ornegin bazi klasikler 200kmnin ardindan %10 egimle biter... ya da sprint duzlugu ile veya teknik virajlarla vs vs. Biz de karakterli pistler etaplar yapabiliriz. Ama culurdan karakter olmaz. Hele de yarisin %95ini izlemeyen ama son 3 km de televizyonunu acanlarin da gozune rogar kapagi sokulmaz..[emoji4]

@taner07

İlk iki cümle hariç yorumunuza katılmaktan kendimi alamıyorum. Önceki mesajlarıma bakarsanız ben de çok eleştirdim. Tura olan toplumsal ilgisizlik çok canımı yakıyor. Bir etap da Çorum'da yapılsa bütün okulu toplayıp yolun sağına soluna ellerinde bayraklarla karşılıklı dikeceğim ama burada bir etap yapılmıyor maalesef. Hatta mikser yola çıkınca hırsımdan deli oldum; ama sonra dergide buna benzer olayların anlatıldığı bir yazı olduğunu hatırladım. Dönüp baktım. Pek çok olay varmış. İnan Özdemir'in yazısında Anıl Şentürk arkadaşımızın değindiği konuya da değinmiş.

CB konuşmasında bisiklet konusunda toplumsal duyarlılık yaratmaktan falan söz etti. MEB bakanı bundan işaret alıp tüm devlet okullarına Cyclist Türkiye dergisini okullara bedava dağıttırsa biz de her ay dergiyi çocuklara okutup o duyarlılığı yaratsak nasıl olurdu ama?

Seneye tur olursa yerlere raptiyeler atalım ,bisikletçilere ufak sürprizler yapalım buda bizim turumuzun özelliği olsun ;)
Bozuk asfalt,logar kapakları,yoldaki çukurlar vs bunlar hep bizim turlarımızın özelliği olsun.Kim bilir bir gün belki bisikletçilerde bize sürpriz yapar, tura yalnız torku katılır ha ?

@seffahcabbar
Devlet okullarına bisikletle gitmekle ilgili yasak var.Bununla ilgili bir haber okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri