Scudo Sports

2015 cumhurbaşkanlığı bisiklet turu / 51st presidential cycling tour of turkey

@Battuta
Mustafa bey, bildiğiniz gibi bisiklet dayanıklılık sporu ve bisiklet yarışı da sporcunun sınırlarını sonuna kadar zorlayan bir etkinlik. Podyumdaki bisiklet sporcusu zaten bitik durumda. Adamı o halde ayakta dikmek doğru bir şey değil. sonuçta dünyadaki tüm uygulamalarda podyum işi çok kısa tutulur. Neyse bu vesile ile bisiklet konusundaki birikiminize bir katkıda bulunabildim galiba. :)

Scudo
Bunlarda benden özel görüntüler [emoji41]
Boğazdan;
Sultanahmet'ten;
Finiş;
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/03/a579ffd4071e7a95d48933e3bef3eecd.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/03/7c9cc7d140985267864d6af12e58ea95.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/03/961025f89f01de4c4630d64aeec445ce.jpg
Kapabildiklerim; [emoji1]
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/03/a51f12ffdb9934bf45e697b07f4710ae.jpg

(link)
Etixx-quickstep in resmi sayfası ve Cavendish in yarış sonrası yorumları. Özetle Türkiye'ye gelmeye devam edecekmiş. Türkiye'de güzel bir yarış geçirmiş, organizasyondan çok memnunmuş ve Türkiye turunun sporcu öncelikli bir anlayışla yapıldığını ve diğer turların da organizasyon anlamında kendilerine fikirler çıkarabileceğini söylemiş son paragrafta

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
Tour of Turkey Formaları sitede malesef XL'den başlıyor, muhtemelen çabuk tükenmiş...
(link)
Umarım tekrar üretilir, bu konuda bilgi sahibi olanlar bilgi paylaşabilirse seviniriz..

@kayhan çok teşekkürler :) valla helal örnek iyi niyetli bilgilendirici mesajınız için. an itibarıyle içimi ferahlattınız gerçekten samimi söylüyorum. teşekkür ederim. teknik aksaklıkları olabilir inşalalh gittikçe daha da profesyonelleşiriz hem organizasyon hem de katılan sporcularımız anlamında ve tabi ki hem de izleyen milletimiz de zamanla bilinçlenir inşallah (kendimi de katarak söylüyorum).

@Enginkale

aa ama nasıl olur :))) teşekkürler bu güzel paylaşımınız için bu arada.

@Mustafa Z. YILDIZ
Ürünlerin çoğu (belki de tamamı) geçen seneye ait gibi görünüyor. Ya da görselleri güncellememişler.

Edit 2014 ve 2015 diye ayırmışlar.

Şu parke taşlara da dikkat etseler iyi olur. Son 2 km lik parkur parke taşlar ve özellikle yamalı, kasisli kısımlar bisikletçilere tehlikeli anlar yaşattı zaten birisi düştü. Geçtiğimiz yılda Alanya'da benzer olay olmuştu.

Sergi Grechyn için üzüldüm, umarım en kısa süre de sağlığına kavuşur. :/

@Enginkale merida aldığıma ilk defa sevindim. 4. etap da ki biincilikleride çok iyiydi. specialized alacaktım marc kevindiş sayesinde vazgeçtim birinci olamadı. gerçi o s works kullanıyor :D

@Erdal YILMAZ yaw kask olduğu halde ne hale gelmiş yuzu. bizim sahilde halen yol bisikleti ile kısa kollularla kasksız hız denemesi yapsınlar. ben sahile çıkmıyorum artık çok dengesiz ve hızlı kullanan var.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Ya ödül töreni vidyosunu seyrediyordum da şunu düşündüm.Şu ödül işleri falan finişten 1 saat sonra falan yapılsa ne olur.Adamlar bi duşunu alsın,yemeğini yesin dinlensin.Nedir bu böyle hayt huty al formanı ters giy,koca sporcu ters giyilmiş forma ile mal gibi gözüküyor ekranlarda.Nasıl saygınlık görsün bisiklet.1-2 saat sonra geniş geniş yapın ödül töreninizi formalar düzgün giyilmiş biçimde.

