Scudo Sports

2015 cumhurbaşkanlığı bisiklet turu / 51st presidential cycling tour of turkey

@Atacan KSK

Dayının serzenişi neden o kürsüde bizim bisikletçilerimizin olmadığının en temel göstergelerinden birisidir. Ne zaman ki bu ülkede bisiklet de bir ulaşım aracı olarak algılanmaya başlar o zaman bazı konulardan söz edebiliriz. Bu kafalarla bizim bisikletçilerimiz ancak genel klasmanda 25. falan olmaya devam edeceklerdir. Tour Of France'da bir tane bile Türk bisikletçinin olmamasının açıklaması bu dayının serzenişinde saklıdır bence.

Bir yabancı futbolcuya 4 milyon dolar verip sporu desteklediğini zanneden cahil hödük sefillerin ülkesinde her şey normaldir. Aslında o dayı bir açıdan da çok haklı. Onun için bisiklet çocuklara binmesi için alınan bir oyuncaktan başka bir şey değil ki. Suç ona bisiklete yönelik olumlu bir algıya sahip olmasını sağlayacak farkındalık bilincini veremeyen toplumdadır. CB de turun lansmanında buna vurgu yaptı. Hatta ödülleri verirken de bunu vurguladı. GSB ve MEB bakanlarına topu attı. Tabii ki anlayana! Eksiklerimiz çok tabii ki ama bu turun pro turlar arasına girmesini istiyorsak hem ülke olarak hem de yurttaşlar olarak çok çalışmalıyız.

Her zaman söylüyorum. Türkiye'de bisiklet farkındalığının en yüksek düzeyde olduğu şehir İzmir'dir. Karşıyaka finalini izleyenler o manzaraları Paris-Rubaix'de ancak görebilirler. Halkın bu kadar uyanık olduğu bir yerde bile veledrom yok! Bildiğim kadarıyla eskiden Konya ve Balıkesir'de veledrom varmış, onlar da sonradan kaldırılmış. (Yanlışım varsa düzeltin beni.) Daha ne demeli ki bilemiyorum.

@Enginkale
Cavendish politik yorumlar ile ilgili söylediklerime tercüman olmuş. Paylaşım için teşekkürler.

Scudo
Video'yu izleyince aklıma bu kafayla gidersen askere ,,,, alırsın teskere lafı geldi :)

Adam demiyor ki ulan ne çok araba varmış,neden trafik düzenlemesi yapılmamış...yaw ya da ben neyse kahve suyu koyim tansiyonum fırladı.

O eski vidyolarda otobüs şoförüne bisikletçileri''ez gitsin,sıkıştır gitsin'' diyen bu minvalde amcalar.

Yalnız Torku nun altındaki Salcano larda dura ace ler elektronik değil,bu büyük bir eksiklik değil mi ?

@Uğurcan İnözü değil :)
TUR'daki Astana, Caja Rural, Colombia, South East, Team Novo Nordisk, United HealthCare ve birkaç tane daha takımın setleri de elektronik değildi yanlış hatırlamıyorsam..
Sebepleri konusunda her takımın ve mekaniker grubunun belirli sebepleri var. Gelenekselden vazgeçemeyen sürüş stilinde sporcu da azımsanmayacak kadar çok..

Kardeşim dünya kaç milyon km kare toprakdan müteşekkil?

Biz 750.000 i ni alana kadar bu rakamın on katını bin yılda şehit vermişiZdir belki...

Bu bağlam da ,bisiklet sporunu yaygınlaştırmanın,futbol stadlarında birbirini döven halk arasında yaygınlaştırmanın başka yolu yok gibi

Bugün seyyar satıcı dayıyı kınarız yarın kafamıza taş yer kafamız yarılır ama 10/20 sene sonra yine aynı devam etmez.gitgide bisiklet bilinci artıyor bence ülkemizde alışmayalım hep kötü yanlarından bakmaya

Yani hep olumsuz bakanların mantığında konuşacak olursak topraklarımızın yarısı verimsiz diye verelim gitsinmi yani?

Also, I'm a sportsman & have no political agenda in Turkey! What I do know is that it's a beautiful place, with incredibly welcoming people.
Türkçesi;
"Ben bir spor adamıyım Türkiye'deki politika ile bir alakam yok harika bir yer ve çok misafirperver insanlar var" (link)

@fatih berber

Gerçekten katılıyorum size. Ben sabah yanlışlıkla yarış başlamadan yarım saat önce yarış alanına girdim. Birisi de demedi ki burada ne işin var diye. Zaten kendimi geçtim o yarış alanında sporcular, takımdaşlar ve görevliler hariç yüzün üzerinde kişi vardı. Sonunda dolana dolana yarış alanından çıktım.

Bu tur ülkemizin güzelliklerinin yanı sıra bozuk alt yapısını ve sistemini de göstermiş oldu. O ne biçim yol, o ne biçim mazgal?
Boğaziçi Köprüsü'nün ayaklarının oralarda yer alan boşluklar kapatılmamıştı bile. Yanlışlıkla oradaki boşluklara bisikletliler girip kaza yapabilirlerdi.

Son tartışmadan sonra turun güzelliklerini hatırlatacak bi kaç poz denizli selçuk etabından.
ilgilenenler için burda bir kaç tane daha var (link)

Dosyalar

• 11199591_463237640509092_623820723_n.jpg
    11199591_463237640509092_623820723_n.jpg
    53,9 KB · Okunma: 53
  • 11201774_366504846875449_968656525_n.jpg
    11201774_366504846875449_968656525_n.jpg
    137 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Tepkiler: Gün A. ve gcs
@Furkan TK

Monako denilen ülkenin göbeğinde formula 1 yarışı oluyor da İstanbul'da neden bisiklet yarışı olmasın ki?
O vatandaşlar bilmiyorlar mı İstanbul'da bir bisiklet yarışının olacağını?

@Furkan TK

Yolun kapatılacağını bile bile yola yine de çıkarsan beklersin. Günlerdir haberlerde söyleniyor. Sürpriz bir durum değil.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aykul
Olayı olumlu taraflarından biraz düşenelim. Ülke insanımız günlerden beri Türkiye'nin çeşitli illerinde canlı yayınlanan bisiklet turlarından öyle yada böyle haberi oldu, bisiklete bakış açısında önemli kesimin fikrini değiştirmesine olanak sağlandı. Bundan sonra trafikde araçlardan biraz daha fazla saygı görebiliriz.

@Furkan TK Olumlu tarafından düşünelim de,senin muahbirin bile milletin burnuna mikrofonu sokarak taciz eder bir şekilde trafik neden kilitlenmiş bi haberiniz var mı diye soru soruyorsa o ülkede daha 100 fırın ekmek yenmesi gerekir.Zaten 3 kuruş aklı var bir çoğunun,bir de mikrofonu görünce iyice zembereği şaşırıyor.Magazinsel haberciliğin meyveleri bunlar.

En buyuk sikintimiz insanimizin bisiklet sporunu hafife almasi onemsememesi.Yukarda videoda izledim adam sehrin icinde bisiklet turumu olur diyor. Bu cahillik degil de nedir? Arabadaki adamlara bisiklet yarisindan diyorlar adam agiz burun bukuyor. Anlamadigim olaysa iki gundur gerek televizyonlarda gerek internette yollarin boyle olacagi soyleniyor. Nasil bir cahillikse ne gazete okuyorlar ne televizyon izliyorlar. Su kulturun olusmasi lazim yoksa bu ulke de bisiklet adina bir adim atmak git gide zorlasiyor. :(

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
@Furkan TK

Biraz iyimser gördüm sizi, araçların bize saygı duyması için daha çok yarış yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Ben doğam gereği pek geri vites yapan biri değilim, trafikte de hak ettiğim saygıyı onlardan beklemiyorum, kendim kazanıyorum; fren yapmadan, hız kesmeden onlar dönmek istiyorlarsa yavaşlayacaklar, sinyal vermeyenlere tepki göstererek onlara öğretiyorum, eminim teker teker de olsa farkındalık yaratıyorum. Bu yaptığım aslında saçma ve çok tehlikeli daha önce ölümle burun buruna da geldim ama bilmiyorum ya...

Geri