• Beğen
Tepkiler: fatih berber
Benden birkaç video ve Tur sonrası resimler;
Meydanda Dolaşırken Torkusporlu kardeşimizin annesinin "geçmiş olsun oğlum" diyerek sarılması ve ailesiyle tebrikleşmesi güzel bir anı oldu benim için.
IMG_6343 (Large).JPG

Herkes yarışçıların peşindeydi,bende şu güzelim aletleri fotoğraflayayım dedim.
IMG_6334 (Large).JPG IMG_6336 (Large).JPG IMG_6338 (Large).JPG
IMG_6339 (Large).JPG
IMG_6341 (Large).JPG IMG_6342 (Large).JPG
IMG_6344 (Large).JPG

Torku aracı çevresinde sanırım fotoğraf kuyruğu vardı,yağmur geldiğinden bekleyip çekinemedim;

IMG_6340 (Large).JPG

Dönüşte Üsküdar'da yağmura yakalandım,dinmesini beklerken bi paça içeyim dedim :)
IMG_6347 (Large).JPG

youtube sitesinde açıp hd izleyin

Halk sürüşüne bizzat girmeyince , Tv lerden seyredebilecekleriniz ve alacağınız bilgi kısıtlıdır.

2011 de pro yarışçıslara " Sizin yüzünden köprü kapanıyor " diyerek tuğla attılar.
2012 de "Bir pazarımız var sizin yüzünüzden " diyerek dolu pet şişeler attılar.
2013 de " Bakan halk arasında dolaşacak , slogan atanı alırız " diye spor bakanı korumaları halkı tehdit etti.
2014 de iş toplantım olduğundan , bizzat katılmadığım için , geri planda tam olarak ne oludğunu hakkında bir bilgim yok.
2015 de Umarım bir saçmalık yaşanmaz diye düşünürken , olan olaylar malum.

Bisiklet dünyasının devleri sayılan , takımları ve sporcuları, bu organizasyona getirtebilmek zaten başlı başına bir olayken , saçma sapan bir parkur düzenlemesi ve sporcuya bu türlü yaklaşımdan dolayı , seneye kimi getirtebileceklerini düşünüyorlar Allah bilir ?

Bir ogranizasyon Nasıl yapılmamalı temalı çok güzel bir ders niteliğinde bir final seyrettik. Vatana memlekete hayırlı olsun.

@Sinan Ş teşekkürler paylaşımların için. Torku bisikletçisinin ailesi ile kucaklaşması beni çok duygulandırdı gerçekten.
Son üç sayfada bisiklet ile ilgili ender paylaşımlardan biri olması hasebiyle teşekkür etmek istedim.

@Cömert

2015 TV Haberlerindeki dayı - "Şehrin göbeğinde bisiklet turu mu olumuş, Vatan'dan beri yürüyorum"

bir hafta boyunca ses çıkartmayan tv kanalları, son gün en azından birkaç kare gösterdiler. boğaz geçişi, madalya töreni ve istanbul'un trafik çilesi ile tur sebebi ile çalışmayan metrobüslerini ve kapanış olarak isyan eden dayıyı gösterdi :)

Genel olarakta İstanbul'daki yaya geçişleri ve betontaş mikseri haricinde acemi izleyici olarak bence başarılı bir tur organizasyonuydu. araçlar, çalışanlar, polisler, kameralar ve çekim kalitesi vs. iyiydi. Ama madalya törenleri, tv spikerleri, vali ve kaymakamlar, TRT'den yerli turizm çağrıları farklı konular, bunlar ornizasyon ekibinin etkili olamayacağı şeyler bence.

a-haberde şuanda haberin varmı programını turla ilgili sunumu var izleyebilirsiniz..

Geri